Προς το περιεχόμενο

Πουρμπουάρ

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Απ' οτι βλεπω στο θεμα οι περισσοτεροι δινουν οταν θεωρησουν οτι εχουν καλες υπηρεσιες... Λογικο το βρισκω... Οσοι δεν δινουν και αυτους τους καταλαβαινω και εχουν σαφεις εξηγησεις.

Εκει που χανουμε την μπαλα ειναι στις λεπτομερειες με τον μπαρμαν. Οταν πας σε ενα μαγαζι, πας για να κατσεις καπου αλλου, που εχει διαφορετικο χωρο - ατομοσφαιρα - εξυπηρετηση. Η δουλεια του μπαρμαν ειναι να βαζει ποτα και του σερβιτορου να σερβιρει. Αν ειναι να εξαρταται η δουλεια απο την ομορφια του και το ποσο μιλαει και τι τζιρο κανει εχουμε χασει και εμεις και το μαγαζι το νοημα του.

Ολα με μετρο, μερος της δουλειας του μπαρμαν και του σερβιτορου περα απο την εξυπηρετηση ειναι να αφησει ανεπηρεαστο το πελατη. Δεν ειναι η δουλεια του ουτε να τον τσαντισει αλλα ουτε και να τον κανει να εχει καλυτερη διαθεση. Η διαθεση ερχεται με τον χωρο και το κλιμα. Δεν διαφωνω, η καλη διαθεση μπορει να ερθει απο ενα ευγενικο ιδιωτικο υπάλληλο αλλα ειναι κατι εξτρα αν συμβαινει...

Τελος ηθελα να τονισω και το αλλο το ακυρο που ακουω. Γιατι παραπονιεστε οτι εχει 5Ε ο κεφες στην Αριστοτελους ενω κοστιζει 50 λεπτα? Πλακα κανετε παιδια? Το παιδια το τονιζω γιατι ειναι παιδικη ερωτηση. Πας σε ενα αλλο χωρο με μια αλλη διακοσμηση που σου βγαζει αλλα συναισθηματα.. Τσαμπα ειναι ολο αυτο??

Αν δεν εισαι διατεθειμενος να δεχτεις το ποσο χρεωνει ο αλλος τον χωρο και το κλιμα, κατσε σπιτι σου και μην παραπονιεσαι. Θα μου πεις πως θα βλεπω κωλαρακια να ψωνιζουν στην αριστοτελους? Και αυτο το πληρωνεις

]Θα συμφωνησω τρελα με το παραπανω. Σαφως και στα πλαισια της δουλειας του μπαρμαν δεν ειναι σε καμια περιπτωση το να πιανει κουβεντα κλπ με τον πελατη ειδικοτερα αν δεν ξεκινησει ο ιδιος ο πελατης καποια συζητηση.

Προσωπικα (οπως ανεφεραν και πολλοι αλλοι), αφηνω πουρμπουαρ αν μεινω ικανοποιημενος απο το ολο service. Αν ειμαι ουδετερος παιζεται το αν θα αφησω απο τον λογαριασμο και τα χρηματα που θα δωσω (αν κοστιζει πχ 19.50 ευρω και εγω δωσω 20, δεν θα παρω τα ρεστα). Αν δεν εχω μεινει ικανοποιημενος απο το service φυσικα και δεν αφηνω τιποτα αφου ετσι χανει και το νοημα που ενδεχομενως εχει το πουρμπουαρ.

Offtopic.

Καπου αναφερθηκε πως οι σερβιτοροι, μπαρμεν κλπ, μπορει να εχουν καποιες φορες ξυνισμενο υφος διοτι εχουν προβληματα απο την εργοδοσια ή κατι τετοιο. Οσο σκληρο και αν ακουγεται, δεν με απασχολει, για τον ιδιο λογο που δεν απασχολουνται και οι δικοι μου πελατες για το αν στραβοξυπνησα ή whatever οταν τους πουλαω κατι. Και δεν εχουν κανεναν λογο φυσικα να το κανουν.

Προσωπικα ειμαι ουδετερος και τυπικα ευγενικος στις παραγγελιες μου και περιμενω το ιδιο και απο το ατομο που εργαζεται εκει. Nothing more nothing less.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια απο τα ιδια.Αν το delivery κοστιζει 9 ευρω θα αφησω 10.Αν κοστιζει 11 θα αφησω 12.Και παντα οταν ερχονται στην ωρα τους.

Δημοσ.
Αν φτασουμε στο σημειο να παιζει τετοιο ρολο ο barman τοτε το οποιδηποτε μαγαζι εχει χασει το νοημα και εχει αποκτησει αλλο νοημα, αυτο της παρεας. Δηλαδη παω για την παρεα του barman.

Οκ δεκτο, αλλα ειναι μεμονωμενο..

Δεν πας για τη παρέα του Barman. Μία δύο ατάκες θα σου πει ή τέλος πάντων με τη καλή του διάθεση θα φτιάξει και τη δική σου, ή αυτός ή σερβιτόρα. Έχει και δουλειές, δεν μπορεί να κάνει παρέα σε πελάτες.

Τελικα σε ποια χωρα ειναι υποχρεωτικο το μπουρμπουαρ;

Έχω δώσει σχετικό Link πιο πριν.

Eγώ όχι μόνο δε δίνω δεκάρα τσακιστή σε κανέναν, αλλά ζητάω πίσω ακόμα και τα μονόλεπτα απ' τα ρέστα (μάλιστα πολλές φορές την κάνω σφαίρα, βροντάω την πόρτα στη μούρη του ντιλιβερά αφού πρώτα πάρω τα σουβλάκια στα χέρια μου ή τους δίνω λιγότερα κιόλας λέγοντας "δεν έχω άλλα". γιατί τι θα μου κάνουν; θα με βάλουν να ξεράσω τον εσπρέσσο πίσω στο φλιτζάνι; ή θα σπάσει την πόρτα ο ντιλιβερι; ) κι ας με λένε ματζίρη. Ορίστε μας, το βρήκαν όλοι τώρα και ζητάνε τζάμπα λεφτά. Δε τα βρήκα στο δρόμο τα γκαφρά ούτε μου τα χάρισε κανείς. Αφήστε που αμα αρχίσω να χαρίζω τα ψιλά μου στον κάθε άσχετο σε 600 χρόνια θα μείνω πάμπτωχος.

:lol: Κακός γίνεσαι! :lol:

Καπου αναφερθηκε πως οι σερβιτοροι, μπαρμεν κλπ, μπορει να εχουν καποιες φορες ξυνισμενο υφος διοτι εχουν προβληματα απο την εργοδοσια ή κατι τετοιο. Οσο σκληρο και αν ακουγεται, δεν με απασχολει,

Έτσι είναι... +1

Δημοσ.
Δεν πρόκειται να σου ζητήσει κάποιος πουρμπουάρ.

Αυτό κατάλαβες εσύ; Αυτό μας έλειπε να σου ζητήσει πουρμπουάρ στο χέρι. Εννοούσα φυσικά τον τρόπο του. Να σε κεράσει πχ και μετά να σε κοιτάει με ύφος λες και σου πλήρωσε τη δόση του αυτοκινήτου.

Και φυσικά και τα λέω καλά.

Καλά είπες κάτι σωστό μετά απο 11 σελίδες. Μην το πάρεις και πάνω σου..

Το κουράσαμε το θέμα..

Δημοσ.
Τελικα σε ποια χωρα ειναι υποχρεωτικο το μπουρμπουαρ;

Έχω δώσει σχετικό Link πιο πριν

Μπορεις να βοηθησεις λιγο (σε ποιο μηνυμα) γιατι τα τελευταια σου μηνυματα ειναι αρκετα μεγαλα και ψιλοχαθηκα.

Δημοσ.
Αυτό κατάλαβες εσύ; Αυτό μας έλειπε να σου ζητήσει πουρμπουάρ στο χέρι. Εννοούσα φυσικά τον τρόπο του. Να σε κεράσει πχ και μετά να σε κοιτάει με ύφος λες και σου πλήρωσε τη δόση του αυτοκινήτου.

Συγγνώμη που στο λέω, αλλά αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα και λεγόμενα.

Κανείς δεν θα σε κοιτάξει παράξενα.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνεις κάποιος λίγουρας, είναι να αργεί να σου δώσει τα ρέστα.

Καλά είπες κάτι σωστό μετά απο 11 σελίδες. Μην το πάρεις και πάνω σου..

Το κουράσαμε το θέμα..

Σωστά τα λέω από την αρχή. Δεν λέω κάτι διαφορετικό.

Το ότι κάποιοι αρπάζονται δεν φταίω εγώ, παίρνουν και τις κατάλληλες απαντήσεις όπως βλέπεις.

Μπορεις να βοηθησεις λιγο (σε ποιο μηνυμα) γιατι τα τελευταια σου μηνυματα ειναι αρκετα μεγαλα και ψιλοχαθηκα.

Στο Post #63 είναι.

Συγκεκριμένα παρακάτω.

Όσον αφορά την ερώτησή σου, ρίξε μία ματιά εδώ.

Δημοσ.

Για να μπαινουν καποια πραματα στην θεση τους...

Οταν ξαναπατε σε ταβερνα δειτε κατι που λεει δημοτικα τελη και ποσοστο σερβιτορου στο τελος του καταλογου... Πολλες φορες ο σερβιτορος παιρνει 20€ στανταρ + οτι βγει απο παραγγελιες... Ακριβως το ιδιο γινεται στη γερμανια... Το μαγαζι σου πληρωνει το βασικο μισθο και αν βγαλεις κατι απο τιπ χαρισμα σου...

Στην γαλλια αφηνουν τιπς αλλα οι ανθρωποι ειναι απλυτοι και ταυτοχρονα «ερωτικοι»... Αντε βγαλε ακρη...

Οσο για μενα προσωπικα πιστευω οτι ετσι οπως δουλευει το συστημα ο καθενας παιρνει χοντρα χοντρα οτι του αξιζει... Δεν εχω διαθεση να κανω τον μισθο του σερβιτορου 1200€ και να ξεπερναει του εκπαιδευτικου που τον πρηζουν 10χρονα...

Θα πω κι εγω οτι οταν ο καφες εχει 3-4-5€ δεν ειναι λογικο το 1000% κερδος να το κανεις 1100%...

Για να ειναι συγκρισιμα τα νουμερα θα φερω ενα παραδειγμα... Πηρε κανεις αμαξι με 10000 και αφησε 11000? αντιθετως εκει ολοι λενε να γινει και κανα 1000 εκπτωση...

Επισης το τιπ δεν το θεωρω μεσο επιβραβευσης η ενδειξη δυσαρεσκειας... Αν μου αρεσει ο σερβιτορος θα αναφερω αν συζητηθει τυχαια οτι εκει δουλευει ενας και γαμω τα ατομα... Αν δεν μου αρεσει απλα τον σχολιαζω αρνητικα... Και αν με τσατισει μιλαω με τον υπεθυνο αμεσως...

Αυτα:)

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.
Οσο για μενα προσωπικα πιστευω οτι ετσι οπως δουλευει το συστημα ο καθενας παιρνει χοντρα χοντρα οτι του αξιζει... Δεν εχω διαθεση να κανω τον μισθο του σερβιτορου 1200€ και να ξεπερναει του εκπαιδευτικου που τον πρηζουν 10χρονα...

Αυτο ειναι ακυρο φιλε, τοτε μην πας στην καφετερεια και κονομησει ο αλλος 12,000Ε τον μηνα.. Ο οποιος ουτε καν σπουδασε δασκαλος...

Δεκτο να μην αφηνεις αλλα το παραδειγμα ειναι τελειος ακυρο

Δημοσ.
Συγγνώμη που στο λέω, αλλά αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα και λεγόμενα.

Κανείς δεν θα σε κοιτάξει παράξενα.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνεις κάποιος λίγουρας, είναι να αργεί να σου δώσει τα ρέστα.

Ενώ τα δικά σου συμπεράσματα και λεγόμενα ποιανού είναι; Ή μήπως έχεις την ψευδαίσθηση οτι αυτά που γράφεις αντιπροσωπεύουν τη λειτουργία όλων των bars?

Σωστά τα λέω από την αρχή. Δεν λέω κάτι διαφορετικό.

Είναι σημαντικό να τα πηγαίνεις καλά με τον εαυτό σου..

Το ότι κάποιοι αρπάζονται δεν φταίω εγώ, παίρνουν και τις κατάλληλες απαντήσεις όπως βλέπεις.

Βέβαια. Ευτυχώς να λες που είσαι και εσύ να βάζεις ορισμένους στη θέση τους..

Δημοσ.

Γνωρίζετε ότι ντελιβεράδες δουλεύουν σε κάποιες περιοχές με 6-8€ / ώρα;

Γνωρίζετε αρκετά μορφωμένα παιδιά της G700 που παίρνουν περισσότερα από αυτά τα χρήματα;;

Δημοσ.
Γνωρίζετε ότι ντελιβεράδες δουλεύουν σε κάποιες περιοχές με 6-8€ / ώρα;

Γνωρίζετε αρκετά μορφωμένα παιδιά της G700 που παίρνουν περισσότερα από αυτά τα χρήματα;;

Γνωρίζω 2 ντελιβεράδες μόνιμους κατοίκους στο Κοιμητήριο Περιστερίου.

Ποιο είναι το point σου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...