luk13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να αγοράσω έναν πολύ φτηνό υπολογιστή και έχω καταλλήξει στα παρακάτω Επεξεργαστής Athlon II X2 250 Μητρική GA-MA770-UD3 ή GA-MA770-US3 (αλήθεια, ποιά η διαφορά?), ή Asus M4A78 Κάρτα γραφικών Γύρω 120 με 130 Ευρώ Έχω επίσης από παλιότερο υπολογιστή μνήμη 2x1GB OCZ PC2 5400 Gold Η χρήση του θα είναι εφαρμογές γραφείου, διαδύκτιο και παιχνίδια, όχι τελευταία βέβαια, αλλά επιπέδου π.χ. Gothic3, Neverwinter Nights2. Θα ήθελα επίσης να κάνω και κάποια πρώτα βήματα σε υπερχρονισμούς αν θα ήταν δυνατό. Μεταξύ των μητρικών τι προτείνετε (ίσως και MSI 790XT-G45), όπως επίσης και κάρτα γραφικών. Οι μνήμες μου θα είναι συμβατές με τα υπόλοιπα, λέτε να αγοράσω άλλα 2GB? Κάθε πληροφορία, παρατήρηση ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων
lionheart75 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Κατ' αρχάς πές μας πόσα λεφτά διαθέτεις συνολικά για την αναβάθμιση και αν χρειάζεσαι τίποτα άλλο πέραν της μητρικής του cpu και της κάρτας γραφικών. Αν διαθέτεις ήδη παλιότερο hardware, ανέφερέ μας τι έχεις απο psu και hdd's. O x2 250 πάντως σε καλύπτει απόλυτα για αυτό που θές και με το παραπάνω. Μάλιστα και ο 245 μια χαρά θα ήταν και είναι λίγο πιο φθηνός. άλλωστε απο τη στιγμή που σκέφτεσαι να ασχοληθείς με o.c σιγά-σιγά και οι δύο στα ίδια φτάνουν. p.s και κάτι άλλο οι μνήμες που έχεις δεν είναι συμβατές με αυτό που θές να κάνεις. Απο τη στιγμή που πας σε καινούργιο pc πάρε αποκλειστικά ddr3.
luk13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Το μέγιστο που μπορώ να διαθέσω είναι 350. κουτί, σκληρούς, cd rom κ.τ.λ. έχω. (Τώρα που τα βλέπω θα χρειαστώ και τροφοδοτικό, το παλιό είναι 385W) ---------- Προσθήκη στις 23:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:55 ---------- Οι μνήμες γιατί δεν είναι συμβατές? Ο μόνος λόγος που παω σε αυτές τις μητρικές είναι για να χρησιμοποιήσω τις μνήμες που έχω, αν δεν μπορω τότε θα πάω σε ddr3
lionheart75 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δεν είναι συμβατές λόγω ταχύτητα διαυλου. Θέλεις ddr2 στα 1066mhz για την gigabyte ma770-ud3. Πάντως όπως σου ξαναείπα καλύτερα απο τη στιγμή που στήνεις καινούργιο μηχάνημα να πάς σε AM3 socket και όχι Am2 δηλαδή σε ddr3 μνήμες. Ένα καλό και ποιοτικό psu 400w θα σε καλύψει απόλυτα και απο gpu η hd 5750 είναι μονόδρομος σε αυτά τα λεφτα.
lionheart75 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Eγώ θα σου προτείνω αυτή τη σύνθεση χωρίς να ξέρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το psu που έχεις και τους σκληρούς. Πάντως αν είναι παλιό και όχι ποιοτικό σίγουρα θα χρειαστείς καινούργιο. Ξεφεύγει λίγο προς το πάνω το budjet αλλά μπορείς να κόψεις προσωρινά τα 2gb ram και να τα προσθέσεις αργότερα που θα έχεις τα λεφτα. Kαι τροφοδοτικό ένα τέτοιο θα σε καλύψει: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverpower-Sp-Ss400-Psu-400W-SP-SS400.htm Σύνολο: 378 ευρώ.
luk13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 αν καταλαβαίνω καλά οι μνήμες μου είναι συμβατές με την συγκεκριμένη μητρική αφού είναι χρονισμένες στα 667mgh Αν παω σε ddr3 καμία πρόταση για οικονομική μητρική?
Dropsreef Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 να σε ρωτησω κατι το οποιο το εχω απορια!εφοσον με παιχνιδια δεν πολυασχολεισαι και σε ενδιαφερουν κυριως εφαρμογες γραφειου και σερφαρισμα θα ειχες προβλημα με μια καρτα γραφικων On board στη μητρικη?
luk13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε onty κουτί, σκληρό και dvdrw δεν χρειάζομαι και θα ήθελα καλύτερη κάρτα γραφικών. Λεοντόκαρδε θα προτιμούσα μητρική χωρίς ενσωματομένη κάρτα γραφικών. Το όλο σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσω την μνήμη που έχω γιατι δεν εχω κάνει απόσβεση, αν όχι τότε σίγουρα θα πάω σε ddr3
lionheart75 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 να σε ρωτησω κατι το οποιο το εχω απορια!εφοσον με παιχνιδια δεν πολυασχολεισαι και σε ενδιαφερουν κυριως εφαρμογες γραφειου και σερφαρισμα θα ειχες προβλημα με μια καρτα γραφικων On board στη μητρικη? Θέλει να παίζει και κανένα που και πού έτσι τον κόβω.... Πράγματι αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου μένεις με την Onboard θα σε καλύψει απόλυτα σε όλα πλήν games.
luk13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Παιχνίδια ναι δεν ασχολούμε πολύ, αλλά επειδή μου αρέσουν τα RPG θα ήθελα να μπορούσα να παίζω κάποια διετίας ή πιο καινούρια
vaggospat13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 καλο τροφοδοτικο 3πυρυνος π αν σ κατσει γινεται τετραπυρευνος με l3 2 gb ραμ στα 1333 μπορεις να προσθεσεισ αργοτερα αλλα 2 κ νομιζω μια αξιολογη καρτα γραφικων μητρικη με am3 π λογικα θα υποστηριζει κ τουσ 6core οταν ερθουν μ το καλο
lionheart75 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε onty κουτί, σκληρό και dvdrw δεν χρειάζομαι και θα ήθελα καλύτερη κάρτα γραφικών. Λεοντόκαρδε θα προτιμούσα μητρική χωρίς ενσωματομένη κάρτα γραφικών. Το όλο σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσω την μνήμη που έχω γιατι δεν εχω κάνει απόσβεση, αν όχι τότε σίγουρα θα πάω σε ddr3 Φίλε λούκ γνώμη μου είναι να πάς σε ddr3 το ddr2 έχει πεθάνει. Βέβαια it's up to you. Τις μνήμες που έχει μπορείς να τις πουλήσεις και φυσικά ότι άλλο έχεις στο παλιό που δεν χρειάζεσαι. Μη ρίξεις λεφτά σε ddr2 απο τη στιγμή που θα το κρατήσεις καιρό. Αυτό άλλωστε δεν είναι το option? Mητρική καλή και οικονομική είναι και αυτή και την έχω στο 2ο σύστημα της υπογραφής μου. Το σημαντικότερο είναι οτι χρησιμοποιείς τις μνήμες που έχεις αλλά έχει vga onboard: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-A785GMH-128M-AM2-785G-DDR2-VGA-A785GMH-128M.htm διαφορετικά πάς εδώ: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-770-C45-Am3-Amd770-Ddr3-770-C45.htm
luk13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Για να συνοψίσω λίγο 1)Απορρίπτετε όλοι μητρική με ddr2 2)Από θέμα επεξεργαστή για αρχάριο σε oc τι θα προτείνατε? Νομίζω ότι κάρτες γραφικών έχουν αναλυθεί πολύ σε άλλα θέματα και θα μπορέσω να βρω μια να μου κάνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.