Προς το περιεχόμενο

Μεγάλα Αρχεία MP3

temeteron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να σπάει τα μεγάλα αρχεία mp3 για παράδειγμα ένα audio cd είναι σε 1 μεγάλο αρχείο mp3 πως θα το σπάσω σε μικρά κομμάτια ;

Για splitter ξέρω το θέμα είναι να μην κάνεις εσυ τα κοψίματα αλλα να υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος τρόπος ξέρει κανείς ποιο πρόγραμμα το κάνει ;

Δημοσ.

Υπάρχει μήπως συνοδευτικό αρχειάκι με κατάληξη .cue; Είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος, καθώς ο αυτοματοποιημένος τρόπος αν και θεωρητικά είναι εφικτός, π.χ. με silence detection, θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθη: σκέψου την περίπτωση κομματιών που περιλαμβάνουν μία σύντομη σιωπή στο μέσον τους. Οπότε, η σιωπή δε θα λειτουργούσε αξιόπιστα ως κριτήριο αλλαγής track.

Δημοσ.

οχι δεν έχει .cue αρχεία μέσα έχει αρχείο .nfo .sfv και .m3u το θέμα είναι για ποιό λόγο τα κάνουν έτσι για να μας παιδεύουν ;

Δημοσ.

Αν το αρχείο M3U έχει πληροφορίες για τα tracks, τότε μπορείς υποθέτω να χρησιμοποιήσεις έναν μετατροπέα M3U->CUE. Απ' ό,τι βλέπω στο Google (ψάχνοντας για "convert m3u to cue") υπάρχουν τέτοιοι. Μετά, θα χρειαστείς απλά ένα πρόγραμμα που να κάνει το κόψιμο βάσει του CUE, όπως το mp3DirectCut ή το Medieval CUE Splitter.

Δημοσ.

Βρήκα το πρόγραμμα CueMaker2 το οποίο μετάτρεψε το m3u αρχείο σε cue όμως οι πληροφορίες μέσα όταν το φόρτωσα το cue αρχείο στο cuesplitter ήταν πάλι για ένα μεγάλο αρχείο. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη!

Δημοσ.
Είχε; Το άνοιξες με κάποιον text editor να δεις... ;

Ειχε πληροφορίες για tracks αλλα για 1 μόνο track αυτό το μεγάλο το mp3 αρχείο που είναι μέσα στο φάκελο. Στον σκληρό μου δίσκο βρήκα παρόμοιο αρχείο αλλα συνοδευόταν απο .cue αρχείο το οποίο δούλεψε μια χαρά στο cuesplliter άνοιξα και είδα την συνακτική δομή του .cue file με ένα text editor και είδα ότι ακολουθούν μια συντάξη για να γίνει διαχωρισμός.

Πήγα στο φάκελο στο ποίο δεν έχει το .cue file και άρχισα να ανοίγω ένα-ένα τα αρχεία με text editor παρατήρησα πως μόνο το .m3u αρχείο είχε πληροφορίες για τα tracks αλλα δεν είχαν την συντακτική δομή ενος cue file και παρόλο που έκανα την μετατροπή το cuesplliter έβγαζε συνακτικά λάθοι. Δοκίμασα να περάσω χειροκίνητα ακολουθώντας την συντακτική δομή ενος .cue file αλλα πάλι χτύπαγε στους χρόνους των τραγουδιών.

Δημοσ.

εγω φιλε μου για τετοια αρχεια χρησιμοποιω το sony sound forge,(μπορεις να το βρεις σχετικα ευκολα στο rapidshare η σε torrent sites) το οποιο προβαλλει ολο το file σε κυματομορφη και κοβω το κομματι οπου χρειαζεται , χρησιμοποιωντας παραλληλα fade in - out και αλλα effects αν το κρινω αναγκαιο ... Βεβαιως χρειαζεται λιγος χρονος περισσοτερος , αλλα εχεις τον πληρη ελεγχο και μεγαλη δυνατοτητα παρεμβασης σε καθε τραγουδι δουλευοντας πανω σε miliseconds επι της συνολικης διαρκειας καθε κομματιου .. ( αναλογη δουλεια κανει και το cool edit .. και τα δυο προγραμματα δεχονται πληθος επαγγελματικων φιλτρων λ.χ. waves diamond bundle για επαγγελματικη επεξεργασια ηχου )

Δημοσ.
Δοκίμασα να περάσω χειροκίνητα ακολουθώντας την συντακτική δομή ενος .cue file αλλα πάλι χτύπαγε στους χρόνους των τραγουδιών.

Δεν έχουν ίδια συντακτική δομή M3U και CUE, υπάρχουν πολλές διαφορές. Π.χ. τα πρώτα έχουν νομίζω ακρίβεια δευτερολέπτου, ενώ τα δεύτερα ακρίβεια AUDIO-CD frame (1/75 του sec).

Δημοσ.
Δεν έχουν ίδια συντακτική δομή M3U και CUE, υπάρχουν πολλές διαφορές. Π.χ. τα πρώτα έχουν νομίζω ακρίβεια δευτερολέπτου, ενώ τα δεύτερα ακρίβεια AUDIO-CD frame (1/75 του sec).

Ναι δεν έχουν συντακτική δομή ίδια τώρα μάλλον σε κανένα πρόγραμμα soundforce ή cooledit θα καταλήξω αλλα είναι χρονοβόρο!

Δημοσ.

Πολύ κακή επιλογή και τα δύο: Προγράμματα εκατοντάδων ευρώ με υπερπολύπλοκα interfaces, τα οποία μάλιστα δε μπορούν να κόψουν MP3 με μη απωλεστικό τρόπο (χωρίς να εφαρμόσουν ανακωδικοποίηση); Κατέβασε το mp3DirectCut (200ΚΒ download) να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα, δωρεάν και νόμιμα. Σχετικός οδηγός εδώ (αν και το πρόγραμμα είναι υπερ-απλό στην χρήση, κάποιοι είχαν ζητήσει και τον είχα φτιάξει τότε).

Δημοσ.
Πολύ κακή επιλογή και τα δύο: Προγράμματα εκατοντάδων ευρώ με υπερπολύπλοκα interfaces, τα οποία μάλιστα δε μπορούν να κόψουν MP3 με μη απωλεστικό τρόπο (χωρίς να εφαρμόσουν ανακωδικοποίηση); Κατέβασε το mp3DirectCut (200ΚΒ download) να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα, δωρεάν και νόμιμα. Σχετικός οδηγός εδώ (αν και το πρόγραμμα είναι υπερ-απλό στην χρήση, κάποιοι είχαν ζητήσει και τον είχα φτιάξει τότε).

Σε ευχαριστώ να σε καλά!

Δημοσ.
Πολύ κακή επιλογή και τα δύο: Προγράμματα εκατοντάδων ευρώ με υπερπολύπλοκα interfaces, τα οποία μάλιστα δε μπορούν να κόψουν MP3 με μη απωλεστικό τρόπο (χωρίς να εφαρμόσουν ανακωδικοποίηση);

γιατι ποιος σου ειπε οτι το cool edit το πληρωνεις? ειπαρχει και "free" εκδοση..

Δημοσ.

Πες μου ειλικρινά: Θεωρείς παραγωγικό να ξεκινήσεις μια τέτοια κουβέντα με κάποιον που φροντίζει εδώ μέσα για την εφαρμογή των Όρων Χρήσης και των συμπληρωματικών κανόνων περί Software, που είναι εν γένει εχθρικοί προς το πειρατικό λογισμικό;

Πέραν αυτού:

Έτσι, τί σου λέει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...