V for Vagelis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Xωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω πως και την ώρα που ανοίγω την πόρτα με τον φούρνο να καίει, πιάνοντας το αλ/το με γυμνά χέρια δεν ζεσταίνομαι..Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά. Ισχύει. Όπως αναφέρθηκαν, παίζουν ρόλο η αγωγιμότητα και το λεπτό του πάχος.
freedubus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Πάντως όταν βάζω πίτσα στο φούρνο πάνω σε αλουμινόχαρτο, ακόμα και στην τέρμα κάτω θέση, από κάτω παραμένει άψητη. Σε αντίθεση με το ταψί και το αντικολλητικό χαρτί.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Τι δουλειά έχουν οι slayer με τα sanitas?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Είχαν μια αντίστοιχη απορία στο enquiring minds. Η απάντηση ήταν πως πχ το μέταλλο (η σχάρα) έχει μεγαλύτερο ρυθμό μετάδοσης της θερμότητας, λόγω μεγαλύτερης κινητικότητας των μορίων. Δηλαδή σε καίει αμέσως. Το ψωμί έχει μικρότερο ρυθμό, γι' αυτό και αντέχεις να το αγγίξεις λίγη ώρα χωρίς να τραβήξεις το χέρι σου αντανακλαστικά. Προφανώς στο αλουμινόχαρτο τα μόρια θα έχουν ακόμα μικρότερη κινητικότητα, οπότε δεν προλαβαίνουν να σου μεταδώσουν επαρκή θερμότητα ώστε να σε κάψουν. Κάτι τέτοιο.
Toufas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Πάντως όταν βάζω πίτσα στο φούρνο πάνω σε αλουμινόχαρτο, ακόμα και στην τέρμα κάτω θέση, από κάτω παραμένει άψητη. Σε αντίθεση με το ταψί και το αντικολλητικό χαρτί. ergo, δεν εχει καλη θερμικη συμπεριφορα για αυτο που θες. η πιτσα θελει ή πετρα ή στην σχαρα χυμα και να παιζεις με τις θεσεις
Evgenios1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Γιατι δεν "κρυωνει" το φενιζολ, μεσα στη καταψυξυ?
DrLo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Λογικά ζεσταίνεται, απλά κρυώνει εύκολα/άμεσα. Λογω παχους και μεγαλης επιφανειας Brainiac: Science Abuse @ insomnia.gr
elvisjedi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 οπως ειπωθηκε παντως και παραπανω καλο ειναι να αποφευγετε το ψησιμο με αλουμινοχαρτο και να προτιμαται την λαδοκολα που και πιο υγιεινη ειναι αλλα εχει κ καλυτερα αποτελεσματα
De@th L0rd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 οπως ειπωθηκε παντως και παραπανω καλο ειναι να αποφευγετε το ψησιμο με αλουμινοχαρτο και να προτιμαται την λαδοκολα που και πιο υγιεινη ειναι αλλα εχει κ καλυτερα αποτελεσματα Ξέχασα να πω πως αν καπνίζεις,δεν έχεις πρόβλημα.
arxaggelos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Το αλουμινόχαρτο δεν είναι καρκινογόνο για τέτοιες δουλειες? Καλύτερα λαδόκολλα - προφανώςμε εξαίρεση τη χρήση που αναφέρει ο Death Lord
De@th L0rd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Τι δουλειά έχουν οι slayer με τα sanitas? οτι πάει πακέτο ο τίτλος του τραγουδιού με το φαγητό που αναφέρω.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, δεν έδωσα σημασία στον τίτλο.
kfyros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Πάντως σε αρκετά αλουμινόχαρτα γράφει στη συσκευασία να μπαίνει η γυαλιστερή από τη μεριά της τροφής.Λογικά για να κρατάει το ζεστό καλύτερα.Αν τώρα βάζεις κάτι κρύο,το αντίθετο. http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen01/gen01407.htm Πάντως να ξέρετε μαγείρεμα μεσα σε αλουμινόχαρτα είναι κάργα καρκίνος.Λαδόκολλά ftw. Πωπω μου ήρθε στο μυαλο τώρα ψητό αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κασέρι λιωμένο μεσα,πατάτες και το γαμάτο του ζουμί. Respect για τους slayer. Τι μου θύμισες. Το hell awaits το είχα αγοράσει σε βινύλλιο όταν βγήκε. EP αντί για LP. Αυτός ο κοκάκιας ο Λομπάρντο 20 λεπτά το έκανε το άλμπουμ (από 40 που το υπολόγιζαν)...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που λες, λεγόταν για το RIB..
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Διότι έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα δηλαδή μεγαλύτερη δυσκολία διάδοσης της θερμότητας στο εσωτερικό του. Το αντίθετο! Μεγάλη αγωγιμότητα σημαίνει μεγαλύτερη ευκολία διάδοσης της θερμότητας. Είχαν μια αντίστοιχη απορία στο enquiring minds. Η απάντηση ήταν πως πχ το μέταλλο (η σχάρα) έχει μεγαλύτερο ρυθμό μετάδοσης της θερμότητας, λόγω μεγαλύτερης κινητικότητας των μορίων. Δηλαδή σε καίει αμέσως. Το ψωμί έχει μικρότερο ρυθμό, γι' αυτό και αντέχεις να το αγγίξεις λίγη ώρα χωρίς να τραβήξεις το χέρι σου αντανακλαστικά. Προφανώς στο αλουμινόχαρτο τα μόρια θα έχουν ακόμα μικρότερη κινητικότητα, οπότε δεν προλαβαίνουν να σου μεταδώσουν επαρκή θερμότητα ώστε να σε κάψουν. Κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει αυτό. Το ψωμί όντως έχει μικρό αυτόν τον ρυθμό, είναι δηλαδή μονωτής, δεν σε καίει. Το αλουμινόχαρτο είναι όμως μέταλλο οπότε είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Ο λόγος που δεν μας καίει, όπως είπαν και κάποιοι από πάνω είναι άλλος. Ζεστένεται σχεδόν κανονικά* αλλά μόλις ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κρυώνει πολυυυύ γρήγορα ακριβώς γιατί είναι καλός αγωγός. Επίσης το αλουμίνιο έχει μικρή πυκνότητα σαν υλικό και κατά συνέπεια έχει μικρή θερμοχωρητικότητα. Δεν αποθηκεύει μέσα του δηλαδή πολλή θερμότητα που σημαίνει ότι και ζεστό να το ακουμπήσουμε δεν θα μας μεταδώσει πάρα πολλή θερμότητα, δεν θα μας κάψει. *Για να είμαστε ακριβείς το αλουμινόχαρτο δεν ζεστένεται κανονικά. Ο φούρνος ζεστένει το φαί γιατί ακτινοβολούν οι μεταλλικές του επιφάνειες και οι ακτίνες αυτές απορροφώνται από το φαί(ο αέρας παίζει δευτερεύοντα ρόλο). Λόγω του μεταλλικού του χρώματος το αλουμινόχαρτο τις αντανακλά αυτές τις ακτίνες και έτσι ζεστένεται πιο αργά. Αν αφήσουμε όμως ώρα τον φούρνο αναμμένο θα ζεσταθεί και αυτό. Γι' αυτό την πίτσα πρέπει να την ψήνουμε με λαδόκολλα για να την διαπερνάνε(την λαδόκολλα) αυτές οι ακτίνες και να προσγειώνονται στην πίτσα Εν ολίγεις και κυρίως, το αλουμινόχαρτο δεν μας καίει γιατί αργεί να ζεσταθεί και γιατί κρυώνει γρήγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.