Προς το περιεχόμενο

Το αλουμινόχαρτο γιατί δεν ζεσταίνεται στο φούρνο;

_BASSstarlet_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν ξέρω ακριβώς να το εξηγήσω, αλλά προφανώς είναι θέμα θερμοχωρητικότητας και θερμοαγωγιμότητας του υλικού. Σαφώς και ζεσταίνεται.

Ας πει κάνας φυσικός. Τζιμάρα;

Δημοσ.

Φυσικά και ζεσταίνεται.. απλά σε σχέση με το ταψί, το αλουμινόχαρτο παγώνει πολύ πιο γρήγορα.

Ελπίζω μόνο, λέγοντας φούρνο, να εννοείς τον κλασσικό φούρνο και όχι μικροκυμάτων..

Δημοσ.

Καμια φορά τυλίγω κανα καπνιστό σκουμπρί μαζί με μυρωδικά μέσα σε αλουμινόχαρτο και το "ψήνω" πάνω σε ανοιχτή φλόγα (νοστιμότατο). Το ψάρι μέσα ζεματάει ενώ το αλουμινόχαρτο είναι κρύο.Είχα κι εγώ την ίδια απορία αλλά σκέφθηκα το ίδιο με τον Toufa. Τι arctic silver και μλκς... :P

Δημοσ.

Διότι έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα δηλαδή μεγαλύτερη δυσκολία διάδοσης της θερμότητας στο εσωτερικό του.

Δημοσ.

Xωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω πως και την ώρα που ανοίγω την πόρτα με τον φούρνο να καίει, πιάνοντας το αλ/το με γυμνά χέρια δεν ζεσταίνομαι..

Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

Δημοσ.
Εμένα η απορία μου είναι προς τα πού μπαίνει η γυαλιστερή επιφάνεια και προς τα πού η μάτ;

δεν εχει διαφορα.

Δημοσ.
δεν εχει διαφορα.

Πάντως σε αρκετά αλουμινόχαρτα γράφει στη συσκευασία να μπαίνει η γυαλιστερή από τη μεριά της τροφής.Λογικά για να κρατάει το ζεστό καλύτερα.Αν τώρα βάζεις κάτι κρύο,το αντίθετο.

http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen01/gen01407.htm

Πάντως να ξέρετε μαγείρεμα μεσα σε αλουμινόχαρτα είναι κάργα καρκίνος.Λαδόκολλά ftw.

Πωπω μου ήρθε στο μυαλο τώρα ψητό αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κασέρι λιωμένο μεσα,πατάτες και το γαμάτο του ζουμί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...