tolis_01 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Λογικά ζεσταίνεται, απλά κρυώνει εύκολα/άμεσα.
leftermann Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 δεν ξέρω ακριβώς να το εξηγήσω, αλλά προφανώς είναι θέμα θερμοχωρητικότητας και θερμοαγωγιμότητας του υλικού. Σαφώς και ζεσταίνεται. Ας πει κάνας φυσικός. Τζιμάρα;
Heatspreader Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Χαχαχαχαχα, την ίδια απορία είχα και πριν μία βδομάδα παιδιά όταν έφτιαχνα λουκανικοπιτάκια και τυρπιτάκια!
panagos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Φυσικά και ζεσταίνεται.. απλά σε σχέση με το ταψί, το αλουμινόχαρτο παγώνει πολύ πιο γρήγορα. Ελπίζω μόνο, λέγοντας φούρνο, να εννοείς τον κλασσικό φούρνο και όχι μικροκυμάτων..
De@th L0rd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Καμια φορά τυλίγω κανα καπνιστό σκουμπρί μαζί με μυρωδικά μέσα σε αλουμινόχαρτο και το "ψήνω" πάνω σε ανοιχτή φλόγα (νοστιμότατο). Το ψάρι μέσα ζεματάει ενώ το αλουμινόχαρτο είναι κρύο.Είχα κι εγώ την ίδια απορία αλλά σκέφθηκα το ίδιο με τον Toufa. Τι arctic silver και μλκς...
Sellers Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Διότι έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα δηλαδή μεγαλύτερη δυσκολία διάδοσης της θερμότητας στο εσωτερικό του.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Xωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω πως και την ώρα που ανοίγω την πόρτα με τον φούρνο να καίει, πιάνοντας το αλ/το με γυμνά χέρια δεν ζεσταίνομαι.. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
freedubus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Εμένα η απορία μου είναι προς τα πού μπαίνει η γυαλιστερή επιφάνεια και προς τα πού η μάτ;
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Εμένα η απορία μου είναι προς τα πού μπαίνει η γυαλιστερή επιφάνεια και προς τα πού η μάτ; δεν εχει διαφορα.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 δεν εχει διαφορα. Πάντως σε αρκετά αλουμινόχαρτα γράφει στη συσκευασία να μπαίνει η γυαλιστερή από τη μεριά της τροφής.Λογικά για να κρατάει το ζεστό καλύτερα.Αν τώρα βάζεις κάτι κρύο,το αντίθετο. http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen01/gen01407.htm Πάντως να ξέρετε μαγείρεμα μεσα σε αλουμινόχαρτα είναι κάργα καρκίνος.Λαδόκολλά ftw. Πωπω μου ήρθε στο μυαλο τώρα ψητό αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κασέρι λιωμένο μεσα,πατάτες και το γαμάτο του ζουμί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.