Προς το περιεχόμενο

Δουλεια μεσω εταιριας ανθρωπινου δυναμικου

witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έστειλα βιογραφικό στη manpower και με καλέσανε, πέρασα κάποια τεστ και με ειδοποίησαν να πάω σε μια συνέντευξη μίας τράπεζας...

Το περίεργο είναι το εξής:

Μου είπαν ότι οι δύο πρώτες 8μηνες συμβάσεις θα είναι μέσω manpower, δηλαδή στην ουσία θα είναι αυτοί οι εργοδότες μου και μετά θα ανήκω στην τράπεζα.

Τι σημαίνει αυτό και τι χρειάζεται να προσέξω

Τι πρέπει να λάβω υπόψη και τι χρειάζεται να ρωτήσω?

Οποιαδήποτε άλλη ιδέα η συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Έτσι δουλεύουν αυτές οι εταιρίες, δεν είναι κάτι το παράξενο ή κάποια πατέντα να σου φάνε λεφτά από τον μισθό σου.

Αυτό που κάνει η manpower είναι να σε "νοικιάζει" στην τράπεζα. Δεν ανήκεις δηλαδή στο προσωπικό της επίσημα, αλλά δουλεύεις για την manpower.

Ο μισθός που θα λαμβάνεις πάλι δεν θα είναι από την τράπεζα αλλά πάλι από την manpower, για τον λόγο που σου είπα.

Εφόσον μπεις στο "επίσημο" προσωπικό της τράπεζας θα δουλεύεις πλέον για λογαριασμό της, και ο μισθός που θα λαμβάνεις θα είναι από εκεί.

Αυτό που θα σου έλεγα να προσέξεις, πρώτον οι συμβάσεις σου με την manpower να είναι ορισμένου χρόνου, και δεύτερον όταν μπεις στο προσωπικό της τράπεζας να φροντίσεις να παίρνεις λίγο καλύτερο μισθό από αυτόν που θα σου δίνει η manpower.

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι το περίεργο, έτσι πλέον λειτουργούν οι τράπεζες, με "δανεικούς" ( πρώτη που το καθιέρωσε η Εθνική). Θα είσαι με ΕΓΣΣΕ ( Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Ελλάδας) λογικά δηλαδή θα παίρνεις λιγότερα λεφτά από κάποιον υπάλληλο της τράπεζας που θα είναι με κλαδική σύμβαση εργασίας. Θα σε συμβούλευα λοιπόν να ρωτήσεις με τι σύμβαση θα δουλεύσεις, ειδικότητα και φυσικά αν θα πληρώνονται οι υπερωρίες :devil:

Δες και εδώ:

http://noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com/2009/02/m.html

Αυτό νομίζω ότι σε ενδιαφέρει:

"Με το άρθρο 22 του Ν. 2956/2001), ορίζεται πως η διάρκεια της απασχόλησης του μισθωτού από τον έμμεσο εργοδότη δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από οκτώ (8) μήνες. Επιτρέπεται η έγγραφη ανανέωση για τον ίδιο έμμεσο εργοδότη με την προϋπόθεση ότι η συνολική διάρκεια ανανέωσης δεν θα υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες. Σε περίπτωση συνέχισης της απασχόλησης του μισθωτού από τον ίδιο έμμεσο εργοδότη μετά τη λήξη της διάρκειάς της και της τυχόν ανανέωσής της για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο (2) μήνες (8+8+2), η σύμβαση εργασίας του μισθωτού με την Ε.Π.Α. (άμεσος εργοδότης), θεωρείται ότι μετατρέπεται αυτοδίκαια σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, μεταξύ του μισθωτού και του έμμεσου εργοδότη, από την αρχική ημερομηνία."

Έμμεσος εργοδότης είναι η τράπεζα, άμεσος εργοδότης είναι η Manpower.Προσοχή μη σε βάλουν σε άλλο άμεσο εργοδότη τους τελευταίους μήνες

Καλή επιτυχία στην συνέντευξη!:-D

Δημοσ.
Α ελληνική πατέντα είναι η ενοικίαση εργαζομένων?

Δεν ξέρω , πιθανότατα ξενόφερτη "μαγκιά" είναι,

αλλά όλες τις παπαριές τις υιοθετούμε αμέσως.

Τίποτα αξιόλογο δεν έχουμε βρει να αντιγράψουμε :mad:

Άσε που μου φαίνεται και ψιλοπαράνομο αφού μέσω πλαγίας οδού δεν ακολουθεί τη ΣΣΕ του κάθε κλάδου.

Δημοσ.

Και σιγά μη σε κρατήσει μετά η τράπεζα και να πρέπει να σε πληρώσει παραπάνω, ενώ μπορεί να πάρει άλλον από την manpower με την οποία συνεργάζεται κί ολας και δεν δίνει φράγκο παραπάνω για προσωπικό. κι εσύ φτου κι απ'την αρχή.

Πάνε αν δεν έχεις κάτι καλύτερο, αλλά θα είνα αφέλεια αν περιμένεις μετά να μπεις στην τράπεζα κανονικά.

Δημοσ.

Εννοείται να πάει να δουλέψει αλλά να στέλνει παράλληλα βιογραφικά και γενικά να ψάχνεται, να μη βασίζεται και πολύ σε αυτά που του λένε. Στην τράπεζα στο συγκεκριμένο τμήμα που έκανα πρακτική ( ευτυχώς δε μου είχανε τάξει ότι θα με κρατήσουνε ούτε θα τους πίστευα κιόλας) στην προηγούμενη φουρνιά πρακτικάριων είχανε τάξει ότι θα τους κρατήσουνε στην τράπεζα μετά ότι θα τους κρατούσανε μέσω First Data ( ως δανεικούς δηλαδή) και στο τέλος δεν κρατήσανε κανέναν . Η επόμενη φουρνιά που είχαμε μάθει τι έγινε με τους προηγούμενους δε μας τάξανε προσλήψεις ( δε θα έπιανε εξάλλου)απλά μας μειώνανε συνεχώς και φροντίζανε να μας απειλούν ότι αν δεν είμασταν αρκετά παραγωγικοί θα μας καρφώνανε στα ΤΕΙ ότι δε τηρούμε και καλά τους κανονισμούς της τράπεζας. Είχαμε ακόμα και πρακτικάριους - "ρουφιάνους" ανάμεσα μας :lol:

Y.Γ. Οι δανεικοί, πρακτικάριοι και λοιποί προσωρινοί είναι και ο τέλειος απεργοσπαστικός μηχανισμός για να μη ξεχνιόμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...