Mercyful_Fate Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Το αντίθετο θέλεις να πείς. Έχουν ξεσκιστεί να γίνουν "ψηφιακοί" καθώς έτσι μπορούν να διεκδηκήσουν επιδότηση ύψους 80.000.000€ απο την Ευρ. Ένωση Και σίγουρα αυτά τα λεφτά μετά, δεν θα πάνε για αλλαγή εξοπλισμού ώστε να μεταδίδουν σε HD. Βασικά έχουν ξεσκιστεί γιατί σε 2 χρόνια θα απαγορεύεται να εκπέμπουν, αν δεν περάσουν σε ψηφιακή εκπομπή!
Sorath Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Βασικά έχουν ξεσκιστεί γιατί σε 2 χρόνια θα απαγορεύεται να εκπέμπουν, αν δεν περάσουν σε ψηφιακή εκπομπή! Να εκπέμψουν πρώτοι τέλος πάντων
kurkosdr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Γενικά το HD σήμα θέλει σίγουρα μεγαλύτερο bandwidth, ωστόσο το bandwidth αυτό είναι διαθέσιμο μέσω των επίγειων ψηφιακών εκπομπών. Σωστος, το bandwith που αντιστοιχει σε ενα αναλογικο καναλι τηλεορασης, και αρα το αντιστοιχο slot (ας το πουμε ετσι) στην μπαντα των UHF που εχει, φτανει και περισσευει για τις αναγκες του HD, ειδικα σε mpeg 4 avc κωδικοποιηση.
MIJAS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 προσθήκη: Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω εναλλακτική λύση για τους φίλαθλους που θέλουν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την ομάδα τους. Βούλγαροι, Βούλγαροι... Χανούμισσες, Βαζέλες... όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες... skai.gr -> αγώνες ολυμπιακού hd
dterzakis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Το ΣΚΑΙ έχει εισάγει αρκετές καινοτομίες για την Ελληνική αγορά και για αυτό έχει κερδίσει τόσο μεγάλη αποδοχή. Αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα και τα άλλα κανάλια θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Γενικά πάντως αν και δεν παρακολουθώ πολύ TV παρατηρώ ότι υπάρχει μια αισθητή βελτίωση, τουλάχιστον στην βραδινή ζώνη.. Η πρωινή και μεσημεριανή ζώνη ακολουθεί τις ανάγκες του κοινού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να δω τηλεόραση τέτοιες ώρες, οπότε δεν με ενδιαφέρει τι παίζει. Σχετικά με το mpg2 της ΕΡΤ, πρέπει να πούμε ότι την περίοδο που ξεκίνησε να εκπέμπει ψηφιακά η ΕΡΤ, το Mpg2 ήταν μονόδρομος. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά και να υπήρχε τότε το mpg4 για τις ψηφιακές μεταδόσεις τότε, ήταν ακόμα στις αρχές του. Και φυσικά για την επιλογή του mpg4 από την Digea θα πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες. Την περίοδο που στήθηκε η "εταιρία" το mpg2 ήταν απαρχαιωμένο. Ένα καλοδεχούμενο νέο είναι και η σύμπραξη 2ης "εταιρίας" καναλιών, που την δημιούργησαν τα κανάλια της επαρχίας. Οπότε αν είμαστε τυχεροί θα μπορούμε να βλέπουμε και ΚΡΗΤΗ TV στην Αθήνα!! Περισσότερα εδώ
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Kανάλια της επαρχίας στην Αθήνα,δύσκολα θα δούμε γιατί έχουν άδεια μόνο για περιφεριακή λήψη. Επίσης πολλές περιοχές έχουν πολύ καλή αναλογική λήψη (και στο Σκαι) .Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης να πάρουμε δέκτες, γιατι το αρπα κόλα συμφέρει τους επιτήδιους και ήδη το κράτος μιλά για αναθεώριση κάποιων θεμάτων -Ο ορίζοντας είναι πλέον το 2015 αν διαβάσει κανείς τι γραφετε,χώρια ότι η ευρώπη πάει σιγά σιγά σε άλλο σύστημα (T2) Παρεπιπώντος η Digεα όταν πλέον χρεώνει τις πληροφορίες που δίνει με τηλεφωνικό νούμερο ειδικής χρέωσης,αυτό δείχνει που το πάει,στην κονόμα.Υπενθύμιση στην Ευρώπη το mpeg4 πάντα ξεκινά ελευθερο στα κανάλια που το έχουν, και στο τελος κωδικοποιούνται με συνδρομή...
dterzakis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Kανάλια της επαρχίας στην Αθήνα,δύσκολα θα δούμε γιατί έχουν άδεια μόνο για περιφεριακή λήψη. Μα δεν κατάλαβες, η όλη μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή γίνετε για να απελευθερωθούν συχνότητες. Ο λόγος που το κανάλι ΚΟΥΚΟΥΝΟΠΕΥΚΑ TV δεν μπορούσε να εκπέμψει στην Αθήνα, ήταν το ότι δεν υπήρχαν ελεύθερες συχνότητες. Με το mpg4 τώρα στην Αθηνά και θα μπορούν να εκπέμψουν 100+ διαφορετικά κανάλια, οπότε θα δοθούν άδειες και σε κανάλια της επαρχίας για την Αθήνα...
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και το ψηφιακό χάρτη όπως έχει,έχουν μοιραστεί οι συχνότητες σε κάθε περιοχή με βαση τι ισχύει ως τώρα αναλογικά .Οτι περισσέψει θα πάνε όπως έχουν πει για άλλες εφαρμογές πχ κινητή τηλεφωνία,τηλειατρική κλπ. Αν αυτό αλλάξει στο μέλλον,κανείς δεν ξέρει
21century Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Νεώτερα αναμένονται στο ψηφιακό μέτωπο… την ερχόμενη Δευτέρα 08/02. Η Digea δίνει συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στον τομέα. Πάντως απορία προκαλεί το ότι ενώ πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το μέρισμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων που θα απελευθερωθούν από την ψηφιακή, δεν ακούγεται κουβέντα για τις συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας, στην ίδια μπάντα (UHF) και τη χρήση τους, που επίσης απελευθερώνονται το 2012.
flamingo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Η μόνη απάντηση που άξιζε στο όλο θέμα, ακόμη κλαίω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Εάν αγοράσατε την ωραία σας τηλεόραση πρόσφατα (το τελευταίο 6μηνο), ανήκετε πιθανότατα στους λίγους τυχερούς και δεν θα έχετε πρόβλημα. Αγόρασα τηλεόραση πριν από 1.5 χρόνο και υποστηρίζει mpeg4, μήπως υπερβάλουμε κάπως? edit: ah fuck ξέχασα ότι δεν κάνει merge πλέον... nhn αυτο το e-mail το πηρα και εγω πριν λιγο και με εκφραζει απολυτα.Για ποιο λογο μας βαλανε και πηραμε αποκωδικοποιητες και TV με mpeg2 και τωρα μας λενε να αγορασουμε αποκωδικοποιητες mpeg4; Η δημοσια TV θα συνεχισει να εκπεμπει σε mpeg2; Τελικα ποσους αποκωδικοποιητες θα εχω στο σαλονι μου και ποσους στην κρεβατοκαμαρα; ποιος σας έβαλε να πάρετε mpeg2? ούτε διαφήμιση έγινε τέτοια έκτασης όπως της DIGEA, ούτε βασικό πρόγραμμα της ΕΡΤ υπήρχε στα ψηφιακά κανάλια, ούτε είχε δωθεί ημερομηνία για κατάργηση του αναλογικού σήματος... Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός σας έβαλε να πάρετε αποκωδικοποιητή αυτοί που τους έβαλαν να πάρουν mpeg2 wait...wat? Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2010 από ThReSh
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Άρα γιατί mpeg4? Διότι είναι φθηνότερο για τα ίδια τα κανάλια που μόνα τους κάνανε την Digea και μόνα τους αποφασίσανε για το mpeg4. ναι ας μέναμε σε mpeg2 για να αλλάζαμε πάλι σε μερικά χρόνια σε mpeg4 και μετά σε ότι ακολουθούσε... δεν είμαστε σοβαροί μου φαίνεται... ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.) το ΕΣΡ καλά θα κάνει να καθαρίσει την ελληνική τηλεόραση από τα σκουπίδια (γιατί μέχρι τώρα απλά ξύνεται με τσουγκράνα) και ας αφήσει το τεχνολογικό μέρος σε άλλους... Το οτι την εκανε την ανοησια της η ΕΡΤ μονο εγω το βλεπω; Το mpeg 2 ειναι απαρχαιωμενο προτυπο. O κοσμος ειχε Mpeg 4 στα pc, στα κινητα και στις καμερες και γενικα παντου οταν βγηκαν τα νεα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ, αλλα οι ακριβοπληρωμενοι υπευθυνοι της ΕΡΤ πηγαν και διαλεξαν mpeg2. Σου λεει, κοτζαμ ΕΡΤ ειμαστε, τις συχνοτητες τζαμπα της εχουμε, οποτε τι μας νοιαζει; Εμεις θα ειμαστε τα ιδιωτικα καναλια που θα πρέπει να τσακιστουν να βρουν συχνοτητες για να χωρεσουν το mpeg 2 σημα; Χωρια το οτι οταν ειδα το σημα της ΕΡΤ, δεν εντυπωσιαστηκα. Μαπα. Ενω οσοι εχουν δει της digea εχουν μεινει ικανοποιημενοι. Το οτι με το mpeg 4 εξοικονομουμε συχνοτητες μονο εγω το βλεπω; Οποτε, ποιος στην προκειμενη περιπτωση καπηλευται σημα; Η digea που με την σωστη επιλογη της κατεφερε να χωρεσει τοσα καναλια σε τοσο λιγο χωρο, ή υπευθυνοι της ΕΡΤ που για τα 4 χαζοκαναλα τους μας εφαγαν μια συχνοτητα; Πιστεψτε με, σε mpeg 4 θα το γυριζαμε ουτως ή αλλως, οπως εγινε και παλια με το SECAM (ναι, η Ελλαδα καποτε ειχε secam), οπου μετα το ειδαμε τα χαλια του και το γυρισαμε σε PAL. Αλλη ανοησια της ΕΡΤ εκει. Απλά τωρα θα γινει πιο γρηγορα. Οποτε, αντι να τα βαζετε με την Digea, να τα βαλετε με αυτους της ΕΡΤ, οπου βιαστηκανε να πηδηξουν στα ψηφιακα προτυπα, χωρις δουν αντικειμενικα τι ειναι καλυτερο. Να σας το πω πιο απλά. Αμα η ΕΡΤ εκανε την αρχη με Cinepack ή Indeo video, θα επρεπε και οι υπολοιποι να ακολουθησουν;; Ε, οσο απαρχαιωμενο ειναι το indeo, τοσο θα ειναι σε 5 χρονια το mpeg 2. Τωρα το οτι σας βγηκε αχρηστος ο αποκωδικοποιητης, και μενα το ιδιο συμβαινει, αλλα το ιδιο συμβαινει και αμα εισαι early adopter. Και στο πατρικο εχουμε τηλεοραση SECAM, αυτο δεν σημαινει οτι επρεπε να μεινουμε εκει ως Ελλαδα. Οσον αφορα το σημα, πολυ καλη επιλογη απο αποψη προδιαγραφων. Με τον καταλληλο grabber, τσιμπας το stream και μετα το βαζεις κατευθειαν στο mkv σου. Οχι σαν αυτους στην ΕΡΤ με την ο-θεος-να-την-κανει αναλυση που εκπεμπουν. Οσον αφορα για λογω πλευρων 16:9, πιστεψτε με, ειναι ενα flag υποθεση. Το θεμα ομως ειναι τι υλικο εχεις και πως θα το δειξεις σε 16:9 καδρο. Στο εξωτερικο το ειχαν προβλεψει και τραβαγαν στο λεγομενο 'bbc compromise format' δηλαδη σε λογο πλευρων περιπου 16:9, αλλα με τα ακρα της εικονας να μην εχουν σημαντικη πληροφορια, ωστε να μπορει το υλικο (με το καταλληλο cropάρισμα) να προβληθει σε 4:3. Εδω ολο το υλικο που εχουν τα περισσοτερα καναλια ειναι σε 4:3, οποτε η θα πρέπει να μεινει ετσι, ή να σταματησουν να δειχνουν παλιο υλικο τυπου "το ρετιρε" (που ειναι το διλλημα θα πειτε μερικοι και εχετε δικιο, δυστυχως αυτοι περνουν τις αποφασεις, αγνοηστε τους και δειτε ΣΚΑΙ, τι να πω...). ΥΓ: Το mpeg 4 ειναι mpeg 4 asp ή mpeg 4 avc; πέστα πέστα... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2010 από ThReSh
nzeppos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Άσχετο αλλά μόλις έτυχε να δω αυτό: Ενδιαφέρον ότι η ίδια η Digea αποκαλεί το set top box ως "αποκωδικοποιητή" (ποιός θυμάται την κουβέντα που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό για το σωστό όνομα του κουτιού?)
Alex_gr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Όπως καταλαβαίνεις η καταστροφή της συσκευής δεν είναι αυτοσκοπός (αλλά μπορεί να έχει πλάκα). Χάρισέ τη και κάνε έναν καινούριο φίλο ή πούλα την αν έχεις ήδη αρκετούς :ΡΕγώ τα τελευταία 3 χρόνια που μένω μόνος μου, δεν έχω τηλεόραση. Μια μεγάλη LCD και μια καλή σύνδεση, με κρατάνε σε πολύ προνομιακή θέση απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή ειδικά σε επίπεδο ενημέρωσης. Όσο για ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ κτλ, ούτε σύγκριση δε μπορεί να γίνει. (μόνο τα κενά των διαφημίσεων να υπολογίσει κανείς...). Οι περισσότεροι ξέρετε τι μπορεί να προσφέρει το internet σε ποικιλία και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους! Βλέπω και τη σαβούρα μου... όλα κι όλα! Όταν θέλω, βλέπω και τρασιές αλλά είναι συνειδητό και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Και τα λέω όλα αυτά, έχοντας επίγνωση του οφτοπικισμού μου, γιατί το insomniα είναι μια κοινότητα με μέλη που στην πλειοψηφία τους ξέρουν τις δυνατότητες του internet και φυσικά πως να το χειρίζονται. Θέλω να πω, αν απασχολεί εμάς τόσο πολύ αυτή η αλλαγή στην τηλεόραση, η θεία μου που ξέρει μόνο να αλλάζει κανάλι και είναι η μισή ζωή της η Μαρία η άσχημη και η άλλη μισή η Μαρία η παρθένα, τι πρέπει να κάνει δηλαδή??? Απεγκλωβιστείτε! προσθήκη: Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω εναλλακτική λύση για τους φίλαθλους που θέλουν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την ομάδα τους. Βούλγαροι, Βούλγαροι... Χανούμισσες, Βαζέλες... όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες... Όλη η αλήθεια σε άριστα ελληνικά, αλλα σε λάθος κοινό
Psyx Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 προσθήκη:Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω εναλλακτική λύση για τους φίλαθλους που θέλουν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την ομάδα τους. Βούλγαροι, Βούλγαροι... Χανούμισσες, Βαζέλες... όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες... εκτός του ότι συμφωνώ 100% για το περιεχόμενο της ελληνικής TV, όσοι θέλουν να βλέπουν αγώνες κλπ, "βολεύονται" και μέσω νετ... π.χ. justin tv και p2p tv
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα