Snolly Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Τι τα κάνουν τόσα λεφτά που παίρνουν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τόσα χρόνια? Φορέματα για την κάθε ψ*λου που παρουσιάζει τη Eurovision.
zatssteve Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ έχω μια τηλεόραση (όχι flat) πενταετίας και ένα δεκτή τριετίας. Διαφορά στην εικόνα στα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ και τα υπόλοιπα αναλογικά δεν βλέπω. Μήπως είμαστε αναγκασμένοι να αγοράσουμε και τηλεοράσεις hd για να δούμε διαφορά; Επίσης σε μια νέα τηλεόραση ενός φίλου μου τα ψηφιακά κανάλια εκπέμπουν ήδη. Δεν καταλάβω τι πρέπει να προλάβουμε να κατοχυρώσουμε
Mercyful_Fate Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Ναι αλλά και εμπόδια να βάλει και ακριβά να πουλήσει τις ψηφιακές άδειες, οι καναλάρχες μια και ζούμε σε ελευθερη οικονομία εχουν το δικαίωμα, το κόστος αυτό να το μετακιλήσουν στον πoλίτη.Δηλαδή σε σένα και σε μένα. Δεν μπορούν βέβαια να σου στείλουν την χρέωση για την άδεια του Digea σπίτι σου και σπίτι μου, όπως κάνει χρόνια τώρα βλέπεις δε βλέπεις η ΕΡΤ(η δημόσια περιουσία μας...) μέσω λογαριασμών ΔΕΗ αν θυμάμε καλά, μπορεί όμως το διαφημιστικό πεντάλεπτο να το δεις να γίνεται διαφημιστικό 10λεπτο και ου το καθεξίς. Και επειδή η οικονομία είναι ελεύθερη όχι μόνο για τους πωλητές, αλλά και για τους καταναλωτές, έχουμε και εσύ και εγώ το δικαίωμα να ΜΗΝ αγοράσουμε. Απλά πράγματα. Σου φαίνεται δύσκολο ή αδύνατο? Αν ναι, τότε κάτσε λίγο και σκέψου σε τι βαθμό εχεί αντικατασταθεί η ταινία στην τηλεόραση με την ταινία στο pc/dvd λόγω των πολλών σπαστικών διαφημήσεων. Γενικά τις φαμφάρες περί μεγάλου δημοσίου αγαθού και δημόσιας περιουσίας καλύτερα όχι έτσι και όχι σε τεχνολογικό φόρουμ. Είδαμε και απο τις τηλεπικοινωνίες ότι καμιά ζημιά δεν προέκυψε απο την απελευθέρωση (και ας φώναζες πιθανός τα ίδια τότε) και ξέρουμε πόσα πληρώναμε και πόσα πληρώνουμε τώρα που δουλεύει ο ανταγωνισμός... Αν θες να ακούσουν το πόνο σου πάρε τηλέφωνο στον 901 ή γράψε κανα άρθρο στον ριζοσπάστη... Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. Η απελευθέρωση αφορούσε, μεταξύ άλλων, και την ρύθμιση διαφόρων θεμάτων που έπρεπε να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των παικτών και επίσης να αποφέρουν χρήματα στο κράτος αφού θεωρούνται εθνικοί πόροι. Τέτοια θέματα ήταν π.χ. η απελευθέρωση των τηλεπ. με την πρόσβαση των ιδιωτικών παρόχων στο δημόσιο last mile και η απόδοση του φάσματος συχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία μέσω της δημοπράτησης συχνοτήτων. Κάτι παρόμοιο με τις τηλεοπτικές συχνότητες πρέπει να γίνει και για το ψηφιακό φάσμα, και αυτό θέλει να αποφύγει η Digea (για να μην πληρώσει). Γι' αυτό βιάστηκαν να φτιάξουν την εταιρία-εκπρόσωπο, και γι' αυτό βιάστηκαν να ξεκινήσουν εκπομπές, για να μπορούν να φέρουν το θέμα σε κάποιο τετελεσμένο βαθμό και να μπορούν να πιέσουν έτσι για φθηνότερες συνχότητες (μα κ. Κράτος, έχω σπρώξει τόσα λεφτά, έχω ξεκινήσει εκπομπές, οι τηλεθεατές βλέπουν ήδη. Πως θα κατεβάσω τον διακόπτη επειδή δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα το ψηφιακό φάσμα?? Μήπως να σου δόσω κάποια ψιλά που έχω τώρα πάνω μου και να λήξουμε την δημοπρασία μια ώρα αρχίτερα? ). Για μένα αν θέλει να μαζέψει κανά φράγκο η κυβέρνηση καλύτερα να προχωρήσει σε καμιά μείωσει προσωπικού στην ΕΡΤ που οπως και σε όλο το ελληνικό δημοσιο, ο καθένας έβαζε μέσα όποιον τεμπελχανά βολεψάκια μπορούσε... Σύμφωνοι, αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Red_Phantom Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Και επειδή η οικονομία είναι ελεύθερη όχι μόνο για τους πωλητές, αλλά και για τους καταναλωτές, έχουμε και εσύ και εγώ το δικαίωμα να ΜΗΝ αγοράσουμε. Απλά πράγματα.Σου φαίνεται δύσκολο ή αδύνατο? Αν ναι, τότε κάτσε λίγο και σκέψου σε τι βαθμό εχεί αντικατασταθεί η ταινία στην τηλεόραση με την ταινία στο pc/dvd λόγω των πολλών σπαστικών διαφημήσεων. Όλοι γίνατε επιχειρηματίες. Ρε ΟΥΣΤ.
Agg3los Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Το θεμα ομως ειναι ολα αυτα, προσφερονται σε τιμες κατω των 30 ευρω. Κι αυτο γιατι με την συνδρομη ιντερνετ που κανεις, περνεις μαζι και αποκωδηκοποιητη και αναλογως με την εταιρεια παροχης, και το αναλογο πακετο καναλιων (συνηθως 180 με 250 καναλια απ ολο τον κοσμο). Βεβαια για κατι τετοιο θα πρεπει να αλαχθει και ολο το διστυο του ιντερνετ στην ελλαδα..... δεν καταλαβα ,που κολλαει ο αποκωδικοποιητης με το ιντερνετ?Η τηλεοραση και ολα αυτα τα καναλια που λες ειναι με κεραια ή μεσω καλωδιων? γιατι ξερω πως =λογω καιρους ισως εχομε τα υψηλοτερα ποσοστα στην ευρωπη σε χρηση και εξαπλωση τηλεοραση με κεραια.
atsddd Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 δεν καταλαβα ,που κολλαει ο αποκωδικοποιητης με το ιντερνετ?Η τηλεοραση και ολα αυτα τα καναλια που λες ειναι με κεραια ή μεσω καλωδιων? γιατι ξερω πως =λογω καιρους ισως εχομε τα υψηλοτερα ποσοστα στην ευρωπη σε χρηση και εξαπλωση τηλεοραση με κεραια. Η συνδρομιτικη τηλεοραση εδω περα ειναι πακετο με το ιντερνετ. Μαζι με το router ερχεται και ενας αποκωδηκοποιητης ο οποιος δεχεται σημα μεσω του τηλεφωνικου δικτυου, η σε καποιες εταιρειες μεσω οπτικης ινας. Μεσω της κλασικης κεραιας δεν ξερω κατα ποσο ειναι δυνατο να περασει hd σημα. Απ οτι γνωριζω χρειαζεται το πατροπαραδοτο πιατο για κατι τετοιο. Αν κανω λαθος ας πει και καποιος που γνωριζει καλυτερα. Το θεμα ειναι οτι με τα 30 ευρω το μηνα εχεις και τα 200 περιπου καναλια με την αναλογη ποιοτητα και το ιντερνετ απο 26 μέχρι 100 mbit αλλα και το κλασικο απεριοριστο τηλεφωνο για ολη την ευρωπη και αμερικη. Αν τελικα επιστρεψω ελλαδα θα μου λειψουν....
De@th L0rd Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Η συνδρομιτικη τηλεοραση εδω περα ειναι πακετο με το ιντερνετ. Μαζι με το router ερχεται και ενας αποκωδηκοποιητης ο οποιος δεχεται σημα μεσω του τηλεφωνικου δικτυου, η σε καποιες εταιρειες μεσω οπτικης ινας. Μεσω της κλασικης κεραιας δεν ξερω κατα ποσο ειναι δυνατο να περασει hd σημα. Απ οτι γνωριζω χρειαζεται το πατροπαραδοτο πιατο για κατι τετοιο. Αν κανω λαθος ας πει και καποιος που γνωριζει καλυτερα. Το θεμα ειναι οτι με τα 30 ευρω το μηνα εχεις και τα 200 περιπου καναλια με την αναλογη ποιοτητα και το ιντερνετ απο 26 μέχρι 100 mbit αλλα και το κλασικο απεριοριστο τηλεφωνο για ολη την ευρωπη και αμερικη. Αν τελικα επιστρεψω ελλαδα θα μου λειψουν.... Κάτσε εκεί που είσαι...
aris1986 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 βήμα 1) Βγάζουμε το καλώδιο της τηλεόρασης από την παροχήβήμα 2) Ανοίγουμε την μπαλκονόπορτα βήμα 3) Σηκώνουμε με αποφασιστικότητα την τηλεόραση (αν δεν έχουμε αρκετή "αποφασιστικότητα" δεν διστάζουμε να ζητήσουμε βοήθεια) βήμα 4) Βγαίνουμε στο μπαλκόνι βήμα 5) Φωνάζουμε "Κεφάλιααααααα!!!!" βήμα 6) Αφήνουμε την τηλεόραση να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο Τέρμα τα κοντόχοντρα ανθρωπάκια Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι έχουμε την πιο άθλια (και επικίνδυνη κατ' εμέ) τηλεόραση στην Ευρώπη και το ελληνικό κοινό ενδιαφέρεται για την τεχνική ποιότητα του θεάματος Πως είπατε? off topic? ναι καλά... Ωραια ολα αυτα που λες,καλα και τα +8 που σου δωσάνε,για αστειο καλο ειναι αλλα δεν προκειται να γίνει μονο απο καποιο τρελο. Μπορει απλα να εχεις τηλ να μην εχεις κεραια παρα μονο ενα DVD/blueRay και να βλεπεις ο,τι γουσταρεις εσυ .
StavrosD Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Trapper ο σκοπός είναι να σταματήσουμε κάποια στιγμή να βλέπουμε κοντόχοντρα ανθρωπάκια στη tv.Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Τα κοντόχοντρα ανθρωπάκια δεν θα διορθωθούν με την ψηφιακή καθώς οφείλονται στον λόγο πλευρών της εικόνας και όχι στον τρόπο εκπομπής. Μόνο το σκάι εκπέμπει σε 16:9 αυτή την στιγμή, τα υπόλοιπα σε 4:3. Ο λόγος πλευρών της εικόνας είναι επιλογή του καναλιού ανεξάρτητα απ'το αν είναι αναλογική η ψηφιακή η εκπομπή του σήματος. Αν σε συμβατική τηλεόραση (4:3) δεις σκάι, είτε θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω είτε θα είναι όλοι ψιλόλιγνοι (όπως στα παλιά western). Αν σε ευρεία τηλεόραση (16:9) δεις κάποιο κανάλι εκτός από σκάι τότε είτε θα έχεις μαύρες μπάρες στα πλάγια (οπότε θα βλέπεις σωστή εικόνα) είτε θα "ξεχειλώσεις" την εικόνα για να πιάσει όλη την οθόνη και θα βλέπεις τα κοντόχοντρα ανθρωπάκια.
MikeNuke Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Καλα να τους κανουνε, γιατι μας δουλευουν, οπως οταν μας πουλουσαν τους δεκτες mpeg2 και μας λεγαν θα πιανεις και τα ιδιωτικα με τον ιδιο μολις γινουνε και αυτα ψηφιακα και τωρα, τζιφος...
Sorath Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός σας έβαλε να πάρετε αποκωδικοποιητή, αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση. (Εκτός απο Κορινθία και Θεσσαλονίκη που μόλις άριχσαν). Εκτός και θέλατε τόσο πολύ να παρακολουθείτε τα ψηφιακά της ΕΡΤ με το που βγήκαν στον αέρα..... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2010 από Sorath
Opix Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ωραια ολα αυτα που λες,καλα και τα +8 που σου δωσάνε,για αστειο καλο ειναι αλλα δεν προκειται να γίνει μονο απο καποιο τρελο.Μπορει απλα να εχεις τηλ να μην εχεις κεραια παρα μονο ενα DVD/blueRay και να βλεπεις ο,τι γουσταρεις εσυ . Όπως καταλαβαίνεις η καταστροφή της συσκευής δεν είναι αυτοσκοπός (αλλά μπορεί να έχει πλάκα). Χάρισέ τη και κάνε έναν καινούριο φίλο ή πούλα την αν έχεις ήδη αρκετούς :Ρ Εγώ τα τελευταία 3 χρόνια που μένω μόνος μου, δεν έχω τηλεόραση. Μια μεγάλη LCD και μια καλή σύνδεση, με κρατάνε σε πολύ προνομιακή θέση απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή ειδικά σε επίπεδο ενημέρωσης. Όσο για ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ κτλ, ούτε σύγκριση δε μπορεί να γίνει. (μόνο τα κενά των διαφημίσεων να υπολογίσει κανείς...). Οι περισσότεροι ξέρετε τι μπορεί να προσφέρει το internet σε ποικιλία και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους! Βλέπω και τη σαβούρα μου... όλα κι όλα! Όταν θέλω, βλέπω και τρασιές αλλά είναι συνειδητό και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Και τα λέω όλα αυτά, έχοντας επίγνωση του οφτοπικισμού μου, γιατί το insomniα είναι μια κοινότητα με μέλη που στην πλειοψηφία τους ξέρουν τις δυνατότητες του internet και φυσικά πως να το χειρίζονται. Θέλω να πω, αν απασχολεί εμάς τόσο πολύ αυτή η αλλαγή στην τηλεόραση, η θεία μου που ξέρει μόνο να αλλάζει κανάλι και είναι η μισή ζωή της η Μαρία η άσχημη και η άλλη μισή η Μαρία η παρθένα, τι πρέπει να κάνει δηλαδή??? Απεγκλωβιστείτε! προσθήκη: Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω εναλλακτική λύση για τους φίλαθλους που θέλουν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την ομάδα τους. Βούλγαροι, Βούλγαροι... Χανούμισσες, Βαζέλες... όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες...
kurkosdr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 . Μεσω της κλασικης κεραιας δεν ξερω κατα ποσο ειναι δυνατο να περασει hd σημα. Απ οτι γνωριζω χρειαζεται το πατροπαραδοτο πιατο για κατι τετοιο Χε,χε, made in NOVΑ marketing... Αμα εισαι επιγειος σταθμος και θες να περασεις hd σημα μεσα απο κλασσικη κεραια, πολυ απλά αλλαζεις την αναλυση της ψηφιακης εκπομπης σου απο 720x576 σε 1280x720, αυξανεις λιγο το bitrate (αν χρειαστει), και αυτο ηταν. Το μονο μειονεκτημα που μπορει να εχεις ειναι οτι αντι το καθε channel να χωραει πχ 8 εκπομπες, τωρα να χωραει λιγο λιγοτερες πχ 6. Για 1080p μπορει να χρειαστεις παραπανω bitrate, ομως. Το θεμα ειναι οτι ποσοι θεατες εχουν αποκωδικοποιητες που μπορουν να διαβασουν 720p και 1080p σημα. Γενικα το επιγειο HD δεν το βλεπω να περπαταει στην Ελλαδα, αφου οι σταθμοι με το ζορι εγιναν ψηφιακοι, και θα δωσουμε μαλλον αγωνα για το 16:9. Οποτε οπως καταλαβαινεις για HD ουτε λογος.
Mercyful_Fate Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Γενικά το HD σήμα θέλει σίγουρα μεγαλύτερο bandwidth, ωστόσο το bandwidth αυτό είναι διαθέσιμο μέσω των επίγειων ψηφιακών εκπομπών. Αυτό που ΔΕΝ είναι διαθέσιμο, είναι το κίνητρο των ελληνικών καναλιών να μεταβούν σε HD μεταδόσεις, από τη στιγμή που μια χαρά πουλάνε και οι φθηνές ND (No Definition :p) τωρινές εκπομπές.
Sorath Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 ...αφου οι σταθμοι με το ζορι εγιναν ψηφιακοι, και θα δωσουμε μαλλον αγωνα για το 16:9. Οποτε οπως καταλαβαινεις για HD ουτε λογος. Το αντίθετο θέλεις να πείς. Έχουν ξεσκιστεί να γίνουν "ψηφιακοί" καθώς έτσι μπορούν να διεκδηκήσουν επιδότηση ύψους 80.000.000€ απο την Ευρ. Ένωση Και σίγουρα αυτά τα λεφτά μετά, δεν θα πάνε για αλλαγή εξοπλισμού ώστε να μεταδίδουν σε HD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα