KilliK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μαπα ειναι το Precious.Αν ειχαν καμια αλλη καλυτερη ταινια,θα βαζανε αυτη.
nikos21aek Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 ^^Μην επηρεαστεί κανείς και δει την ταινία μόνο και μόνο εξαιτίας του προηγούμενου πόστ.Αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Πω πραγματικά δηλαδή αυτό που είπε ο chill...Μαύρη,χοντρή,ανήλικη μητέρα,θύμα κακοποίησης,βιασμού από τον πατέρα της,καταθλιπτική,σε περιβάλλον με ναρκομανείς.Το ξεφτυλίσαν δηλαδή τελείως.Τι άλλο έμενε άραγε να την κάνουν;Πως δεν την κάνανε και καρκινοπαθή;Και να είχε και κανένα νόημα η ταινία να πω εντάξει.Αλλά δεν.Απλά έδειχνε την κατάσταση.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 ^^Μην επηρεαστεί κανείς και δει την ταινία μόνο και μόνο εξαιτίας του προηγούμενου πόστ.Αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και ημουν ετοιμος...
KilliK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Παντως παραεχει πολλες εξαιρεσεις αυτος ο κανονας...
kirileman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Νομίζω ότι τόσο το precious όσο και το up in the air θα περναγαν απαρατήρητες στο παρελθόν. Ψιλοαπογοήτευση, ίσως επειδή είχα ακούσει και διαβάσει πολλά. Τίποτα άλλο. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
pop corn Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 nikos21aek, Ε, όχι και δείχνει μόνο την κατάσταση. Μας βάζει μέσα στην ψυχολογία της και επιπλέον τα πράγματα δε μένουν εκεί. Η ζωή της αλλάζει και μάλιστα σταδιακά. Όχι με έναν τεμπέλικο κλισέ τρόπο ώστε απλά να ευχαριστηθεί ο θεατής. Σημαντικό είναι επίσης που μαθαίνουμε και τα κίνητρα πίσω από τη συμπεριφορά της μάνας.
kage Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Εντάξη " Η ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ " είναι μια καλή κοινωνική ταινία είναι που μεταφέρει ανισότητες και αδικίες που γίνονται σε κάποιους ανθρώπους (εδώ πιο πολύ αναφέρεται σε μαύρους και παχύσαρκους).Επίσης δείχνει και κατακρίνει την βία μέσα στη οικογένεια ,στις χειρώτερες στιγμές της (βιασμοί και ξυλοδαρμοί). Πράγματι κάπου κουράζει αλλά είναι μια διαφορετική άποψη και πρόταση. αρα το "σπιρτοκουτο" ειχε ελπιδες ------------------------ το hurt locker(ε οχι κ οσκαρ για ηχο) ,serious man,in the loop δεν ειναι για οσκαρ. προτιμω σαν ταινια το district 9 απο hurt locker. για ηχο θα εβαζα transformers(οχι δεν ειμαι πιτσιρικας).το avatar δεν το χω δει ακομη. inglorious bastards,αμερικανακια=μανια με ταραντινο(του κατσε λαχειο του τυπου απο bmovies εφτιαξε περιουσια). precious,serious man=ταινιες με γνωστες τεχνικες δηλ.ολα τα κακα πανω τους ωστε να προκαλεσουν εντονο συναισθημα.παρομοια ταινια και το everybody's fine εγω θα σας προτεινα μια ταινια που πηγε πατο αλλα ειναι απροσδοκητα καλη "loft"
fearwhatnow Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 αρα το "σπιρτοκουτο" ειχε ελπιδες------------------------ το hurt locker(ε οχι κ οσκαρ για ηχο) ,serious man,in the loop δεν ειναι για οσκαρ. προτιμω σαν ταινια το district 9 απο hurt locker. για ηχο θα εβαζα transformers.το avatar δεν το χω δει ακομη. inglorious bastards,αμερικανακια=μανια με ταραντινο(του κατσε λαχειο του τυπου απο bmovies εφτιαξε περιουσια). precious,serious man=ταινιες με γνωστες τεχνικες δηλ.ολα τα κακα πανω τους ωστε να προκαλεσουν εντονο συναισθημα.παρομοια ταινια και το everybody's fine εγω θα σας προτεινα μια ταινια που πηγε πατο αλλα ειναι απροσδοκητα καλη "the loft" To Loft μαλλον εννοεις.Ειναι ξενογλωσσο ομως και παιχτηκε το 2008.Οποτε πως θα παει Οσκαρ? Το Hurt Locker ειναι ξεκαθαρα το φαβορι για ηχο διοτι ηταν απιστευτο και σε αυτον τον τομεα.Αλλο μουσικη αλλο ηχος.Μαλλον τα μπερδευεις. Το Everybody's Fine προσωπικα το θεωρω αριστουργημα (αν και remake).Επιτελους ο DeNiro σε ωραιο ρολο. Για τα Inglourious,Serious Man και Precious συμφωνα απολυτα μαζι σου. Τελος, το In The Loop ειναι TAINIAΡΑ.
Francisco Goya Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 nikos21aek, Ε, όχι και δείχνει μόνο την κατάσταση. Μας βάζει μέσα στην ψυχολογία της και επιπλέον τα πράγματα δε μένουν εκεί. Η ζωή της αλλάζει και μάλιστα σταδιακά. Όχι με έναν τεμπέλικο κλισέ τρόπο ώστε απλά να ευχαριστηθεί ο θεατής. Σημαντικό είναι επίσης που μαθαίνουμε και τα κίνητρα πίσω από τη συμπεριφορά της μάνας. Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις. Η ταινία περιέχει και ψυχογραφήματα των χαρακτήρων. Άσε που παρουσιάζει για πρώτη ίσως φορά στον κινηματογράφο την παχυσαρκία ως νέα "αρρώστια" της αμερικάνικης φτωχολογιάς.
kirileman Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Ο τρόπος που εξιστορείται η ζωή της πολύπαθης πρωταγωνίστριας είναι εντελώς πεζός, καμιά ένταση, καμιά έξαρση, καμία κορύφωση, εντελώς ρηχά όλα. Κάποιες φορές αυτό είναι προσόν για μια ταινία, ελάχιστες θα έλεγα, εδώ προσωπικά με άφησε αδιάφορο και εντελώς ασυγκίνητο. Οκ, λέω, και πάμε παρακάτω.
kage Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 To Loft μαλλον εννοεις.Ειναι ξενογλωσσο ομως και παιχτηκε το 2008.Οποτε πως θα παει Οσκαρ?Το Hurt Locker ειναι ξεκαθαρα το φαβορι για ηχο διοτι ηταν απιστευτο και σε αυτον τον τομεα.Αλλο μουσικη αλλο ηχος.Μαλλον τα μπερδευεις. Το Everybody's Fine προσωπικα το θεωρω αριστουργημα (αν και remake).Επιτελους ο DeNiro σε ωραιο ρολο. Για τα Inglourious,Serious Man και Precious συμφωνα απολυτα μαζι σου. Τελος, το In The Loop ειναι TAINIAΡΑ. http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscars μπες λιγο και δες και για χρονολογιες και για ξενη ταινια..προς το τελειωμα της σελιδας. το ιδιο και για τον ηχο .εχει διαφορες κατηγοριες για ηχο...
Francisco Goya Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Είναι το sound editing (που συνήθως το λέμε βραβείο ήχου) και το sound mixing (που συνήθως το λέμε βραβείο μοντάζ ηχητικών εφφέ).
fearwhatnow Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscarsμπες λιγο και δες και για χρονολογιες και για ξενη ταινια..προς το τελειωμα της σελιδας. το ιδιο και για τον ηχο .εχει διαφορες κατηγοριες για ηχο... Nαι το ειδα για τις χρονολογιες.Τι εννοεις?Εχει και παραγωγης 2008.Δεν εχει σημασια το production.Ποτε βγηκαν στις αιθουσες επισημα εχει σημασια.Αν βγηκαν το 2008 δεν παιρνουν υποψηφιοτητες.Αν βγηκαν το 2009 στις αιθουσες παιρνουν.
tzinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 το precious το εβλεπα προχτες στα πεταχτα και στο 20-30 λεπτο περιπου το εκλεισα γιατι προτιμησα να κανω κατι αλλο. Αλλα θα το τελειωσο καποια στιγμη για να εχω πληρη αποψη. Απο το λιγο που ειδα δεν με τραβηξε, την βρηκα ψιλοφτηνιαρικη ταινια, τα dreαm sequenses λιγο οτι να ναι και σαν βιντεοκλιπ τον 80ς. Επισης το ολο σκηνικο με την μανα και τα μπινελικια μου φανηκε πολυ κλισε και τραβηγμενο. Σιγουρα υπαρχουν τετοιες καταστασεις, αλλα δεν αντεχω τα στερεοτυπα που βαζουν τους μαυρους να ακολουθουν στις ταινιες και σειρες. Αμαν ποια ολοι με μεγαλους κωλους ειναι, μπινελικονουν και ακουνε χιπ χοπ με αλυσιδες?? Δεν υπαρχουν απλοι καθημερινοι μαυροι? Ξερω γω, δεν θεωρο τον εαυτο μου ρατσιστη, δεν εχω λωξες με αλβανους και τετοια αλλα αυτο το χιπ χοπ λαιφσταιλ που εχουν ολους τους μαυρους να ακολουθουν με τρελενει. Και σε αυτην την μονακριβη πεσανε ολα τα κακα του κοσμου. Απο ξενογλωσες ταινιες σας παραθετω στο τοπικ μου για την ταινια http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=364273 El secreto de sus ojos/The Secret in Their Eyes/Το Μυστικό στα Μάτια της. Δεν εχω δει ακομα τις αλλες ξενογλωσες, αλλα μου αρεσε παρα πολυ αυτη και μπορει να παρει το οσκαρ ξενης ταινιας. Να πω την αληθεια διαβασα καλες κριτικες και περιμενα κατι καταπληκτικο, αλλα δεν ηξερα τι στυλ ταινιας θα δω. Καποια στιγμη στην διαρκεια της ταινιας εποιασα τον εαυτο μου να θελει να δεχτει οτι βλεπει κατι καταπληκτικο αλλα να μην πειθεται. Ειναι μεγαλη σε διαρκει και λιγο κουραστικη. Αλλα στο τελος ημουν μαγεμενος, αριστες ερμηνειες (φοβερα εκφραστικοι ηθοποιοι) , ωραιο σεναριο, καμποσες ιστοριες μαζι δεμενες και φοβερα σκηνικα εποχης απο την παλια αργεντινη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.