thanasisgnr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας παίδες … εψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα καποιο συγκεκριμενο ποστ Ας γράψουμε εδώ ότι θα πρέπει να ξέρει κάποιος για να πουλήσει κάτι στο ιντερνετ και ειδικά στο eBay… έναν οδηγό για τους αυτούς που θέλουν να πουλήσουν κάτι στο eBay και δεν ξερόυν πως.... Οι απαντήσεις μπορεί να αναφέρονται στο τι γίνεται αν στο αντικείμενο που θα πουλήσουμε δεν πάει στον παραλήπτη , τότε δίνουμε τα λεφτά του πίσω μαζί με τα μεταφορικά ; τι παίζει με το shipping ; τα χρήματα που δίνει ο αγοραστής για τα μεταφορικά πάνε στον λογαριασμό του πώληση ; και πολλά αλλά …
censOred Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Ας γράψουμε εδώ ότι θα πρέπει να ξέρει κάποιος για να πουλήσει κάτι στο ιντερνετ και ειδικά στο eBay… έναν οδηγό για τους αυτούς που θέλουν να πουλήσουν κάτι στο eBay και δεν ξερόυν πως.... Μάλον το παλικάρι ηθελε να ανοιξει ενα τοπικ ξεχωριστό το οποίο να απευθυνεται σε αυτούς που θελουν να πουλήσουν κάτι στο ebay.. Δεν το βρισκω κακό απτην στιγμή που στο αλλο υπαρχουν περισσοτερο αναφορές περι αγορών από το ebay. Σε αυτό θα μπορούσαμε να το εξειδικευσουμε στις πωλησεις και φανταζομαι ειναι αρκετοί αυτοί που μπορει να ενδιαφερονται/;)
thanasisgnr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 εγω προσπαθησα να πουλησω κατι ... ενα στυλο ...αλλα το ebay δεν με αφησε στο τελος.... το μονο που εγινε ειναι να κανει το acount μου στο paypal ... seller acount αν καταλαβα καλα δηλαδη ...
kostas-k Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Για να πουλήσεις στο Ebay κατ' αρχήν καλό θα ήταν να κάνεις λογαριασμό Paypal για να λάβεις πιο εύκολα τα χρήματα. Το Paypal σου προσφέρει και ασφάλεια επιστροφής χρημάτων αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτό ενδιαφέρει κυρίως τους αγοραστές. Ο πωλητής λαμβάνει το σύνολο του ποσού συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων αποστολής. Όσον αφορά το ενδεχόμενο το δέμα να μην πάει στον παραλήπτη, μπορείς να επιβάλλεις την ασφάλεια στον αγοραστή, έχει τέτοια επιλογή στις επιλογές καταχώρησης δημοπρασίας. Κάτι που πρέπει να προσέχεις, να ζητάς από τους αγοραστές (στα σχόλια της δημοπρασίας) να είναι στο Paypal Verified ή Confirmed μέλη, γιατί παρατηρούνται πολλές φορές να πληρώνουν με κλεμένες κάρτες, το αποτέλεσμα? Χάνεις το δέμα, χάνεις και τα λεφτά! Έξοδα αποστολής αν μπεις στο ιντερνετ στο http://www.elta.gr μπορείς να βάλεις ένα ενδεικτικό κόστος, εσύ χρέωσε παραπάνω για να είσαι σίγουρος.
NOMIKOS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Πρόσεξε το συνολικό κόστος για αποστολή αντικειμένου και άνοιγμα δημοπρασίας (δυστυχώς τα πάντα πληρώνονται στο ΕΒΑΥ ,έντονα γράμματα ,επιπλέον φώτο, αύξηση ημερών για δημοπρασία,άμεση αγορά και ένα σωρό άλλα ) για να μην μπεις μέσα στο τέλος.
kostas-k Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Έχει δίκιο ο φίλος παραπάνω, οπότε δες και τις προμήθειες που κρατάει το ΕΒΑΥ και το Paypal (αν δέχεσαι πληρωμές μέσω Paypal), για να τις βάλεις στην τιμή πώλησης.
kage Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 πολυ θα ηθελα να δω τι μπορει να στοιχησει φτηνοτερα απο Ελλαδα προς εξωτερικο και μαλιστα οταν κανεις search στο ebay..
thanasisgnr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 προσπαθησα να πουλησω κατι (τελικα δεν εγινε) και δεν ειχε καποια χρεωση (ισωσ ηταν γιατι εβαλα μια φωτογραφια ή επειδη ητανη πρωτη μου φορα) να ρωτησω κατι ... αν στειλεις κατι και πει ο παραληπτης οτι δεν το πηρε ... πως του δηνεις τα λευτα του πισω ... και πως πιστοπιεις στο eBay οτι εσυ το εχεις στειλει... ;
deekon22 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 εγώ έχω τις εξής απορίες: 1) πως μπορώ να ορίσω που και με ποιο τρόπο θα στέλνω, αφού στο ebay.com δεν σε αφήνει να μην στέλνεις στην Αμερική . Επίσης στις επιλογές σου έχει μόνο USPS (αμερικάνικο ταχυδρομείο) και UPS... 2) Επίσης έβαλα σήμερα να πουλήσω κάτι παπούτσια, και δεν με άφηνε λέγοντάς μου ότι σε private χρήστες δεν αφήνει να κάνεις listing πολλά αντικείμενα μέσα σε λίγες μέρες. Εν ολίγοις μου έγραψε ότι μπορώ να κάνω listing αντίστοιχο αντικείμενο σε 28 μέρες... ΕΛΕΟΣ!!
Radiant Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 εγώ έχω τις εξής απορίες: 1) πως μπορώ να ορίσω που και με ποιο τρόπο θα στέλνω, αφού στο ebay.com δεν σε αφήνει να μην στέλνεις στην Αμερική . Επίσης στις επιλογές σου έχει μόνο USPS (αμερικάνικο ταχυδρομείο) και UPS... Αυτό μάλλον γιατί δοκίμασες να πουλήσεις στο αμερικάνικο ebay! Στην αρχική σελίδα πήγαινέ κάτω και 8α βρεις λίστες των ebay sites. Και επειδή κι εγώ έχω μπερδευτεί και είμαι νέος στο ebay : Θέλω να πουλήσω μια συλλογή άπω κάρτες. Με συμφέρει να τις πουλήσω μεμονωμένες(1-8$ κα8εμια)? Δε νομίζω βλέποντάς τα έξοδα αποστολής! Μαλλον με συμφερει να τις πουλησω "πακετο"(80-100$ αλλα χρειαζομαι κούτα). -Ποιος επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολης? -Εμενα σαν πωλητη ποιον τροπο αποστολης με συμφερει(προτείνετε) να επιλέξω? (για US ebay) -Η ισοτιμία με επηρεάζει αρνητικά? usd<euro ---> Αρα μήπως με συμφερει να πουλήσω σε Μεγαλη Βρετανια? Ισως καποια απ αυτα να εχουν απαντη8ει στο περι αγορων thread αλλα sorry guys γινοταν χαμος εκει μεσα! Ευχαριστω!
mrfan Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Έκατσα και διάβασα το προηγούμενο thread γιατί είχα και εγώ απορίες σχετικά με πωλήσεις στο ebay.Δυστυχώς διάβασα τις πρώτες 150 σελίδες και μετά κώλωσα (300+ συνολικά ) Από ότι διάβασα τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον πωλητή τα οποια πληρώνονται από τον αγοραστή εκτος αν ο αγοραστής θέλει άλλο τρόπο παραγγελίας.Επίσης μπορεί να έχει τα αμερικανικα ταχυδρομεία αλλα δεν σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις τους ορους των αμερικανικων για ελληνικά ταχυδρομεία. Πιστεύω ότι βαφτίζεις τον τρόπο αποστολής όπως θες απλά προτιμάτε να στέλνετε συστημένο γιατί έχει λιγότερες πιθανότητες να χαθεί και αποφεύγεις τα κούριερ γιατί βγαίνει λίγο ο κούκος αηδόνι στα έξοδα αποστολής Εγώ αυτό που ρώτησα και απάντηση δε πήρα ήταν πως γίνετε να ξέρω ένα γράμμα / πακέτο ποσα ευρώπουλα θέλει για να πάει οπουδήποτε.Ας πούμε δηλαδή ότι ok πάω στα ελτα και το δείχνω και μου λένε.Τι να ρωτήσω? ποσο για αμερική? ποσο για ευρώπη ? ποσο για asia ? ποσο για australia? Θα πεταχτεί ο υπάλληλος και θα μου πει: ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ? και θα μας δείχνει και ο λαζόπουλος μετά
isay Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 ... Εγώ αυτό που ρώτησα και απάντηση δε πήρα ήταν πως γίνετε να ξέρω ένα γράμμα / πακέτο ποσα ευρώπουλα θέλει για να πάει οπουδήποτε.... Ο αναλυτικός τιμοκατάλογος ειναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ. Ισως για αυτό δε σου απάντησε κάποιος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.