NeuroN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Εχετε φάει καρύδα ποτε? Ανοιξα μια μολις τώρα και εχει απαίσια γεύση ο ζομός καπως στιφο-πικρο και άθλιο παίζει να επεσα σε μαπα ή να είναι άγουρο? αμα το αφήσω καποιο καιρό στρώνει ας πουμε?
freedubus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Σε πολλούς δεν αρέσει έτσι σκέτο. Μπορείς όμως να φτιάξεις διάφορα με το χυμό και την ψίχα, ψάξε στο νέτ για συνταγές.
ravend Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 δοκίμασε να το πιεις με λίγο malibu και χτυπημένη μέντα..προσωπικά μου άρεσε που το είχα δοκιμάσει..
PCharon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Ανοιξα μια μολις τώρα και εχει απαίσια γεύση ο ζομός Ισχύει αυτό για το ζωμό (χυμό θα τον έλεγα). Είναι όντως απαίσια η γεύση του και η αίσθηση που δίνει, δεν κατεβαίνει σκέτος. Πάντως όχι πικρός (ίσως είχες φάει κάτι άλλο πριν και σου φάνηκε πικρό ή είχες μασήσει καμιά τσίχλα κτλ), απλά λίγο αηδιαστικός, θολός και με αισθητό ιξώδες. Η καρύδα πάντως είναι πολύ ωραία, είναι τραγανή, είναι αυθεντική και χωρίς ζάχαρη (όχι σαν τις μλκς που αγοράζουμε) και αφήνει μια υπέροχη γεύση (...καρύδας) όσο τη μασάς. Κανονικά την κόβεις κομμάτια και τη βάζεις μέσα σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο (εννοείται το εξωτερικό είναι καθαρισμένο από το "μαλλί" και καλά ξεπλυμένο). Η πολύ λεπτή φλούδα που έχει τρώγεται, δεν παθαίνεις κάτι, φυτικές ίνες είναι. Πάντως βγάζει μπόλικα κομμάτια και ίσως καλό είναι να κεράσεις και κανά φίλο/γείτονα, διότι δεν αντέχει πάρα πολύ, ακόμα και στο ψυγείο θα έχει χαλάσει σε καμιά 10αριά μέρες (γίνεται γλοιώδης κάπως κι ελαφροκιτρινίζει το νερό μόλις χαλάει, μετά αρχίζει να μυρίζει κιόλας αν την αφήσεις).
Toufas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 protip: το γαλα της καρυδας δεν ειναι το νερο που εχει μεσα.
NeuroN Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 κι ομως κανα δυο λένε οτι είναι γλυκός ο χυμός της καρύδας.. για να το φάω απλά βγάζω τα μαλια και το πλένω δεν βγάζω τπτ άλλο? γιατι φαίνεται λίγο σκληρό και παχύ το εξωτερικό του. να βάλω ζάχαρη για να το πιώ λές?
elvisjedi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 http://www.recipezaar.com/Make-Your-Own-Coconut-Milk-190959 ουσιασικα το γαλα καρυδας φτιαχνεται απο επεξεργασια του ψαχνου της καρυδας
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 για να το φάω απλά βγάζω τα μαλια και το πλένω δεν βγάζω τπτ άλλο? γιατι φαίνεται λίγο σκληρό και παχύ το εξωτερικό του. Κανόνισε μετά να σε τρέχουμε σε ...ορθοδοντικό!
PCharon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Σημείωση: εννοούσα αν έχει μείνει από το καθάρισμα μια καφέ φλούδα σαν του μήλου στο πάχος, απλά λίγο πιο σκληρή. Αυτή εννούσα πως τρώγεται, όχι όλο αυτό τον καφέ φλοιό που έχει, για τ'όνομα, χα. Βασικά όταν είχα πάρει εγώ μία, το απέξω το είχαν ήδη καθαρισμένο, οπότε απλά την έκοψα σε κομμάτια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Σημείωση: εννοούσα αν έχει μείνει από το καθάρισμα μια καφέ φλούδα σαν του μήλου στο πάχος, απλά λίγο πιο σκληρή. Αυτή εννούσα πως τρώγεται, όχι όλο αυτό τον καφέ φλοιό που έχει, για τ'όνομα, χα.Βασικά όταν είχα πάρει εγώ μία, το απέξω το είχαν ήδη καθαρισμένο, οπότε απλά την έκοψα σε κομμάτια. Να τα ξεκαθαρίζεις αυτά για μην έχουμε κανέναν που θα προσπαθήσει να τη δαγκώσει σαν ...μήλο!
PCharon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ένα δίκιο το έχεις, πήγα να τον βασανίσω τον άνθρωπο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.