Προς το περιεχόμενο

BIOS

petros1815

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα M/B Elite P6VAA αλλά δεν έχει BIOS (λείπει το chip). Έχω και ένα άλλο M/B το QDI BrillianX 1S. Και τα δυο έχουν bios chip τύπου PLCC 32 επαφών. Και νομίζω ότι και τα δυο είναι των 2 ΜΒ. Σκέφτομαι να κάνω το εξής: να ξεκινησω το BrillianX και να φλασάρω το bios της PV6AA πάνω σ'αυτό. Μετά να βγάλω το chip και να το βάλω στην PV6AA. Τι λέτε; Θα δουλέψει; Αν κανείς φυσικά έχει κανένα bios για την PV6AA εννοείται ότι ενδιαφέρομαι...

Δημοσ.

Πρόσεξε, το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ δουλέψει και να κάψεις και το τσιπάκι. Πρέπει οι δύο μητρικές που θα το δοκιμάσεις να χρησιμοποιούν EEPROM της ίδιας εταιρίας, το ίδιο μοντέλο, πράγμα αρκετά δύσκολο για διαφορετικά μοντέλα. Το είχα δοκιμάσει και παραλίγο να το κάψω το bios μου, με το που το έβαλα σε άλλη μητρική που είχε ίδια υποδοχή και ίδιας χωρητικότητας τσιπάκι άρχισε να ζεσταίνεται τρελά, πάλι καλά που το έβγαλα αμέσως πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς. Τα pins σε κάθε υποδοχή μητρικής αντιστοιχούν σε διαφορετικά πράγματα, ενώ στη μία μπορεί να είναι κάποιο pin είσοδος δεδομένων, σε άλλη μπορεί να είναι τροφοδοσία και έτσι να εφαρμοστεί μεγαλύτερη τάση απ'ότι θα έπρεπε και να στο κάψει.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote Gabriel:</font><hr> Μάλλον (όχι μάλλον,σίγουρα) το έβαλες ανάποδα... <hr /></blockquote>

Όντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...