Προς το περιεχόμενο

Netbook ή μικρό Laptop;

anpho

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης αγοράς για κάποιο netbook αλλά τις τελευταίες μέρες άρχισα να σκέφτομαι αν συμφέρει καλύτερα να πάρω ένα laptop αντί για το netbook. Ουσιαστικά θα το χρησιμοποιώ όπως και το netbook. Για κανά σερφάρισμα, κανά office άντε και καμιά ταινιούλα. Απλά σκεφτόμουν αν αξίζει αντί για netbook να πάρω κάποιο laptop. Το netbook έχει κυρίως σαν πλεονέκτημα τη φορητότητά του αλλά πιστεύω ότι με ένα μικρό laptop 13" δε θα χει κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Οι ενδοιασμοί μου είναι στο ότι ψάχνω κάτι στην ίδια τιμή περίπου με το netbook γύρω στα 400 ευρώ δηλαδή (λίγο πάνω δεν πειράζει) και αν σ' αυτή την τιμή ουσιαστικά δε μπορώ να βρω κάποιο laptop που να με καλύπτει ή που να αξίζει να δώσω τα λεφτά μου για να το πάρω και είναι προτιμότερο να παραμείνω στη λύση του netbook. Ποιά είναι η άποψη σας γι αυτό και επίσης αν έχετε κάτι να προτείνετε είτε σε netbook είτε σε laptop θα σας ήμουν ευγνώμων, ή αν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά μεταξύ τους που δεν την πρόσεξα και θα με βοηθούσε στο να διαλέξω ένα απ τα δύο... Ειδικά για τα netbook όλα σχεδόν έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και δεν καταλαβαίνω γιατί το ένα απ το άλλο έχει 150 ευρώ διαφορά πχ;

Δείξτε μου τα φώτα σας σας παρακαλώ. Ελπίζω να γινα κατανοητός στο τι ψάχνω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

anpho , καλύτερα να πάρεις 15 αρα γιατί ταινίες δεν είναι άνετα να βλέπεις με 13 αρα ,

πρέπει να δώσεις άλλα 100 ευρώ για να πάρεις καλό μηχανάκι , μην πάρεις acer ή fujitsu

! Kαλό είναι να δεις toshiba ή dell λόγω καλύτερης εγγύησης !! :X

http://acornshop.gr/view_product.php?productid=14420&idcat=7&idsubcat=341&idsubsubcat=-1&key=9131d5a49cff8df4c7dcdb61a20d5899&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Δημοσ.

Εχεις δουλεψει με netbook να δεις πως ειναι?

Αν δεν σε ενδιαφερει η φορητοτητα (εγω το 15αρι μου παντως το κουβαλαω παντου και δεν εχω προβλημα), κοιτα εδω. Ενα λαπτοπ ειναι παντα καλυτερο απο ενα netbook.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δουλέψει με netbook και δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από άποψης χρηστικότητας. Γι αυτό και σκέφτηκα αν είναι καλύτερα να προτιμήσω laptop. Απλά δεν ήξερα αν μπορώ με λίγα λεφτά παραπάνω να βρω κάτι που αξίζει τον κόπο.. Απ αυτά τα δύο που προτείνετε ποιό να προτιμήσω; Αξίζει τα 60 ευρώ παραπάνω το Dell; Λογικά λόγω του intel core duo αντί του celeron θα τα αξίζει ε; Επίσης ακούω πολλά τώρα τελευταία για το e-shop και είμαι λίγο επιφυλακτικός

Δημοσ.

Τί εννοείς είναι λίγο περίεργα τα χαρακτηριστικά του ακριβώς; :) και τι διαφορά έχει απ αυτόν http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L450D-12J%C2%A0%C2%A0-PSLY5E-01601NGE.htm που είναι και 75 ευρώ πιο ακριβός;

---------- Προσθήκη στις 19:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:57 ----------

Έτσι όπως τα βλέπω μάλλον κλίνω προς το Lenovo... Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μπορώ με το ίδιο serial για τα windows 7 που έχει να εγκαταστήσω τα x64 αντί για τα x32 που έχει; (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κατασκευαστές τα δίνουν με χ32 απ την αρχή. τό ίδιο δεν κοστίζουν; )

Δημοσ.

Είπα περίεργα χαρακτηριστικά γιατί επεξεργαστή Sempron σε laptops συναντάς σχεδόν σπάνια.Ανάμεσα στα 2 Toshiba οι διαφορές που βλέπω εγώ,είναι στην κάρτα γραφικών και στο λειτουργικό,όπου το ένα είναι 64bit και το άλλο x32.

Για την εγκατάσταση με το ίδιο serial δεν γνωρίζω.

Πάντως,κι εγώ το Lenovo θα έπαιρνα,φαίνεται αξιοπρεπές budget laptop.Αν και δεν είχα ποτέ Lenovo,διατηρώ μια συμπάθεια γιατί είχα IBM στο παρελθόν που τα θεωρώ ακόμη τα καλύτερα ποιοτικά που κατασκευάστηκαν ever.

Δημοσ.

Προσωπικά για εμένα δεν αξίζει το netbook.Έχω δουλέψει σε αρκετά και σπάνε νεύρα.Μόνο για internet κάνουν και για αυτό το λόγο έχουν και αυτό το όνομα που έχουν.Πληρώνουμε από 200-400 euro επεξεργαστική ισχύ προ του 2000 σχεδόν,έλεος δηλαδή.Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω σε μικρό λάπτοπ.Μεταξύ lenovo και toshiba που είδα 2πλασια επεξεργαστική ισχύ έχει το lenovo.Μπες http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php να δεις και μόνος σου.Κ εγώ για lenovo thinkpad είμαι αλλά περιμένω να πέσει η τιμή στο thinkpad edge-θα κάνω υπομονή κανένα 6μηνο ακόμη αλλά μετά θα το πάρω.Καλή επιλογή και αν μπορείς πες μας εντυπώσεις από ότι πάρεις.

Δημοσ.
Προσωπικά για εμένα δεν αξίζει το netbook.Έχω δουλέψει σε αρκετά και σπάνε νεύρα.Μόνο για internet κάνουν και για αυτό το λόγο έχουν και αυτό το όνομα που έχουν.Πληρώνουμε από 200-400 euro επεξεργαστική ισχύ προ του 2000 σχεδόν,έλεος δηλαδή.Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω σε μικρό λάπτοπ.Μεταξύ lenovo και toshiba που είδα 2πλασια επεξεργαστική ισχύ έχει το lenovo.Μπες http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php να δεις και μόνος σου.Κ εγώ για lenovo thinkpad είμαι αλλά περιμένω να πέσει η τιμή στο thinkpad edge-θα κάνω υπομονή κανένα 6μηνο ακόμη αλλά μετά θα το πάρω.Καλή επιλογή και αν μπορείς πες μας εντυπώσεις από ότι πάρεις.

Εξσρταται τις αναγκες του καθενος......εγω βολευτηκα τωρα με το acer ferrari one 200 και κανω μια χαρα την δουλεια μου.

Δημοσ.

Τελικά παράγγειλα το Lenovo και θα το παραλάβω σήμερα οπότε και θα σας πω εντυπώσεις. Η μοναδική μου αμφιβολία τελικά ήταν η μειωμένη αυτονομία που θα είχε σε αντίθεση με το Netbook αλλά σε διάφορα reviews είδα ότι αντέχει κάτι περισσότερο από 4 ώρες η μπαταρία άρα μικρό το κακό. Μένει να επαληθευτεί και στην πράξη αυτό :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...