karabouzouk... Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Έχω φτιάξει ένα απλό προγραμματάκι σε Java στο netbeans (έκδοση 6.8) που εμφανίζει κάτι ευθίες γραμμές κλπ κλπ αλλά το θέμα είναι ότι μιας και είμαι αρχάριος και στη java και στα applets δεν ξέρω πώς θα δω αυτό που σχεδίασα τρέχωντας το πρόγραμμα.. Δεν μου εμφανίζεται δηλαδή το παράθυρο που δείχνει αυτά που έχω σχεδιάσει.. Με αυτόν το κώδικα το δοκήμασα.. Μήπως πρέπει να το τρέξω κάπως αλλιώς το πρόγραμμα και όχι "run main project"..? >package javaapplication2; import java.awt.*; import java.applet.*; public class Main { public static void main(String[] args) { class JavaApplication2 extends Applet { public void init() { } public void paint(Graphics g) { int xpoints[] = {30, 140, 160, 130, 50}; int ypoints[] = {40, 70, 100, 140, 120}; int points = 5; g.drawPolygon(xpoints, ypoints, points); } } } }
chex Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 εχω την εντυπωση πως πρεπει να καλεσεις μια μεθοδο show() ή κατι τετοιο μεσα στην paint.
chigal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Το applet δεν είναι application, οπότε δε βάζεις main. Δοκίμασε αυτό: > import java.awt.*; import java.applet.*; public class JavaApplication2 extends Applet { public void init() { } public void paint(Graphics g) { int xpoints[] = {30, 140, 160, 130, 50}; int ypoints[] = {40, 70, 100, 140, 120}; int points = 5; g.drawPolygon(xpoints, ypoints, points); } } και μετά, σε ένα html αρχείο πρόσθεσε το παρακάτω: > <applet code="JavaApplication2.class" width=200 height=200></applet> Άνοιξε το html με ένα browser και θα δείς το πολύγωνό σου. Το JavaApplication2.class πρέπει να είναι στο ίδιο directory (αλλιώς βάλε ολόκληρο το path ανάμεσα στα " ")
karabouzouk... Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Το applet δεν είναι application, οπότε δε βάζεις main. Δοκίμασε αυτό: > import java.awt.*; import java.applet.*; public class JavaApplication2 extends Applet { public void init() { } public void paint(Graphics g) { int xpoints[] = {30, 140, 160, 130, 50}; int ypoints[] = {40, 70, 100, 140, 120}; int points = 5; g.drawPolygon(xpoints, ypoints, points); } } και μετά, σε ένα html αρχείο πρόσθεσε το παρακάτω: > <applet code="JavaApplication2.class" width=200 height=200></applet> Άνοιξε το html με ένα browser και θα δείς το πολύγωνό σου. Το JavaApplication2.class πρέπει να είναι στο ίδιο directory (αλλιώς βάλε ολόκληρο το path ανάμεσα στα " ") Προσπάθησα να το κάνω όπως είπες και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε main.. Το είχα δει πάντως σε παλιότερη έκδοση του netbeans ότι άνοιγε ξεχωριστό παράθυρο με το applet και δε χρειαζόταν να το ανοίξεις με internet explorer
virxen75 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 λοιπόν βήμα 1ο - διόρθωση του κώδικα > package javaapplication2; import java.awt.*; import java.applet.*; public class Main extends Applet{ @Override public void init() { } @Override public void paint(Graphics g) { int xpoints[] = {30, 140, 160, 130, 50}; int ypoints[] = {40, 70, 100, 140, 120}; int points = 5; g.drawPolygon(xpoints, ypoints, points); } } βήμα 2ο επιλέγεις το project σου (στο αριστερό παράθυρο) δεξί κλικ properties από τα categories επιλέγεις Application->web start από τις επιλογές δεξιά επιλέγεις το enable web start και επιλέγεις πιο κάτω το applet descriptor.Πατάς ΟΚ. επιλέγεις το Main.java από αριστερά και δεξί κλικ επιλέγεις το run file και λογικά είσαι οκ.
karabouzouk... Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 @virxen75 Κατάφερα να κάνω τη δουλειά μου και κατάλαβα και περίπου τι παίζει με τα applets.. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.