Προς το περιεχόμενο

Rampage II Extreme Cold boot issue

SomethingGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλλους τους insomniacs !

Λοιπών κατευθέιαν στο ψητό. Εδώ και 3 μήνες περιπου αλλαξα την Asus P6T που ειχα με την rampage 2 , ολλα καλλα ως εδω. Λοιπον οσο ειχα την P6T ειχα ενα προβλημα cold boot οπου οταν εβαζα το cpu ratio στο x21 και τις ram στα 1600mhz οπως πρεπει να ειναι, εχω αφτες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C8D-TR3X6G1600C8D-G.htm

με ολλα τα settings σωστα ( timmings και ρευματα ) και στη cpu ολλα σωστα παντα βεβαια με oc, τον ειχα στα 3.4 τοτε, δεν εκανε post απλα ανοιγε το pc δουλεβαν τα ανεμιστιρακια αλλα τιποτα δεν εκανε το κλασικο beep. Οταν ομως εβαζα ενα οποιοδήποτε αλλο ratio το pc bootare κανονικοτατα μετα απο cold boot. Το ιδιο προβλημα τωρα ξαναεπεστρεψε στην ''διθεν'' designed for overclocking rampage 2, μονο που τωρα συμβαινει περιστασιακα, ( και για να το κανω να ξαναδεχτει τις ρυθμισεις μου παλι μετα απο το cold boot πρεπει να κανω reset cmos, οταν αφτο συμβαινει απο ενα κουμπακι που εχει απο πισω ), δλδ μπορει να κανει κανονικα post για μια ολοκληρη βδομαδα και στο ακυρο να το κανει παλι, και επισης οταν γινεται αφτο το lcd poster λεει locked και μολις το κλεινω και το ξανα ανοιγω λεει overclocking failed. Οτι εκανε και η P6T Non deluxe ξεχασα να το προσδιορισω :rolleyes:. Εχω ψαξει πολυ στο google και οταν ειχα την P6T και τωρα και το εχουν και αλλοι το προβλημα, και λενε οτι μπορει να φταει το PSU πραγμα το οποιο δεν το πιστευω. Εχω κοιταξει την μπαταρια του Cmos και δινει κανονικα τα βολτ. Επισης να διευκρινησω οτι αμα βαλω τις ram σε οτιδιποτε λιγοτερο απο τα 1600mhz το προβλημα εξαφανιζεται ακομα και με χ21 ratio. Γενικα αφτο γινεται μονο οταν βαζω χ21 ratiio και τις ραμ στα 1600mhz το ιδιο ισχυε και για την p6t μονο που με την rampage γινεται σπανια αφτο το φαινομενο ενω με την P6T γνοταν παντα. Αρχιζω να πιστευω οτι μπορει να φταει ο 920 η οι ram μου αλλα δεν νομιζω ( ισως το memory controller του 920 τα εχει παιξει ? ) αλλα γιατι να το κανει μονο με x21 ratio. Και απ οσο ξερω μονο στις Asus γινεται αφτο :mad:.

Εχω φαει τον κοσμο εχω ρυθμισει το bios οσο πιο πολυ μου επιτρεπουν αφτα που ξερω δινω σοστα ρευματα σε NB SB Cpu Qpi και παει λεγοντας αλλα τιποτα, δεν λεει να σταματισει. Πριν κλεισω γιατι αρκετα σας κουρασα, αμα βαλω το ratio στο auto και ενεργωποιησω το Turbo mode απο το Cpu configuration, δουλευει κανονικα και booταρει παντα και απλα ρυθμιζω στις επιλογες παροχης ενεργειας των windows το υψηλες επιδωσεις και δουλευει παντα με το x21 ratio αλλα clokarei πολυ ψιλα τον 920 σχεδων στα 4.3ghz ενω εγω με σκετο χ21 και 200bclk τον εχω στα 4.2 ακριβως.

Thanks in advance αλλα εχω φτασει σε σημειο βρασμου και θα την σουταρω και θα την παω στο πλαισιο μπας και την δεχτουνε και θα πληρωσω την διαφωρα να παρω την classified της Evga μονο και μονο για να γλητωσω απο αφτο το πραγμα !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...