Amnisia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Καλημερα σας.Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το Μπιος?Διαβασα οτι ειναι μεσα στον υπολογιστη στην καρτα ΡΟΜ.Απλα δεν εχω καταλαβει σε τι χρησιμευει.Εχω φορητο υπολογιστη ΑΣΕΡ Ασπιρε 5542-1462, Αθλον X2 επεξεργαστη.Το εχω αγορασει πριν 1 μηνα.Μου βγαζει προειδοποιηση να κανω αναβαθμιση τα Μπιος.Τι πρεπει να κανω; Σας ευχαριστω
aris1986 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Το bios ειναι ας πουμε το προγραμμα οδήγησης της μητρικής σου.Οταν ξεκινάει το lap top σου και δειχνει μια μαυρη οθόνη με ασπρα γραμματα.Αυτο ειναι!Νομίζω με το F2 ή F8 μπαινεις και βλεπεις ωρα,θερμοκρασία,την μνήμη ram και τα παντα.Ψαξε το lap top σου στο google και γραψε <μοντέλο laptop> bios update.
Amnisia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ]εχω μπει.Πρεπει να κατεβασω κατι;πως μπορω να κανω την αναβαθμιση;
aris1986 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ]εχω μπει.Πρεπει να κατεβασω κατι;πως μπορω να κανω την αναβαθμιση; Η αναβάθμηση σου βγαίνει μεσα απο το lap top?Απλα να πατήσεις ενα οκ; Ή να ψαχτείς μονος σου;!Στην 2η περίπτωση:Κανε ο,τι σου πα: google(αναζήτηση) <λαπτοπ name> bios update.Θα σου κατεβασει ενα αρχειο και μετα 2 φορες κλικ να στο γραψει.Τελος θα σου ζητήσει κανα reboot(restart).
cabdik Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 γιατι θες να κανεις αναβαθμιση? εχεις καποιο προβλημα?
Amnisia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δεν εχει προβλημα.Απλα σε κασποια φαση η οθονη γινεται μπλε και μου γραφει για το Βιος.Τιποτα αλλο. Μπηκα να κανω αναζητηση εγραψα Ασερ Ασπιρε 5542-1462.και μου βγαζει διαφορες σελιδες.Που να μπω;
cabdik Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 προσεξε πολυ με το bios. δεν ειναι παιχνιδι. οι μπλε οθονες συνηθως γινονται απο τα windows και οχι απο ΒΙΟΣ.
Amnisia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Ο υπολογιστης ειναι καινουργιος πως γινεται να εχει προβλημα;... Τι πρεπει να γινει;
cabdik Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ελα μου ντε!! κοιτα, συνηθως οι μητρικες εχουν καποια προγραμματακια- utilities που κανουν αυτες τις δουλειες. στα λαπτοπ δεν ξερω αν εχουν. κοιταξε στο site της acer καταρχην για το μοντελο σου και τι εκδοση bios εχεις εσυ και ποια ειναι η τελευταια που δινει η acer. μεσα εκει λογικα θα εχει και καποιες οδηγιες. http://www.acer.com/worldwide/support/download.htm
parisb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Εγω πιστευω οτι κατι ερμηνευει λαθος. Δεν εχω δει ποτε σε pc ή laptop το bios να σε προτρεπει για update. Και επειδη ο φιλος δεν εχει και πολλες γνωσεις λεω να το αφησει ως εχει. Αλλιως σε λιγες ωρες θα εχουμε θεμα: "εκανα bios update και το laptop δεν ανοιγει"
Amnisia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Διαβασα στις πληροφοριες που μου δινει ο υπολογιστης οτι εχω Pheonix Technologies LTD V1.03 ΚΑΙ SMBIOS VERSION 2.6. Επισης γραφει οτι δεν χρειαζεται να γινεται αναβαθμιση μονο σε περιπτωσεις προχωρημενων χρηστων.Γιατι ομως μου εβγαλε αυτη την μπλε την οθονη και μου λεει για Μπιος;
mdr21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Στην βγαζει συνεχεια την μπλε οθονη? Αν ναι τι κανεις και στην βγαζει? Επειδη φαινεται οτι δεν εχεις ιδιαιτερη σχεση με υπολογιστες , ΜΗΝ ασχοληθεις με BIOS τουλαχιστον μεχρι να καταλαβουμε απο τα λεγομενα σου τι προβλημα εχεις και ΑΝ τελικα εχεις προβλημα. Το μνμ για το BIOS υποψιαζομαι οτι ειναι ενα απο τα τυποποιημενα μνμ που βγαζουν οι υπολογιστες οταν υπαρχει καποιο προβλημα χωρις να σημαινει οτι εχει διαγνωσει οτι η αιτια του προβληματος ειναι το BIOS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.