Προς το περιεχόμενο

4 ide συσκευες, μονο μια ide θεση στη Motherboard

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα μικρο προβληματακι.

θα αλλαξω motherboard στο pc της κοπελας μου και το προβλημα εγκειται στο οτι οποιαδηποτε νεα motherboard κοιταζω εχει μονο μια ide συνδεση (για 2 συσκευες). ομως η κοπελα μου εχει 2 δισκους ide + 2 dvd. υπαρχει τροπος να τα συνδεσω και τα 4? η motherboard εχει πολλες θεσεις sata. εχω δει κατι ανταπτορες που μετατρεπουν μια sata συσκευη σε ide. δεν εχω δει ομως μεταροπεα για ide συκευη που να τον γυρναει σε sata!

Δημοσ.

ωπ δεν ηξερα οτι παιζει κατι τετοιο!

οποτε παιρνοντας 2 τετοιες καρτουλες συνδεω τις εξτρα συσκευες. τελεια. σε αυτες τις καρτουλες μπορω να ριξω ειτε HDD ειτε DVD?

Δημοσ.

1 κάρτα είναι αρκετή. 1 IDE port => 2 συσκευές IDE. Δε θυμάσαι ότι μία καλωδιοταινία IDE μπορεί να φιλοξενήσει 2 συσκευές; ;)

Όσο για τη συμβατότητα: Έχουν μερικές από αυτές τα προβληματάκια τους με optical drives, αλλά με μία καλή έρευνα στο διαδίκτυο θα αποφύγεις κατά πάσα πιθανότητα τα μοντέλα που εμφανίζουν τέτοια προβλήματα.

Δημοσ.

ωχ ναι βλακεια μου! εχεις απολυτο δικιο... 2 συσκευες στην καλωδιοταινια. ωραια! ευχαριστω παρα πολυ φιλος!

Δημοσ.
Δε θυμάσαι ότι μία καλωδιοταινία IDE μπορεί να φιλοξενήσει 2 συσκευές; ;)

[οφτόπικ]

Και το διάβασα «κωλοταινία» ΚΑΙ μου φάνηκε και φοβερό αστείο! :rolleyes: Χρειάζομαι επειγόντως τρίτο καφέ! :fear:

[/οφτόπικ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...