Rabican Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 εχω ενα μικρο προβληματακι. θα αλλαξω motherboard στο pc της κοπελας μου και το προβλημα εγκειται στο οτι οποιαδηποτε νεα motherboard κοιταζω εχει μονο μια ide συνδεση (για 2 συσκευες). ομως η κοπελα μου εχει 2 δισκους ide + 2 dvd. υπαρχει τροπος να τα συνδεσω και τα 4? η motherboard εχει πολλες θεσεις sata. εχω δει κατι ανταπτορες που μετατρεπουν μια sata συσκευη σε ide. δεν εχω δει ομως μεταροπεα για ide συκευη που να τον γυρναει σε sata!
parsifal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Σε σχέση με τους αντάπτορες που αναφέρεις, πιο αξιόπιστη και πιο φθηνή λύση θα ήταν με μία PCI κάρτα που να φέρει IDE controller επάνω της: http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=pci+ide
Rabican Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ωπ δεν ηξερα οτι παιζει κατι τετοιο! οποτε παιρνοντας 2 τετοιες καρτουλες συνδεω τις εξτρα συσκευες. τελεια. σε αυτες τις καρτουλες μπορω να ριξω ειτε HDD ειτε DVD?
parsifal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 1 κάρτα είναι αρκετή. 1 IDE port => 2 συσκευές IDE. Δε θυμάσαι ότι μία καλωδιοταινία IDE μπορεί να φιλοξενήσει 2 συσκευές; Όσο για τη συμβατότητα: Έχουν μερικές από αυτές τα προβληματάκια τους με optical drives, αλλά με μία καλή έρευνα στο διαδίκτυο θα αποφύγεις κατά πάσα πιθανότητα τα μοντέλα που εμφανίζουν τέτοια προβλήματα.
Rabican Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ωχ ναι βλακεια μου! εχεις απολυτο δικιο... 2 συσκευες στην καλωδιοταινια. ωραια! ευχαριστω παρα πολυ φιλος!
Zazula Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δε θυμάσαι ότι μία καλωδιοταινία IDE μπορεί να φιλοξενήσει 2 συσκευές; [οφτόπικ] Και το διάβασα «κωλοταινία» ΚΑΙ μου φάνηκε και φοβερό αστείο! Χρειάζομαι επειγόντως τρίτο καφέ! [/οφτόπικ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.