Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με γραφήματα Excel (2 περιπτώσεις)

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα αναφέρω τις περιπτώσεις που χρειάζομαι:

1. Θέλω π.χ να γράψω "1ος ασθενής : Aντρας 2ος ασθενής: Γυναίκα κτλ και να μου βγάζει ένα γράφημα που να λέει πόιο ποσοστό είναι άντρες και ποιο γυναίκες...αν ήταν αριθμοί αντί για ονόματα(άντρας,γυναίκα) ξέρω ότι είναι εύκολο...

2. Θέλω να ομαδοποιήσω τιμές..Δηλαδή π.χ για τιμές κάτω από 2,15 να μου βγάζει μια στήλη με το πλήθος των ασθενών που έχουν κάτω από 2.15...πάνω από 2.15 να μου βγάζει άλλη στήλη,πάνω από 3,15 να μου βγάζει άλλη στήλη κτλ..

Έγινα κατανοητός? Πώς μπορούν να γίνουν αυτά? ΕΕευχαριστώ

Δημοσ.

Και στις δύο περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση COUNTIF

σε μια στήλη στον πινακά σου και μετά από τη στήλη αυτή θα φτιάξεις τα ανάλογα γραφήματα

Από το HELP του Excel:

COUNTIF

Counts the number of cells within a range that meet the given criteria.

Syntax

COUNTIF(range,criteria)

Range is the range of cells from which you want to count cells.

Criteria is the criteria in the form of a number, expression, or text that defines which cells will be counted. For example, criteria can be expressed as 32, "32", ">32", "apples".

Remark

Microsoft Excel provides additional functions that can be used to analyze your data based on a condition. For example, to calculate a sum based on a string of text or a number within a range, use the SUMIF worksheet function. To have a formula return one of two values based on a condition, such as a sales bonus based on a specified sales amount, use the IF worksheet function.

Δες και μονος σου το Help του COUNTIF και για παραδείγματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...