Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για "Τεχνικό" Επάγγελμα

MyDiversion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σας!

Είμαι φοιτητής τμήματος ΣΤΕΦ (Μηχανολογίας) ΤΕΙ εδώ και 1,5 χρόνο...αρκετά καλή η σχολή με ωραία εργαστήρια δε λέω...αλλά επειδή είμαι οπαδός του "μάθε τέχνη κι άσ'τηνε κι αν πεινάσεις..." αποφάσισα στην ηλικία των 20 ετών να ασχοληθώ με κάποιο τεχνικό επάγγελμα,μη θέλοντας άλλο να τρώω απ'τα "έτοιμα" κάνοντας φοιτητική dolce vita!...

Μετά λύπης διαπίστωσα πως,αν η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι μια φορά μπ$$$δέλο,η τεχνική/επαγγελματική εκπαίδευση είναι 10!

Όπως προανέφερα,θέλω να ασχοληθώ με μια τέχνη,οποιαδήποτε,αρκεί να έχει (σχετικά) σίγουρο επαγγελματικό μέλλον και καλές οικονομικές απολαβές!

Έτσι λοιπόν καταλήγω σε ειδικότητες όπως του Ηλεκτρολόγου και του Θερμοϋδραυλικού (με προτίμηση στο δεύτερο),χωρίς να γνωρίζω κάτι άλλο,απλώς με μια πρώτη "ματιά" και εκτίμηση!

Καταρχάς θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό,όπως και αν υπάρχει κάποια άλλη ενδιαφέρουσα ειδικότητα (τεχνίτη ή όχι δεν έχει σημασία) που θα μπορούσα να "σπουδάσω" ή να μάθω σαν εμπειροτέχνης!

Δεύτερον,όπως είπα και πιο πάνω άκρη δεν έβγαλα!Να πάω σε Ι.Ε.Κ. π.χ. "Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων",σε ΕΠΑ.Σ.,σε τι;

Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τις απόψεις,γνώσεις και συμβουλές σας!:-)

Δημοσ.

δεν μας ειπες ποσα μαθηματα χρωστας και αν θα παρατησεις το τει για να πας σε ιεκ ή και τα 2 μαζι?

ξεχνας το βασικοτερο με τει μπορεις να υπογραφεις καποια πραγματα-αναλαβεις δουλειες..

Δημοσ.

ο συσχετισμος του μαστορα με τον μελετητη ειναι ασχετος φιλε μου. καλο ειναι να εχεις τεχνικες γνωσεις αλλα στο τει δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. και ο μαστορας για να κινηθει καπου πρεπει να πατησει. και το πατημα του ειναι η μελετη του εκαστοτε μηχανικου. ποιος σου ειπε οτι απο το τει θα βγεις τεχνικος? καμια σχεση!

και εγω σε τει ειμαι μηχανολογος στο πτυχιο, εχω δουλεψει και σε δυο εταιρειες. το μονο που σου μαθαινει το τει ειναι πως να δουλευεις με τις σημειωσεις σου, τα βιβλια σου, τις πηγες σου. ολα τα αλλα τα μαθαινεις στην δουλεια.

Δημοσ.

kage από μαθήματα χρωστάω περίπου τα μισά (13/24) στα 2 χρόνια που παρακολούθησα,πάω στις Σέρρες και μένω μόνιμα Θεσσαλονίκη...απλά πήρα την απόφαση να σταματήσω να νοικιάζω το σπίτι εκεί πάνω και να πηγαινοέρχομαι (τζάμπα λεφτά για 3 μήνες υπόθεση) στα εργαστήρια και σε όσες "καλές" θεωρίες μπορώ...δεν καίγομαι ιδιαίτερα να το τελειώσω στα 4 χρόνια έχω την ευχέρεια να το τελειώσω και πιο μετά...γενικά είμαι "οικονομημένος" δεν έχω ιδιαίτερη ανάγκη,απλώς θέλω να κάνω κάτι "δικό μου",μια "τέχνη" για ένα μερεμέτι,ένα χαρτζιλίκι,κάτι...ταυτόχρονα με το ΤΕΙ (αν είναι εφικτό εν τέλει κάτι τέτοιο...)

Και που έχουν υπογραφές φίλε οι Πολυτεχνίτες και οι ΤΕΙτζήδες τι να τις κάνουν;Δουλειές δεν υπάρχουν και το ξέρω από πρώτο χέρι!;)

Εγώ πάνω απ'όλα σπουδάζω για το καλό της μορφωσής μου,δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από μια σχολή ή ένα πτυχίο να με "θρέψει"...

Δημοσ.

και κατι τελευταιο. πολλες φορες οι τεχνικοι ειναι που κανουν τερστια λαθη σε εγκαταστασεις γιατι σκεφτονται εμπειρικα και οχι ειδικα για καθε περισταση. παραδειγματα: υπερδιαστασιολογησεις σε θερμανσεις,λαθος υπολογισμοισε σωληνωσεις υδρευσης, κλιματισμο, βιομηχανικη ψυξη κτλ. που κοστιζουν πολυ στον πελατη και σε κοστος εγκαταστασης και μακροχρονια σε καταναλωσεις κτλ.

οχι οτι δεν κανουν λαθος ομως και οι μηχανικοι αλλα αλλο το λαθος στο χαρτι και αλλο στην πραξη.

Δημοσ.
ο συσχετισμος του μαστορα με τον μελετητη ειναι ασχετος φιλε μου. καλο ειναι να εχεις τεχνικες γνωσεις αλλα στο τει δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. και ο μαστορας για να κινηθει καπου πρεπει να πατησει. και το πατημα του ειναι η μελετη του εκαστοτε μηχανικου. ποιος σου ειπε οτι απο το τει θα βγεις τεχνικος? καμια σχεση!

και εγω σε τει ειμαι μηχανολογος στο πτυχιο, εχω δουλεψει και σε δυο εταιρειες. το μονο που σου μαθαινει το τει ειναι πως να δουλευεις με τις σημειωσεις σου, τα βιβλια σου, τις πηγες σου. ολα τα αλλα τα μαθαινεις στην δουλεια.

Χαχαχα μην αρπάζεσαι ρε φίλε!Δεν πήγα στο ΤΕΙ γι'αυτό το λόγο και δεν είμαι κάνας γκεμπελίσκος να κάνω διαχωρισμό των ΤΕΙ απ'την Ανώτατη Εκπαίδευση!:P

Απλά "καπάκι" με το ΤΕΙ θέλω να πιάσω και μια προσοδοφόρα τέχνη αυτό είναι όλο...

Δημοσ.
Χαχαχα μην αρπάζεσαι ρε φίλε!Δεν πήγα στο ΤΕΙ γι'αυτό το λόγο και δεν είμαι κάνας γκεμπελίσκος να κάνω διαχωρισμό των ΤΕΙ απ'την Ανώτατη Εκπαίδευση!:P

Απλά "καπάκι" με το ΤΕΙ θέλω να πιάσω και μια προσοδοφόρα τέχνη αυτό είναι όλο...

πιστεψε με ο διαχωρισμος απο την ανωτατη εκπαιδευση λιγο με ενδιαφερει..

απλα σου λεω να μην το αφησεις το τει. ψαξου για οποιαδηποτε τεχνη θες αλλα μην αφησεις την σχολη γιατι αποκτας αλλη οπτικη των πραγματων.

και ας σε δυσκολεψει λιγο παραπανω. δεν θα εισαι ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που θα λιωσει πανω απο βιβλια σημειωσεις σκονακια και εργασιες.

Δημοσ.

Εννοείται ότι δεν αφήνω σε καμία περίπτωση το ΤΕΙ!

Άλλωστε έχω μέχρι 16 εξάμηνα περιθώριο να πάρω πτυχίο έτσι δεν είναι;:P

Δημοσ.

ερωτηση..εαν είσαι ανάμεσα σε 2 ειδικότητες που σου αρέσουν μπορεις να φοιτησεις σε 2 κλάδους ταυτόχρονα σχολών επαλ,ιεκ η οαεδ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά σας και πάλι παιδιά!

Έπειτα από έρευνα κατέληξα ότι συμφέρει πάρα πολύ η φοίτηση σε ΕΠΑ.Σ. (είτε του ΥΠΕΠΘ είτε του ΟΑΕΔ)...

Παρ'όλα αυτά,ακούστε...

Επικοινωνόντας με ΚΕΣΥΠ ρώτησα και μου είπαν ξάφνου πως "δεν γίνεται να φοιτείς ταυτόχρονα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε ΕΠΑ.Σ.",στηριζόμενη μάλιστα σε υπουργική απόφαση του 2007:fear:

Ποια είναι αυτή η απόφαση ρε παιδιά;;;!!!Πως είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο;!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...