Προς το περιεχόμενο

Assembly x86

thanos713

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω κάτι, η από πάνω θεωρείται γλώσσα προγραμματισμού? Και επίσης, γνωρίζει κανένας κανένα καλό βιβλίο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Επισης οφειλουμε να σε ενημερωσουμε πως ειναι πολυ δυσκολη γλωσσα καθως ασχολεισαι απευθειας με θεσεις μνημης, αλλα οποιος την ξερει παρα πολυ καλα μπορει να βγαλει πολυ καλα λεφτα....

Δημοσ.
Ναι φυσικά, είναι γλώσσα χαμηλού επιπέδου (low-level), ότι πιο κοντά στην γλώσσα μηχανής. Ένα καλό βιβλίο που μπορείς να κοιτάξεις είναι αυτό:

http://www.amazon.com/Assembly-Language-x86-Processors-6th/dp/013602212X/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1265067468&sr=1-3

:-)

Είπες την μαγική λέξη, γλώσσα μηχανής, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προγραμματίζεις, αλλά βελτιώνεις προγράμματα που ήδη υπάρχουν? Ευχαριστώ πάντως για το βιβλίο, θα το κοιτάξω...

---------- Προσθήκη στις 14:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:58 ----------

χμμμ ... νόμιμα;;)
Μην ανοίγεις τέτοια συζήτηση, τρώμε τον χρόνο μας τζάμπα... Olly και τέτοια εννοώ...

---------- Προσθήκη στις 15:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:59 ----------

Δεν μου αρέσει να κοιτάω παλιά threads, θέλω να είμαι και ενημερωμένος, όχι να έχω μόνο λύση..
Δημοσ.
Είπες την μαγική λέξη, γλώσσα μηχανής, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προγραμματίζεις, αλλά βελτιώνεις προγράμματα που ήδη υπάρχουν? Ευχαριστώ πάντως για το βιβλίο, θα το κοιτάξω...

Αυτό το συμπέρασμα από που βγήκε; Αυτό που σου είπε ο συνφορουμίτης είναι απόλυτα ακριβής περιγραφή της assembly.

Δεν μου αρέσει να κοιτάω παλιά threads, θέλω να είμαι και ενημερωμένος, όχι να έχω μόνο λύση..

Αυτό πάλι τι σχέση έχει; Μπήκες τουλάχιστον στον κόπο να κοιτάξεις το thread που σου προτάθηκε πριν απαντήσεις; Έχει ακριβώς την απάντηση στο ερώτημά σου.

Δημοσ.
Αυτό το συμπέρασμα από που βγήκε; Αυτό που σου είπε ο συνφορουμίτης είναι απόλυτα ακριβής περιγραφή της assembly.

Αυτό πάλι τι σχέση έχει; Μπήκες τουλάχιστον στον κόπο να κοιτάξεις το thread που σου προτάθηκε πριν απαντήσεις; Έχει ακριβώς την απάντηση στο ερώτημά σου.

Από που να προκύψει, γλώσσα μηχανής λες, δεν λες προγραμματισμού. Προγραμματισμός->Προγράμματα, Μηχανής->Binary, τα λέω καλά? Επίσης αυτό που είπα ήταν μια ερώτηση, πράμα που σημαίνει ότι ρωτάω για να μάθω, δεν είμαι σίγουρος... Το δεύτερο ΟΚ, έχεις δίκιο, δεν είναι παλιά τα λινκς, απλώς επειδή είδα παλιό thread κόλλησα...
Δημοσ.

H assembly είναι γλώσσα μηχανής, δηλαδή με αυτήν προγραμματίζεις κατευθείαν τον επεξεργαστή. Ο κάθε επεξεργαστής όμως έχει άλλη αρχιτεκτονική (περισσότεροι ή λιγότεροι καταχωρητές, τρόπος λειτουργίας, μνήμη που υποστηρίζει κτλπ). Έτσι κάθε διαφορετικό είδος επεξεργαστή θέλει και κάποια αλλαγή στην γλώσσα για να τρέξει κάποιο πρόγραμμα.

Για παράδειγμα οι επεξεργαστές της intel με αυτούς της AMD διαφέρουν στον τρόπο που θα προγραμματιστούν για να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα, ακόμα οι νέοι επεξεργαστές με τους παλιούς και της ίδιας εταιρίας να είναι και αυτοί διαφέρουν. Βασικά κάθε αρχιτεκτονική έχει και την γλώσσα της :/ Πάνω κάτω :/

Δημοσ.
H assembly είναι γλώσσα μηχανής, δηλαδή με αυτήν προγραμματίζεις κατευθείαν τον επεξεργαστή. Ο κάθε επεξεργαστής όμως έχει άλλη αρχιτεκτονική (περισσότεροι ή λιγότεροι καταχωρητές, τρόπος λειτουργίας, μνήμη που υποστηρίζει κτλπ). Έτσι κάθε διαφορετικό είδος επεξεργαστή θέλει και κάποια αλλαγή στην γλώσσα για να τρέξει κάποιο πρόγραμμα.

Για παράδειγμα οι επεξεργαστές της intel με αυτούς της AMD διαφέρουν στον τρόπο που θα προγραμματιστούν για να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα, ακόμα οι νέοι επεξεργαστές με τους παλιούς και της ίδιας εταιρίας να είναι και αυτοί διαφέρουν. Βασικά κάθε αρχιτεκτονική έχει και την γλώσσα της :/ Πάνω κάτω :/

Αυτό έπρεπε να είχε υποθεί από την αρχή και όχι να κάνουμε τον μάγκα που το κατάλαβες αυτό και τέτοια... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το τόπικ μπορεί να κλειδωθεί...
Δημοσ.
Αυτό έπρεπε να είχε υποθεί από την αρχή...

έπρεπε να στο πουν γιατί ηταν δύσκολο να ψάξεις στο google ή στα wiki για το τι είναι assembly...

(άσε που η σωστή λέξη είναι "ειπωθεί" και δεν βγαίνει απο το "υπόθ...ετο")

αλλά ξέxασα

(και ο ορθογράφος παλιός είναι, οπότε άχρηστος)

προτιμάς να ρωτάς απο την αρχή παρά να ψάξεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...