Προς το περιεχόμενο

Προβλημα μετα απο εγκατασταση των windows7 της καρτας ηχου..

xivelord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα αποφασισα να εγκαταστησω τα windows 7 (ultimate,greek,32 bit).

Βρηκα λοιπον τα drivers για τη μητρικη μου (ASUS P5n32 E-SLI) και ξεκινησα να τους κανω εγκατασταση.Ολα καλά μεχρι που φτασαμε στο driver της καρτας ηχου.

Ελεγε οτι λειπει ενα αρχειο την ωρα που εκανε εγκατασταση οποτε και εκανα search στο google μπας και βγαλω ακρη..Παρατηρησα λοιπον οτι υπαρχει ενα θεμα γενικα με τον ηχο αλλα υπηρχαν και διαφορες λυσεις που καμμια τους δεν ελυνε το δικο μου προβλημα.

Ακομα και στο device manager στις συσκευες ηχου βλεπει μονο την καμερα..

Μπορω να κανω κατι η να παω να παρω μια αλλη καρτα ηχου να τελειωνω?

Δημοσ.

Αν όντως είναι σωστός ο driver της κάρτας γραφικών που κατέβασες και είναι για windows 7 (όχι για Vista) μπορεί να μην κάθεται η εγκατάσταση , κάνε format και ξεκίνα από την αρχή..

Αν έχεις κάνει upgrade από Vista ,πάλι format και ξανά από την αρχή.

Το upgrade είναι λαχείο να σου κάτσει με τη Microsoft ...

Αν δεν είναι ο driver για 7 ,και δεν υπάρχει driver για 7 ,ή έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, πάρε άλλη κάρτα να ξεμπερδεύεις.

Έχω κάψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα προσπαθώντας να στήσω συσκευές που οι κατασκευαστές τους αναφέρουν ότι είναι συμβατές με win7 και ότι δεν χρειάζεται driver για αυτά, αλλά μάταια.

Δημοσ.
Αν όντως είναι σωστός ο driver της κάρτας γραφικών που κατέβασες και είναι για windows 7 (όχι για Vista) μπορεί να μην κάθεται η εγκατάσταση , κάνε format και ξεκίνα από την αρχή..

Αν έχεις κάνει upgrade από Vista ,πάλι format και ξανά από την αρχή.

Το upgrade είναι λαχείο να σου κάτσει με τη Microsoft ...

Αν δεν είναι ο driver για 7 ,και δεν υπάρχει driver για 7 ,ή έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, πάρε άλλη κάρτα να ξεμπερδεύεις.

Έχω κάψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα προσπαθώντας να στήσω συσκευές που οι κατασκευαστές τους αναφέρουν ότι είναι συμβατές με win7 και ότι δεν χρειάζεται driver για αυτά, αλλά μάταια.

Ειναι για vista..Για 7 δεν υπαρχουν καν..

Θα παρω αλλη τι να κανω..αρχιζω και μετανοιωνω σιγα σιγα που αφησα τα xp..

Δημοσ.

Συνήθως στα 7 x86, οι drivers από Vista x86 πάνω κάτω παίζουν κανονικά.

Μέχρι στιγμής έχω δεί λίγες εξαιρέσεις, οι οποίες έχουν να κάνουνε με laptops, Server Controllers (RAID) και κάτι τριτοκοσμικές SoundCards.

Δημοσ.

εγώ έχω δει πολλές εξαιρέσεις δυστυχώς :mad::mad:

ακόμα και για συσκευές που στο site τους αναφέρεται πως είναι συμβατές με win7.

ο Lexmark e120 για παράδειγμα.

Οι μαλάκες έχουν βγάλει driver για τον e120n (που είναι ethernet printer) και όχι για τον e120 (USB) ενώ στο site γράφουν ότι υποστηρίζοντα τα win7 και σε αυτόν.

Καλύτερα για κάποιον να κοιτάζει το compatibility list των windows 7 στο site της microsoft για να βεβαιωθεί για τη συμβατότητα.

Δημοσ.

καλά νομίζω οτι υπάρχει μια γενικότερη αδυναμία με τισ κάρτες ήχου και τα 7αρια, εγώ παιδεύτηκα 1 μήνα να καταλάβω γιατί η on board της μητρικής asus μου είτε δεν έπαιζε καθόλου (αν έβαζα του προτεινόμενους drivers για 7) ή ο ήχος ήταν σνα να έβγαινε από πηγάδι, με πολύ βάθος αν έβαζα τους drivers για vista.

Με τα πολλα βαρέθηκα και άφησα το πηγάδι effect, αν θέλω να ακούσω μουσική ή να δω ταινια απλά μπουτάρω σε ΧΡ και παίζει τέλεια - και με 3δ!!

Δημοσ.

Προσωπικα την εκανα να δουλεψει με bios update.

Αφου ειχα απελπιστει και ημουν ετοιμος να βαλω παλι τα xp,το εκανα και ειναι ολα μια χαρα...

Και να φανταστειτε οτι καπου σε site της asus,δεν την ειχε συμβατη με τα 7 τη δικια μου..

τραγικο?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To πρόβλημα έχει λυθει εν μερει..Μετα το bios update οπως αναφερω παραπανω και για λιγο καιρο μετα ο ηχος δουλευε κανονικα και την καρτα ηχου κατεπεκταση την εβλεπαν τα windows..

Μετα η καρτα εξαφανιστηκε παλι για ενα διαστημα και τωρα πλεον συμβαινει το εξης..

Οταν ανοιγω τον υπολογιστη την βλεπει κανονικα...Μετα απο καποια ωρα λειτουργιας του υπολογιστη,οποιοδηποτε αρχειο ηχου η video ανοιξω ο player (τοσο ο wmp οσο και ο real που δοκιμασα) κολλανε,με αποτελεσμα να κανω παταω για restart και το pc να μενει κολλημενο στην οθονη που λεει τερματισμο λειτουργιας,ενα κλικ δλδ πριν κλεισει οποτε και το κλεινω με παρατεταμενο κρατημα του power και το ξανανοιγω.Οταν ξανανοιξει ειναι σαν να μην υπαρχει καρτα ηχου..

Οταν φυγω απο το σπιτι και ξαναγυρισω (οποτε και εχει μεινει ωρα το Pc απενεργοποιημενο) η καρτα ηχου δουλευει ξανα κανονικα...

Να σημειωσω οτι στον τερματισμο κολλαει μονο οταν κολλανε και οι players αλλιως κλεινει κανονικα..

Και μολις τωρα παρατηρησα οτι με τον τερματισμο η την επανεκινηση,μενει στο οτι δεν μπορει να κλεισει εξωλοκληρου το explorer.exe λογο αναμονης του ηχου αποσυνδεσης (!) οποτε γι αυτο μαλλον εχει θεμα στον τερματισμο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...