Προς το περιεχόμενο

Πώληση μεταχειρισμένου scooter

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν έχω καμία ιδέα..

Εγώ έχω ένα scooter που θέλω να πουλήσω. Έβαλα αγγελία..

Τι γίνεται με την άδεια και την πληρωμή.. Πρώτα κάνω τη μεταβίβαση..; Πρώτα παίρνω τα χρήματα (και γιατί να με εμπιστευτεί ο άλλος ότι θα κάνω μεταβίβαση; )

Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Απλο:

Ερχεται ο αγοραστης. Σου δειχνει τα χρηματα, πατε σε ενα ΚΕΠ, κανετε τσακα τσακα τη μεταβιβαση, παιρνεις τα χρηματα, δινεις κλειδια, το παιρνει και γερνει :P

Αν στρβωσει η διαδικασια ειτε στα χρηματα ειτε στα κλειδια (απο οποιαδηποτε δηλαδη μερια), σφαζει ο ενας τον αλλον, αφου ξερει ο μεν οτι ο δε εχει τα κλειδια και ο δε οτι ο μεν εχει τα χρηματα :P

Να θυμηθώ να φέρω κανα σουγιά στη συναλλαγή δηλαδή. Έτσι τα υποψιαστηκα κ εγώ George.. Ευχαριστώ για την απάντηση.

υ.γ. προς υποψήφιους αγοραστές, δε θα φέρω σουγια, 1,30 είμαι και 40 κιλα :P

Μετά την πώληση.. Πρέπει να δηλώσω κάπου την χρηματοληψία; Εφορία; Κάτι;

Θα συμπληρώσεις και εσύ και ο αγοραστής μια υπέυθυνη δήλωση που θα λέει οτι την ταδε ημερομηνία πουλησα στον .... το μηχανάκι με αριθμό κυκλοφορίας στην τιμη...

Αυτή μπορείς μετά να την χρησιμοποιήσεις για την εφορία.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μάλλον βρήκα αγοραστή :)

Οπότε για να μη κάνω κάποιο λάθος, μια ανακεφαλαίωση. πάω στο κεπ, του γράφω μια υπευθυνη δήλωση μεταβίβασης της μηχανης, αυτος παιρνει τη μηχανη και φευγει, εγω τα λεφτά και μετά πάω στην εφορία και λέω το και το, να και η δήλωση; Εχμ, θα φορολογηθούν αυτά τα λεφτά;

πάτε στο κεπ.

Εσύ έχεις μαζί σου ταυτότητα και άδεια της μηχανής.

Ο αγοραστής έχει ταυτότητα και εκκαθαριστικό.

Κάνετε τι χαρτιά θα σας ζητήσουν εκεί.

Επιπλέον, κάνετε από μια υπεύθυνη δήλωση, εσύ ότι "πουλάω στον τάδε το τάδε μηχανάκι στην τιμή των τάδε ευρώ (βάλε ότι τιμή θες)", ο αγοραστής "αγόρασα από τον τάδε το τάδε μπλα μπλα".

Σου δίνει τα λεφτά, ανταλλάσσετε τις δηλώσεις, αφήνετε στο κεπ τα χαρτιά, και έτοιμοι. Ο αγοραστης θα πάρει μια φωτοτυπία της άδειας να κυκλοφορεί, μαζί με την υπεύθυνη δήλωσή σου, προσωρινά μέχρι να βγει η νέα άδεια.

Εσύ τα λεφτά δεν τα δηλώνεις πουθενά, ούτε τα φορολογείσαι. Μικρό υποθέτω είναι.

Μην ξεχάσεις να τηλεφωνήσεις και να διακόψεις την ασφάλειά σου.

πάτε στο κεπ.

Εσύ έχεις μαζί σου ταυτότητα και άδεια της μηχανής.

Ο αγοραστής έχει ταυτότητα και εκκαθαριστικό.

Κάνετε τι χαρτιά θα σας ζητήσουν εκεί.

Επιπλέον, κάνετε από μια υπεύθυνη δήλωση, εσύ ότι "πουλάω στον τάδε το τάδε μηχανάκι στην τιμή των τάδε ευρώ (βάλε ότι τιμή θες)", ο αγοραστής "αγόρασα από τον τάδε το τάδε μπλα μπλα".

Σου δίνει τα λεφτά, ανταλλάσσετε τις δηλώσεις, αφήνετε στο κεπ τα χαρτιά, και έτοιμοι. Ο αγοραστης θα πάρει μια φωτοτυπία της άδειας να κυκλοφορεί, μαζί με την υπεύθυνη δήλωσή σου, προσωρινά μέχρι να βγει η νέα άδεια.

Εσύ τα λεφτά δεν τα δηλώνεις πουθενά, ούτε τα φορολογείσαι. Μικρό υποθέτω είναι.

Μην ξεχάσεις να τηλεφωνήσεις και να διακόψεις την ασφάλειά σου.

Χίλια ευχαριστώ boss :o

α, ξέχασα: θα είστε που θα είστε στο κεπ, επικυρώστε και το γνήσιο της υπογραφής στις υπεύθυνες δηλώσεις σας.

Παρακαλλλλώ :-)

στο κεπ μας εδωσε μια λίστα με κυβικά/παράβολο και άλλη μια με τράπεζες στις οποίες μπορούμε να κάνουμε την κατάθεση.. μα ότι να'ναι; γιατί σε τράπεζα; τεσπα. Τρίτη μάλλον θα έχω ξεμπερδέψει.

εχμμμ, ναι, συνάδελφε αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Η μεταβίβαση πληρώνεται από τον αγοραστή όμως, ε.

δωρεάν ήταν οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων κατά το διάστημα που ήταν μειωμένο το τέλος ταξινόμησης για τα καινούρια.

Το ΚΕΠ όταν λέει δωρεάν, εννοεί ότι δεν υπάρχει αμοιβή για την εργασία αυτή. Γιατί αν πας σε σχολή οδηγών, πέραν του παράβολου θα πληρώσεις και την αμοιβή τους, σύνολο σε μια μοτό βγαίνει 80-90 ευρώ.

• 1 μήνα μετά...

Σόρρυ που το επαναφέρω, αλλά επειδή έχω κάτι παρόμοιο...

Αυτή η λίστα του ΚΕΠ που αναφέρθηκε με το πόσο πληρώνεις ανά κατηγορία κυβικών, είναι προφανώς ανεξάρτητη από αυτά που θα πληρώσεις στην τράπεζα έτσι;Δηλαδή, για ένα 50ρι σκούτερ που θέλω εγώ, με βλέπω να μου πηγαίνει δωρεάν στα ΚΕΠ και κανα σαραντάρι στην τράπεζα;Καλά τα λέω;Η τράπεζα είναι ο μόνος τρόπος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...