guido Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 θα πρέπει φαντάζομαι το αρχείο ήχου ή βίντεο να είναι γραμμένο σε τόσα κανάλια. π.χ The Blu-ray Disc format of home video can handle up to 8 channels Από κει και πέρα όμως παίζουν τρόποι να ακούς από όλα τα ηχεία π.χ στα Logitech ηχεία το matrix mode ή στις κάρτες π.χ Creative που υποστηρίζουν X-Fi CMMS 3D Aλλά δοκίμασε και : Control panel----->Sound----->Speakers Enhancements tab...Select the Speaker Fill Όσο για τα xp που άκουγες από όλα. "Realtek sound card, right? Realtek has made completely different drivers for XP and Vista/Win7. On Vista/Win7 these drivers don't have FULL STEREO UPMIX to 5.1 or 7.1 etc., just "speaker fill" option which makes side and rear speakers play surround effects. I have no idea why they did this.. For example Creative sound cards have the option to upmix stereo to all speakers, but not Realtek Vista/Win7 drivers."
kritsman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 παιδια και εγω μια απο τα ιδια..εβαλα τα windows 7 και εχω προβλημα ..παιζουν η 2 η 3 ηχεια το πολυ..στα xp ολα ηταν ρολοι..τωρα ομως τζιφος.και οντως ειναι μπερδεμα στη σελιδα της realtek αν και τα δοκιμασα ολα.αλλαξα συνδεσμολογιες εβαλα αλλα drivers αλλα τπτ απολυτως..το λοιπον καποιος που ειχε παρομοιο προβλημα και τα καταφερε???
dieselakias Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Παιδες εχω και εγω προβλημα με τα ηχεια μου δεν ακουγονται.εχω κανει ολες τις ρυθμισεις στο πινακα ελεγχου.αναγνωρισε την καρτα ηχου ο η/υ!! soundblaster 24 bit και τα ηχεια μου ειναι τα LOGITECH X-530.Καποιος που να με βοηθισεθ υπαρχει?παιζουν μονο τα 2 δεξια και το sub!ενω εχω 5.1! μηπως χρειαζεται κανενα creative device control για τα win 7?
guido Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 διάβασε και το υπόλοιπο τοπικ... δοκίμασε να παίξεις καταρχήν αρχείο που είναι 5.1 . (http://www.lynnepublishing.com/surround/www_lynnemusic_com_surround_test.wma) αν δεν ακούσεις τα πίσω δοκίμασε να τα ορίσεις ως πλαϊνά αντί για πίσω ηχεία απο τον πίνακα ελέγχου και ξαναδοκίμασε το πάνω αρχείο. αν πάλι τπτ τσέκαρε την συνδεσμολογία σου πάλι. αλλά για αρχή γιατί δεν κατεβάζεις τους official drivers ;
dieselakias Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 ακουγονται τα ηχεια μονο σε αυτο το αρχειο που με εδωσες..παιζουν οταν βαζω winamp 2 ηχεια + sub.μπορεις να μου δωσεις link για τους official drivers?device control δε χρειαζεται?περιμενω απαντηση!!!
guido Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 τα MP3 είναι 2.1(δικάναλο τεσπα) και όχι 5.1 . Λογικό ειναι να μην ακούς τα πίσω. για να ακούς και στα πίσω τέτοια αρχεία παρόλο που δεν είναι 5.1, ενεργοποιείς το Matrix κουμπι στα Logitech . (οταν ακους 5.1 πχ dvd το έχεις κλειστο) (EDIT: άκυρο , νομίζω τα 530 δεν έχουν κουμπί Matrix οπως τα 540 ) άλλος τρόπος είναι Control panel----->Sound----->Speakers Enhancements tab...Select the Speaker Fill και τέλος κάποια ανάλογη ίσως ρύθμιση στα settings της Soundblaster. (κατι σχετικά με το αν υποστηρίζει X-Fi CMSS-3D , αλλά θα σε γελάσω δεν έχω soundblaster) Με λίγα λόγια τα ηχεία σου και η soundblaster δουλέυουν οκ. Επίσημους drivers αν θες , αν και δεν θα αλλάξει κάτι από εδώ http://support.creative.com/Products/Products.aspx?catid=1
dieselakias Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 τπτ δεν εγινε φιλος...κατι πιο αναλυτικο..κατι που να βοηθαει.. εβαλα τα 5.1 στο πινακα ελεγχου για προεπιλογη αλλα δε παιζει ολα τα ηχεια ουτε media player + winamp!!!τπτ αλλο?
sozz Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 στην καρτα ηχου σου δεν εχεις καμια επιλογη για cmss-3d?? αν ναι εκει που σου λεει surround βαλε upmix stereo surround
guido Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 5.1 σαν προεπιλογή θα έπρεπε να το έχεις έτσι και αλλιώς. ανάλογα αν ένα αρχείο ειναι 2κάναλο η 6κάναλο , ακούγεται και από τα αντίστοιχα ηχεία. τα Mp3 είναι δικάναλα είπαμε. για να ακούς δικάναλο και στα 6 , είναι σαν εξομοίωση surround και μόνο τους παραπάνω τρόπους ξέρω πάνω κάτω . ψάξε στις ρυθμίσεις τις soundblaster για να κάνεις enable το CMSS . Δεν ξέρω που είναι κτλ . edit: http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/How-to-enable-sound-for-my-center-rear-and-side-speakers-using/td-p/5121%3Bjsessionid=0AF9EDB29AFC8054496882034ACE929E Αν δεν έχεις το software της κάρτας εγκατεστημένο βρές το στο site που σου έδωσα ποιο πριν για τους drivers
sozz Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 εμενα εχει 2 επιλογες στο cmss-3d το ενα stereo xpand(τα μπροστινα + γουφερ) και το αλλο stereo surround (ολα)
dieselakias Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 παιδες δε γινετε τπτ...καποιος ας μου δωσει βοηθεια!!!
guido Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 για να σε βοηθήσουμε πρέπει να μας βοηθήσεις εσύ. δεν είμαστε μάγοι σου έχουμε αναφέρει κάποια πράγματα. δεν αναφέρεις καν τι προσπάθησες να κάνεις από αυτά . που κόλλησες . τι δεν καταλαβες . ποιο έψαξες να βρεις αλλά δεν βρήκες . αν βαριέσαι εσύ να γράψεις δύο λέξεις....τι περιμένεις από εμάς; με παρακάλια για βοήθεια απλά δεν γίνεται δουλειά.. πχ σου λέμε για το CMSS . Αν δεν μας πεις αν το βρηκες και δεν δούλεψε ή δεν τον βρήκες , που ξέρουμε πως ακριβώς να σε βοηθήσουμε... ---------- Προσθήκη στις 20:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:06 ----------
dieselakias Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 αυτο το audio control panel που το βρισκουμε μεσα στα 7αρια??πες μ γιατι δε μπορω να το βρω.
guido Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 υποθετω είναι Creative Audio Control Panel και όχι των 7. control panel - Hardware and Sound. αν δεν υπάρχει εκεί , μάλλον πρέπει να περάσεις το software της κάρτας σου. δεν είχε κανα cd όταν στην δώσανε; αλλιώς ψάξε στο site που ειχα πει ποιοοοο πριν
dieselakias Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 το cd δεν το εχει αυτο το Creative Audio Control Panel!!!που το βρισκω αλλιως? ---------- Προσθήκη στις 21:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:07 ---------- για να σε βοηθήσουμε πρέπει να μας βοηθήσεις εσύ. δεν είμαστε μάγοι σου έχουμε αναφέρει κάποια πράγματα. δεν αναφέρεις καν τι προσπάθησες να κάνεις από αυτά . που κόλλησες . τι δεν καταλαβες . ποιο έψαξες να βρεις αλλά δεν βρήκες . αν βαριέσαι εσύ να γράψεις δύο λέξεις....τι περιμένεις από εμάς; με παρακάλια για βοήθεια απλά δεν γίνεται δουλειά.. πχ σου λέμε για το CMSS . Αν δεν μας πεις αν το βρηκες και δεν δούλεψε ή δεν τον βρήκες , που ξέρουμε πως ακριβώς να σε βοηθήσουμε... ---------- Προσθήκη στις 20:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:06 ---------- esy exeis ta logitech 540 ...me ti device control τα εκανες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.