Προς το περιεχόμενο

5.1 Ηχεια και Windows 7 προβλημα ηχου

TrackM@steR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Μολις τελιωσα απο ενα γρηγορο format και ηταν να εγκαταστησω τους drivers για τον ηχο.Εχω τα Logitech 5.1 ηχεια και οι drivers που χρησιμοποιω ειναι οι Realtek HD Audio Drivers.Πρωτη φορα βαζω τα Windows 7 οποτε κατεβασα την τελευταια εκδοση R.2.41 για Windows 7.

Το προβλημα ομως που αντιμετωπιζω ειναι οτι δεν εχω καθολου ηχο στον υπολογιστη και οτι μετα απο εναν ελεγχο μεσα απο τα προγραμματα ηχου ειναι οτι αν βαλω ρυθμιση για 7.1 ηχεια τοτε τα αναγνωριζει κανονικα(στην 5.1 ρυθμιση δεν βρισκει τα 2 πισω και δεν ξερω τον λογο :S ).

Μηπως εχεις καποιος καμια λυση για το προβλημα αυτο του ηχου?

Ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύο είναι τα πιθανά προβλήματα.

ή έχεις συνδέσει λάθος τα ηχεία σου

ή έχεις κατεβάσει λάθος drivers!

Στη θέση σου εφόσον δεν έχεις κάνει κάποια λάθος σύνδεση, θα έκανα πλήρη απεγκατάσταση των drivers της Realtek και θα έβαζα άλλους.

Τα HD προγράμματα της Realtek μοιάζουν στη σελίδα τους πάρα πολύ (για κάποιον που δεν είναι τόσο ψαγμένος στα συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να τα ξεχωρίσει).

Μήπως επέλεξες λάθος πρόγραμμα?

Και... λιγάκι χλωμό, ενδέχεται επίσης απλά να είναι θέμα "μερικής ασυμβατότητας" με τα Windows 7!

Αυτό σημαίνει πως έχεις πλήρη υποστήριξη του ήχου σου από τα ηχεία, απλά το λειτουργικό σου σύστημα από σφάλμα στα εμφανίζει ως 7.1, άσχετα από το αν σου δίνει τελικά 5.1 ήχο.

Αν τελικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν τελικά έχεις κατεβάσει το σωστό πρόγραμμα της Realtek, απλά θα κάνεις λίγο καιρό υπομονή ώσπου να βγεί η ανανεωμένη έκδοση του (κοινώς update) ώστε να κατεβάσεις εκείνη την έκδοση!

Δημοσ.
Δύο είναι τα πιθανά προβλήματα.

ή έχεις συνδέσει λάθος τα ηχεία σου

ή έχεις κατεβάσει λάθος drivers!

Στη θέση σου εφόσον δεν έχεις κάνει κάποια λάθος σύνδεση, θα έκανα πλήρη απεγκατάσταση των drivers της Realtek και θα έβαζα άλλους.

Τα HD προγράμματα της Realtek μοιάζουν στη σελίδα τους πάρα πολύ (για κάποιον που δεν είναι τόσο ψαγμένος στα συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να τα ξεχωρίσει).

Μήπως επέλεξες λάθος πρόγραμμα?

Και... λιγάκι χλωμό, ενδέχεται επίσης απλά να είναι θέμα "μερικής ασυμβατότητας" με τα Windows 7!

Αυτό σημαίνει πως έχεις πλήρη υποστήριξη του ήχου σου από τα ηχεία, απλά το λειτουργικό σου σύστημα από σφάλμα στα εμφανίζει ως 7.1, άσχετα από το αν σου δίνει τελικά 5.1 ήχο.

Αν τελικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν τελικά έχεις κατεβάσει το σωστό πρόγραμμα της Realtek, απλά θα κάνεις λίγο καιρό υπομονή ώσπου να βγεί η ανανεωμένη έκδοση του (κοινώς update) ώστε να κατεβάσεις εκείνη την έκδοση!

Τα ηχεια μου δεν τα εχω συνδεσει λαθος μιας και στα Windows XP που τα ειχα δουλευαν ολα τελεια.Οποτε μετα το format που εκανα φυσικα και δεν αλλαξα συνδεσμολογια.Επισης οι drivers που εχω βαλει ειναι τοσο αυτοι απο το site της μητρικης μου οσο και απο της Realtek.Δοκιμασα και τις 2 εκδοχες.Μαλλον νομιζω οτι πρεπει να κανω υπομονη η' να παρω καμια καινουρια Soundcard.

Βλεπουμε.Καθε αλλη ιδεα ευχαριστως αποδεκτη! ;)

Δημοσ.

στην ρύθμιση για 5.1 εμένα για να μου παίξει τα 2 πίσω πρέπει να τα ορίσω σαν πλαϊνά και όχι πίσω ηχεία.

δοκίμασε το και θα είσαι οκ λογικά. Ιδια μητρική έχουμε :P

post-9947-129063056959_thumb.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
στην ρύθμιση για 5.1 εμένα για να μου παίξει τα 2 πίσω πρέπει να τα ορίσω σαν πλαϊνά και όχι πίσω ηχεία.

δοκίμασε το και θα είσαι οκ λογικά. Ιδια μητρική έχουμε :P

Πως πηγες σε αυτες τις ρυθμισεις;Γιατι κι εγω εχω 5.1 και ακουγονται μονο τα 2 ηχεια και δεν ξερω να το ρυθμισω να ακουγονται και τα 5

Δημοσ.

καταρχήν για το αν δουλεύουν και τα πίσω δοκίμασε με αυτό το τεστ αρχείο wma που επισυνάπτω . Mην περιμένεις να τα ακούσεις με κάποιο πχ mp3

από κει και πέρα μπες στο Realteak HD Audio Manager

στα windows 7 είναι στο control panel - Hardware and Sound

5.1 test.zip

post-9947-129063072968_thumb.jpg

Δημοσ.

αυτο το πρόβλημα το έχω και εγώ και τοσο καιρό μεσα στο φορυμ εχω δει παρα πολλά αναλογα θεματα οποτε μαλλον κατι γίνεται με τα windows 7

Δημοσ.

παιδια καλησπερα κ απο μενα

δυστυχως αντιμετωπιζω προβλημα με τα 7.1 ηχεια μου. ενω στον πινακα ελεγχου ολα φαινομενικα δουλευουν σωστα, κανενα προγραμμα αναπαραγωγης δεν βγαζει σωστο ηχο σε ολα τα ηχεια περα απο τα 2 ή 3 μπροστινα μου.

παρατηρησα οτι control panel->Sound->ηχεια->properties->advanced δεν μπορω να αλλαξω το sample rate. αυτο ειναι το προβλημα 'η κυνηγαω φαντασματα???

ευχαριστω προκαταβολικα..

Δημοσ.
παιδια καλησπερα κ απο μενα

δυστυχως αντιμετωπιζω προβλημα με τα 7.1 ηχεια μου. ενω στον πινακα ελεγχου ολα φαινομενικα δουλευουν σωστα, κανενα προγραμμα αναπαραγωγης δεν βγαζει σωστο ηχο σε ολα τα ηχεια περα απο τα 2 ή 3 μπροστινα μου.

παρατηρησα οτι control panel->Sound->ηχεια->properties->advanced δεν μπορω να αλλαξω το sample rate. αυτο ειναι το προβλημα 'η κυνηγαω φαντασματα???

ευχαριστω προκαταβολικα..

δεν έχω 7.1 αλλά δοκίμασε να ακούσεις αυτό

http://www.ugs-server.net/fpsb/sounds/166/71channelchecksound.rar

---------- Προσθήκη στις 16:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:24 ----------

αυτο το πρόβλημα το έχω και εγώ και τοσο καιρό μεσα στο φορυμ εχω δει παρα πολλά αναλογα θεματα οποτε μαλλον κατι γίνεται με τα windows 7

δοκίμασε το wma που έχω ανεβάσει σε zip σε προηγούμενο ποστ πιο πάνω. αν δεν δουλεύει το τεστ , βάλε τις ίδιες ρυθμίσεις που έχω πιο πάνω για side channel και όχι rear.

αν δουλευει το wma τοτε δεν έχεις κανένα προβλημα.απλά θα ακους και τα 5 σε audio and video που υποστηρίζει και τα 5

Δημοσ.
δεν έχω 7.1 αλλά δοκίμασε να ακούσεις αυτό

http://www.ugs-server.net/fpsb/sounds/166/71channelchecksound.rar

ωραίο το τραγουδάκι αλλά μου τα έπαιξε όλα λάθος πχ. έπαιξε στη θέση των πλαινών (surround) τα πίσω (rear), δεν έπαιξε σωστά το subwoofer κ.ο.κ.

Το θέμα είναι στον πίνακα ελέγχου όλα φαίνονται κανονικά! παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις στο enhacements στο properties των ηχείων μου? δεν τα χω πειράξει καθόλου..

Δημοσ.

θα σε γελάσω επειδή δεν έχω 7.1 όπως ανέφερα και πριν , ώστε να τεστάρω και ο ίδιος το wav να σου επιβεβαιώσω ότι τα βγάζει όλα σωστά.

στα τεστ ήχου από τον πινακα ελέγχου στο realteak σου βγαίνουν όλα οκ;

δοκίμασε και τα παρακάτω

You can make sure your system is set up properly by downloading the 8-Channel test files from the Microsoft Download Web site. The download contains a multichannel WAV file and the encoded Windows Media file.

8 Channel test files

Download now! (http://download.microsoft.com/download/6/b/1/6b17045c-6ce8-4dc4-a3b5-2717b8711fc8/8Channel.exe).

(1378 KB – 9 min @ 28.8 kb)

Δημοσ.

για να μην ανοιγω αλο θεμα αν και απο οτι φενετε ανοιξα το ιδιο προβλιμα

εχω και γω με via hd audio technologies

κατεβασα driver απο το site

της asus μιας που εχω p5kpl-cm

μετα απο προσπαθειες ολο το απογυεμα τωρα καταφερα να εχω ηχο εχω ενα ζευγαρι ειχειων 2 σιν ενα διλαδι δυο μικρα και ενα μπασο αλλα δεν μου φενεται καποιο να παιζει

θα το κοιταξω και θα σας πω αν εχω

νεωτερα

Δημοσ.
θα σε γελάσω επειδή δεν έχω 7.1 όπως ανέφερα και πριν , ώστε να τεστάρω και ο ίδιος το wav να σου επιβεβαιώσω ότι τα βγάζει όλα σωστά.

στα τεστ ήχου από τον πινακα ελέγχου στο realteak σου βγαίνουν όλα οκ;

δοκίμασε και τα παρακάτω

You can make sure your system is set up properly by downloading the 8-Channel test files from the Microsoft Download Web site. The download contains a multichannel WAV file and the encoded Windows Media file.

8 Channel test files

Download now! (http://download.microsoft.com/download/6/b/1/6b17045c-6ce8-4dc4-a3b5-2717b8711fc8/8Channel.exe).

(1378 KB – 9 min @ 28.8 kb)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

φιλε αυτο που μου εστειλες ηταν το μοναδικο WAV που οντως λειτουργησε σωστα με ολα τα ηχεια μου.

τι πρεπει να κανω δηλαδη για να παιζουν ολα? πρεπει να παιζω αρχεια παρομοιων προδιαγραφων?

γιατι τα XP δεν ειχαν προβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...