daniel's_saving_grace Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Ο παλιός μου επεξεργαστής ήταν ένας Duron 750 MHz. Τον άλλαξα μόλις χθες με έναν Duron 1300 MHz. Ενώ ο παλιός ήταν σε θερμοκρασίες 30-40, ο τωρινός ήταν από την αρχή σε 60+. Μάλιστα όταν πήγα να κάνω DivX και η θερμοκρασία ανέβηκε προς 67-68 το μηχάνημα κόλλησε. Και έρχομαι λοιπόν στα ερωτήματά μου. Αφησα την παλιά ψύκτρα που είχε και ο παλιός Duron. Λάθος μου; Αρκεί αυτή για να ψύχει και τον καινούριο; Μήπως αρκεί αλλά έκανα κάτι άσχημο στην τοποθέτηση; Σιλικόνη έβαλα και γενικώς τον εγκατέστησα σωστά νομίζω. Ποιες είναι οι αναμενόμενες θερμοκρασίες για τους Duron και τι ψύκτρα χρειάζομαι; Κάντε καμιά καλή πρόταση αλλά όχι πολύ θόρυβο παρακαλώ, θα προτιμούσα να κινηθώ στις 3000 στροφές!
teri_vti Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Kakos kratises tin palia psuxtra....oi thermokrasies pou anafereis einai megales....Dokimase tin volcano7+ ,emena stin endiksi "low" (3500strofes) mou krataei ton xp2000+ stous 50 vathmous me 53max...Episis ti silikoni evales???Foveri epilogi i arctic silver....10e k pefteis 3-4 vathmous...
@_zerocool Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Ίσως να μην φθάνει η ψήκτρα. Πια είναι; Ή μπορεί να την έχεις βάλει ανάποδα.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote @_zerocool:</font><hr> Ίσως να μην φθάνει η ψήκτρα. Πια είναι; Ή μπορεί να την έχεις βάλει ανάποδα. <hr /></blockquote> Δεν ξέρω τι ψήκτρα είναι, είχα πάρει έτοιμο μηχάνημα και δεν έγραφε τίποτα πάνω. Το θέμα είναι ότι για τον Duron 750 ήταν μια χαρά αφού είχε 35 βαθμούς. Τώρα με τον 1300 έχει το πρόβλημα και το θέμα είναι αν όντως απλά δεν φτάνει η ψήκτρα, δηλαδή έχει παραπάνω απαιτήσεις ο 1300 σε ψύξη; Οσον αφορά την τοποθέτηση δεν την τοποθέτησα ανάποδα γιατί άλλαξα αμέσως τη CPU και είδα πώς ήταν. Η σιλικόνη δεν είναι μάρκας αλλά δεν είναι λόγος αυτός για σχεδόν 70 βαθμούς. Μάλλον πάω για καλύτερη ψήκτρα ε; Τι προτείνετε ώστε να είναι αρκετά καλή για Duron 1300 αλλά όχι πιο καλή από ότι χρειάζεται;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Να είμαστε και λίγο λογικοί. Είναι δυνατόν ο 750 με τον 1300 να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε ψύξη; Η Volcano 7+ θ ακάνει μια χαρά τη δουλειά και αθόρυβα, αλλά το θέμα είναι ότι έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο πιο ακριβή από τον επεξεργαστή σου. Το καλό από την άλλη μεριά είναι ότι την κρατάς και σε ενδεχόμενη αναβάθμιση. Η σιλικόνη που έβαλες, αναλόγως την μάρκα που έβαλες μπορεί να να είναι υπέυθυνη για +5 βαθμούς σε σχέση με Arctic Silver.
Gabriel Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δείτε εδώ για coolers http://www6.tomshardware.com/cpu/20030113/cooler5-39.html Το Volcano 9 πατώνει,είναι χειρότερο από το 7+ και το παρεξηγημένο εδώ Spireάκι πάει καλυτερα απο την Volcano 9,σύμφωνα με το τέστ πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.