Προς το περιεχόμενο

iPhone App για Δικηγόρους

Nomikaria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το κατέβασα να το δω και εγώ.

εμείς για να φτιάξουμε μια λίστα για αστικό, ποινικό, κλπ θέλουμε τα κείμενα σε απλή txt (notepad) μορφή ούτε pdf ούτε βάσεις και τίποτα τέτοιο .

Απλά πρέπει να γίνει σωστή οργάνωση, και μάλλον αυτό θάναι το δύσκολο τις υπόθεσης.

Σκεφτόμουν άν βολεύει ανοίγοντας το app να έχει μια λίστα, όπως έχει αυτό τις χώρες, (με αστικό, ποινικό, κλπ) και πατώντας ασπουμε αστικό να πηγαίνει σε μία λίστα με τα άρθρα (έτσι λέγονται;) όπου ή κάνεις scroll να βρεις το άρθρο που σε ενδιαφέρει και πατώντας το να το διαβάσεις, ή να κάνεις αναζήτηση και να σου βγάζει τον τίτλο και πατώντας το να το διαβάσεις.

... θα τα καταφέρουμε; :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Το κατέβασα. Μέγιστη μπούρδα, τουλάχιστον όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Έχει μόνο το Σύνταγμα (μέχρι και την αναθεώρηση του 2001) σε μορφή PDF.

Από άλλες χώρες, έχει ελάχιστα πράγματα. Σε μερικές έχει φορολογικούς, εργατικούς και μερικούς (προφανώς βασικούς ανά χώρα) αστικούς νόμους αλλά το 90% είναι στη γλώσσα της κάθε χώρας.

Χοντρικά, τα βασικά κείμενα είναι τα ακόλουθα:

Τσεχία: Σύνταγμα

Σλοβακία: Σύνταγμα, ΑΚ, ΠΚ,

Πολωνία: Σύνταγμα, ΑΚ, ΚΠολΔ, ΚΔΔ, ΠΚ, ΚΠΔ, Φορολογικό Ποινικό Κώδικα

Ουγγαρία: Σύνταγμα, ΑΚ, ΚΠολΔ, ΚΔΔ, διάφορους αστικούς νόμους, ΠΚ, ΚΠΔ,

Γερμανία: Σύνταγμα, ΑΚ, ν. περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ΠΚ

Ιταλία: Σύνταγμα, ΑΚ, ΠΚ

Σουηδία: Το νόμο περί διαδοχής (;;;)

Ισπανία: Σύνταγμα, ΑΚ, ΠΚ, ΚΠΔ

Αυστρία: Σύνταγμα, ΑΚ,

Ελλάδα: Σύνταγμα

Γαλλία: Σύνταγμα

Πορτογαλία: Σύνταγμα

Ούτε τσάμπα δεν αξίζει, τουλάχιστον όχι με τη μορφή που έχει τώρα. Και φυσικά ούτε λόγος για αναζήτηση λήμματος ή ευρετήριο...

Α,μάπα το καρπούζι δηλαδή..:X

Μέσα και εγώ αν και μου φαίνεται λίίίίίγο δύσκολο. Γιατί άντε το έφτιαξες. θες και μια ομάδα από πίσω να συντηρεί και να το κάνει update...

• 1 μήνα μετά...

iconspa.png

Εφαρμογή «Νομοθεσία» (για iPhone, iPad και iPod touch)

mainscreent.png

Η εφαρμογή «Νομοθεσία» προσφέρει στους χρήστες του iPhone, iPad και iPod Touch τη Βασική Νομοθεσία της χώρας μας στο iPhone, iPad και iPhone Touch.

Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται:

1. Σύνταγμα της Ελλάδας

2. Αστικός Κώδικας

3. Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας

4. Ποινικός Κώδικας

5. Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Σελίδα Ανάγνωση

screen1cp.png

Η περιήγηση στους Κώδικες γίνεται κατ’ άρθρο με άμεση δυνατότητα μετάβασης στο επόμενο/προηγούμενο.

Έχει διατηρηθεί αυτούσια η δομή των Κωδίκων για διευκόλυνση στην περιήγηση.

Σελίδα Αναζήτηση

screen3u.png

Στο πρόγραμμα έχει ενσωματωθεί μία εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης η οποία δίνει ταχύτατα αποτελέσματα.

Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με περισσότερες από μία λέξεις.

Υπάρχουν τρεις τρόποι αναζήτησης:

▪ Με όλους τους όρους

▪ Με οποιοδήποτε όρο

▪ Ως ακριβής έκφραση

screen4hq.png

Στο κείμενο των άρθρων που εμφανίζεται, επισημαίνονται οι λέξεις της αναζήτησης.

Η επισήμανση αυτή μπορεί να αφαιρεθεί εάν το επιθυμεί ο χρήστης.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους της γραμματοσειράς του κειμένου καθώς και άμεσης αποστολής ενός άρθρου με email.

Σελίδα Λήμματα

screen2h.png

Ο κατάλογος των λημμάτων προσφέρει έναν απλό τρόπο αναζήτησης άρθρων.

Το φιλτράρισμα επιταχύνει την εύρεση του επιθυμητού λήμματος.

Η αναζήτηση με λήμματα γίνεται πάντα με την επιλογή «Ως ακριβής έκφραση».

Η εφαρμογή διατίθεται στο AppStore στην τιμή των 19.99 euro ενώ για λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμη στην τιμή των 9.99 euro (50% έκπτωση).

NICBIT μπράβο!!!!.

Ως δικηγόρος, έχω να σου κάνω ένα δύο προτάσεις- παρατηρήσεις.

1. Στην ανάγνωση ελπίζω να έχεις βάλει δυνατότητα προβολής συνεχούς κειμένου και όχι μόνο κατ΄άρθρο. Σε όλους τους βασικούς κώδικες οι διατάξεις είναι ταξινομημένες ανά κεφάλαιο και πολλές φορές πρέπει από π.χ. το αρ. 786 ΑΚ να πεταχτώ στο 810. Θα ήταν λοιπόν κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό να εκμεταλλευόμαστε τη δυαντότητα της οθόνης αφής και με το δάκτυλο να τρέχουμε κάνοντας στα γρήγορα και προεπισκόπηση των ενδιάμεσων άρθρων.

2. Με ποια φιλοσοφία έφτιαξες τα λήμματα; Ρωτάω γιατί είναι πολύ σημαντικό σημείο. Αν βάλω τη λέξη αναβολή με οδηγεί στις διατάξεις που υπάρχουν και στον ΚΠοινΔ και στον ΚΠολΔ , ΄σε ένα από αυτούς; σε ποιον. Βλέπω στα screeshots σου τις λέξεις αγχιστείς και αγχιστείας. Και τα δύο θα με βγάλουν στα ίδια άρθα ή στο άρθρο όπου η υπάρχει η συγκεκριμένη γραματική εκφορά της λέξης. Δώσε μεγάλη σημασία σε αυτό γιατί κανείς δε μπορεί, όταν ψάχνει ένα άρθρο, να θυμάται πως ακριβώς εμφανίζεται η κάθε λέξη σε αυτό.

3. Με τις τροποποιήσεις τι θα γίνεται? Ξέρεις ότι το δίκαιο σε συχνά διαστήματα τροποποιείται. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει δωρεάν update της εφαρμογής; ή επί πληρωμή; Ποιος θα παρακολουθεί τις εξέλιξεις της νομοθεσίας;

4. Η εφαρμογή αυτή παρουσιάζει εξαιρετικές δυνατότητες in app αγορών επι πλέον νόμων και κωδίκων (π.χ. ειδικοί ποινικοί νόμοι, πολεοδομικό δίκαιο) Φαντάσοιυ την ευχέρεια να έχεις πληθώρα νομοθεσίας στο τσεπάκι σου ως Δικηγόρος (αρχίζω να αισθάνομαι σεξουαλικής φύσης ερεθίσματα, για να το πω κομψά). Για το λόγο αυτό πιστέυω ότι θα μπορούσες να έχεις περισσότερα νομοθετήματα στην βασική εφαρμογή. Π.Χ. ο Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν.

Αυτά καταρχήν περισσότερος σχολιασμός έρχεται οσονούπω

• Super Moderators

Κατ'αρχήν ένα μεγάλο μπράβο στον δημιουργό ή στους δημιουργούς της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Εννοείται ότι το αγόρασα και το εγκαθιστώ άμεσα για να γράψω τις εντυπώσεις μου.

Προς το παρόν (και χωρίς να έχω δουλέψει το app) προσυπογράφω απλώς τις επισημάνσεις του hasodikis και απλώς προσθέτω ότι θα ήταν ευχής έργο να "χωρέσει" στο app η ύλη της Τετραβίβλου της Νομικής Βιβλιοθήκης - ή έστω μέρος αυτής.

Θεωρώ ότι, στην καθημερινή πρακτική του μέσου δικηγόρου, είναι απαραίτητα τα ακόλουθα:

Αστικός Κώδικας, Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, Ποινικός Κώδικας, Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, Σύνταγμα της Ελλάδας (μέχρι εδώ υπάρχουν στο app)

και (προσθήκες) Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας, Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, Εμπορικές Μισθώσεις.

Τώρα αν μπουν και τα υπόλοιπα νομοθετήματα που έχει η Τετράβιβλος (Συνθήκη Ευρωπαϊκής Κοινότητας, Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κανονισμός Βρυξελλών, Κτηματολόγιο, Προστασία του Καταναλωτή) κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί.

Έστω σαν in-app purchase. ;)

Και πάλι μπράβο και καλή αρχή! :-D

Edit

Και ο εντελώς άσχετος με τα δικηγορικά Αλέκος... το μπεζ background μήπως να γινόταν άσπρο

Δεν συμφωνώ, το ελαφρύ μπεζ που χρησιμοποιείται είναι μια χαρά για ανάγνωση, το λευκό τείνει να κουράζει τα μάτια στην οθόνη.

• Super Moderators

Πρώτη παρατήρηση: Έχουν μείνει απ' έξω ο Εισαγωγικός Νόμος του Αστικού Κώδικα και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Συνήθως βρίσκονται στο τέλος του αντίστοιχου κώδικα και περιέχουν ειδικές διατάξεις που δεν πρέπει να λείπουν.

Και ο εντελώς άσχετος με τα δικηγορικά Αλέκος... το μπεζ background μήπως να γινόταν άσπρο

Μπα,το άσπρο θα'ταν ακόμα πιο κουραστικό!

Πολύ καλή εφαρμογή που σίγουρα στο μέλλον θα γίνει ακόμα καλύτερη! :-)

1. Στην ανάγνωση ελπίζω να έχεις βάλει δυνατότητα προβολής συνεχούς κειμένου και όχι μόνο κατ΄άρθρο. Σε όλους τους βασικούς κώδικες οι διατάξεις είναι ταξινομημένες ανά κεφάλαιο και πολλές φορές πρέπει από π.χ. το αρ. 786 ΑΚ να πεταχτώ στο 810. Θα ήταν λοιπόν κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό να εκμεταλλευόμαστε τη δυαντότητα της οθόνης αφής και με το δάκτυλο να τρέχουμε κάνοντας στα γρήγορα και προεπισκόπηση των ενδιάμεσων άρθρων.

Η εμφάνιση του πλήρους κειμένου αποκλείστηκε από τα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της εφαρμογής, για λόγους ταχύτητας. Δυστυχώς το UIWebView δεν είναι για μεγάλα κείμενα.

Η μετάβαση σε προηγούμενο/επόμενο άρθρο είναι ενσωματωμένη.

Θα προστεθεί και η μετάβαση σε άλλο άρθρο.

2. Με ποια φιλοσοφία έφτιαξες τα λήμματα; Ρωτάω γιατί είναι πολύ σημαντικό σημείο. Αν βάλω τη λέξη αναβολή με οδηγεί στις διατάξεις που υπάρχουν και στον ΚΠοινΔ και στον ΚΠολΔ , ΄σε ένα από αυτούς; σε ποιον. Βλέπω στα screeshots σου τις λέξεις αγχιστείς και αγχιστείας. Και τα δύο θα με βγάλουν στα ίδια άρθα ή στο άρθρο όπου η υπάρχει η συγκεκριμένη γραματική εκφορά της λέξης. Δώσε μεγάλη σημασία σε αυτό γιατί κανείς δε μπορεί, όταν ψάχνει ένα άρθρο, να θυμάται πως ακριβώς εμφανίζεται η κάθε λέξη σε αυτό.

Τα λήμματα είναι οι λέξεις όπως ακριβώς εμφανίζονται στο κείμενο.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου λήμματος οδηγεί σε αναζήτηση με την επιλογή "Ως ακριβής έκφραση". Οπότε: τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τα άρθρα που περιέχουν την ακριβή εκδοχή της λέξης.

Για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης αναζήτησης.

Η εισαγωγή της λέξης "εφεση" βρίσκει τις εκδοχές "έφεση" "έφεσης" 'εφέσεις" κλπ.

3. Με τις τροποποιήσεις τι θα γίνεται? Ξέρεις ότι το δίκαιο σε συχνά διαστήματα τροποποιείται. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει δωρεάν update της εφαρμογής; ή επί πληρωμή; Ποιος θα παρακολουθεί τις εξέλιξεις της νομοθεσίας;

Η εφαρμογή θα ενημερώνεται με τις τροποποιήσεις από εμάς.

Αυτή τη στιγμή η χρέωση για το update δεν είναι εφικτή, θα προστεθεί όμως σύντομα από την Apple. Σίγουρα δε θα ήθελε κανείς να χρεώνεται σε κάθε update. Ελπίζω να υπάρξει η δυνατότητα για ετήσια χρέωση το οποίο το θεωρώ και πιο λογικό.

Θα το δούμε όταν προκύψει.

4. Η εφαρμογή αυτή παρουσιάζει εξαιρετικές δυνατότητες in app αγορών επι πλέον νόμων και κωδίκων (π.χ. ειδικοί ποινικοί νόμοι, πολεοδομικό δίκαιο) Φαντάσοιυ την ευχέρεια να έχεις πληθώρα νομοθεσίας στο τσεπάκι σου ως Δικηγόρος (αρχίζω να αισθάνομαι σεξουαλικής φύσης ερεθίσματα, για να το πω κομψά). Για το λόγο αυτό πιστέυω ότι θα μπορούσες να έχεις περισσότερα νομοθετήματα στην βασική εφαρμογή. Π.Χ. ο Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν.

Ο στόχος της εφαρμογής είναι να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους Νόμους.

Και το in app purchase δίνει πολλές δυνατότητες. Θα το δούμε και αυτό στη συνέχεια.

Επιπλέον θα σου πρότεινα να προμηθευτείς την εφαρμογή. Στην σελίδα "Πληροφορίες" υπάρχει η δυνατότητα αποστολής προτάσεων οι οποίες καταχωρούνται σε μία βάση τύπου ToDo List.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η μέχρι στιγμής πορεία της εφαρμογής (Νο 1 στις Top Grossing εφαρμογές στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά την εμφάνισή της στο AppStore) δείχνει ότι το iPhone έχει μεγάλες δυνατότητες σαν πλατφόρμα ανάπτυξης επαγγελματικών εφαρμογών.

Ευχαριστώ πολύ,

Μπιτούλας Νίκος

developer του "Νομοθεσία" & "Eortes"

Πλάκα-πλάκα, μήπως θα πρέπει να κάνουμε μια ομάδα για να το φτιάξουμε; :-)

Αν μου δωσετε το υλικο μπορώ να το φτιάξω.

Άκυρο δεν είδα πως ήδη το φτιάξανε. Μπράβο!

Ήδη από σήμερα είναι διαθέσιμη η έκδοση 1.0.1 της εφαρμογής.

Παραθέτω μερικά στοιχεία για τις ενημερώσεις που περιλαμβάνει, καθώς και πληροφορίες για την 1.0.2 που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Έκδοση 1.0.1

ν. 3666/2008 ΠΚ 159, 235, 236, 237

ν. 3714/2008 ΚΠολΔ 959, 965, 982, 995, 998

ν. 3811/2009 ΚΠοινΔ 282, 287, 296

Έκδοση 1.0.2 (υπό ανάπτυξη)

ν. 3588/2007 Σχόλια για ΑΚ 479 (δεν ισχύει για Πτωχευτικό Κώδικα)

ν. 3625/2007 (ΦΕΚ Α' 290/24-12-2007) ΠΚ

ν. 3659/2008 ΚΠοινΔ 42, 63 ΚΠολΔ 307

ν. 3674.2008 ΠΚ 292, 292Α, 370Α ΚΠοινΔ 111, 177 ΚΠολΔ 674

ν. 3691/2008 ΠΚ 187Α

ν. 3719/2008 (ΦΕΚ Α΄ 241/26-12-2008) ΑΚ 256, 1338 1439, 1515, 1552, 1553, 1565, 1589, ΚΠολΔ 800, ΠΚ 79, 232Α

ν. 3727/2008 ΠΚ διάφορα, ΚΠοινΔ διάφορα

ν. 3772/2009 ΚΠολΔ

ν. 3783/2009 ΚΠοινΔ 29, 200Α

Ψήφισμα 27.5.2008 Συντ.

εγώ ένα σχόλιο έχω να κάνω χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.. θεωρώ αρκετά ακριβό το πρόγραμμα, αν θέλεις να βγάλεις κέρδος και απο άτομα που δεν είναι δικηγόροι (γιατι μόνο δικηγόροι θα δώσουν 10-20 ευρώ), καλύτερα να το μείωνες στα 5... προσωπικά θα το είχα ήδη κατεβάσει αλλα δεν το έχω κάνει, όχι γιατι δεν έχω τα λεφτά, αλλα γιατι μου φαίνονται πολλά για ενα iphone app.. απο εκεί και πέρα μπράβο, είναι απτις λίγες εφαρμογές που αξίζουν να υπάρχουν σε ένα iphone... !

Εγώ πάλι που δεν είμαι δικηγόρος είτε 0,79ε είχε είτε τζάμπα ήταν δεν θα το κατέβαζα... είναι εφαρμογή για συγκεκριμένο κόσμο πιστεύω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...