souvlaki Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα σε όλους... θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο σάιτ που έχει διάφορα γραφήματα κ σύγκριση επεξεργαστών κτλ σύμφωνα με κάποιο δικό τους μετροπρόγραμμα μετρημένους... http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Είναι αξιόπιστο?Μπορούμε να βασιστούμε πάνω του ως μέτρο σύγκρισης 2 ή περισσοτέρων επεξεργαστών? Αν όχι υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο ώστε να μπορούμε εύκολα να βλέπουμε τι ισχύ έχει κάποιος επεξεργαστής που μας ενδιαφέρει σε σχέση με κάποιον άλλο είτε αυτός είναι πιο καινούργιος είτε είναι παλαιότερης γενιάς?
antonl Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Πιστεύω πως είναι αρκετά αξιόπιστο το site/benchmark αλλά δε λένε πάντα την «αλήθεια» αυτά τα νούμερα. Είναι περισσότερο μέτρηση raw power του κάθε επεξεργαστή και σε συγκεκριμένες εφαρμογές μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ αυτών.
souvlaki Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δίνει πάντως ένα γενικό περίγραμμα χωρίς overclock των επεξεργαστών κ σε κάποιες περιπτώσεις κ με overclock απ'ότι είδα?Υπάρχει κάτι άλλο πιο αξιόπιστο? Ποιό benchmark θεωρητικά πρέπει να κοιτάμε όταν είμαστε μέσοι χρήστες που αποτυπώνει την δύναμη που έχει ο κάθε επεξεργαστής? Όταν λες raw power είναι η καθαρή δύναμη?Τι ακριβώς εννοείς?
antonl Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Εννοώ πως κάποιοι επεξεργαστές μπορεί να χουν βελτιστοποιήσεις για μερικές συγκεκριμένες λειτουργίες, πχ για ταχύτερη επεξεργασία βίντεο που είναι κάτι το οποίο δε φαίνεται μέσα από γενικό benchmark. Μια εικόνα σίγουρα την παίρνεις απ το παραπάνω site. Από κει και πέρα, αν είσαι πχ gamer ψάχνεις σε κάποιο άλλο site για να δεις πως αποδίδει και σ αυτόν τον τομέα. Ή αλλιώς ορίζεις budget και ανάγκες και ρωτάς κάποιον για προτάσεις, τις οποίες μπορείς στη συνέχεια να μελετήσεις.
souvlaki Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Απ'ότι έχω καταλάβει γιατί έχω αρκετά πισι που χρησιμοποιώ σε διαφορετικούς χώρους σε καθημερινή χρήση πχ ιντερνετ κτλ κ οι παλιοί μου τον ίδιο χρόνο κάνουν. Οι καινούργιοι δείχνουν τα δόντια τους σε scan ιών...σε ταυτόχρονες εργασίες κ φυσικά σε νέα παιχνίδια που οι παλιοί δεν σηκώνουν καν. Απλά θα ήθελα να μου προτίνετε κάποιο bench που να μπορώ να βλέπω άμεσα την υπολογιστική ισχύ του εκάστοτε υπολογιστή...υπάρχει κάποιο? Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να κάνω συγκρίσεις?
vasilisga Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δεν υπαρχει καποιο site με bench ολων των επεξεργαστων... αμα googlαρεις τον επεξργαστη που θες θα βρεις διαφορα site με αναλυτικα bench
yannis22 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Ρίξε και εδώ μια ματια : http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=45&p2=109
souvlaki Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό το τελευταίο πολύ μου άρεσε έχει πάρα πολλούς από τους επεξεργαστές που χρειάζεται πολλές φορές να συγκρίνουμε πως πηγαίνουν σε όλα τα τεστ! Ευχαριστώ yanni
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.