Προς το περιεχόμενο

Πνευματικά δικαιώματα και άλλα

Aggeluska

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά,

τελευταία ασχολούμε με web development/design και έχω μερικές ερωτήσεις..

καταρχάς δουλεύω πάνω σε dreamweaver το οποίο το έχω trial (30 ημερών).Ας υποθεσουμε πως φτιαχνω το site που επιθυμώ και το ανεβαζω στο ιντερνετ,μπορει καποιος να καταλαβει πως εγω το site το εχω φτιαξει με παρανομο λογισμικό?δηλαδη πως εχω το dreamweaver με σπασμενο serial.γιατι οκ εχει 30 μερες trial,αλλα εμενα θα μου παρει παραπανω και δν εχω τα χρηματα να αγορασω το αυθεντικο προγραμμα ουτε ξερω καλα html για να το φτιαξω με κωδικα.επεισης θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο,υπαρχει καποιο προγραμμα που να ειναι δωρεαν και να μπορω μεσω αυτου να κανω host την ιστοσελιδα μου?κατι εχω ακουσει για linux και apache αλλα δν ξερω συγκεκριμενα.αν υπαρχει καποιος οδηγος βημα-βημα πως να το στυσω και τι χρειαζομαι θα ημουνα ευγνωμων.:-)

ευχαριστω πολυ,

Άγγελος

Δημοσ.

To dreamweaver, παράγει κώδικα. Υπο φυσιολογικές συνθήκες, δεν φαίνεται ότι ο κώδικας φτιάχτηκε σε dreamweaver (φυσιολογικές εννοώ να μην έχεις βάλει είτε εσύ είτε το dreamweaver, κανά "created with dreamweaver" σχόλιο!)

Όσον αφορά την φιλοξενιία, κατά την γνώμη μου, πήγαινε σε εταιρεία κατευθείαν (αν θέλεις ινφο, στειλε πμ) παρά να μπλέξεις με linux/apache κλπ.

Εναλλακτικά, αν επιμένεις να φιλοξενήσεις σελίδα στον υπολογιστή σου, ξεκίνα με το XAMPP που μπορείς να το σετάρεις εύκολα και γρήγορα στο windows pc σου

Δημοσ.

πρόβλημα δεν θα έχεις... όχι γιατί δεν θα είσαι παράνομος αλλά γιατί δεν φαίνεται πουθενά, παρά μόνο αν σου κάνουν έλεγχο στον υπολογιστή, αν η έκδοση σου είναι demo, σπασμένη, αυθεντική...

@ poscaman είσαι 100% σίγουρος; νομίζω ότι κάπου αναφέρεται... νομίζω όμως, δεν θυμάμαι σίγουρα. όχι ότι έχει σημασία στην συζήτηση, απλά λέμε :P

Δημοσ.

Κοίτα, κάπου που να αναφέρει τη λέξη Dreamweaver ούτε και εγώ έχω παρατηρήσει κάτι.

Παρ'όλα αυτά όταν δημιουργείς ένα site κάνοντας χρήση μόνο των επιλογών που σου δίνει το πρόγραμμα, χωρίς να παρέμβεις εσύ στον κώδικα, δημιουργεί από "πίσω", δλδ. στον κώδικα, εντολές οι οποίες δεν έχουν κάποια λογική σημασία ή κοινές εντολές οι οποίες θα μπορούσες να δημιουργήσεις ξεχωριστά (όπως π.χ. ένα css για το style).

Με αυτόν τον τρόπο κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα για να την φτιάξεις και εάν θέλει σε ελέγχει για την νομιμότητα της χρήσης του.

Αλλά πρακτικά κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί σου γιατί δεν είσαι εσύ εκείνος που τον απειλεί.

Ένα site για προσωπική χρήση έχεις και δεν βγάζεις ένα κάρο λεφτά εις βάρος τους.

Από την άλλη για το θέμα του host θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε εταιρία για αυτό, γιατί δεν αξίζει να ταλαιπωρηθείς για να στήσεις server για μια μόνο σελίδα.

Για τεστάρισμα πάνω στο pc σου θα σου πρότεινα επιπλέον το EasyPHP που είναι πολύ απλό στη χρήση και στο στήσιμό του.

Δημοσ.

Κάποιος που ξέρει μπορεί να πει σε μερικά δευτερόλεπτα αν έχεις κάνει το site με dreamweaver, frontpage, κτλ.

Αν κάνεις κάτι ερασιτεχνικά δεν έχεις πρόβλημα, αλλά βγάζεις χρήματα από αυτό και σε καρφώσει κάποιος θα έχεις πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...