Προς το περιεχόμενο

Είναι δυνατόν η GT8500 να δείχνει καλύτερα από την 9400;

Greator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 pc, τα οποία έρχονται με το Beliin switch στην ίδια οθόνη. Το ένα pc έχει κάρτα γραφικών την Asus GT8500 ενώ το άλλο την Asus EN9400GT. Η οθόνη είναι μια Samsung TFT.

Δοκίμασα να κάνω το εξής: έβαλα και τις δυο οθονες να δείχνουν το ίδιο πράγμα με ένα συγκεκριμένο προγράμματα ανοιχτό. Κάνοντας switch ανάμεσα στους 2 υπολογιστές παρατήρησα ότι το pc με την 8500 έχει πολύ πιο καθαρή εικόνα από το pc με την 9400. Είναι ποτέ δυνατόν; Οι κάρτες έχουν σχεδόν 1 χρόνο διάφορα μεταξύ τους. Κοίταξα τις ρυθμίσεις στο πάνελ της nvidia αλλά φαίνονται πανομοιότυπες μεταξύ τους.

Ποιος άλλος λόγος θα μπορούσε να υπάρχει; Η οθόνη όταν κάνω switch στην 9400 φαίνεται γενικά λίγο πιο θολή με λιγότερο έντονα χρώματα και λιγότερη καθαρότητα σε χαρακτήρες.

Αν μπορώ να κοιτάξω κάποιο άλλο setting please let me know :-)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Φίλε για να δεις αν πράγματι φταίει κάποια κάρτα γραφικών δοκίμασε να συνδέσει πρώτα το ένα PC ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην οθόνη και μετά το άλλο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με την οθόνη και εκέι θα δείς διαφορές. Για μένα πιθανότατα φταίει το switch. Ένα switch που είχα παλίοτερα για να έχω στην ίδια οθόνη το pc και το xbox μου θόλωνε την εικόνα. Είναι VGA switch? Γιατί και μένα VGA switch ήταν. Αν συνδέσεις τα pc απεθέιας θα πρέπει να έχεις καθαρή εικόνα και από τα 2. Οι διαφορές που έχουν οι κάρτες γραφικών αυτές είναι σε απόδοση για παιχνίδια κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση η μία να μην έχει καθαρή εικόνα σε στατική εικόνα. Αν πάλι δε φταίει το switch κοίτα μήπως πρέπει να ανανεώσεις drivers (μην αφήνεις πάνω τους drivers για nvidia που δίνουν τα ίδια τα windows έιναι άθλιοι, κατέβασε τους επίσημους της κάρτας σου...).

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Το switch μου ειναι αυτο:

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=275159

Αν οντως φταιει το switch ειναι το χειροτερο σεναριο που θα μπορουσε να ισχυει καθως δε μπορω να δουλεψω χωρις αυτο.

Οταν λετε οτι φταιει το switch εννοειτε οτι εχει προβλημα η συσκευη ή ειναι γενικα ενα προβλημα των switch αυτο?

Με λιγα λογια μπορει να διορθωθει με καποιον τροπο η την πατησα?

Οσο για τους drivers, και τα 2 pc εχουν drivers της nvidia τους τελευταιους.

Δημοσ.

Δοκιμασε αυτο που ειπε κ το παιδι πιο πανω, να συνδεσεις στις δυο οθονες απευθειας και να δεις την ποιοτητα της εικονας.

Απλα καποτε ειχα συνδεσει ενα pc με 4 οθονες με 4απλο vga switch και στην μια η εικονα ηταν εμφανος χειροτερη απο τις υπολοιπες τρεις. Τωρα η δικια σου περιπτωση μπορει να διαφερει

Δημοσ.

Παιδια πιστευω κι εγω οτι ειναι πολυ πιθανο να ειναι το switch.

Aπλα θεωρουσα οτι ειναι ισως καποια ρυθμιση γιατι

η διαφορα ειναι πολυ μικρη, ,μη φανταστειτε πολυ θολη οθονη η κατι τετοιο.

Απλα στη μια οθονη τα χρωματα ειναι λιγο πιο ζωντανα και λιγο πιο sharp σε καθαροτητα.

Ειμαι σιγουρος οτι αν βαλω την οθονη απευθειας θα ειναι το ιδιο.

Φιλε gung--ho τελικα με το δικο σου switch τι εκανες?

• Moderators
Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος οτι αν βαλω την οθονη απευθειας θα ειναι το ιδιο.

Ναι αλλα αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα αν δε το δοκιμασεις..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...