MasterX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 εμενα ο ήχος βγαίνει σε ένα ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts). Και παλι θα μου πεις δεν ειναι κατι τρομερό, αλλά δεν ειναι και απλά ηχεια PC. Εχει μεγαλη διαφορά στον ήχο.. Οπότε με ενδιαφέρει να εχει καλό ηχο η καρτα αλλά και χαμηλο latency για τα software synthesizers.. αυτή τη στιγμή στο παλιο μου συστημα (που θα γινει δευτερο μεσα στους επομενους 2 μηνες που θα φτιάξω ενα καινουργιο) εχω συνδεσει τα παραπάνω, ψηφιακά σε μια SB Audigy... Απλά με ενδιαφέρει να παρω μια καρτα καλύτερη ηχητικά, κυρίως για χρηση με Reason και software synthesizers.. Πληρως ψηφικός ηχος, ισως ομως θελήσω να ηχογραφήσω και φωνή..
ohristou Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Tελικα ακομα δεν καταλαβα τι παιζει με τις onboard καρτες ηχου. Η ηχος βασιζεται σε software η σε hardware? Και αν βασιζεται σε software synthesizer οπως ελεχθει πριν αυτο δεν σημαινει πως επιβαρυνει πολυ τους πορους του λειτουργικου και επομενως επεξεργαστη και μνημη κατι που δεν θα συνεβαινε αν βασιζοταν σε hardware οπως γινοταν παλια με τις ξεχωριστες καρτες ηχου που απηλασαν το υπολοιπο συστημα απο την επεξεργασια των δεδομενων που αφορουσαν τον ηχο;
tmjuju Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Για την επιβάρυνση… νομίζω τα τελευταία Benchmarks που είχα δει σε παίγνια σε vista (και πιθανά win7) … δεν έδειχναν διαφορές ούτε 1% . Και γενικά το να παίξεις μουσική με foobar λ.χ. δεν επιβαρύνει ούτε 1% ένα 2GH Pentium 4 εποχής με ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Κάποια proprietary filters είχαν όντος Impact. Και άλλες διεργασίες/φιλτρα κ.ο.κ. μπορεί να έχουν ακόμα και σήμερα Impact. Αλλά σήμερα η ‘επιβάρυνση’ θεωρώ ότι είναι αμελητέα για 44.1/48 stereo σε παίγνια και music-players. Για πιο εξεζητημένη χρήση ας το δούμε/μελετήσουμε μεμονωμένα.
MasterX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 tmjuju ξερεις σιγουρα αν στις onboard το midi synth ειναι software?
tmjuju Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 tmjuju ξερεις σιγουρα αν στις onboard το midi synth ειναι software? Δεν ξέρω, υποθέτω σε Software και χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση cpu. Φυσικά εάν κάποιος άλλος έχει πληροφορίες θα μου ήταν και εμένα ενδιαφέρον να διαβάσω.
MasterX Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 οποιος ξερει τετοιου ειδους πληροφοριες σχετικά με τις καρτες ηχου αλλα και οτιδηποτε για τις ημιεπαγγελματικες καρτες που λεγαμε πριν ας μας τα πει να μαθαινουμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.