stefkos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Nαι αλλα δε μου ειπες... εσυ αν ησουν στη θεση μου ποια απ τις δυο θα εβαζες?
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 με αυτα που εγραψαν εδω, την sound blaster audigy 2 zs.. Αν ηταν να πας σε X-fi, θα πηγαινες σε καλύτερο μοντέλο. Αλλά αφού εχεις ήδη την audigy 2 και εισαι ικανοποιημένος δεν αξίζει να βάλεις αυτη που σου έδωσαν
stefkos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Για την ακριβεια, ειναι ηδη βαλμεμη η Χ-Fi Extreme Audio. Tην ειχα παρει 43€ απ το e-shop πριν απο περιπου 1 χρονο και αυτη χρησιμοποιω. Η Audigy 2 ZS καθεται και αν ευρισκα αγοραστη θα την ειχα πουλησει. Ωστε στη θεση μου θα εβγαζες την καινουργια X-Fi pci_xpress και θα εβαζες την αρχαια Audigy 2 ΖS pci, που την εχω απ το 2005?... ΥΓ. Απ οτι ειδα στον skroutz, η pci εκδοση της X-Fi Extreme Audio κανει 65€! Aρα να υποθεσω οτι η pci_xpress εχει παει ακομα ακριβοτερα?
MasterX Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 ...Ετοιμαζομουνα να ποσταρω αυτο ακριβως το θεμα (συγκριση Audigy 2 ZS που εχω ηδη με την X-Fi Extreme Audio που μου εδωσε προσφατα ενας φιλος) και ενω εψαχνα για images, ξαφνου βλεπω το thread σου! ... απο το παραπανω καταλαβα το αναποδο.. Λογικα δεν θα δεις καποια διαφορά στις 2 καρτες αν δεν κανεις καποια ειδικη χρηση.. νομίζω.. Ας μας πει κανενας πιο γνώστης..
stefkos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Eχεις δικιο, το "προσφατα" δεν μπορει να εκληφθει για ενας χρονος Καποια ειδικη χρηση δεν κανω, απλα θελω καλη ποιοτητα ηχου. Ασε που μου κανουν νερα και τα ηχεια τελευταια, επισης αγορασμενα απ το 2005. Οποτε περισσοτερο πρεπει να σκεφτω καποιο σετ ηχειων να αγορασω...
tmjuju Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Η ESI juli@ πως παει απο drivers? Έχουν βγει και για win7 64bit.
grimpr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Έχω την 1212m της EMU από τότε που κυκλοφόρησε (2004) και δεν πρόκειται να την αλλάξω σύντομα. Μπροστά της, καρτουλες της Creative είναι απλά μέτριες. Μαζί με την Julia της ESI που προτείνει ο TmJuju, μιας και κατέχει πάρα πολύ καλά για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα ήχου, είναι από τις καλύτερες επιλογές για πραγματικά high fidelity ήχο στο PC. Αρκεί βέβαια κάποιος να έχει επενδύσει σε "μπόσικα"....δλδ ηχεία.
matsutsas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως, παρέλαβα χθές την asus essence st και σύνδεσα τα z-cinema μέσω aux. Τα ηχεία κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν στη μουσική. Πολύ πιο ποιοτικός ο ήχος που βγάζουν, λες και είναι διαφορετικά ηχεία. Το ίδιο ισχύει και με τα dt770pro. Σε ταινίες και παιχνίδια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Αν διαβάσετε και review στο νετ θα δείτε οτι κοντράρει συστήματα hi-end πολλαπλάσιας αξίας.
MasterX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 ...Παντως αν πουμε οτι υποκύπτω σε PCI μαλλον θα μπορουσα να βρω φτηνα μια μεταχειρισμένη M-Audio Audiofile 24/96 απο ενα φιλο που δεν την δουλεύει καθόλου.. Τωρα όσον αφορα το recording, πιθανώς δεν ειναι κατι που θα το κανω πολύ συχνά.. Μόνο για φωνητικά ίσως να χρειαστεί, όλα τα αλλα θα ειναι σε software μορφή... Οπότε λογικά χρειαζομαι χαμηλο latency και την ψηφιακή έξοδο. Σκέφτομαι ότι για movies-games ισως με καλύπτει και η on-board καρτα ήχου, οπότε αυτή που θα βάλω να εχει ως κύριο στοχο την σύνθεση μουσικής. Αλλιώς οι Asus Xonar φαίνονται καλή γενική προταση..... αν επικεντρωθούμε στην παραγωγή μουσικής (ερασιτεχνικά) λαμβανοντας υπόψιν τα παραπάνω, τι προτείνετε? ESI juli@ EMU 1212m M-Audio Audiofile 24/96 ???
ohristou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Eγω δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τις καρτες ηχου αλλα θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Πριν χρονια θυμαμαι της επανασταση που εγινε περνωντας απο της καρτες fm ου δημιουργουσαν καθε ηχο με διαμορφωση συχνοτητας στις καρτες που ειχαν μνημη rom με αποθηκευμενους ηχους απο πραγματικα μουσικα ορηανα και υποτιθεται οτι αναπαρηγαγαν τον ηχο και την μουσικη πιο φυσικα, Μάλιστα το μεγεθος της μνημης καθοριζε κατα πολυ της ποιοτητα και φυσικα την τιμη της καρτας. Μετα που περασαμε στις onboard καρτες τι εγινε. Εξακολουθει αυτη η τεχνικη; Η αναπαραγωγη ηχου βασιζεται σε hardware η σε software; Tι ισχυει και για τις ξεχωριστες καρτες ηχου, σημερα;
raven3x7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 αν επικεντρωθούμε στην παραγωγή μουσικής (ερασιτεχνικά) λαμβανοντας υπόψιν τα παραπάνω, τι προτείνετε? ESI juli@ EMU 1212m M-Audio Audiofile 24/96 ??? Νομιζω και η ΕΣΙ και η EMU καλη επιλογη θα ηταν. Δες πια απο της 2 καλυπτει τα inputs/outputs που χρειαζεσαι. Αν σε καλυπτει σε αυτο το τομεα η ESI νομιζω πως ειναι και η κσλυτερη επιλογη. btw η EMU δινει και αρκετα προγραμματα με τις καρτες της.
MasterX Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Eγω δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τις καρτες ηχου αλλα θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Πριν χρονια θυμαμαι της επανασταση που εγινε περνωντας απο της καρτες fm ου δημιουργουσαν καθε ηχο με διαμορφωση συχνοτητας στις καρτες που ειχαν μνημη rom με αποθηκευμενους ηχους απο πραγματικα μουσικα ορηανα και υποτιθεται οτι αναπαρηγαγαν τον ηχο και την μουσικη πιο φυσικα, Μάλιστα το μεγεθος της μνημης καθοριζε κατα πολυ της ποιοτητα και φυσικα την τιμη της καρτας. Μετα που περασαμε στις onboard καρτες τι εγινε. Εξακολουθει αυτη η τεχνικη; Η αναπαραγωγη ηχου βασιζεται σε hardware η σε software; Tι ισχυει και για τις ξεχωριστες καρτες ηχου, σημερα; οι σημερινές ερασιτεχνικές καρτες ήχου, τυπου Soundblaster αλλά και της Asus (αν δεν κανω λάθος) εχουν μνημη με δειγματα (samples) με τα οποια δημιουργουν ηχους μουσικών οργανων. Λόγω του οτι εχει προχωρησει η τεχνολογία και εκτος των αλλων οι μνημες ειναι παμφθηνες, αυτό πλεον δεν ειναι κατι τρομερο (καποτε όμως το να εχει μερικα MB με δειγματα ηχων, ήταν), σε σημειο που δεν διαφημίζεται πλεον. Αν δεν κανω λαθος και οι onboard καρτες ηχου εχουν και αυτες εχουν κατι αναλογο... Οσον αφορα τις πιο επαγγελματικές του τυπου ESI juli@, EMU 1212m, M-Audio Audiofile 24/96, αυτές δεν εχουν τετοιο syntehesizer ενσωματωμένο, καθως δεν ειναι multimedia καρτες και θα πλαισιωθουν αλλα software ή hardware syntehesizer.. @raven3x7: ναι, σιγουρα θα εξαρτηθει και απο τα ins/outs η επιλογή μου.. Παντως μου φαινεται δυσκολη η επιλογη στην κατηγορια που κοιταω.. Οσο το ψαχνεις, μαθαινεις..
ohristou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Και με τις onboard καρτες ηχου τι γινεται;
MasterX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 οι σημερινές ερασιτεχνικές καρτες ήχου, τυπου Soundblaster αλλά και της Asus (αν δεν κανω λάθος) εχουν μνημη με δειγματα (samples) με τα οποια δημιουργουν ηχους μουσικών οργανων. Λόγω του οτι εχει προχωρησει η τεχνολογία και εκτος των αλλων οι μνημες ειναι παμφθηνες, αυτό πλεον δεν ειναι κατι τρομερο (καποτε όμως το να εχει μερικα MB με δειγματα ηχων, ήταν), σε σημειο που δεν διαφημίζεται πλεον. Αν δεν κανω λαθος και οι onboard καρτες ηχου εχουν και αυτες εχουν κατι αναλογο... υπέθεσα το παραπανω, παντως στο site της Realtek κοιτωντας για το ALC889 δεν βλέπω να λεει κατι για Midi ηχους.. ισως να χρησιμοποιει midi software synthesizer απο τα Windows.. Και ενα αλλο ερωτημα που δεν εχω βρει σιγουρα την απαντηση: Σημερα οι onboard καρτες ηχουν εχουν φτασει σε ποιοτητα τις εξωτερικες??? Δηλαδη το ALC889 της Realtek που δειχνω παραπανω ειναι καλυτερο ή χειροτερο απο μια Soundblaster???
tmjuju Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 αν επικεντρωθούμε στην παραγωγή μουσικής (ερασιτεχνικά) λαμβανοντας υπόψιν τα παραπάνω, τι προτείνετε? ESI juli@ EMU 1212m M-Audio Audiofile 24/96 ??? Για να φτάσεις στο επίπεδο να ακούς διαφορές από τις παραπάνω (σε κύκλο εγγραφής - αναπαραγωγής) θα πρέπει να έχεις επενδύσει και σε όλα τα υπόλοιπα μέρη. Ξεκινώντας από μίκτες Limiters εφέ μικρόφωνα καλώδια και συνεχίζοντας σε ενισχυτές και ηχεία. Μη περιμένεις να κρίνεις αντικειμενικά από ηχεία των 50ευρώ, ή έχοντας ηχογραφήσει απλά με ένα μικρόφωνο της πλάκας και κλιπάροντας την είσοδο. Θα σου έλεγα πάρε την πιο οικονομική για την ώρα ώστε να σου μείνουν λεφτά να επενδύσεις και αλλού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.