sno0py Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 μεχρι 200 θα τα εδινα, αν αξιζει γι αυτα που θέλω..USB όμως? εσωτερική δεν ειναι καλύτερα? Απο drivers πως ειναι αυτες που λες? Γιατί απ'οσο θυμαμαι η EMU ειχε αγοραστεί απο την Creative, που δεν εχει και τους καλύτερους οδηγούς.. Επίσης Lexicon που ειχε παλια ενας φίλος ήταν ταλαιπωρία.. Και γενικα ειναι πολυ ασχημο πραγμα να παιρνεις καλό hardware και να μην υποστηριζεται απο σωστο software... Αυτη φαινεται πολυ καλη για τα λεφτα της edit λαθος link τωρα το σωστο: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006072
raven3x7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 μεχρι 200 θα τα εδινα, αν αξιζει γι αυτα που θέλω..USB όμως? εσωτερική δεν ειναι καλύτερα? Απο drivers πως ειναι αυτες που λες? Γιατί απ'οσο θυμαμαι η EMU ειχε αγοραστεί απο την Creative, που δεν εχει και τους καλύτερους οδηγούς.. Την εχω την ΕΜU και δεν μου εχει κανει προβληματα στα Win7 προσωπικα, αλλα ναι εχει τσιπ της Creative. USB vs PCI εξαρταται. Αν δες πας σε τπτ καρτες στυλ RME οι εξωτερικες ειναι πλεον εκει που δινουν εμφαση οι κατασκευαστες. Σε οτι αφορα τις Xonar δεν ξερω ποσο καλα δουλευουν με επαγγελματικα προγραμματα ηχου κατα τα αλλα ειναι αρκετα καλες λυσεις.
savvas1340 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601&u=ASUS-XONAR-D2X/XDT/A δες και αυτην ...
MasterX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 πραγματικά ειναι δυσκολο να αποφασίσω καρτα για την περιπτωση. Αν εβγαζε την M-Audio Audiofile 24/96 σε PCI-E θα την ειχα παρει. Τωρα με βαλατε σε σκεψεις και για USB..
Neo106 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Αν σκοπευεις να διαθεσεις μεχρι 200 ευρω: Για μουσικη: Asus Xonar Essence.Αυτην εχω τωρα για τα Sennheiser 650 και τα Logitech Z-5500 και δεν εχω μετανιωσει καθολου για την αγορα της.Απο drivers δεν μου εβγαλε ποτε προβλημα σε xp32bit/w764bit και δουλευοντας με adobe audition δουλεψε τελεια. Για games: Xfi forte.Σε pc φιλου τα πηγαινε πολυ καλυτερα απο θεμα cpu usage απο την creative extreme gamer που ειχε αλλα ειχε και καλυτερο ηχο με δοκιμη με τα δικα μου ακουστικα ισως λογω και του headphone amplifier που διαθετει αφου τα ακουστικα που εχω θελουν γερο 'ταισμα' σε ohms.Επισης κορυφαια αλλα λιγο παλια ειναι η xfi-prelude.Αυτη στην συνιστω μονο αν εχεις πολυ μερακι με τετοιες καρτες και θες να κοτσαρεις πανω τελεστικους ενισχυτες για την κανεις και audiophile.Απο θεμα drivers δεν ξερω αλλα δεν ακουσα και καποιο παραπονο απο τον φιλο μου. Για την Creative: Εχει να βγαλει καιρο αξιολογες καρτες ηχου που να ξεφευγουν απο τον ανταγωνισμο οπως ειχε κανει οταν εβγαλε την σειρα x-fi.Απο θεμα drivers για vista στην αρχη τα πραγματα ηταν απελπιστικα αλλα τωρα διαβαζω οτι εχουν στρωσει.Γενικα δεν θα επερνα καρτα ηχου απο creative αυτην την εποχη. Για καρτες αποκλειστικα για ηχογραφηση: δεν ειμαι γνωστης.Αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι για all around χρηση και ειδικα οσον αναφορα το gaming υπαρχουν καρτες πολυ καλυτερες. Για την onboard:Σιγουρα πολλοι θα πουν οτι μια συγχρονη onboard κανει ολα τα παραπανω μια χαρα.Συμφωνω...αλλα με τον σωστο εξοπλισμο, ναι θα ακουσεις την διαφορα των αρκετων δεκαδων ευρω που μολις πληρωσες. Η προταση μου: Auzentech xfi forte.Η καλυτερη συνολικα καρτα για ολες τις δουλειες αν εξαιρεσεις την ηχογραφηση που δεν ξερω να σου πω.Σιγουρα μην περιμενεις να βρεις μια καρτα αψογη σε ολα ταυτοχρονα. Η προταση μου αν ηχογραφεις πολυ: Παρε την xonar D1/DX για multimedia/games και μια επιπλεον καρτα αποκλειστικα για ηχογραφηση με το budget που θα περισσεψει. Ελπιζω να βοηθησα.
stefkos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Στη συγκριση pci_xpress με pci, υπαρχει καποια διαφορα ή ειναι απλα τροπος συνδεσης?...
tmjuju Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 πραγματικά ειναι δυσκολο να αποφασίσω καρτα για την περιπτωση.Αν εβγαζε την M-Audio Audiofile 24/96 σε PCI-E θα την ειχα παρει. Τωρα με βαλατε σε σκεψεις και για USB.. MasterX μια καλή λύση και οικονομική για τρανσπορτ και ηχογραφήσεις είναι η ESI juli@ (spdif που βγάζει 24/192 και ποιοτικό adc). Η asus έχουν ένα θεματάκι… με τα 88.2 176.4 KHz αλλά όλοι λένε τα καλύτερα για τις αναλογικές τις εξόδους. Το θέμα είναι ότι εσύ περισσότερο την ψηφιακή της έξοδο θα χρησιμοποιείς εάν κατάλαβα καλά. Σε usb η 404 είναι αρκετά καλή με τον περιορισμό του ότι δε βγάζει από spdif 24/192. Μην κολλάς με το PCI … θα έχουν για χρόνια οι mobos.
MasterX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 @Neo106: thanks για την συνολική σου αποψη.. @stefkos: απλα για τον τροπο συνδεσης συζητάμε, δεν υπαρχει διαφορά. Το θεμα ειναι οτι δεν λεει να δωσεις χρηματα για το παλιο PCI.. @tmjuju: και εστω οτι PCI θα έχουν για χρόνια οι mobos. Το θεμα ειναι πόσα... Μερικές εχουν μόνο 1 !!! Και το κακό ειναι οτι και οι wireless καρτούλες ριναι ακόμα σε PCI, οποτε αμεσως αποκλειονται οι μητρικές με 1 PCI slot... Αλλά και αυτές που εχουν 2 σε περιορίζουν να στριμώξεις δίπλα διπλα soundcard και wireless.. Παντως αν πουμε οτι υποκύπτω σε PCI μαλλον θα μπορουσα να βρω φτηνα μια μεταχειρισμένη M-Audio Audiofile 24/96 απο ενα φιλο που δεν την δουλεύει καθόλου.. Τωρα όσον αφορα το recording, πιθανώς δεν ειναι κατι που θα το κανω πολύ συχνά.. Μόνο για φωνητικά ίσως να χρειαστεί, όλα τα αλλα θα ειναι σε software μορφή... Οπότε λογικά χρειαζομαι χαμηλο latency και την ψηφιακή έξοδο. Σκέφτομαι ότι για movies-games ισως με καλύπτει και η on-board καρτα ήχου, οπότε αυτή που θα βάλω να εχει ως κύριο στοχο την σύνθεση μουσικής. Αλλιώς οι Asus Xonar φαίνονται καλή γενική προταση.. Η ESI juli@ πως παει απο drivers?
stefkos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 @stefkos: απλα για τον τροπο συνδεσης συζητάμε, δεν υπαρχει διαφορά. Το θεμα ειναι οτι δεν λεει να δωσεις χρηματα για το παλιο PCI.. Mα ολες οι μητρικες εχουν pci θυρες, ακομα και οι πιο συγχρονες! Για το θεμα του thread, συγκριση μεταξυ SB Αudigy 2 ZS (pci) SB X-Fi Xtreme Audio (pci_xpress) ποια ειναι η καλυτερη? Εσυ αν ησουν στη θεση μου και ειχες και τις δυο (η πρωτη αγοραστηκε το 2005, η δευτερη περυσι) ΠΟΙΑ θα εβαζες στο συστημα σου?
MasterX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 δεν το ήξερα και εγω οτι η SB Αudigy 2 ZS ειναι καλύτερη, που είπαν τα παιδια πιο πανω... Αν και ειχα διαβασει εδω στο φορουμ οτι η X-Fi Xtreme Audio ειναι ψιλομουφα σε σχεση με τις υπολοιπες X-Fi ...
stefkos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Ψιλομουφα φαινεται οτι ειναι λογω της χαμηλης τιμης της, αλλα και στο ματι αν τη δεις δε μοιαζει να λεει πολλα πραγματα. Δεν εχει joystick port. Αλλα ειναι pci_xpress(τωρα ακουω οτι αυτο δεν παιζει ρολο). Ειναι οντως καλυτερη η αρχαια Audigy 2 zs? H οποια σημειωτεον εχει προβλημα με τους drivers της...
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Ψιλομουφα φαινεται οτι ειναι λογω της χαμηλης τιμης της, αλλα και στο ματι αν τη δεις δε μοιαζει να λεει πολλα πραγματα. Δεν εχει joystick port. Αλλα ειναι pci_xpress(τωρα ακουω οτι αυτο δεν παιζει ρολο)... στην x-fi xtreme audio αναφερεσαι?
artisan3 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως έχω μια Edirol FA-66 Firewire κάρτα για να γράφω (κιθάρες πλήκτρα μπάσα κτλ.) και την onboard για διασκέδαση(Games-ταινίες). Απλά να ξέρεις πως αν πας σε πιο..."επαγγλεμτική " εξωτερικη κάρτα καλό θα' ταν να την συνδέσεις με studio monitor ηχειάκια για να ΄χεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Εγώ την είχα σε pc στα windows xp και δουλευε μια χαρά και τώρα βλέπω drivers και για 7. Αλλά απο τοότε που φόρτωσα MacOs είδα την υγειά μου (Garageband and the brains to the bars)....ούτε drivers ούτε τίποτα κατευθείαν αναγνωρίστηκαν όλα....χεχε αλλα΄ομίζω ξεφεύγω κομματάκι...καλή τύχη όι κ αν αποφασίσετε πάντως
stefkos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 στην x-fi xtreme audio αναφερεσαι? Nαι, γιαυτη δε μιλουσαμε?
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 @stefkos: ναι δικιο εχεις, γι'αυτη μιλούσαμε.. @artisan3: εχω υποψιν μου σχετικά με monitor ηχεία, αλλα δεν θέλω να παω σε τέτοιο επίπεδο.. ούτε σε εντελώς επαγγελματική κάρτα.. Θέλω να κάνω την χομπι μου με την μουσική και επίσης το PC να ειναι και για διασκέδαση.. MacOs δεν νομιζω να βάλω ποτέ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.