greeneye Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 θα ηθελα μια τεκμηριωμενη γνωμη μεταξυ 2 καρτων ποια ειναι καλυτερη και γιατι. 1) sound blaster audigy 2 zs 2) sound blaster x-fi xtreme audio Να αναφερω εδω οτι τη θελω για games κυριως. Ποια ειναι καλυτερη? Εχω συστημα ηχειων 5.1 ...θα δω διαφορα απο καρτα σε καρτα? Αν υπαρχει διαφορα αυτη ακουστικα ειναι μεγαλη η σχεδον αμελητεα? ευχαριστω... * Να τονισω εδω οτι αν κρατησω τη 2 τοτε "αχρηστευω" το tv tuner αφου μου κανει περιεργα κοληματα ηχου η δεν παιζει καθολου ο ηχος (το δευτερο περισοτερο). Απο αυτη την αποψη θα κρατουσα την 1 για να παιζει και αυτο...αλλα...? στα υπολοιπα τη γινεται? ευχαριστω προκαταβολικα!
Nemo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Ποια ειναι καλυτερη? H 1) sound blaster audigy 2 zs ασφαλως ουτε συζητηση ... γιατι η 2)x-fi xtreme audio (απο wikipedia) The entry-level model of the X-Fi series, the Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, does not actually have the EMU20K1 chip but is a re-branded Audigy SE, using the same family of chips (CA0106-WBTLF), and even the same drivers.[9] Thus, not only is all of the X-Fi–related processing performed in software, but it also lacks basic hardware acceleration just like the SB Live! 24-bit, the Audigy SE and other budget Soundblaster models. The X-Fi Xtreme Audio does not use the same drivers as the rest of the X-Fi family, some games do not recognize it as being "X-Fi capable hardware", and the device's hardware profile resembles that of older Live! and Audigy cards. http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster_X-Fi
greeneye Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μπορει κανεις να εξηγησει γιατι με την audigy o hxos sto tv tuner παιζει καμπανα χωρις να χανεται ενω με την αλλη καρτα x-fi δεν παιζει καθολου,ενω δειχνει την εικονα κανονικα ?! μια δυο φορεσ καταφερα ακι επεξε για λιγα δευτερολεπτα και μετα χαθηκε χωρις να αλλαξω καμια ρυθιση! windows xp sp3
Sidereal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε Greeneye, με αυτά τα χρήματα πάρε M-Audio Audiofile 24/96
kavalinas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 γιατι δεν βλεπεις και για καμια ASUS XONAR εχω ακουσει πολυ καλα λογια......
plpapadopoulos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 όΠως ήδη απαντήθηκε, υπάρχουν πολύ ανώτερες λύσεις πέρα από SoundBlaster ακόμη και στα ίδια λεφτά. Δε βλέπω το λόγο για τον οποίο θα επιλέξεις Creative αν θες αποκλειστικά και μόνο καλή ποιότητα ήχου και σωστή υποστήριξη απο drivers...
Duskfall Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Asus Xonar D1 η DX.Η μονη διαφορα ειναι οτι η μια ειναι PCI και η αλλη ειναι PCI-E που δεν παιζει ρολο αναλογα τι σε βολευει.Αν θες X-Fi chipset παρε την Auzentech X-Fi Forte με λιγα περισσοτερα χρηματα αλλα τωρα βλεπω δεν υπαρχει προς το παρον.Παντως για games ειναι η top.Η D1 εχει πολυ καλα λεφτα http://www.skroutz.gr/c/50/kartes-hxou.html?keyphrase=xonar+d1
stefkos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε πρασινοματη, μενω εμβροντητος! Ετοιμαζομουνα να ποσταρω αυτο ακριβως το θεμα (συγκριση Audigy 2 ZS που εχω ηδη με την X-Fi Extreme Audio που μου εδωσε προσφατα ενας φιλος) και ενω εψαχνα για images, ξαφνου βλεπω το thread σου! Eιναι τοσο μεγαλη η συμπτωση που δυσκολα θα γινει πιστευτη! Επι του θεματος τωρα, ενας φιλος ανεφερε οτι η Aydigy 2 ειναι σαφως καλύτερη. Ειναι σιγουρο αυτο? Παρολο που ειναι παλια (την πηρα το 2005) και pci, ενω η αλλη ειναι pci_xpress?...
MasterX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 ειμαι με μια Audigy αρκετα χρονια τώρα.. Τους επομενους μηνες σκοπευω να φτιαξω καινουργιο, συγχρονο PC και δν μπορω να βρω τι καρτα ηχου να του βάλω... Ο ήχος ειναι πολύ σημαντινός για μένα.. Με ενδιαφέρουν τα συνηθισμένα, ακροαση μουσικής, ταινίες, παιχνίδια, αλλά και συνθεση μουσικής, κυρίως με Reason και διαφορα άλλα software synthesizer... Θέλω δηλαδη μια καρτα ηχου να τα κανει ολα και να εχει πολυ καλο ηχο. Και καλους driver, γιατι η Creative το εχει ξεφτιλησει το θεμα.. αλλα και αλλες εταιρείες εχουν χαλια οδηγούς.. Επισης λογικά πρεπει να ειναι PCI-E, γιατι μου φαινεται παραλογο να βγαινουν ακομα σε σκετο PCI.. Ποιος ο λογος να παρεις καρτα για παρωχημένο δίαυλο?? Οπότε μια καλή φτηνή λυση που λέγεται M-Audio Audiofile 24/96 αποκλείεται.. εκτος του οτι στο Πλαισιο γραφει γι'αυτην οτι υποστηριζει μονο XP!!!!!! Ισχύει αυτό? Αν δεν κανει στα 7αρια ειναι αχρηστη.. Για πειτε ρε παιδια καμια ιδέα γιατι μου φαινεται οτι δεν υπαρχουν επιλογες στις καρτες ηχου..
caution Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 ...έχετε τέτοιους τελικούς και ηχεία που ο αδύναμος κρίκος των highendαδικών setups σας είναι οι κάρτες;
MasterX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 εμενα ο ήχος βγαίνει σε ένα ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts). Και παλι θα μου πεις δεν ειναι κατι τρομερό, αλλά δεν ειναι και απλά ηχεια PC. Εχει μεγαλη διαφορά στον ήχο.. Οπότε με ενδιαφέρει να εχει καλό ηχο η καρτα αλλά και χαμηλο latency για τα software synthesizers..
raven3x7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Budget? Anyway EMU 0404 USB θα ελλεγα ή καμια ESi Juli@/Maya
Neo106 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Asus Xonar DX/D1.Μακραν η καλυτερη καρτα απο θεμα ποιοτητας στην μουσικη για τα λεφτα που δινεις.
MasterX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 μεχρι 200 θα τα εδινα, αν αξιζει γι αυτα που θέλω.. USB όμως? εσωτερική δεν ειναι καλύτερα? Απο drivers πως ειναι αυτες που λες? Γιατί απ'οσο θυμαμαι η EMU ειχε αγοραστεί απο την Creative, που δεν εχει και τους καλύτερους οδηγούς.. Επίσης Lexicon που ειχε παλια ενας φίλος ήταν ταλαιπωρία.. Και γενικα ειναι πολυ ασχημο πραγμα να παιρνεις καλό hardware και να μην υποστηριζεται απο σωστο software...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.