Προς το περιεχόμενο

Προβλημα σε ATI RADEON...

science

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω ενα λαπτοπ toshiba satellite 2ετιας με ati radeon mobility hd2600.Λοιον το προβλημα ειναι οτι το λαπτοπ υπερθερμενεται πολυ πολυ ευκολα πλεον και η οθονη και τα χρωματα σπανε-αλλαζουν ή βγαινει μια ασπρη οθονη!Απο οτι καταλαβαινω οφειλεται στην καρτα γραφικων χωρις να ειμαι 100% σιγουρος!Οταν το ξαναανοιγω ολα κοπμλε αλλα σιγα σιγα παλι μολις υπερθερμανθει ξαναμανα τα ιδια!Τι μπορω να κάνω??Να αλλαξω καρτα γραφικών μπορώ?Γενικα τι φταίει???

Ευχαριστω εκ των προτερων...

• Moderators
Δημοσ.

Μηπως το δουλευεις κλεινοντας του τις οπες εξαερισμου;

Μηπως εχει πιασει σκονη το συστημα ψυξης με αποτελεσμα να μην ειναι αποδοτικο;

Μηπως εχει ξεραθει η θερμοαγωγιμη παστα;

Εγγυηση εχεις?

Δημοσ.

Βασικα πρεπει να εχει γεμισει σκονη το ανεμιστηρακι μεσα που λεει κι ο George ,και ζεσταινεται πολυ...

Εκτος κι αν τα χει παιξει ηδη η καρτα στην τελικη ....

Αν μπορεις και ξερεις να το ανοιξεις μπορεις να το κανεις και να προσπαθησεις να φυσηξεις ολη τη σκονη απο μεσα ...

Επειδη λογω δουλειας εχει τυχει να δω πολλα λαπτοπ με αυτο το προβλημα ξερω πως γεμιζουν ευκολα , πολυ ευκολα σκονη στο συγκεκριμενο σημειο...

Αν δεν το χεις κανει ποτε αστο καλυτερα μη το προσπαθησεις...:-)

Δημοσ.

Κοιτα στο συγκεκριμενο λαπτοπ εχω αλλαξει και την οθονη μονος μου καθως την εσπασα οποτε δε μασω να το ανοιξω...λες??

Δημοσ.

Πριν κανα 2ωρο εγχειρίσαμε με φίλο το δικό του toshiba A200 (3ετίας) με παρόμοια προβλήματα. Επιτυχία -πέρα απ το ότι καταφέραμε να το συναρμολογήσουμε όπως ήταν- δεν υπήρχε. Στην περίπτωσή του μάλλον η κάρτα γραφικών (που είναι ίδια με τη δικιά σου αλλά δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε) θερμαίνεται και προκαλεί επανεκκινήσεις.

Το περίεργο είναι πως τέτοια θέματα έχουν κι άλλοι 2 φίλοι με laptops που χουν κάρτες της Ati της σειράς 2x00 (δε λέω ότι γενικά είναι προβληματικές), ένα fujitsu-siemens κι ένα toshiba χωρίς να χουν καταφέρει κάτι κι αυτοί.

Ελπίζω να χεις εγγύηση ή έστω κάποιον φίλο σχετικό οπότε σαν τελική λύση να δοκιμάσετε να τον ανοίξετε μήπως και καταφέρετε κάτι παραπάνω. Κάρτα γραφικών γενικά δύσκολα αλλάζει σε laptop. Πρέπει να ναι MXM (ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι) και πάλι στοιχίζει αρκετά.

Δημοσ.

Στην περίπτωση του φίλου ήταν λίγο ζόρικο καθώς έπρεπε ν αφαιρεθεί πρώτα το πληκτρολόγιο και αρκετές βίδες και καλώδια. Αν εσένα ανοίγει απ το κάτω μέρος, θα ναι πιο εύκολο.

Δημοσ.
Κοιτα στο συγκεκριμενο λαπτοπ εχω αλλαξει και την οθονη μονος μου καθως την εσπασα οποτε δε μασω να το ανοιξω...λες??

Xαλαρα τοτε...

Μη μασας...

Προχωρα στην εγχειρηση και δωσε εμφαση στον καθαρισμο του ανεμιστηριου και γενικα στο συστημα ψυξης...

Αν και κατι μου λεει πως τα χει παιξει ηδη και πως δεν μπορει να ανταπεξελθει οταν αρχιζουν τα δυσκολα...

Δημοσ.
Πριν κανα 2ωρο εγχειρίσαμε με φίλο το δικό του toshiba A200 (3ετίας) με παρόμοια προβλήματα. Επιτυχία -πέρα απ το ότι καταφέραμε να το συναρμολογήσουμε όπως ήταν- δεν υπήρχε. Στην περίπτωσή του μάλλον η κάρτα γραφικών (που είναι ίδια με τη δικιά σου αλλά δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε) θερμαίνεται και προκαλεί επανεκκινήσεις.

Το περίεργο είναι πως τέτοια θέματα έχουν κι άλλοι 2 φίλοι με laptops που χουν κάρτες της Ati της σειράς 2x00 (δε λέω ότι γενικά είναι προβληματικές), ένα fujitsu-siemens κι ένα toshiba χωρίς να χουν καταφέρει κάτι κι αυτοί.

Ελπίζω να χεις εγγύηση ή έστω κάποιον φίλο σχετικό οπότε σαν τελική λύση να δοκιμάσετε να τον ανοίξετε μήπως και καταφέρετε κάτι παραπάνω. Κάρτα γραφικών γενικά δύσκολα αλλάζει σε laptop. Πρέπει να ναι MXM (ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι) και πάλι στοιχίζει αρκετά.

Σωστα τα λες...

Η MXM βγαινει και μπορεις να την αλλαξεις...

068installing-graphics-card.jpg

Δημοσ.

Ναι παίζει αλλά δες πρώτα αν μπορεί ν αφαιρεθεί η δική σου απ τη μητρική (δε δίνω πολλές πιθανότητες αλλά τσέκαρέ το). Αυτό που πα παραπάνω.

Δημοσ.

Για να βοηθηθείς μπορείς να ψάξεις στο google για <my laptop> disassemble.

Καλά μαστορέματα. Τουλάχιστον καλύτερα απ τα δικά μας που χρησιμοποιήσαμε ακόμα και πριόνι για να κόψουμε ένα κομμάτι πλαστικό που δεν καθόταν καλά στο κλείσιμο :P

Δημοσ.

Βασικά δεν περίμενα πως θα ξανάναβε μετά το ξεκοίλιασμα. Όλα αυτά τα «από πού έφυγε αυτό;», «αυτό να χρειαζόταν;», «πόσα καλώδια είπαμε πως έπρεπε να συνδέσουμε;» και ο τρόπος με τον οποίο τελικά άνοιξε (μόνο γρύλο δε βάλαμε ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και στο «σασί» - το οποίο btw είναι εκπληκτικά ανεκτικό στις στρεβλώσεις) δεν ήταν καθόλου καλοί οιωνοί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...