kalamia Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 καλησπερα,ειμαι εκπαιδευτικος και πριν λιγες μερες ενας γνωστος μου προτεινε να συνεταιριστουμε για την εναρξη φροντιστηριου στην επαρχιακη πολη οπου μενει με τη μεθοδο του franchise μεσω μιας αλυσιδας φροντιστηριων. επειδη δεν εχω σχεδον καθολου γνωσεις περι αυτης της μεθοδου,τελικα αξιζει να δωσω μια ευκαιρια η θα ειναι χασιμο χρονου και χρηματων? αν εχει καποιος μια γνωμη απο την εμπειρια του θα μου ηταν πολυτιμη,ευχαριστω εκ των προτερων
nickarmy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 ατο τη στιγμή που είσαι εκπαιδευτικος δεν γινεται βαση του νόμου(αν ισχύει και τώρα) να δουλέψεςι νόμιμα
panagos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Το Franchise προϋποθέτει χρήματα για το όνομα. Από κει και πέρα, κοίταξε πόσους μαθητές έχει η περιοχή σου, πόσα φροντιστήρια ήδη υπάρχουν και κατα πόσο είσαι έτοιμος-η από καθηγητής να γίνεις καθηγητής - επιχειρηματίας.
arxaggelos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 ατο τη στιγμή που είσαι εκπαιδευτικος δεν γινεται βαση του νόμου(αν ισχύει και τώρα) να δουλέψεςι νόμιμα εκαπιδευτικός δεν σημαίνει απαραίτητα και διορισμένος εκαπιδευτικός...
xpapias Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Βασικά τα ερωτήματα είναι δύο. Αξίζει να ανοίξεις φροντιστήριο ή όχι? Αν ανοίξεις φροντιστήριο αξίζει το franchise? Αυτό που δε μας είπες είναι αν εργάζεσαι τώρα και πως (ιδιαίτερα ή σε άλλο φροντιστήριο) και αν η περιοχή σου έχει ήδη φροντιστήρια. Γενικά πάντως σε κάθετι καινούριο υπάρχει δυσπιστία και επιφυλακτικότητα από τους γονείς. Στο θέμα αυτό μόνο το όνομα της εταιρείας και η προηγούμενη φήμη σου σαν καθηγητής μπορούν να σε βοηθήσουν. Επίσης θα πρέπει να εξετάσεις πόσο εύκολο είναι να βρεις συνεργάτες για να στελεχώσεις το φροντιστήριο. Συνήθως οι γονείς παίρνουν το πακέτο των μαθημάτων και όχι πχ φυσική εδώ, μαθηματικά εκεί κλπ.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Αν ανοίξεις φροντιστήριο αξίζει το franchise? Αναλόγως. Αν η μαμά εταιρία σου στέλνει σημειώσεις, θέματα, λύσεις, ενημερώσεις, βοηθήματα, software κτλ τα οποία δεν μπορείς να βρεις μόνος σου τότε ok. Ο αέρας που θα σου πουλήσει θα είναι αυτός. Δεν είναι Goody's που πουλάνε όλα το ίδιο burger H ποιότητα της εκπαίδευσης θα είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα. Εγώ δε θα έστελνα το παιδί μου σε ένα φροντιστήριο μόνο και μόνο επειδή το όνομά του έχει πανελλαδική αναγνώριση. Το φροντιστήριο αποκτά πελατεία λόγω του προσωπικού και όχι από την επωνυμία. Οπότε το franchise σε φροντιστήριο λίγο άκυρο μου φαίνεται (ταπεινή μου γνώμη)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.