Προς το περιεχόμενο

Αγορά Η/Υ περίπου 1800ευρό

Tromponi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ,θελω να βοηθησω ενα καλο μου φιλο να αγορασει Η/Υ αλλα καθως και εγω εχω να ασχοληθω με την συνθεση Η/Υ εδω και 3 χρονια θα ηθελα την γνωμη σας.Ο Η/Υ πρέπει να ειναι πολυ καλος/γρηγορος στον τομεα επεξεργασιας εικονας και 3D.Ο φιλος μου ειναι γραφιστας και χρησιμοποιει aftereffects,3dsmax και αλλα τετοια παρομοια οποτε αυτα τα προγραμματα πρεπει να τα τρεχει σφαιρα.Βεβαια ο Η/Υ θα χρησιμοποιειται και για κανενα παιχνιδι/ταινια αλλα φανταζομαι οτι αν μπορει να ειναι καλος στα γραφιστικα προγραμματα θα ειναι και στα αλλα.

Τωρα απο πλευρας hardware θα χρειαστει κουτι,επεξεργαστη,ραμ,μητρικη,καρτα γραφικων,οθονη και ψυχτρα.Καρτα ηχου δεν νομιζω να χρειαζεται αφου λογικα θα υπαρχει onboard.Σκληρο δισκο εχει ενα sata2 αλλα σκεφτεται να παρει ενα solid state drive αλλα δεν ξερω αν αξιζει την τιμη οποτε αν ξερει κανεις αν υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα και αν αξιζει πειτε μου :) .Για επεξεργαστες τα εχω χασει με τους intel αποτι διαβασα εδω πολλοι φαινεται να προτιμουν τους I5 αντι τους i7 και επισης αποτι ειδα και εγω οι ι7 εχουν λιγοτερα ghz αλλα εχουν 45nm αρχιτεκτονικη.Για Ram οσο περισοττερο καλυτερα λογικα οποτε 6-8gb θα ναι λουκουμι(γινεται στα win7 na exeis 6-8 gb ram?).Για οθονη θελει μια 24" και σκεφτεται για samsung επειδη του αρεσει και μια λειτουργεια που εχουν μερικες να φτιαχνεις το υψος της.Εγω του προτεινα την

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169576&u=LG-W2486L-PF-24---LED-PIANO-BLACK

καθως εχει 2ms χρονο αποκρισης και κοντραστ 2.000.000:1 το οποιο ειναι τεραστιο σε σχεση με τα 50.000 που εχουν αλλες.Βεβαια δεν εχω παρει ποτε led μονο tft και δεν ξερω αν ειναι ξεκουραστη κλπ.Τεσπα αυτα για τωρα , αν μπορει καποιος να μου δωσει καμια συμβουλη η να φτιαξει καμια συνθεση θα το εκτιμουσα πολυ.Γενικα οτι και να πειτε ειναι καλωδεχουμενο :D

Δημοσ.

1800€ είναι πάρα πολλά για αυτό που ψάχνεις...για τους ssd κανεις λάθος, η διαφορά ειναι κάτι παραπάνω από εμφανής...Η οθόνη είναι καλή...ξέχασες να αναφέρεις το τροφοδοτικό....

σε λίγο θα σκάσουν και συστηματάκια....

καλώς ήρθες και να βάζεις τόνους στις λέξεις...ακόμα δεν έχουμε ατονικό σύστημα!!!! :-) :-)

Δημοσ.
1800€ είναι πάρα πολλά για αυτό που ψάχνεις...για τους ssd κανεις λάθος, οι διαφορά ειναι κάτι παραπάνω από εμφανής...Η οθόνη είναι καλή...ξέχασες να αναφέρεις το τροφοδοτικό....

σε λίγο θα σκάσουν και συστηματάκια....

καλώς ήρθες και να βάζεις τόνους στις λέξεις...ακόμα δεν έχουμε ατονικό σύστημα!!!! :-) :-)

γραφει σωστα τουλαχιστον . φιλικα παντα .

Δημοσ.

Την σύνθεση του Moldovan20 αλλά με αλλαγές σε.

Επεξεργαστή από τον 750 στον i7 860/Xeon X3440.

RAM, 8GB DDR3 1333, 140 ευρώ από το PC1.gr

SSD, εναν Intel Postivlle.

Δισκο, τον F3 1TB της Samsung.

Ψήκτρα, και ένα ελαφρύ OC στα 3.2-3.6ghz.

Απαραίτητο τo καλό Monitor, είτε το 24αρι της Dell, είτε 2χ 22αρια σε Multimonitor Setup.

Καλές αγορές.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θα προσπαθήσω να βάζω τόνους αλλά τα χέρια μου πάνε μόνα τους μετά απο τόσα greeklish :P.Ωραία προσφορά αλλά έχει μερικά extra.Καλύτερα 1 ssd χωρίς κανένα απλό sata αφου έχει ήδη.Επίσης χωρίς dvdrw και κάποιο φτηνότερο κουτί ετσι ώστε να βάλουμε κάτι καλύτερο σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών.Αυτό που πρέπει να έχει ωποσδήποτε πιστεύω ειναι 8 gb ram και έναν i7.

Η οθόνη που μου είπατε φαίνεται πολύ ωραία και μπορείς να την κουνήσεις οπως θές.Αυτό που δέν μάρεσε είναι οτι έχει 6 ms απόκριση και είναι λιγο ακριβή.

Χίλια ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια σας :).

Υ.Γ. Ποιό site χρησιμοποιείτε για να βγάζετε προσφορές?

Ακόμη μπορείς να βάλεις 4 dimakia στην motherboard?Και είναι καλύτερο από 2 dimakia απο 4gb to καθένα?

Δημοσ.

λιγο ακριβη??? μας λες ποιο πανω οτι θελει να παιζει με φωτογραφιες και θελεις μια ψευτικη και πεταμενη οθονη???

μα επιτελους, σκεφτειτε που πρεπει να επενδυσετε τα λεφτα σας.

αν μου ζητουσε φιλος μου να κανει τετοια δουλεια με τον υπολογιστη του, θα του μειωνα σε επιδοσεις τον πυργο και θα αγοραζα ποιο ακριβη οθονη....

και επιτελους πρεπει να καταλαβεις οτι τα 6ms ειναι μια ουτοποια , ενα μετρο για να παιζουν οι ανοιδεοι

Δημοσ.

σου ετοιμασα και εγω μια συνθεση συμφωνα με το budget που ορισες!

αν θεωρεις οτι η καρτα γραφικων 5850 ειναι υπερβολικη τοτε πηγαινεις σε μια 5770 και με τα χρηματα που εξοικονομεις(κατι παραπανω απο 100€) βαλε αλλα 6gb ram

οθονη χωρις δευτερη σκεψη αυτην η συνολικη συνθεση κοστιζει 1850€ (550€ η οθονη και 1300€ ο πυργος)

post-145273-129063055649_thumb.jpg

Δημοσ.

Μια χαρά φαίνεται η προσφορά πιστεύω οτι βγήκε άκρη.Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για τον δισταγμό μου για την οθόνη,δέν ισχυρίστηκα ποτέ οτι είμαι ειδικός :)

Δημοσ.

εγώ κάτι αλλο θέλω να ρωτήσω. Εφόσον θέλει να δουλέψει 3ds max, δεν χρειαζεται μια κάρτα τις κατηγορίας ati firegl ή nvidia quadro?

imac i5 φαίνεται καλή λύση αν θέλει μεταβεί σε apple, αλλα ο φίλος νομίζω ανέφερε και παιχνίδια, αν διάβασα καλά ο i5 φοράει ati 4850

Δημοσ.

φίλε Tromponi

Εάν ο υπολογιστής είναι για γραφίστα τότε η οθόνη είναι το σημαντικότερο, με αυτή θα δουλεύει ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι για να δουλεύει πιο γρήγορα.

Τώρα αν κάνει μικρά και όχι τόσο συχνά βίντεο, τότε και με μια λογική κάρτα γραφικών και επεξεργαστή π.χ. i5 είναι μια χαρά. (καλό είναι να είναι και αθόρυβος) εγώ θα πρότεινα mac ας πούμε iMac 27 με i5 (παίρνει και win). βγαίνει ίσως λίγο παραπάνω αλλά για αυτό που τον θέλει είναι πολύ καλός.

Εάν ώμος δεν είναι γραφίστας αλλά κάνει μοντάζ δηλ. βίντεο μεγάλης διάρκειας και απαιτητικά, τότε τα λεφτά είναι μάλλον λίγα. Θα χρειαζόταν δύο οθόνες η μια μεγάλη και 16:9 (ευρεία ) για φθηνότερα μπορεί να πάρει tv. Ακραίο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ενώ για τον ήχο (ο ήχος είναι η μισή ταινία) ναι θέλει Κάρτα ήχου ,αλλά όχι μόνο αυτό, θέλει και καλά ηχεία.

Σίγουρα στην οθόνη Μην κοιτάς τα ms π.χ.(6ms) είναι αδιάφορα. Επίσεις την τελευταία κρίση την έχει τι μάτι (ότι και να λένα τα στοιχεία της)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...