AntonyPath25 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 καλησπερα εχω περιπου ενα μηνα που αγορασα ενα mac book pro και εχει αρχησει να γινεται πολυ αργο ... αργει ν' ανοιξει να μπει στο safari το ποντικι ψιλοκολαει και γενικα εχει γινει αργο !!! απο προγραμματα εχω μονο το logic 9 και πολυ λιγα plug ins vlc, divx, cog και veoh web player ειναι ολοι μερα στο νετ και κατεβαζω πολλα πραγματα !!! δεν εχω βαλει καποιο antivirus. μηπως τελικα να εβαζα ? μπορω να κανω ανασυγκροτηση ή κατι τετοιο ? εχεται γενικα καμια ιδεα τι να κανω για νατο επαναφερω ? thanx ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 καλησπερα εχω περιπου ενα μηνα που αγορασα ενα mac book pro και εχει αρχησει να γινεται πολυ αργο ... αργει ν' ανοιξει να μπει στο safari το ποντικι ψιλοκολαει και γενικα εχει γινει αργο !!! απο προγραμματα εχω μονο το logic 9 και πολυ λιγα plug ins vlc, divx, cog και veoh web player ειναι ολοι μερα στο νετ και κατεβαζω πολλα πραγματα !!! δεν εχω βαλει καποιο antivirus. μηπως τελικα να εβαζα ? μπορω να κανω ανασυγκροτηση ή κατι τετοιο ? εχεται γενικα καμια ιδεα τι να κανω για νατο επαναφερω ? thanx ! Δοκίμασε repair disk permissions απο το disk utility Καλο είναι να εχεις το firewall on απο system preferences security Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
superstarr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 καλησπερα εχω περιπου ενα μηνα που αγορασα ενα mac book pro και εχει αρχησει να γινεται πολυ αργο ... αργει ν' ανοιξει να μπει στο safari το ποντικι ψιλοκολαει και γενικα εχει γινει αργο !!! απο προγραμματα εχω μονο το logic 9 και πολυ λιγα plug ins vlc, divx, cog και veoh web player ειναι ολοι μερα στο νετ και κατεβαζω πολλα πραγματα !!! δεν εχω βαλει καποιο antivirus. μηπως τελικα να εβαζα ? μπορω να κανω ανασυγκροτηση ή κατι τετοιο ? εχεται γενικα καμια ιδεα τι να κανω για νατο επαναφερω ? thanx ! Προσπάθησε να κρατάς το desktop σου καθαρό και στο σκληρό του macbook να αφήνεις γενικα 20-30gb ελεύθερα. antivirus δεν υπάρχει λόγος να εγκαταστήσεις σε mac os x. Επίσης αν το macbook σου εχει κάτω απο 4gb ram μην αφήνεις πολλα προγράμματα να τρέχουν και να παραμένουν ανοιχτά απο το start up των osx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Για κάνε μας ένα paste ενα screenshot από το Activity Monitor σου σορταρισμένο μία ως προς CPU Usage και μια ως προς ΜΕΜ Usage. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntonyPath25 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 εντιιιιιιιιιιιτττττττττ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntonyPath25 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 εντιιιιιιιιιιιτττττττττ ?????????????????????????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leroy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Είχα κι εγώ τα ίδια κολλήματα μετά από ένα μήνα χρήσης σε macbook pro 2.53 τελευταίας γενιάς με 4GB ram. Η λύση σε εμένα ήταν το cleanmymac.Μου βρήκε περίπου 2GB άχρηστων αρχείων και γενικότερα ένιωσα οτι όλο το σύστημα ανάσανε!!! (έχε υπόψιν σου ο,τι το transmision είναι σχετικά βαρύ-αν κατεβάζεις με αυτό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Labfrog Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Για να δεις τι έχεις στο σκληρό και πόσο χώρο πιάνει υπάρχει το daisydisk. Δοκιμασέ το. Και το transmission μια χαρά είναι ρε,ίσα ίσα από τους ελαφρύς clients θεωρείται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Η virtual μνήμη σου είναι ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ σε σχέση με την αληθινή μνήμη. Κάτι δεν πάει καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ManosBar13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δοκίμασε να αλλάξεις browser (πχ Firefox ή Chrome) και δες αν υπάρχει διαφορά με το θέμα του Safari. Και εγώ κάτι τέτοιο είχα. Με το Chrome έφτιαξαν όλα. Όσον αφορά ποντίκι, τσέκαρε ότι δεν έχεις βάλει κανένα extra πρόγραμμα, πχ MagicPrefs αν έχεις Magic Mouse γιατί ίσως να μπερδεύεται. Repair Permissions όπως είπαν και οι παραπάνω. Σου αναφέρω και τα παραπάνω (ασχέτως αν ακούγονται newbie style) αλλά μερικές φορές το πρόβλημα είναι κάτω από τη μύτη μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Το Veoh τρώει πολύ bandwidth. Είναι σαν peer 2 peer. Αν έχεις ανοιχτό αυτό και κάνα torrent, μην περιμένεις μετά ο Safari να είναι γρήγορος, διότι πολύ απλά δε θα μπορεί να φορτώσει σελίδες. Ισως είναι καλύτερα να βγάλεις το Veoh το οποίο έχει παλαιότερα κατηγορηθεί για ύποπτη συμπεριφορά. Κάνε τη γνωστή συντήρηση του unix (daily, weekly, monthly) με αυτήν την εντολή από το terminal: sudo periodic daily weekly monthly Πολλές φορές το flash είναι υπεύθυνο για ένα αργό mac. Επίσης το mac μπορεί να γίνει αργό αν ταυτόχρονα τρέχεις 2-3 virtual machines. Από το activity monitor κοίτα αν κάποιο process σου τρώει πολύ επεξεργαστική ισχύ όταν το mac σου γίνεται αργό και πες μας ποιο είναι. Έλεγξε από το software update, αν έχεις κάνει όλα τα updates της Apple. Έλεγξε ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς είναι ενημερωμένες με τα τελευταία updates ή ότι διαθέτουν updates για το Snow γιατί κάποιες μπορεί να μην υποστηρίζονται πια. Το Snow σαν νέο λειτουργικό που είναι έχει ακόμα κάποια προβλήματα με παλιές εφαρμογές που δεν έγιναν update. Επίσης από το activity monitor έλεγξε το Network traffic. Κοίτα τι στέλνεις, τι λαμβάνεις, και αν αυτά που βλέπεις είναι αναμενόμενα με βάση τα προγράμματα που τρέχεις εκείνη τη στιγμή. Μια άλλη λύση είναι να σβήσεις τα preferences files διαφόρων εφαρμογών που θεωρείς ότι δημιουργούν το πρόβλημα, ή και όλων! Έχουν extension .plist και βρίσκονται μέσα στο home/library/preferences, όπου home είναι το home folder σου που φέρει το user name σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
griv32 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Παιδια και εγω εχω ενα macbook pro αγορασμενο τον σεπτεμβρη του 2009 και μου εκανε τα ιδια κολπα και μετα απο λιγες μερες μου χτυπησε σκληρο..Γι αυτο κανε οσο πιο γρηγορα back up για να μην την παθεις σαν εμενα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
memtsas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Παιδια και εγω εχω ενα macbook pro αγορασμενο τον σεπτεμβρη του 2009 και μου εκανε τα ιδια κολπα και μετα απο λιγες μερες μου χτυπησε σκληρο..Γι αυτο κανε οσο πιο γρηγορα back up για να μην την παθεις σαν εμενα.. check the S.M.A.R.T. status of your HDD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.