Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι, σιγα, φαντασυ επαιζες; πολλες φορες στα τελευταια ματς ειδικα τα @@ του εβγαζε στο φαντασυ,

επειδη εχει κ εναν απιστευτα υψηλο μ.ο. λαθων, μην το ξεχναμε

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Hταν αρκετά χειρότερος σε σχεση με περσι ο Σπανουλης αλλά φετος δεν υπήρχε και καποιος παιχτης να ξεχωρίσει, αν δεν ηταν ο Σπανουλης θα ηταν κανας ρουντι, κριστιτς ή Τομιτς, μετρια πραγματα.. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο Σπανούλης το πήρε λόγω κεκτημένης ταχύτητας απο πέρσυ αλλά όχι άδικα, φέτος είχε λίγο χειρότερα ποσοστά σε δίποντα-τρίποντα, αλλά είχε και 5.6ασ, σε σχέση με τις 4 που είχε πέρσυ. Και γενικότερα σταθερή πορεία στο σκοράρισμα, σχεδόν σε κάθε παιχνίδια είχε διψήφιο αριθμό.

Mια που δινεις πολλη βαση στα στατιστικα, τοτε η κατηγορια ασσιστ ξερεις οτι πρεπει να συνδυαζεται και με το assist/turnover ratio για πιο ασφαλη και δικαια συμπερασματα γυρω απο αυτο το κομματι. Me 160% ratio ενω εχεις τοσες ασσιστ σε αριθμο μαλλον δεν εισαι και ο καλυτερος δημιουργος που ειδαμε ποτε, εισαι παρολα αυτα ενας καλος δημιουργος.

Πχ σαν δημιουργο προτιμω αυτον με 156/76 απο αυτον με 162/99, δηλαδη 23 κατοχες χαμενες παραπανω.

Αλλιως βαλε με εμενα μεσα 25λεπτα ανα αγωνα και σου υπογραφω οτι θα βγαζω 5-6 ασσιστ ΜΟ αν αγωνα, ασχετως αν θα εχω πουλησει 15 κατοχες προηγουμενως :D

Επειδη ομως εχω ξαναπει οτι δεν ειμαι φαν των στειρων αριθμων, ο Σπανουλης μπορει να μην ειναι (για μενα) κανενας τρομερος ή αξιοπιστος ασσιστμαν, ειναι ομως ενας απο τους καλυτερους στο να δημιουργει ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για ευκολο καλαθι ή ασσιστ. Αν δεν ειχε το ελατωμα να καπελωνει τον εαυτο του με turnovers θα πλησιαζε πολυ τον Σαρας στον τομεα αυτο.

Και επισης, το εχουμε ξαναπει, ο τροπος καταμετρησης των ασσιστ ειναι επιεικως αδικος αν οχι ηλιθιος. Αν βαλεις εμενα συμπαικτη με 2 Ρετζι Μιλλερ και 2 Μαλοουν, τοτε θα σου κλεισω τη σεζον με 10 ασσιστ ΜΟ απλα δινοντας πασες οποτε μαρκαρομαι. Αν βαλεις τον Στοκτον συμπαικτη με 2 Ζεβροσενκο και 2 Μπακατσιαδες θα σου κλεισει τη σεζον με 0,5 ΜΟ ασσιστ ακομα κι αν βγαζει 50 ελευθερα σουτ στους συμπαικτες του. Πχ στη σειρα με την Μπαρτσελονα χασαμε πολλα ελευθερα τριποντα. Τα μισα απο αυτα αν μπαιναν (να ειχαμε ικανους παιχτες να τα βαλουν) τοτε ο ΔΔ και ο Ουκιτς θα ειχανε τουλαχιστον 2 ασσιστ παραπανω ΜΟ ανα αγωνα στο τοπ8. Το τουβλο του Μασιουλις ομως δεν κανει χειροτερο δημιουργο τον ΔΔ η τον Ουκιτς που ουτως η αλλως εβγαλε ελευθερο σουτ!

Δημοσ.

Το μοναδικο κριτηριο που να εξηγει την επιλογη ειναι να διαλεξαν κυριολεκτικα MVP απο τις ομαδες που πηγαν Φ4

Αν το εκαναν ετσι - πιθανως καλως - σωστα επιλεχθηκε ο Σπανουλης ως ο παικτης που αν τον βγαλεις απο την ομαδα του, πιθανοτατα δεν θα πηγαινε Φ4

Απλα μεχρι περσυ, αν δεν κανω λαθος, το βραβειο πηγαινε σε αυτον με το μεγαλυτερο index απο ομαδα που πηγε Φ4

• Like 1
Δημοσ.

Kαλα και την Ρεαλ χωρις τον Ρουντι θα την εψαχνες καπου μεταξυ τοπ32 και τοπ16, για πιο περα παιζεται...

• Like 1
Δημοσ.

Πώς αλλιώς να μετριούνται οι ασίστ δηλαδή; Εξ' ορισμού έτσι είναι οι ασίστ, και αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα και εσύ, ναι, με Μίλλερ και Μαλόουν θα είχες 10ασ. Άδικο ή όχι, δεν έχει σχέση. Ξέρω για το assist/TO ratio, είναι αυτό που λέμε άλλο οι 6 ασίστ του Γουέστμπρουκ και άλλο οι 6 του Πάρκερ, αλλά τα νούμερα είναι νούμερα. Σιγά μην έκατσαν στην Eυρωλίγκα να ξεψαχνίσουν advanced stats.

Δημοσ.

Το μοναδικο κριτηριο που να εξηγει την επιλογη ειναι να διαλεξαν κυριολεκτικα MVP απο τις ομαδες που πηγαν Φ4

Αν το εκαναν ετσι - πιθανως καλως - σωστα επιλεχθηκε ο Σπανουλης ως ο παικτης που αν τον βγαλεις απο την ομαδα του, πιθανοτατα δεν θα πηγαινε Φ4

Απλα μεχρι περσυ, αν δεν κανω λαθος, το βραβειο πηγαινε σε αυτον με το μεγαλυτερο index απο ομαδα που πηγε Φ4

Eπιασες απολυτα το νοημα.

Δημοσ.

Για να μην το κουράζουμε, ήταν ο μοναδικός παίκτης που ήταν μέσα στο Top 5 της σεζόν σε PPG/APG, ήταν δικαιολογημένη η επιλογή του. Ο Κριάπα ήταν πιο efficient, αλλά προφανώς και έχει το ίδιο impact στην ΤΣΣΚΑ (και χωρίς αυτόν πάλι Φ4 θα πήγαιναν), με αυτό που έχει ο Σπαν σε εμάς.

Δημοσ.

Για να μην το κουράζουμε, ήταν ο μοναδικός παίκτης που ήταν μέσα στο Top 5 της σεζόν σε PPG/APG, ήταν δικαιολογημένη η επιλογή του. Ο Κριάπα ήταν πιο efficient, αλλά προφανώς και έχει το ίδιο impact στην ΤΣΣΚΑ (και χωρίς αυτόν πάλι Φ4 θα πήγαιναν), με αυτό που έχει ο Σπαν σε εμάς.

Και γιατι PPG/APG και οχι PPG/RPG?

η αληθεια ειναι οτι Κρστιτς και Τομιτς τελειωσαν τη σεζον με καλυτερο PIR και πηγαν και Φ4

Το περιεργο ειναι οτι ο Σπανουλης μεχρι που περασατε, ακουγε πολλα και απο σας τους ιδιους

Περσυ ηταν καλυτερος θεωρω, δεν εχει κανει κατι περισσοτερο απο περσυ και δεν βρισκω λογο που περσυ το πηρε ο Κιριλενκο και φετος ο Σπανουλης. Αν μετραει ποιος οδηγει στις κατηγοριες, παιρνει την ομαδα απο το χερι και παει και Φ4 τοτε επρεπε να το παρει περσυ ο Σπανουλης και οχι ο Κιριλενκο (ιδια ΤΣΣΚΑ σχεδον με περσυ, παλι Φ4 θα πηγαινε)

• Like 2
Δημοσ.

Και ακόμα τα ακούει ο Σπανούλης. Π.χ εγώ εξακολουθώ να λέω οτι στο τέλος της χρονιάς πρέπει να φύγει. Αλλά απο την άλλη δεν μπορείς να πείς κάτι στη διοργανώτρια που του έδωσε το βραβείο. Στατιστικά είναι μέσα στις προϋποθέσεις για MVP φέτος και δίκαια τον διάλεξαν. Αν ήταν στο χέρι μου να επιλέξω φέτος, θα επέλεγα Κριάπα.

Ο Κιριλένκο πέρσυ το πήρε λόγω εξωπραγματικών στατιστικών πρωτίστως, και δευτερευόντως λόγω ονόματος. Πολλοί πέρσυ έλεγαν οτι θα έπρεπε να το πάρει ο Σπανούλης.

Δημοσ.

O Σπανούλης πήρε και άλλο βραβείο. Του πιο αγαπημένου παίκτη των Κινέζων φιλάθλων λέει. :blink:

http://www.superbasket.gr/permalink/181638.html

Πάντως ρε παιδιά, φανταστικοί παίκτες και ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, καλά παιδιά, σεμνοί, δεν προκαλούν κτλ, αλλά πιο ξενέρωτες δηλώσεις από αυτών των 2 δεν πρέπει να έχουν ξαναϋπάρξει στην ιστορία. Ούτε ένα αστείο, ούτε μια φορά! Τις προάλλες κάπου είδα ένα βίντεο του ΟΣΦΠ που ρωτούσαν τους παίκτες ποιος υπερήρωας θα ήθελαν να είναι. Spiderman ο ένας, Flash ο άλλος, ρωτάνε και τον Σπανούλη και λέει "κανένας, δεν έβλεπα παιδικά, θα δώσω το 100% για την ομάδα". Κάνε ένα αστειάκι βρε άνθρωπε! Τα ίδια και ο ΔΔ. Το θυμήθηκα γιατί στο λινκ από πάνω του κάνει πλάκα ο Μεσίνα κι αυτός εκεί, ένα χαμόγελο μόνο και με το ζόρι! Τέλος πάντων, να είναι καλά οι άνθρωποι, αλλά έτσι το λέω. Πού είσαι ρε Shaq με τις ατάκες σου;

Δημοσ.

Και εμένα αυτές οι καθωσπρέπει και τυποποιημένες δηλώσεις μου τη σπάνε. Εγώ αν ήμουν μπασκετμπολίστας πιθανών να έκανα χειρότερα απ' τον Σάκ, πιθανότατα σαν τον Μπάρκλεϊ ένα πράγμα :P Απορώ πως αντέχουν πραγματικά.

Δημοσ.

Ενω ο Φωτσης που ελεγε μπολντοζα-μπολντοζα και εκανε τον χαβαλε ον καμερα, σας αρεσει πιο πολυ :D

• Like 1
Δημοσ.

Απο την στιγμή που κάποιος είναι top-level παίκτης, μπορεί να λέει και κάτι παραπάνω. Και φυσικά είναι διασκεδαστικό γιατί υποδεικνύει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορεί να νικήσει απόψε ο Ο.Σ.Φ.Π. Εκτός αν γίνουν τα "αλλοπρόσαλλα" έγιναν πέρσι. Φέτος δεν έχει και καλό προπονητή ο Ο.Σ.Φ.Π. όμως.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...