Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Εφες μια χαρα ειναι για την ωρα. Η μπεσικτας ηδη εχει κανει την υπερβαση της δεν την περιμενα να περασει στο τοπ16 καν. Η Φενερ ειναι η απογοητευση της υποθεσης, μονο αυτη.

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι και γω σε αυτην αναφέρομαι κυριως, η Μπεσικτας θα μπορουσε λιγο καλυτερα αλλα οκ τον στοχο της τον πετυχε. Δεν τον βλεπω καλα παντως τον Πιανιτζιανι. 

Δημοσ.

Το εβλεπα, μετα το 12-13 που η Μακαμπι επαιζε ωραια, επρεπε να ξεκουρασει ο Μπλατ Σμιθ και Ελιαγκου που ηταν και οι μονοι που απειλουσαν επιθετικα αλλά αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να καταρρεύσει η Μακαμπι. Γενικα εγκλωβίστηκε τελειως στην αμυνα της Κιμκι (η οποια το παει μαλλον για διαλυση λόγω οφειλων στους παιχτες της). 

Δημοσ.

80-20 η διαιτησια στο ΣΕΦ σημερα

Το εβλεπα, μετα το 12-13 που η Μακαμπι επαιζε ωραια, επρεπε να ξεκουρασει ο Μπλατ Σμιθ και Ελιαγκου που ηταν και οι μονοι που απειλουσαν επιθετικα αλλά αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να καταρρεύσει η Μακαμπι. Γενικα εγκλωβίστηκε τελειως στην αμυνα της Κιμκι (η οποια το παει μαλλον για διαλυση λόγω οφειλων στους παιχτες της). 

Και με Πλανινιτς σε κακη βραδια η Χιμκι.

Δημοσ.

Εγω παντως αν ημουν γαυρος,  μονο λογω διαφορας των φροντ λαιν των 2 ομαδων και τιποτα αλλο, θα εκανα 1 και 2 σκεψεις πριν πω "σιγουρακι το +9 στο ΣΕΦ" ειδικα οταν με πηρε στο ρελαντι και ρεταροντας μεσα στην Ισπανια.

Η ACB (αν και το -22 απο την Εστουντιαντες ειναι βαρυ οπως και να το κανουμε) δεν ειναι για να της δινουμε παραπανω σημασια αποσο χρειαζεται. Δεν ειναι Α1, αρα οι ηττες ερχονται πιο ευκολα.

Φετος ειναι πολυ ασταθεις ομαδες και ο γαυρος και η μπαρτσα. Μη σε ξεγελαει το σερι νικων, εχουν παρει ματς χωρις να παιξουν καθολου μπασκετ, ενω εχουν κανει και καλες νικες.

Εγω λεω οτι ο ολυμπιακος που τελειωσε τον πρωτο γυρο με το σερι νικων, δεν εχει να φοβηθει τη μπαρτσελονα μεσα στο Σεφ, δεν ειπα για σιγουρακι. Βεβαια αν εχουμε τετοια αθλια φυσικη κατασταση οπως τωρα..

Απλα, ολοι ελπζουμε οτι συνειδητα βρισκομαστε σ αυτη την φυσικη κατασταση, για να φορμαριστουμε μεσα στον φεβρουαριο.

Δημοσ.

Τρολάρισμα; Σοβαρά, όχι. Ειλικρινά περί "παρεξήγησης" είναι το θέμα, όταν ο άλλος τρώει μια μπάλα κατακέφαλα και ΔΕΝ έχει καταλάβει αν έκανε κάτι με σκοπό ο άλλος (δικιολογημένος ο Λαβράκοβιτς εν προκειμένω) - όπως και ο "δράστης" που πράγματι δεν κατάλαβε από πού του ήρθε η ζμπρωξιά και γιατί (την μπάλα ΑΠΛΩΣ την πε΄ταξε "προς baseline" για να συνεχίσει το παιχνίδι...Δες το...). Είσαι εμφανώς "κατά του Ισπανού", ΓΕΝΙΚΩΣ, και όπως είπα, καλά κάνεις για το γενικώς, κι εγώ τους σιχαίνομαι - αλλά στην προκείμενη σε κάνει να δεις το εν λόγω προκατειλημμένα (δεν στο λέω ως "μομφή", αλλά ως μια πραγματικότητα). Κι εγώ αν μου έλεγαν να διαλέξω χαρακτήρες μεταξύ Ρούντι και Ξυστόφ, τον 2ο θα διάλεγα, αλλά δεν μπορώ να βγάλω τσόγλανο στην συγκεκριμένη τον Ισπανό (...ούτε όμως και μαλάκα τον άλλο, που είπαμε αυτός την έφαγε την μπαλιά. Και γι' αυτό λέω για "παρεξήγηση" - το πρασινοσμάιλι μου ταίριαζε στην φάση, υποννοώντας "το ενδεχόμενο πολύ ξύλο" που κρύβει μια τέτοια....παρεξήγηση...).

Και δεν λέω ότι το trash-talking είναι θεμιτό, απλά δεν είμαι της άποψης κεφαλιού αντί οφθαλμού (γενικώς στη ζωή μου). Μην ξεχνάς δε ότι ο Γιανκούνας τον έσπρωξε τον Φερνάντεθ (κατά τη διεκδίκηση), ο οποίος καπάκι πήγε και τον στόλισε...Σα να λέμε "ποιός το άρχισε;". Βέβαια όταν ο άλλος είναι στο παρκέ, έχοντας μόλις χάσει στη λεπτομέρεια και στα κλάσματα (κι έχει προηγηθεί και το άλλο "σκηνικό"), όταν περνάς από μπροστά του (σ' έσπρωξε-δεν σ' έσπρωξε σε διεκδίκηση, που ε, ΕΙΝΑΙ "θεμιτό") και του αμολάς λεκτικά τα γηεννητικά σου και δεν ξέρω και 'γω τί άλλο, ε, λογικό είναι να σου την πέσει κι αυτός...Τεσπα, "racing incident" που λένε και στην F1, και τα 2 σκηνικά για 'μένα...

Και τέλος κακώς τον συγκρίνεις με Τεόντοσιτς, ο οποίος είναι εντελώς κλασσικό κωλοπαίδι, ανάρχιδος - μη πω και σκατόψυχος κι όλας...(και κρίμα, γιατί αν εξαιρέσεις το πόσο παπαροφέρνει και καίει τις ίδιες του τις ομάδες με την μπασκετική αυταρέσκειά του, ΕΧΕΙ φοβερά στοιχεία μπασκετικά, αλλά δυστυχώς θα μείνει μαλάκας -βλέπω- στο υπόλοιπο του μπασκετικού του βίου...). Μια τσίπα παραπάνω απ' τον "πονηρόκακο" Τεόντοσιτς, την έχει ο Φερνάντεθ.

Ο λουλης παντως (ο "τι εκανα εγω καλε?") τιμωρηθηκε σημερα απο την Ευρωλιγκα με προστιμο για την μπαλα που κατα λαθος πετυχε τον Ξυστοφ και για τα γαλλικα του στον Γιανκουνας.

Φυσικα το προστιμο ειναι μολις 3.500 ευρω, αλλα σημασια εχει οτι ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ εστω κι ετσι.

Δημοσ.

Δεν με χαλάνε καθόλου οι αποφάσεις για "συνετισμό", κατά της ενδογηπεδικής βίας Μίντι, ίσα-ίσα μάλιστα.

Αλλά με συγχωρείς, το ότι η Ευρωλίγκα έβγαλε μια απόφαση για τον οποιονδήποτε, γιατί ντε και καλά πρέπει να μου πει κάτι; Δεν με θεωρώ θεό, αλλά ούτε τις όποιες αποφάσεις άλλων μπορώ να τις "εκθειάσω", όταν αυτό που βλέπω δεν συνάδει με την όποια απόφαση. Ούτε όμως λέω "κακώς κάνανε". Για την ακρίβεια, δεν έχω ιδέα με ποιό σκεπτικό ακριβώς βγάλανε τη συγκεκριμένη απόφαση (μην το τραβήξω και ποιό μακρυά κι αναρωτηθώ "πόσα από 3.500 αντιστοιχούν στην μπαλιά και πόσα στην βρισιά;" ή "ποιά από τις 2 ενέργειες θεώρησαν ως πιο απρεπή", κι απλά μαζί με τα ξερά κάηκαν και χλωρά; Έχω την εντύπωση ότι για το βρισίδι πάντως άρχισε η ιστορία. Κι εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται καν η "μπαλιά"...Το γνωρίζεις εσύ; Ρωτάω ε. Απλά και  άδολα). Θέλω να πω, ίσως να θεώρησαν ως "fire starter" τον Ισπανό (σε συνδυασμό με την βρισιά που ακολούθησε). Ή να του την είχαν και φυλαγμένη (ιδέα δεν έχω). Τα δε 3500, δεν ξέρω, αλλά μου κάνουν ως "ωχ μωρέ, βαλ' του εκεί πέρα ένα αστείο ποσό ως πρόστιμο να τελειώνουμε" (ίσως διότι έγινε πολύ θεμά δημοσιογραφικά κτλ), και όχι ντε και καλά "τιμωρία" που ΠΡΕΠΕΙ να λάβω υπ' όψιν, ως "αποδεικτικό ενοχής του Ισπανού"...

Σε κάθε περίπτωση, η κουβέντα που είχαμε, ήταν παν' απ' όλα για την κίνησή του να σφαλιαρίσει την μπάλα που του ερχότανε, "προς τον Λαβρίνοβιτς", η οποία έπιασε κεφάλι κι εσύ διείδες πρόθεση (και σου "χρέωσα" βιασύνη να του την πέσεις), ενώ εγώ είδα "ατυχή στιγμή". Κι επιμένω να την βλέπω, ΕΚΤΟΣ κι αν ο Φερνάντεθ βγήκε και παραδέχτηκε ξερωγώ τίποτα σε στυλ "ναι έκανα μαλακία που του πέταξα την μπάλα στο κεφάλι", που δεν το ξέρω...

Δημοσ.

Τα δημοσιευματα που διαβασα μιλανε για "την συμπεριφορα του στον αγωνα με την Ζαλγκιρις". Kαι αναφερονται και στις 2 φασεις. Λινκ με την αποφαση και το σκεπτικο της δεν εχω βρει παντως.

Δημοσ.

Και να βρεις, όπως και να τα λέει (είτε "όπως με συμφέρει" - είτε "όπως συμφέρει εσένα"), δεν έχει νόημα ρε συ. Το μόνο που ως "αδιάσειστο" θα είχε νόημα, θα ήταν όπως είπα, κάτι όπως μια δήλωση του Ισπανού "εγώ έφταιγα - το μετάνιωσα" ξερωγώ...

Η κουβέντα μεταξύ μας ήταν για το πώς είδαμε τις φάσεις, κι όχι πώς τις είδαν οι "υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας", με ποιός ξέρει ποιά κριτήρια...

Ένιγουεϊ, προφανώς και μπορείς να συνεχίσεις να το βλέπεις ως "πουστιά" (πάντα για το χτύπημα της μπάλας, λέω), και να το γράφεις. Όπως κι εγώ, που δεν ήθελα να σε "αποτρέψω" από το να το κάνεις, αλλά να τονίσω ότι ίσως και να μην είναι έτσι τα πράγματα (για 'μένα ΔΕΝ είναι), για να το λάβεις υπ' όψη. Τίποτα περισσότερο-τίποτα λιγότερο...

Δημοσ.

παει για την εκπληξη η Μαλαγγα στη Ρωσια

Η Μάλαγα σήμερα, ότι ώρα γούσταρε έβαζε καλάθι στη Τσσκα...αυτό, τέλος

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή βαριέμαι να ψάχνω τώρα, μπορεί να εξηγήσει κάποιος γιατί απο την στιγμή που ΟΣΦΠ-ΠΑΟ είναι στο ίδιο 4-3 ρεκόρ, ο ένας σχεδόν έχει κλειδώσει την πρόκριση και ο άλλος κινδυνεύει;

Δημοσ.

Eνας βασικος λογος ειναι οτι απτα υπολειπομενα 7 παιχνιδια μονο τα 3 ειναι εκτος εδρας εκ των οποιων το ενα ειναι η Μπεσικτας και το αλλο η Φενερ... Εντος εδρας εχεις ολες τις ομαδες απο τις οποιες διεκδικεις 1η-2η-3η θεση, αρα κατα καποιο τροπο ειναι στο χερι σου.

Πιο υποκειμενικα τωρα, η Σιενα δεν με πειθει οτι μπορει να κρατησει την 2η θεση, την θεωρω αρκετα ευαλωτη ομαδα.

Την Χιμκι ηδη την περασες και την περιμενεις και στο ΣΕΦ, αρα μενει η Καχα την οποια επισης εχεις μεσα στο ΣΕΦ. Μακαμπι, Μπεσικτας θα τις παρεις ευκολα θεωρω, την Φενερ παιζεται διοτι υπαρχει παντα η πιθανοτητα να βρουν ρυθμο τοσοι παιχταραδες και ξαφνικα να γινουν "δυσκολοι".

Οσον αφορα τον ΠΑΟ: Πιο δυσκολο προγραμμα, με 4 εκτος κ των οποιων τα 3 πολυ πιο ζορικα αποτι μια Μπεσικτας ή μια Φενερ. Ασε που στα εντος με Εφες και ΤΣΣΚΑ δεν ειμαστε για να αισιοδοξουμε.

Φυσικα, παρα πολλα θα εξαρτηθουν και απο τα μεταξυ τους αποτελεσματα καθως μιλαμε για ομιλους 8 ομαδων.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...