insomniaK Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 2 λόγια για το FF, επί 2 εβδομάδες απέφυγα να γράψω διότι τη βλακεία δεν την ανέχομαι από όποια πλευρά κι αν προέρχεται. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. Ειλικρινά το πιστεύω και τη θεωρώ ανάλογη με του ΠΑΟ στην Μπολόνια. Ως φίλαθλος του ΠΑΟ ξέρω τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής, ως οπαδός όμως πάντα θα συγκρίνω την οποιαδήποτε επιτυχία της ομάδας μου με την Μπολόνια και από το 1990-1991 παρακολουθώ φανατικά, και το φετινό ευρωπαϊκό είναι το αναλογο του ΟΣΦΠ, ορόσημο για την ιστορία του. Για τον ΠΑΟ, την ομάδα μου, παρακολούθησα το ματς στο γραφείο με έναν Τούρκο συνάδελφο, πραγματικό γνώστη του μπασκετ, και στο αθόρυβο, αυτό σημαίνει πως δεν ήξερα τα σχόλια ή οτιδήποτε αλλο. Θεωρώ τη διαιτησία κατώτερη των περιστάσεων, τέτοια διαιτησία θα ήταν οκ σε παιχνίδι ομίλου με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, όχι για τελικό. Οι συγκεκριμένοι διαιτητές απλά δεν μπορούσαν να ελεγξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ξεχνούσαν να μετρούν δευτερόλεπτα για διάφορες παραβιάσεις των κανονισμών. Και φτάνουμε στο θέμα, το παιχνίδι το έχασε από τη διαιτησία; (προσέξτε τη διατύπωση της ερώτησης) Όχι, δεν το έχασε από τη διαιτησία και δεν μπαίνω στη συζήτηση της τελευταίας φάσης ή στο γεγονός πως χαρίστηκαν κατοχές στην ΤΣεΣεΚα, αλλά μπαίνω στη συζήτηση σχετικά με τις απαιτήσεις που έχω από τους παίχτες που το σήκωσαν με παρόμοια διαιτησία στο βερολίνο ή έχουν 3-4 ευρωλίγκες ο καθένας. Για παράδειγμα, δε δέχομαι ο Μπατιστ, της τεράστιας εμπειρίας, των σπασμένων μπασκετών να τρώει 2 συνεχόμενες τάπες και να κάνει άστοχα χουπάκια από το ύψος του ώμου το τελευταίο δεκάλεπτο, αντί να πάει για το κάρφωμα. Απλά δεν το δέχομαι. Θα μου πείτε ότι ο Ζοτς τον κράταγε μέσα, αφού δεν υπάρχει και τίποτα καλύτερο και το δέχομαι. Όπως όμως πρέπει όλοι να αποδεχθούμε πως με το συγκεκριμένο ροστερ (και την ηλικία του), αυτό ήταν το ταβάνι ενάντια στην πιο πλήρη ομάδα της ευρώπης την τελευταία δεκαετία, 2-3 χρόνια νωρίτερα με τους ίδιους παίκτες και την ίδια ή και χειρότερη διαιτησία θα ήμαστε πρωταθλητές ευρώπης. Αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά το πιστεύω ακράδαντα. Μας νίκησε μία καλύτερη ομάδα, συνεπικουρούμενη από μία ανίκανη διαιτησία που δεν τη χρειαζόταν. Κλείνοντας να πω πως είμαι περήφανος για τον ΠΑΟ, τα τελευταία 15 χρόνια επειδή εξελίσσει το παγκοσμιο μπάσκετ και να ξαναδώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έκανε αυτό που έπρεπε για να είναι πρωταθλητής ευρώπης.
washcloud Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Εγώ πάλι νομίζω πως την αδικείς την ομάδα σου : όσο κι αν είχε και αυτή την ευθύνη της, είχε να σηκώσει το βάρος ενός τέλους εποχής που ήρθε πια σε διάφορα μέτωπα. Κι εννοώ την ανακοίνωση των Γιαννακοπουλαίων ότι "μέχρι εδώ εμείς παιδιά", που την πήραν πίσω για να την κάνουν "να μείνουμε, αλλά θα πέσει ψαλίδι", την ανακοίνωση Ομπράντοβιτς ότι ήρθε καιρός για άλλα μέρη, το δεδομένο βάρος στα πόδια των Μπατίστ/Σάρας (όσο κι αν ο 2ος κρατήθηκε αρκετά αντάξια) λόγω ηλικίας, βάλε και το ότι ο "πυρήνας" της, ΟΠΩΣ και να το κάνει κανείς, ε ΕΧΕΙ πια ΧΟΡΤΑΣΕΙ τίτλους παντού μισή 10ετία τώρα, βάλε και την ένδειξη ότι "κάτι δεν πάει καλά", με το που χάθηκε το πλεονέκτημα από Μακάμπι (άσχετα που το γυρίσανε τούμπα μετά), βάλε ΦΥΣΙΚΑ και τις κορμάρες της ΤΣΣΚΑ, που έπρεπε να τις αντιμετωπίσουν κόντρα στους διαιτητές (ρε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό τον ξωπετάξανε τον Βουγιού έξω με 3, και το παιδί είχε-δεν είχε άλλο τόσο ήδη μέσα, το διαννοείσαι; Τον Τσαρταρή που βγήγκε έξω με διάσειση (ή whatever), τον ξεχνάς; Γνώμη μου ότι τέτοια σκηνικά, αν τα προσθέσεις στα προηγούμενα που ανέφερα, στην κουρελιάζουν μια χαρά την ψυχολογία. Κι ο Καϊμακό, ΗΡΩΑΣ για 'μένα, που έκανε όσα μπόρεσε, υπό τέτοιες συνθήκες). Από 'κει και πέρα, καλή ομάδα ο ΠΑΟ και μαχητική και το 'χει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, χρόνια τώρα, αλλά δεν γίνεται πάντα να περνάει μπροστά...Στο καλάθι παίχτηκε άλλωστε το σκηνικό όλο... Ένα κλικ αλλιώς, και τουλάχιστον τον ημιτελικό θα τον είχε περάσει. Α, βάλε και τον Σάτο, που επιθετικά ήταν εξαφανισμένος ειδικά φέτος. Και ΒΓΑΛΕ έναν Φώτση, που πέρυσι θυμάσαι πόσο σημαντικός ήταν. Ακόμα κι έναν Ντρου βγάλε από πέρσι. Μείον Φώτσης μείον Ντρου - συν Λόγκαν συν ΣΜΙΘ (...) μας κάνουν χρεωκοπία (όσο κι αν βοήθησε ο Σάρας, που είπαμε). ...αν κάπου "δεν δικιολογείται" ο ΠΑΟ, είναι για 'μένα που έπαιξε με μια ΤΣΣΚΑ "φάντασμα" του εαυτού της (ανοργάνωτη και χωρίς να την πιέσει ιδιαιτέρως αμυντικά - που παρ' όλ' αυτά διατηρούσε τις κορμάρες της στην άμυνα που είπαμε) και άφησε να γίνει εκείνη η 2η τραγελαφική περίοδος...Αλλά και πάλι, ξερωγώ...Είπαμε, κάποια στιγμή έρχεται κι η πτώση. Ως φυσιολογικό γεγονός και μέγεθος. Αν επίσης είχαν μπει ΕΣΤΩ δυο 3ποντα από τα χαμένα του ΔΔ, τώρα θα λέγαμε "ποιά ΤΣΣΚΑ..." (ακόμη και η τελευταία επίθεση, που στην ουσία ήταν όλη δική του πατάτα, ΠΩΣ να του την χρεώσεις, όταν έχει...ξεχρεώσει προκαταβολικά τόσες φορέ στο παρελθόν). ΕΙΝΑΙ δηλαδή και λίγο θέμα συγκυριών, "τύχης" αν προτιμάς... Με την παραπάνω λοιπόν οπτική, εγώ δεν θα τον έλεγα "αποτυχημένο" τον ΠΑΟ του ΦΦ της Πόλης. Είχε έρθει απλά η ώρα του, θα (ξανα)έλεγα. Και, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛ' ΑΥΤΑ, γιατί το καθ' ένα ξεχωριστά δεν μπορεί να έχει την απόλυτη ευθύνη μόνο του, ΒΑΛΕ και τους διαιτητές, ναι. Γιατί αν σφύριζαν όχι ένα-δύο φάλτσα υπέρ της ΤΣΣΚΑ (ή κατά του ΠΑΟ), καλά θα ήταν...Ούτε βέβαια τον σφάξανε στο γόνατο -άλλωστε τέτοιες πρακτικές, αν όχι ποτέ, πολύ σπάνια βλέπει κανείς, αλλά γίνεται μάρτυρας "χειρουργικών χτυπημάτων", όπως στην περίπτωση του ΠΑΟ- όμως σαφώς και αυτά τα φάλτσα που δώσανε, ήταν ΑΡΚΕΤΑ "για να χάσει ίσα-ίσα το παιχνίδι". Κι όταν είναι έτσι, ΔΕΝ τα ρίχνεις όοολα στους διαιτητές, αλλά σίγουρα αναγνωρίζεις πως είχανε κι αυτοί μια καθόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Επίλογος : πήγε το παιχνίδι σε μια ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ καλύτερη ομάδα, που ΔΕΝ έδειξε σ' εκείνο τον αγώνα "την καλυτερότητά της", και όσο κι αν κι ο ΠΑΟ δεν ήταν όσο καλός "θα έπρεπε" (για το αν θα μπορούσε, δεν ξέρω), πήγε το παιχνίδι με την ΣΥΜΒΟΛΗ της διαιτησίας. Και πιο πολύ άξιζε στην τελική να περάσει ο ΠΑΟ. (...και μια απορία/ένσταση : πώς ακριβώς πήγε ο ΠΑΟ το παγκόσμιο μπάσκετ μπροστά την τελευταία 15ετία...; Καλό στον εαυτό του, στους οπαδούς του και άντε και στο "ελληνικό όνομα" έκανε, ναι. Το καλό του παγκοσμίου μπάσκετ, αδυνατώ να το δω. Αν έστω είχε στήσει σχολή με φυντάνια παικτών και προπονητών που πορευθέντες μαθητεύσαν πάντα τα έθνη, να το καταλάβαινα. Αλλά....)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Αν πρεπει να χρεωσουμε καπου την ελλειψη υψηλης αποδοσης, τοτε δε θα τη χρεωσουμε σε παικτες που αναμεναμε να βγαζουν ενα ποιοτικο 10λεπτο το πολυ, αλλα σε αυτους που υπολογιζαμε για στυλοβατες η στην χειροτερη αξιοπιστους ρολιστες και βγηκανε χειροτεροι απτον Τεπιτς. Ο Μαριτς, ειναι ενας απο αυτους, ασχετα αν στην ΤΣΣΚΑ εκανε το παιχνιδι της σεζον (το οποιο περιοριζεται στο πρωτο 5λεπτο, φαντασου δηλαδη...) Ο Λογκαν, ειναι ενας ακομη. Παιχτης που τον πηραμε για να καλυψει αξιοπιστα λιγο απτο κενο του Νικολας και το καλυψε.... Με ομαδες τυπου Ηλυσιακος...Κατι ειναι και αυτο. Ο Σμιθ ειναι ο επομενος, η βελτιωση απτην αρχη της σεζον εως σημερα εχει αρνητικο προσημο. Και ξερεις κατι? Να δεχθω για ΚΑΘΕ παικτη οτι στο πρωτο χρονο συνεργασιας με τον Ζοτς δεν τα καταφερνει καλα στην επιθεση. Δε δικαιουται ομως να εχει μηδενικη βελτιωση στην αμυνα μια ολοκληρη σεζον. Αυτο δειχνει οτι δεν εχει διαθεση για δουλεια ή οτι απλως δεν καταλαβαινει πως να παιξει αμυντικα (οσο κι αν τον συμπαθω σαν παικτη και φυσιογνωμια). Ο Καλαθης, κι αυτος μετριος. Περιμεναμε βελτιωση φετος, πχ στο σουτ (τρομαρα μας) και τον ειδαμε να χειροτερευει ακομα και σε αυτα που εκανε καλα μεχρι περυσι. Ο αλλος Καλαθης, ο οποιος λεγαμε οτι θα κληθει μαζι με τον Καιμακο να καλυψει το κενο του Φωτση αποτι φαινεται χρησιμευει μονο στις προπονησεις. Το χειροτερο για ολους αυτους ξερεις ποιο ειναι? ΕΞαιρουμενου του Νικ, ολοι οι αλλοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να βοηθησουν στα συστηματα που παιζει χρονια τωρα ο ΠΑΟ. Δηλαδη ο καθενας τους οταν ειναι μεσα στο παρκε, ξερεις οτι εχεις μειον περιστροφες στην αμυνα, και μειον εναν παικτη να ακολουθησει μεχρι τελους ενα συστημα στην επιθεση. Καποιος θα κοιμηθει, θα κανει λαθος κινηση και μετα λεμε εμεις γιατι μενει η μπαλα στα χερια του Μητσου ή γιατι ηπιαμε αλλη μια back door πασα (φετος πρεπει να χουμε φαει τις περισσοτερες τετοιες στην ιστορια μας). Ας μπορουσαν να ανταπεξελθουν σε αυτα και ας σπαγανε τα στεφανια, δεν με νοιαζει. Ε συνυπολογισε οτι τον Βουγιουκα τον φορτωσανε φαουλ αμεσως, συνυπολογισε οτι τραυματιστηκε ο Τσαρτσαρης στο σημειο που ο Μαικ χρειαζοταν ανασες, συνυπολογισε οτι ο Μαικ παλευε με τα θηρια μονος του, σε ενα παιχνιδι που εξαρχης δεν ηταν στα νερα του, ε αν μη τι αλλο εγω βλεπω αν οχι αναμενομενα, σιγουρα δικαιολογημενα τα λαθη στο τελος. Και για τον Μαικ να μην ξεχναμε κατι, οτι δεν χαιρει και ακρας υγειας στα ποδια του. Στα 35 πλεον, θα φανει σε τετοια παιχνιδια οτι τα γονατα ειναι λαβωμενα...Και θα μου πεις "μα εκεινη η πασα που πηγε να περασει την μπαλα απο τη μπασκετα, μπροστα απτο κεντρο δεν ειναι θεμα γονατων". Ειναι. Η συνολικη κουραση (απο γονατα/ηλικια/ελλειψη Βουγιουκα/ανυπαρκτο Μαριτς/τραυματισμο Τσαρτσαρη) μοιραια σε τετοια λαθη σε οδηγει. Ταδε εφη Ζοτς: "Μα αυτό ακριβώς λέγαμε όλη τη χρονιά. Να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρέπει να στηρίζονται σε δύο πρόσωπα. Να παίξουν όπως μπορούν. Ξέρεις κάτι, φίλε; Ο Μπατίστ εδώ και τόσα χρόνια παίζει με πρόβλημα στα γόνατα. Είδατε όμως πώς παίζει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί έχει καρδιά και καρύδια. Πολλά καρύδια." Αφου με ολα αυτα τα δεδομενα χρειαστηκε ενα 5λεπτο σφαγιαστικης διαιτησιας για να μας παρει η ΤΣΣΚΑ, κριμα μεν, αλλα χαλαλι τους. Τους κανονισε ο Ολυμπιακος και ηρεμησαν, διοτι κουπα δεν αξιζαν επουδενι.
insomniaK Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Απαντώ μόνο στην παρένθεση και θα επανέλθω αν και αυτό που θα πω έχει ψήγματα απάντησης και για τα υπόλοιπα. Το παιχνίδι αποστάσεων του είναι το ιδανικό, όπως και κάποια απο τα πλέιζ του. Αυτα τα δυο υπήρχαν εποχές τα έπαιξε καλύτερα απο τον οποιοδήποτε μέσα στα τελευταία 12 χρόνια. Το βίντεο με τον ΠΑΟ το μελέτας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μελέτας σκάκι. Δες το βίντεο του περσινού πέμπτου τελικού, που στα 24 δευτερόλεπτα, στην επίθεση άλλαζε το σύστημα 2-3 φορές και στην άμυνα 1.5-2 φορές. Αυτο το πέμπτο παιχνίδι προετοιμαζόταν 5-7 χρόνια. Δεν αδικώ την ομάδα μου, απλα δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Το ανέφερα ήδη με τον μπατιστ, τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους. Μέχρι πέρσι μπορούσαμε να νικαμε και τους 8 με οποιαδήποτε απουσία, φέτος δε γινόταν + όλα αυτά που αναφέρεις, που για εμένα είναι δευτερεύοντα σε αυτήν τη φάση.
Chris_85 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Eχει αλλαξει αρκετα το παιχνιδι του Παο στην επιθεση σε οτι αφορα τις αποστασεις με τη φυγη του Φωτση και τη χρησιμοποιηση του Καιμακογλου. btw το π&ρ που παιξατε στο 1ο δεκαλεπτο ηταν σεμιναριακου επιπεδου.
washcloud Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Περί "μπασκετικού κληροδοτήματος", δεν καλύπτομαι. Για να πει κανείς κάτι τέτοιο, πρέπει να δει εφαρμογές συγκεκριμένων τακτικών σε άλλες ομάδες, παίχτες, προπονητές ακόμα κτλ. Για 'μένα, απλά φασονάρισε ένα συγκεκριμένο στυλ ανάπτυξης παιχνιδιού, και το έκανε καλά για κάποια χρονιά. Δεκτό, αλλά μέχρι εκεί. Δεν αδικώ την ομάδα μου, απλα δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Το ανέφερα ήδη με τον μπατιστ, τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους. Μέχρι πέρσι μπορούσαμε να νικαμε και τους 8 με οποιαδήποτε απουσία, φέτος δε γινόταν + όλα αυτά που αναφέρεις, που για εμένα είναι δευτερεύοντα σε αυτήν τη φάση. Δεν είμαι οπαδός, απλός μπασκετόφιλος είμαι, και συνεχίζω να έχω την εξής άποψη : ο ΚΑΘΕ Παναθηναϊκός έχει για 'μένα δικαίωμα να λέει "είμαι περήφανος για την ομάδα μου που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό της Πόλης, με τις ελλείψεις της και τις αδυναμίες της και που τελικά και παρά τα λάθη της έχασε στην ουσία από μια ομάδα που δεν στάθηκε στο ύψος των ονομάτων της με σαφή και καθοριστική εύνοια των διαιτητών υπέρ της". Μην το απεμπολείς - είναι από τις λίγες φορές που δεν αποτελεί δικιολογία το να το βλέπει κανείς έτσι. Το ότι δεν ξεφούσκωσε, δεν κλάταρε, δεν διασύρθηκε, αλλά απλά έφυγε ηττημένος ο ΠΑΟ, είναι από μόνο του τίτλος τιμής, και στην ουσία αντανακλά το πόσο σπουδαίος υπήρξε τα τελευταία αυτά χρόνια. Με το κεφάλι ψηλά έφυγε, σαν τον ηθοποιό πάνω στο σανίδι. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2012 από washcloud
insomniaK Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 washcloud, παραφράζω την τελευταία σου παράγραφο: ο ΚΑΘΕ μπασκετοφιλος έχει για 'μένα δικαίωμα να λέει "είμαι περήφανος που παρακολουθούσα μπάσκετ όταν ο Παναθηναϊκός το δίδασκε. Δε με ενδιαφέρει που δεν πήραμε το ευρωπαϊκό, δε με ενδιαφέρει αν δεν ξαναπάρουμε πρωτάθλημα, με απασχολεί όμως να παρακολουθήσω ξανά το μπάσκετ που έπαιξε ο παο την τελευταία 7ετία, από οποιαδήποτε ομάδα (ίσως όχι από τον οσφπ ). Θέλω να βλέπω κάτι καινούριο σε κάθε σεζόν. Αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός για αυτό κι είναι μεγάλη ομάδα και θα παραμείνει ανεξάρτητα από τη μελλοντική του πορεία. Δε θέλω να μπω στη συζήτηση σχετικά με παίκτες, ναι κάποιοι είναι κατώτεροι του επιπέδου του παιχνιδιού του παο, άλλοι έχουν κουραστεί κι άλλοι έχουν κορεστεί, αλλά διάβολε ημιτελικός ευρωλίγκας είναι και προηγείσαι, παίξε αυτό που μπορείς, συγκεντρωμένα για τα επόμενα 8 λεπτά.
Tilemaxx Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Ρε παιδιά σόρυ κιόλας, αλλά αυτό το pick n' roll με περιστροφές αλά ρολοί που έπαιζε ο ΠΑΟ απο το 2002 και μετά, δεν το είδαμε πολλά χρόνια πιο πρίν απο την Γιούτα και κατα κάποιο τρόπο απο τους Σπέρς;
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Στο site της Ευρωλίγκας σχολιάζει τακτικά ο Αΐτο Ρενέσες. Έγραψε λοιπόν για το final four. Αφού λοιπόν σχολιάζει τους ημιτελικούς αποκλειστικά σε επίπεδο τακτικής, λέει και δυο λόγια για τον τελικό και τελειώνει ως εξής: I don't want to finish this blog without sincerely congratulating the champs for the title and their faith in each other. At the same time, however, I think it's a mistake to celebrate basketball based solely on the thrilling finish. I think that teams that play more intensely and spectacularly for the fans during the greater part of the game, not just at the end, need to be rewarded most. I think that rules interpretations should take into account this point. For sure, the end of this final was played and officiated perfectly according to the current officiating criteria as understood by the teams, the players, the fans and the referees. However, I think we have become so used to an interpretation of the rules that nobody questioned whether the foul by Vassilis Spanoulis on Ramunas Siskauskas with 10 seconds left was a normal foul or not. In my personal opinion, it should have been unsportsmanlike, which would have meant ball possession for CSKA after the free throws. I say that because the regulations state: "If a player doesn't make any efforts to go for the ball and there is a contact, the foul is unsportsmanlike". Some call such a foul "tactical", and it's generally approved by the referees, but I think that kind of foul normally takes away from good basketball. Δηλαδή ρε φίλε Ρενέσες, από ΟΛΟ το F4, αυτό που είχες να πεις για τη διαιτησία ήταν ότι η ΤΣΣΚΑ αδικήθηκε στην προτελευταία φάση που δεν δόθηκε αντιαθλητικό; Έλεος! Την καημενούλα την ΤΣΣΚΑ, να την συγχαρούμε για την πεντακάθαρη επικράτηση και στον ημιτελικό;
Tilemaxx Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Ο Ρενέσες είναι κλασσικός πελάτης του Ολυμπιακού, δεν μου κάνει εντύπωση. Περαστικά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Στο site της Ευρωλίγκας σχολιάζει τακτικά ο Αΐτο Ρενέσες. Έγραψε λοιπόν για το final four. Αφού λοιπόν σχολιάζει τους ημιτελικούς αποκλειστικά σε επίπεδο τακτικής, λέει και δυο λόγια για τον τελικό και τελειώνει ως εξής: Δηλαδή ρε φίλε Ρενέσες, από ΟΛΟ το F4, αυτό που είχες να πεις για τη διαιτησία ήταν ότι η ΤΣΣΚΑ αδικήθηκε στην προτελευταία φάση που δεν δόθηκε αντιαθλητικό; Έλεος! Την καημενούλα την ΤΣΣΚΑ, να την συγχαρούμε για την πεντακάθαρη επικράτηση και στον ημιτελικό; Για τον ημιτελικο εγραψε τιποτα περι διαιτησιας? Οχι. Αρα...
Tilemaxx Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μόνο και μόνο το οτι δεν έγραψε τίποτα για τον ημιτελικό, δείχνει την εμπάθεια του για τους ελληνικούς συλλόγους. Σε λίγο η ΤΣΣΚΑ θα βγεί και η μεγάλη αδικημένη του φετινού F4!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Εγω τον καταλαβαινω να συντασσεται με τον 2ο. Ενστικτωδως το κανει αφου μεσα απο αυτον τον ρολο αναδειχθηκε. Αναμενομενη συμπαθεια του λοιπον στην ΤΣΣΚΑ. Τιτλους μονο σε δευτερες οργανωσεις. Στις σοβαρες, αιωνιος δευτερος. Φιλακια απο Βρανκοβιτς να του στειλουμε στο σημειο που μιλαει για αδικια της ΤΣΣΚΑ. ΥΓ. Δεν ειναι να σου κανει εντυπωση αν καποιος Ισπανος βγαλει αδικημενη την ΤΣΣΚΑ. Εδω βγαλανε οι αθεοφοβοι, αδικημενη την Μπαρτσελονα περυσι στο τοπ8 με τον ΠΑΟ. Σιχαμενοι μια ζωη.
washcloud Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Πέραν του προφανούς ότι αν ήταν να υπερασπιστεί το δίκιο γενικώς ο μαλάκας ο Ενέσεις (που μάλλον τον έτσουξε το σφίξιμο που πάτησαν στο "φαβορί" Μπαρτσελόνα οι γαύροι), καλά θα έκανε να είχε αντιπαραβάλλει μαζί με τη σχολιάρα του ΚΑΙ τα "καλούδια" της ΤΣΣΚΑ (...μιας ομάδας που δεν δικαιούταν το πέρασμα στον τελικό), υπάρχουν τα εξής γεγονότα : Στην ακριβώς προηγούμενη επίθεση, ο Παπανικολάου έχοντας προσποιηθεί στον Θεοδόσαρο που βγαίνει να τον εμποδίσει, με σκοπό το τρίποντο και την ισοφάριση (πιθανότατο σενάριο, με τη ρέντα του μικρού εκείνο το βράδυ, και με κανέναν άλλο στον δρόμο του), κόβεται με φάουλ "κάτω" (άρα το μάξιμουμ θεωρητικό κέρδος του ΟΣΦΠ από τη φάση 2 πόντοι, που ΔΕΝ αρκούν). Ο προαναφερθείς σερβοκαραγκιόζης όμως, δεν κάνει "απλά φάουλ" : μη προλαβαίνοντας τον μικρό (ήρωα), χώνει τη βρωμοχερούκλα του, και αν και καλά "πάει προς τη μπάλα", όταν ο Παπ ελίσσεται και ξεπερνάει αυτή την προβολή, ο άλλος συνεχίζει να το 'χει απλωμένο το ρημάδι ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ (για να μην βρεθεί ένα βήμα αριστερά και τους καρφώσει μια τριποντάρα όλη δικιά τους). Ε αυτό, ας μπει κάποιος στο περί ου ο λόγος σάιτ, κι αν έχει όρεξη, κι αν του δίνεται η δυνατότητα σχολιασμού, ας πει στον Ενέσες ότι ήταν αντιαθλητικό, αλήτικο, συμφέροντος, κι ότι σήκωνε 2 βολές και κατοχή για τον ΟΣΦΠ. Ας επίσης του πει ότι σαφώς κι ο Σπανούλης λίγο μετά πάει και πέφτει πάνω στον Σισκάουσκας, κι όλοι ξέρουμε ότι το κάνει επίτηδες για να σταματήσει ο χρόνος και να ρισκάρουν με τις βολές του Λιθουανού και μια τελευταία δική τους επίθεση, αλλά τουλάχιστον το κάνει όσο πιο διακριτικά γίνεται, κι ΑΠΛΩΝΕΙ κι ένα χέρι (τ' αριστερό) που πάει προς τη μπάλα που προστατεύει ο Σίσκα με το σώμα - αλλά όντας πάνω σχεδόν στην τελική γραμμή δεν μπορεί και να ήθελε (που ΘΑ ήθελε) να τον αποφύγει, και κρατάει κόντρα για να μη βγει έξω, με συνέπεια να σταματήσει ο Σπανούλης το χρονόμετρο, όπως ακριβώς ήθελε. Αλλά ό,τι και να του πει, είναι προφανής (εκτός από πρωτοφανής) η πρόθεση του μαλάκα να "μειώσει" την νίκη του ΟΣΦΠ, όταν κανονικά δεν θα 'πρεπε να λέει τίποτα για μια πρακτική που όπως παραδέχεται κι ο ίδιος είναι στην καθημερινότητα του μπάσκετ και μάλιστα εφαρμόζεται ενίοτε με τον πιο εξώφθαλμο τρόπο σε άλλες περιπτώσεις χωρίς κανείς να το κάνει θέμα...
MJBulls23 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Στο site της Ευρωλίγκας σχολιάζει τακτικά ο Αΐτο Ρενέσες. Έγραψε λοιπόν για το final four. Αφού λοιπόν σχολιάζει τους ημιτελικούς αποκλειστικά σε επίπεδο τακτικής, λέει και δυο λόγια για τον τελικό και τελειώνει ως εξής: Δηλαδή ρε φίλε Ρενέσες, από ΟΛΟ το F4, αυτό που είχες να πεις για τη διαιτησία ήταν ότι η ΤΣΣΚΑ αδικήθηκε στην προτελευταία φάση που δεν δόθηκε αντιαθλητικό; Έλεος! Την καημενούλα την ΤΣΣΚΑ, να την συγχαρούμε για την πεντακάθαρη επικράτηση και στον ημιτελικό; WTF??????????????????????? Ρε παιδιά σόρυ κιόλας, αλλά αυτό το pick n' roll με περιστροφές αλά ρολοί που έπαιζε ο ΠΑΟ απο το 2002 και μετά, δεν το είδαμε πολλά χρόνια πιο πρίν απο την Γιούτα και κατα κάποιο τρόπο απο τους Σπέρς; Δεν επαιζε η Γιουτα (με Στοκτον-Μαλοουν μαλλον εννοεις) πικ εν ρολ με περιστροφες. BTW 2-3 συστηματακια της Γιουτα του 1997 και του 1998 ηταν απιστευτα εκπληκτικα!! Τοσο που κανουν τα συστηματα του Ομπραντοβιτς να μοιαζουν με συστηματα του Γιαννακη(κακιες ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις