washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Kαταλαβαινουμε την αγωνια σας να μειωσετε το Σπανουλη. Εδω καποιος εγραφε εδω μεσα οτι δεν ειναι καν ηγετης. Κάτσε ρε Κρις γιατί μπορεί κανείς να μιλήσει και για την αγωνία της...άλλης πλευράς να υπερασπιστεί μέχρι και αδίκως τον Σπανούλη. Ο οποίος καλός στο FF, οι διεισδύσεις του σπάζαν κόκκαλα, κι ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα που κατέβαζε (αν και ψιλομαλακιούλες ΠΑΛΙ έκανε, αλλά οκ...), έδωσε αρκετές βοηθητικές πάσες, ΑΛΛΑ πες μου εσύ αν αυτόν ένιωσες ηγέτη (από αυτό που έβλεπες, ξέχνα τα ομαδικο-οπαδικά σας με τους βάζελους) χθες. Εγώ πάντως τον Κωστάκη ένιωσα, που όπως ορθότατα έγραψε ο Μίντης, αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχε κρατηθεί η ομάδα, δεν θα είχαν "ζηλέψει" Μάντζαρης και Σλούκας, δεν θα είχε ψιλοπορωθεί προς το τέλος κι ο Πρινς Νταίζης. Κι όπως το βλέπω, μέχρι κι ότι και τον Σπανούλη ενέπνευσε ο μικρός τσόγλανος. Είναι τραβηγμένο να αναγορεύσει κανείς MVP του πρωταθλήματος τον Κωστάκη, ειναι ακόμη τραβηγμένο να τον αναγορεύσει καλύτερο παίκτη της ομάδας του για τη σαιζόν, αλλά, με όσα έκανε ΧΘΕΣ (να σου θυμίσω τις άμυνες μόνο που έπαιξε, τις ΒΟΗΘΕΙΕΣ που έδωσε, παίχτης είσαι απ' ό,τι θυμάμαι, ΞΕΡΕΙΣ τί σημαίνει αυτό - και να τα συγκρίνεις με την ανάλογη προσφορά του Σπανούλη...Σταματάω γιατί μου έρχονται και οι βολές στον νου.....), νομίζω ότι ήταν "αμαρτία" που δεν του αναγνωρίσανε εμβιπιεϊλίκι οι ψηφίζοντες. Και νταξ, χέστηκε η φοράδα και λοιπά, κλάιν "τίτλος", και σίγουρα θα τους δώσει ο τζούνιορ άπειρες ευκαιρίες στο μέλλον για να αναλογιστούν ότι στις 13/5/2012 είχαν κάνει λάθος, ΑΛΛΑ όταν είναι ΑΥΤΟΣ που μάγεψε, του πούστη, τονίστε με αυτόν τον τρόπο, ότι το χθεσινόβραδο που ήταν το πιο σημαντικό από τα 4 παιχνίδια που παιχτήκανε, έτσι όπως εξελίχτηκε, του ανήκε.....
Tilemaxx Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Κανείς δεν αμφιβάλλει οτι ο Παπανικολάου είναι φοβερός παίκτης για την ηλικία του. Κανείς δεν είπε οτι ήταν ηγετική μορφή απο την σειρά με την Σιένα και μετά. Αλλά όσοι ακολουθήσαμε, στηρίξαμε και πιστέψαμε αυτή την ομάδα απο την αρχή, είδαμε έναν Σπανούλη να παίρνει απο το χεράκι ένα μάτσο αμούστακα και άπειρα παιδάκια και να τα οδηγεί παιχνίδι με παιχνίδι στην νίκη, σε Ευρώπη-Ελλάδα. Μέχρι να έρθουν οι Ντόρσεϋ-Λό έβγαζε κυριολεκτικά σχεδόν μόνος του το κουπί στο σκοράρισμα σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Είχε την ευθύνη δηλαδή μιας ολόκληρης ομάδας, και αν εξαιρέσουμε τον Χαϊνς που βοήθησε επιθετικά σε αρκετά παιχνίδια, όλοι οι υπόλοιποι δεν ήταν έτοιμοι ακόμα να προσφέρουν. Κακά τα ψέμματα, χωρίς τον Σπανούλη δεν θα περνούσαμε ούτε στο Top 16 με αυτή την άπειρη ομάδα και μόνο, χωρίς φυσικά τους Ντόρσεϋ-Λό στο πρώτο μισό της περιόδου. Ήταν ο απόλυτος MVP του Ολυμπιακού φέτος (μετά τον Ντούντα), αυτός που μας βοήθησε να φτάσουμε στην κορυφή. Αυτό δεν αλλάζει ούτε κατα την διάρκεια του Final 4 όπου έβαλε πάλι 21 πόντους στη Μπαρτσελόνα και τραβούσε το κουπί επιθετικά. Και στον τελικό ήταν πολύ καλός, και ας είχε συνεχώς πάνω του ντάμπλ-τιμς και προσαρμοσμένες άμυνες. Που να είχε δηλαδή πλαϊ του και έναν οργανωτή για να τον βοηθάει σε σκοράρισμα και spot shooting, όπως στον ΠΑΟ. Για να μην κουράσω, προσωπικά θεωρώ οτι ο Παπανικολάου ήταν ο MVP του τελικού με ηγετική εμφάνιση που δείχνει χαρακτήρα superstar και νικητή, αλλά ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού καθ' όλη την διάρκεια της Ευρωλίγκας μέχρι και τον τελικό, ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Σπανούλης.
Chris_85 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ποιον ημιτελικο; Επίσης για την τελευταια φάση, πήρε τη μπαλα, κατεβασε γρήγορα, εκανε διεισδυση, επεσαν οι αλλοι πανω του, εβγαλε τη μπαλα στον πριντεζη που ηταν μονος του. Οτι θα έκανε ενας οποιοσδήποτε πλειμεικερ από Γ' Τοπικο μέχρι ΝΒΑ, ουτε γατακι, ουτε χέστης, ουτε τιποτα. G Εθνικη πλευ μεικερ θα εκανε αυτο το πραγμα?? Ειχε κανονισει μαλιστα πως θα πασαρει στον Πριντεζη, το ειχαν συζητησει. Τωρα αν πιστευετε πως δεν ειναι ηγετης ο Σπανουλης, οκ. Εχω αλλη αποψη πως να το κανουμε. Κάτσε ρε Κρις γιατί μπορεί κανείς να μιλήσει και για την αγωνία της...άλλης πλευράς να υπερασπιστεί μέχρι και αδίκως τον Σπανούλη. Ο οποίος καλός στο FF, οι διεισδύσεις του σπάζαν κόκκαλα, κι ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα που κατέβαζε (αν και ψιλομαλακιούλες ΠΑΛΙ έκανε, αλλά οκ...), έδωσε αρκετές βοηθητικές πάσες, ΑΛΛΑ πες μου εσύ αν αυτόν ένιωσες ηγέτη (από αυτό που έβλεπες, ξέχνα τα ομαδικο-οπαδικά σας με τους βάζελους) χθες. Εγώ πάντως τον Κωστάκη ένιωσα, που όπως ορθότατα έγραψε ο Μίντης, αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχε κρατηθεί η ομάδα, δεν θα είχαν "ζηλέψει" Μάντζαρης και Σλούκας, δεν θα είχε ψιλοπορωθεί προς το τέλος κι ο Πρινς Νταίζης. Κι όπως το βλέπω, μέχρι κι ότι και τον Σπανούλη ενέπνευσε ο μικρός τσόγλανος. Είναι τραβηγμένο να αναγορεύσει κανείς MVP του πρωταθλήματος τον Κωστάκη, ειναι ακόμη τραβηγμένο να τον αναγορεύσει καλύτερο παίκτη της ομάδας του για τη σαιζόν, αλλά, με όσα έκανε ΧΘΕΣ (να σου θυμίσω τις άμυνες μόνο που έπαιξε, τις ΒΟΗΘΕΙΕΣ που έδωσε, παίχτης είσαι απ' ό,τι θυμάμαι, ΞΕΡΕΙΣ τί σημαίνει αυτό - και να τα συγκρίνεις με την ανάλογη προσφορά του Σπανούλη...Σταματάω γιατί μου έρχονται και οι βολές στον νου.....), νομίζω ότι ήταν "αμαρτία" που δεν του αναγνωρίσανε εμβιπιεϊλίκι οι ψηφίζοντες. Και νταξ, χέστηκε η φοράδα και λοιπά, κλάιν "τίτλος", και σίγουρα θα τους δώσει ο τζούνιορ άπειρες ευκαιρίες στο μέλλον για να αναλογιστούν ότι στις 13/5/2012 είχαν κάνει λάθος, ΑΛΛΑ όταν είναι ΑΥΤΟΣ που μάγεψε, του πούστη, τονίστε με αυτόν τον τρόπο, ότι το χθεσινόβραδο που ήταν το πιο σημαντικό από τα 4 παιχνίδια που παιχτήκανε, έτσι όπως εξελίχτηκε, του ανήκε..... Θελει τεραστια ηγετικη προσωπικοτητα για να πασαρεις στο τελευταιο 5λεπτο του τελικου της Ευρωλιγκας, στο οποιο εχεις φερει ο ιδιος την ομαδα, και ξερεις οτι πρεπει να δωσεις την ευθυνη αλλου γιατι ολη η αντιπαλη αμυνα ειναι προσαρμοσμενη πανω σου. Εξηγησα πως το βλεπω, επαιζε σαν τη γατα με το ποντικι με τις περιστροφες της αμυνας της ΤΣΣΚΑ, κατι στο οποιο βοηθησαν και οι συμπαικτες του εννοειται, αλλα κυριως η δικη του αποφαση να θυσιασει τις προσπαθειες του προς οφελος της ομαδας. Τον βλεπατε σε αλλα ματς να κουτουλαει και βριζατε τον σπανουλη. Ξερετε πως αν δεν υπαρχει κινηση στην ομαδα, αν δεν υπαρχουν σωστες αποστασεις και γωνιες πασας, ο Σπανουλης και ο καθε Σπανουλης θα κουτουλαει στην αντιπαλη αμυνα μεχρι τη δευτερα παρουσια, χωρις να ευθυνεται αυτος και χωρις να μπορει να κανει κατι αλλο? Ο Παπανικολαου εκανε απιστευτο ματς. Συμφωνω. Αν αντιμετωπιζε ο ιδιος την ιδια αμυνα που αντιμετωπισε ο ΣΠανουλης, εχοντας τον ιδιο ρολο, δε θα εβλεπε καν το στεφανι. Γκαραντι.
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ε τώρα λες...υπερβολές. Η ομάδα έχει δείξει ότι "και χωρίς τον Σπανούλη", ΤΣΟΥΛΑΕΙ. Η μπάλα βασικά, κατεβαίνει. Και με Μάντζαρη, και με Σλούκα. Και με Λω, ο οποίος μάλιστα ενίοτε αντικαθιστά ακόμη και τα γιουρούσια του Σπαν. Αν σε κάτι "υπερέχει" ο Βασίλης, είναι στο ότι για διάφορους λόγους τραβάει παραπάνω αντιπάλους πάνω του. Πάρτο όπως θες, αλλά για 'μένα πιο αναντικατάστατος είναι ο "άγουρος" Μάντζαρης, από τον Σπανούλη. Ειδικοαποστολίτης άλλος για κοντούς (και δη ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ), δεν υπάρχει (...άντε μη τα πάρω τώρα και....πληκτρολογήσω ότι ο χθεσινός MVP ονομάζεται Bαγγέλης Παπανικολάου...). Στην τελική, αυτό που έκανε χθες ο Βσίλης (τελευταία επίθεση) θα μπορούσε να το είχε κάνει κι άλλος (όσο κι αν είμαι βέβαιος πως έχεις ενστάσεις). Το οποίο δεν ήταν παρά επίδειξη "ψυχραιμίας" (περίεργο μάλιστα για τον Μπίλη. Δεν είναι δα και λίρα εκατό σε τέτοια...) για την "ασήκωτη" εκείνη στιγμή (ακόμα κι ο Μητς τις προάλλες, που υποτίθεται είναι καλύτερός του σε αυτά, τα σκάτωσε στην ανάλογη φάση). Το χουκ όμως του Πρίντεζη, νομίζω ότι μόνο ο θεός θα μπορούσε να το είχε βάλει, εκτός από τον Γιώργο. Οπότε μη χρώνουμε την τελική φάση στον Βασίλη (δεν τον μειώνω, απλά λέω ότι αναδεικνύοντας αυτόν, στην ουσία μειώνεις τον Πρινς). Τώρα διάβασα και τον επίλογο του ποστ σου. Μαν, είναι φέιλ αυτό που έγραψες για κλείσιμο. Διάβασέ το και θα καταλάβεις.
Tilemaxx Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Παπανικολάου vs. Κιριλένκο στο F4: Clutch performance: Average Per Game:
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ο Κιριλενκο στον ημιτελικο με εμας ηταν πολυ πολυ ουσιαστικος περα απο τους ποντους. Πρεπει να ειχε δυσθεωρητο rkg ουτε καν ξερω ποσο επιασε. Αλλα ηταν αεροπορια κατω απτη μπασκετα μας ο τυπος. Γενικα, αν η ΤΣΣΚΑ εφτασε στο σημειο να διεκδικει προκριση στον τελικο με τη βοηθεια της διαιτησιας, το εκανε επειδη μεχρι τη στιγμη που ανελαβε η διαιτησια, την κρατησε ζωντανη ο Κιριλες (και την επανεφερε στη 2η περιοδο απο το -14). Στον τελικο πληρωσε την χαλαροτητα του μετα το +19, και οτι υποτιμησε παιχτες οπως ο Παπανικολαου, οπως και ολη η ΤΣΣΚΑ. Και βεβαια ο Παπανικολαου στα στατιστικα, εχει κανει το τελειο παιχνιδι με την ΤΣΣΚΑ, εκει δεν τον πιανει κανεις. Και στην πραξη βεβαιως, ηταν πιο σημαντικος απο τον Κιριλενκο στον τελικο. Kαταλαβαινουμε την αγωνια σας να μειωσετε το Σπανουλη. Εδω καποιος εγραφε εδω μεσα οτι δεν ειναι καν ηγετης. Και για τον Τεοντοσιτς τα ιδια λεγαμε τοσα χρονια και μας ελεγες οτι ειναι ηγεταρος και δεν εχουμε ιδεα απο μπασκετ. Οταν λοιπον ο Τεοντοσιτς γυρω στα 30 του παιξει ενα σοβαρο τελικο/φ4 (που με μαθηματικη ακριβεια θα το κανει) μην ερθεις να μας λες οτι ειναι μεγαλος ηγετης και πως επιβεβαιωθηκες...
Tilemaxx Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. Ο Oλυμπιακός είναι η ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, και τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στο Final 4. Απο εκεί και πέρα είναι η ομάδα με το χειρότερο ποσοστό βολών, τα λιγότερα κλεψίματα, τα λιγότερα επιθετικά/αμυντικά ρημπάουντ, και τα περισσότερα λάθη, απο τις 4 που συμμετείχαν. Συνολικά με βάση index, είναι η χειρότερη στατιστικά ομάδα του φετινού Final 4, μια ομάδα που παρ' όλα αυτά πήρε το Ευρωπαϊκό.
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Noμίζω κακώς χρεώνεις στον Κυρίλα τη χαλαρότητα και λες για υποτίμηση. Αν κάποιος χαλάρωσε (και μάλλον κι υποτίμησε), αυτός ήταν ο Καζολάουλαουσκας που άφησε τον Θεοδόση να γουστάρει. Όπως επίσης άφησε την "κοντή" πεντάδα του ΟΣΦΠ να γυρίσει το ματς στην 4η. Λάθος το ότι άφησε τον Ζαμπόν Γκόρντον μέσα (με συνέπεια να κάνει μαλακιούλες επιθετικά κι αμυντικά). Βέβαια θα πει κανείς, όταν είσαι με τόσους πόντους μπροστά και βλέπεις τ' αστέρια των άλλων να έχουν μπρικάρει, δεν παίρνεις δα και ταϊμάουτ με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του άγνωστου πιτσαιρικά Μαντζάρε για να αλλάξεις το σύμπαν και να πεις στους ακριβοπαικταράδες σου "μπλιέτ, πασόλ νάχουι, πλέι ντίφενς εντ κατ δε κραπ ορ άι φακ γιου εντ γιόρ γκραντμάδερς" (αλλά όταν δείχνουν οι πιτσιρικαραίοι των άλλων ότι έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους και μέσα σε δευτερόλεπτα σου κουτσουρεύουν σημαντικά τη διαφορά, πρέπει έστω με το που περνάει από δίπλα σου ο Θεοδόσης κατεβάζοντας μπάλα, ένα "άι χεβ όνλι ουάν γουόρντ φορ γιου : Γκούλαγκ"). Μάλλον υποτιμάς την υπερπροσπάθεια (αλλά και το αναγνωρισμένο ταλέντο κάποιων από τους παίκτες του ΟΣΦΠ), όταν λες για Κιριλένκο : δεν έδειξε να ήταν ανίκητος φόβος και τρόμος. Κέσελ και Παπανίκ, τον στρίμωξαν αρκετά από την αρχή. Ακόμη κι ο Βαγγέλης σε δύο φάσεις του πήρε το σπασουάρ ("ακόμη", όχι γιατί ο Μάντζαρης δεν είναι ένας μικρός αμυντικός θεός με φοβερό τάιμινγκ κι ευστροφία και ΘΡΑΣΟΣ, αλλά γιατί του υπολείπεται αρκετών εκατοστών. Ύψους, σίγουρα). Εγώ θα έλεγα ό,τι μπορούσε έκανε ο Τζακ Πάλανς του μπάσκετ. Άλλοι ήταν που δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και των ονομάτων τους. Άλλωστε αν δεν τους κλείδωναν το ψηλό παιχνίδι από νωρίς οι διαιτητές (που τελικά μάλλον για 3 περιόδους δεν σφύριζαν ΤΣΣΚΑ, αλλά ΟΝΟΜΑΤΑ, όταν το ξανάδα. Μετά, σαν να το ξανασκέφτηκαν), ίσως και να μην είχε χρειαστεί να είχε γίνει και τόσο γκραν-γκινιόλ το πράγμα (όχι ότι δεν κωλοβάρεσαν "αδικαιολόγητα" και κάποιοι στην αρχή από τον ΟΣΦΠ, ούτε ότι δεν έπαιζαν καλά -συν το ξεκώλωμα του Θεοδόση- οι τσεεσκάδες. ΕΙΝΑΙ άλλωστε κορμάρες). Τέλος, ακόμη και την τύχη βάλε σαν παράγοντα, αλλά μην την πέφτεις στον Κυριλέ...
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 πρέπει έστω με το που περνάει από δίπλα σου ο Θεοδόσης κατεβάζοντας μπάλα, ένα "άι χεβ όνλι ουάν γουόρντ φορ γιου : Γκούλαγκ"). So true
MJBulls23 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Αμαν πια με αυτα τα βιντεο συνεχεια. Δεν κατακτησατε πια και την Ευρωλιγκα ελεος!! Oh wait..... Συνεχιστε την δημοσιοποιηση τετοιων βιντεο αν και αυτο δεν μου αρεσε λογω του τραγικου κομματιου(ηχητικου). Το καλο θα ηταν ενα αφιερωμα απο την αρχη της χρονιας, μετα απο τις αρχικες ηττες και την τραγικη κατασταση της ομαδας και σιγα σιγα την ολη πορεια απο το ναδιρ πραγματικα οπου ησασταν σε καποια στιγμη εως και τα πλειοφ και τους 8 οπου χασατε το 1ο παιχνιδι κλπ κλπ εως την κατακτηση απο το -19 εως το +1. 15-20 λεπτα αφιερωμα με ωραια ηχητικα ομως, ωραια κομματια και οχι τιποτα βλακειες. Ποιος θα το κανει? 1 μερα υποθεση ειναι..... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2012 από MJBulls23
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 ωραια κομματια και οχι τιποτα βλακειες. Κατι μου λεει οτι αυτο που θεωρεις εσυ ωραιο, εγω θα το θεωρω βλακεια. Αποψεις 1 μερα υποθεση ειναι..... Get to work λοιπον, για να το κανεις οπως σου αρεσει
MJBulls23 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Κατι μου λεει οτι αυτο που θεωρεις εσυ ωραιο, εγω θα το θεωρω βλακεια. Αποψεις Το εχω σκεφτει απειρες φορες αυτο και πραγματι υπαρχει τεραστια(καποιος θα ελεγε απολυτη) υποκειμενικοτητα στο εαν ενα κομματι ειναι καλυτερο απο ενα αλλο, αλλά στην πραγματικοτητα σε μερικες περιπτωσεις δεν υπαρχει υποκειμενικοτητα. Και οχι δεν μιλαω για περιπτωση καταργησης της υποκειμενικοτητας μεσα απο την διαδικασια της δημοκρατικης αναδειξης ενος κομματιου ως καλυτερου εναντι ενος αλλου, δηλαδη με την διαδικασια της πλειοψηφικης, μεσα απο ενα τεραστιο συνολο, προτιμησης του ενος εναντι του αλλου, αρα και ορισμο του πλειοψηφισαντος κομματιου του ως αντικειμενικα καλυτερο. Οχι δεν εννοω αυτο. Εννοω τον εως και δικτατορικο ορισμο οπως θα μπορουσε να πει καποιος, με κριτηρια ομως λογικης, του να ορισω ενα κομματι καλυτερο απο αλλο. Πχ δεν μπορω να δεχτω την γνωμη καποιου ως αληθη με τιποτα οτι η "Moonlight sonata" του Μπετοβεν εκτελεσμενη απο τον Wilhelm Kempff πχ ειναι χειροτερο μουσικο κομματι απο οποιοδηποτε τραγουδι του Ρουβα πχ. ΔΕΝ υπαρχει υποκειμενικοτητα σε αυτο το πραγμα. Πως να γινει? Οσα 14χρονα και να μου πουνε οτι το ταδε τραγουδι του Ρουβα ειναι θεικο, οσα 17χρονα και να μου πουνε οτι δεν τους αρεσει η Moonlight sonata, οσα 28χρονα και να μου πουνε οτι .....,κλπ κλπ, οσοι και να μου το πουνε, δεν μπορω να το δεχτω! Get to work λοιπον, για να το κανεις οπως σου αρεσει Βαριεμαι! Για αυτο πρεπει καποιος αλλος να το κανει....
Tilemaxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μάλλον θα βγεί επίσημο DVD με όλη την πορεία της ομάδας, αλλά λογικά μετά τους τελικούς της Α1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις