Erwdios Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δηλαδή έστω ότι επικρατούν οι έδρες στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας φέτος (πιθανό) και πάει ο Ολυμπιακός στο F4, ενώ ο ΠΑΟ μείνει εκτός. Τότε, τα 3 από τα 4 τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός θα έχει καλύτερη ευρωπαϊκή παρουσία από τον ΠΑΟ και μάλιστα με διαφορά. Π.χ. πέρσι ο ένας πήγε στον τελικό και ο άλλος στους 16. Τη μία από τις 4 χρονιές που ο ΠΑΟ πήγε καλύτερα, ήταν επειδή κέρδισε τον Ολυμπιακό με ένα καλάθι. Με βάση αυτήν την εικόνα, ο ουδέτερος παρατηρητής που λογικά θεωρεί την Ευρωλίγκα πιο σοβαρή διοργάνωση από το ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύεις ότι θα έλεγε πως ο ΠΑΟ είναι καταφανώς αγωνιστικά ανώτερος τα τελευταία 4 χρόνια; Και η πλάκα είναι ότι πέρυσι και πρόπερσι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είχε φτάσει στη φάση των 16, αλλά δεν θυμάμαι κανέναν να μιλάει περί καλύτερης ομάδας για πέρυσι ας πούμε που έχασε το πρωτάθλημα. Αλλά είπαμε, πήραμε μία καραμέλα, 14 χρόνια τώρα που κυριαρχεί ο Ολυμπιακός και την πιπιλάμε ασταμάτητα.
Tilemaxx Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Η περσυνή μαγκιά ήταν οτι έφτασε στους 16 με ρόστερ επιπέδου Καβάλας. Βέβαια είχαμε και ευνοική κλήρωση, αλλά και πάλι. Είδαμε το "καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών" τι έκανε με Ρούμπιν και Κοπεγχάγη.
ioannnis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αυτο που δεν καταλαβαινουν καποιοι φανατικοι ολυμπιακοι ειναι οτι ο Παναθηναικος δουλευει οχι μόνο για λογ/σμο της Ελλαδας αλλα και για λογ/σμο του ιδιου του Ολυμπιακου. Αποκλειοντας τη Μπαρτσελονα στην εδρα της οποιας θα γινει το final 4, θα εχει προσφερει μεγαλη υπηρεσια Ισχυει και παλι οτι 2 ομαδες απ την ιδια χωρα στο final4 παιζουν ημιτελικο υποχρεωτικα μεταξυ τους?
Chris_85 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μολις γυρισα απ'εξω, δεν εχω δει στατιστικα/κριτικες κτλ. Λοιπον, η αισθηση που αποκομισα απο τα παιχνιδια: Για τον ΟΣΦΠ: Αυτα τα παιχνιδια γινονται 1 φορα / 30 χρονια και δεν χωραει ιδιαιτερη κριτικη. Δεν ειμαστε τοσο καλη ομαδα ωστε να δικαιολογειται το 47-9. Ξεκαθαρα πραγματα, η Σιενα δεν κατεβηκε στο Σεφ. Σιγουρα υπηρξε ψυχολογικο προβλημα της Σιενα, και αν πιστεψουμε πως ξεμπερδεψαμε με τους Ιταλους, θα αντιμετωπισουμε προβλημα. Ειδα ομως την ομαδα σοβαρη, επαιξε ξυλο κυριολεκτικα με τους Ιταλους και τους εδειρε, δεν μασησε πουθενα και επαιξε σκυλισια αμυνα μεχρι το τελευταιο δεκάλεπτο. Eξαιρετικος ο Μπουρουσης, πρωτη φορα ειδα να τον παιζουν ξυλο στην αμυνα και να μην εκνευριζεται στο ελαχιστο (σου λεει, ποιος καθεται παλι εναν μηνα εξω..). Κατσίβελης και Γκορντον, εκπληκτικοι. Ειδικα το καρφωμα του αμερικανου ήταν ολα τα λεφτα. Για τον Παο: Ειδα τα τελευταια 15' και καποιες φασεις απ το πρωτο ημιχρονο. Αλλα να γραψω πρωτα την αποψη 2 φιλων μου, βαζελων μεχρι το κοκκαλο, που παιζουν μπασκετ. Λοιπον, ο πρωτος μου ειπε για πολλα σφυριγματα εδρας, για εναν ΔΔ που οντως εβαλε πολλα στην αρχη, εβαλε και το τελευταιο τριποντο "και γι αυτο τον καναν Θεο" οπως μου ειπε χαρακτηριστικα, αλλα "πουλησε τη μπαλα σε κρισιμα σημεια στο 4ο δεκαλεπτο, εκανε πολλα λαθη και στα λεω ενω ξερεις οτι τον λατρευω". "Ο Ρουμπιο με το που τον εβαζε, τον ποσταρε ο ΔΔ και ηταν εν γενει, τραγικος. Ο Λακοβιτς εβαζε τα απιστευτα, αλλα επιμενω, η διαιτησια ηταν τραγικη στα κρισιμα.." Ο δευτερος δε μου μιλησε για διαιτησια. Μου ειπε πως δεν νομιζει οτι το παιχνιδι κριθηκε εκει (γιναν αρκετα λαθη απο τον τριτο διαιτητη και για τις 2 ομαδες), αλλα πως "τη Μπαρτσα την κρατησαν στο παιχνιδι κατι τεραστια σουτ του Ναβαρο και του Λακοβιτς στο 2ο και το 3ο δεκαλεπτο, καθως και τα λαθη που καναμε στο τελος του παιχνιδιού. Η ομαδα επαιξε εξαιρετικη άμυνα, εκτος απο το τελος του 4ου δεκαλέπτου και παρόλα αυτα, οι Ισπανοι ντυθηκαν ..Μπουλς με 50%+ στα τριποντα.. Τωρα πως το ειδα εγω.. Εκει που ήμουν βλεπαμε ΟΣΦΠ, αλλα το γυρισαμε 2-3 φορες. Λοιπον σε μια απ αυτες, ειδα τον Σαδα αγχωμενο, να εχει τη μπαλα και ο Νικολας να τον παιζει αμυνα απ τα 2 μετρα (!). Προφανως εντολη του Ομπραντοβιτς, ο οποιος πιστευω πως πηρε την ταυτοτητα του Πασκουαλ σε οτι αφορα την προετοιμασια (ψυχολογικη και αγωνιστικη) του αγωνα. Στα τελευταια 15', εγω προσωπικα ειδα εναν Παο να μασαει σιδερα. Η αμυνα του ηταν φανταστικη, ο Καλαθης πανω στον Ναβαρο (χεχε) ηταν συγκλονιστικος, και μια Μπαρτσα χωρις αρχη-μεση-τελος να μη μπορει να κανει τα στοιχειωδη. Ειδα προς εκπληξη μου τη μπαρτσα με σαδα/Λακοβιτς στον ασσο (πιστευα πως ηταν κλειδι η αμυνα στο Ρουμπιο οπως εγραψα σε ενα προηγουμενο ποστ) και απ οτι φαινεται, ειχε βγει εκτος παιχνιδιου απο νωρις. Εκει που ο Παο ειχε παρει διαφορα 5-6 ποντων, εχασε τη συγκεντρωση του και η Μπαρτσα παιζοντας μπασκετ αλάνας κατ'εμέ, εβαλε 2-3 μεγαλα σουτ, μερικα δυσκολα καλαθια ο Λακοβιτς καθως και ανανεωσαν με επιθετικα ριμπαουντς οι ψηλοι της, και πηρε κεφάλι. Παρ'οτι επαιζε με τον Λακοβιτς ασσο(μεχρι και ο Ναβαρο τα πηρε σε καποια φαση μαζι του που δεν πασαρε), παιζοντας ανορθοδοξο μπασκετ, καταφερε να περασει μπροστα εκμεταλλευομενη την δικη σας αμυντικη αδρανεια και τα λαθη που κανατε -σχεδον αβιαστα- στην επιθεση. Για να τα λεμε ομως ολα, υπηρχε και ενα δωρο της διαιτησιας, σε ανυπαρκτο φαουλ του Φωτση πανω στον Βασκεθ. Εν κατακλειδι, πιστευω πως ο Παο επαιξε εξαιρετικα, υποχρεωσε τη Μπαρτσελονα σε ενα πολυ ασχημο παιχνιδι και θα μπορουσε να ειχε φυγει με το διπλο. Το οτι δεν κερδισε δεν ξερω αν οφειλεται στη διαιτησια, σε κενα που ειχε στην αμυνα του προς το τελος του παιχνιδιου, σε λαθη που γιναν στη επιθεση, ή σε ολα αυτα μαζι. Ξερω ομως οτι μπορειτε καλλιστα να κερδισετε την Πεμπτη (με ακομα μεγαλυτερη συμμετοχη του Μαριτς) και να κανετε το μπρεικ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 μπλαμπλαμπλα Βρηκα τι θα κανω. Αυτο το κολπο με τους "φιλους βαζελους που βλεπανε το ΟΣΦΠ-Σιενα" την ωρα που ο ΠΑΟ επαιζε με τη Μπαρτσελονα εκτος εδρας, εχει πλακα. Στους τελικους θα επιστρατευσω κι εγω "φιλους γαυρους". Οποτε διαμαρτυρεστε εσεις για διαιτησια θα σας απανταω μεσω "των φιλων μου γαυρων" που θα εχουν πρωτα να πουν για τον κακο Σπανουλη που πουλησε τη μπαλα 10 φορες την 4η περιοδο, τον ΠΑΟ που εμοιαζε στους Σικαγο Μπουλς και τελος τη διαιτησια που σας αδικησε σε μια φαση. ΥΓ. Ακομα περιμενω σχολιασμο σου σε αυτες τις απολυτες και σιγουρες αποψεις σου Οπως θα σπρωχνοταν και οι Τουρκικες επειδη ειναι χορηγος η Turkish airlines.. Το ακουσαμε παντως και αυτο, ο Παο του 1μιση pg μπορει να ελεγξει καλυτερα το ρυθμο. Οκ παλικαρια. Καλες κωλοτουμπες ΥΓ2. @Fillipos Τα τελευταια 4 χρονια εχω παρει τιτλο στην Ευρωλιγκα, ο ΟΣΦΠ τι ακριβως πηρε? Να επικαλουσουν την περσυνη σεζον να το συζητουσαμε. Παντως, συγκρινεις ανομοια μεγεθη. Στο ποδοσφαιρο βγαινουν οι ελληνικες ομαδες και τρωνε σφαλιαρες. Στο μπασκετ, ακομα και την τελευταια 4ετια την οποια επικαλεισαι καμια ομαδα δεν εφαγε σφαλιαρες και οι 2 ομαδες εχουν πρωταγωνιστικο ρολο στη διοργανωση. Απλα η μια εφτασε λιγο ψηλοτερα τη μια σεζον, η αλλη λιγο χαμηλοτερα και τουμπαλιν, καποια χτυπησε και τιτλο (αυτη που χτυπαει τιτλους εδω και 15χρονια βασικα) και thats it. Και νομιζω οτι οι Ευρωπαικοι τιτλοι μεταφραζονται και εγχωρια. Οπως και τα εγχωρια μεταφραζονται και σε Ευρωπαικες διακρισεις της 1 ομαδας και καλες παρουσιες της αλλης.
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Midi, αποφάσισε ποια είναι τα επιχειρήματά σου όμως. Με βάση το επιχείρημά σου για τον ποδοσφαιρικό ΟΣΦΠ, η εικόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δείχνει την πραγματική αξία των ομάδων. Ο ΟΣΦΠ λες ότι δεν πάει καλύτερα από τον ΠΑΟ στην Ευρώπη (συχνά πάει και χειρότερα), άρα δεν είναι καλύτερος του ΠΑΟ και δεν αξίζει τα συνεχή του εγχώρια πρωταθλήματα. Προφανώς και οι δύο ομάδες είναι μικρομεσαίες για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, άρα οι συγκρίσεις γίνονται για το ποια πήγε στους 32 και ποια στους 16. Αν εφαρμόσουμε αυτήν τη σκέψη (τη δική σου, έτσι; )στο μπάσκετ, τα τελευταία (4) χρόνια ο Ολυμπιακός πάει καλύτερα στην Ευρώπη από τον ΠΑΟ. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όντως, ο ΠΑΟ πήρε τίτλο και θα μείνει στην ιστορία. Πήρε τίτλο όμως τη χρονιά που και ο ΟΣΦΠ έφτασε ημιτελικό και αποκλείστηκε στο ένα σουτ (δεν το λες ακριβώς και χαώδη διαφορά ποιότητας, ασχέτως αν οι τίτλοι κρίνονται στο ένα σουτ). Φυσικά, όταν μιλάμε για μπάσκετ, οι ομάδες μας είναι κορυφαίες, άρα οι συγκρίσεις γίνονται σε επίπεδο F4, τελικών, άντε 8άδας. Άρα, με τη δική σου λογική, ο ΠΑΟ δεν αξίζει τους συνεχείς του τίτλους. Αν τους άξιζε, θα ήταν σταθερά καλύτερος στην Ευρώπη. Να σημειώσω ότι εγώ δεν συμφωνώ με το επιχείρημα. Παραδείγματα πολλά. Ο ΟΣΦΠ πέρσι πήγε στους 16 του Champions League, αλλά στο πρωτάθλημα ήταν χειρότερος από τον ΠΑΟ. Φέτος ο ΠΑΟ ρεζιλεύτηκε στην Ευρώπη, ενώ ο Άρης μάγεψε, αλλά ο ΠΑΟ πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ πέρσι η Μπαρτσελόνα πήρε το ευρωπαϊκό και η Κάχα το πρωτάθλημα. Εγώ λοιπόν το λέω ότι δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική και δεν υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟ ήταν της πλάκας πέρσι στο μπάσκετ επειδή αποκλείστηκε στους 16. Αν όμως μου λες τέτοιου είδους απόψεις, πρέπει να βγεις και να πεις ότι το 2010 και το 2008 ο ΠΑΟ είναι βέβαιο ότι πήρε το πρωτάθλημα μπάσκετ με τη διαιτησία, γιατί στην Ευρώπη πήγε χάλια. Σκέψου, αποφάσισε και πες μας.
Chris_85 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 μπλαμπλαμπλα Βρηκα τι θα κανω. Αυτο το κολπο με τους "φιλους βαζελους που βλεπανε το ΟΣΦΠ-Σιενα" την ωρα που ο ΠΑΟ επαιζε με τη Μπαρτσελονα εκτος εδρας, εχει πλακα. Στους τελικους θα επιστρατευσω κι εγω "φιλους γαυρους". Οποτε διαμαρτυρεστε εσεις για διαιτησια θα σας απανταω μεσω "των φιλων μου γαυρων" που θα εχουν πρωτα να πουν για τον κακο Σπανουλη που πουλησε τη μπαλα 10 φορες την 4η περιοδο, τον ΠΑΟ που εμοιαζε στους Σικαγο Μπουλς και τελος τη διαιτησια που σας αδικησε σε μια φαση. ΥΓ. Ακομα περιμενω σχολιασμο σου σε αυτες τις απολυτες και σιγουρες αποψεις σου Καλες κωλοτουμπες ΥΓ2. @Fillipos Τα τελευταια 4 χρονια εχω παρει τιτλο στην Ευρωλιγκα, ο ΟΣΦΠ τι ακριβως πηρε? Να επικαλουσουν την περσυνη σεζον να το συζητουσαμε. Παντως, συγκρινεις ανομοια μεγεθη. Στο ποδοσφαιρο βγαινουν οι ελληνικες ομαδες και τρωνε σφαλιαρες. Στο μπασκετ, ακομα και την τελευταια 4ετια την οποια επικαλεισαι καμια ομαδα δεν εφαγε σφαλιαρες και οι 2 ομαδες εχουν πρωταγωνιστικο ρολο στη διοργανωση. Απλα η μια εφτασε λιγο ψηλοτερα τη μια σεζον, η αλλη λιγο χαμηλοτερα και τουμπαλιν, καποια χτυπησε και τιτλο (αυτη που χτυπαει τιτλους εδω και 15χρονια βασικα) και thats it. Και νομιζω οτι οι Ευρωπαικοι τιτλοι μεταφραζονται και εγχωρια. Οπως και τα εγχωρια μεταφραζονται και σε Ευρωπαικες διακρισεις της 1 ομαδας και καλες παρουσιες της αλλης. Πρεπει να δυσκολευεσαι να κατανοησεις την ελληνικη, δεν εξηγειται αλλιως. Τεσπα, οταν μαθεις να διαβαζεις αυτα που γραφει ο συνομιλητης σου, τα ξαναλεμε.. Οσο για κωλοτουμπες, "να λολα ενα μηλο.." Υ.Γ. Βεβαια τι να πεις για ατομο που του ευχεσαι καλη επιτυχια, και σου λεει οτι δεν την εννοεις και απο πανω?? Σουρεαλισμος.. Ευτυχως υπαρχουν βαζελοι χωρις τετοια συνδρομα καταδιωξης, με τους οποιους μια χαρα γινεται η κουβεντα.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 chris_85, να με συμπαθάς ρε μαν, αλλά από το χθεσινό παιχνίδι και από την ανάλυση σου φαίνεται πως μπασκετ παρακολουθείς μέσα από καλειδοσκόπιο. Δε σου τη λέω ως μετά χριστόν προφήτης, αλλά αυτό το 1.5g και πως θα ελεγξετε το ρυθμό, ακόμα μου φέρνουν χαμόγελο.
Chris_85 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Xmm.. Βεβαια.. Εσυ λοιπον που γνωριζεις το αθλημα, απαντησε μου σε 4 ερωτηματα: 1. Πουλησε ή οχι ο ΔΔ τη μπαλα σε αρκετες επιθεσεις στο τελος του παιχνιδιου, επειδη ηταν σκασμενος (38λεπτα επαιζε) με αποτελεσμα να κανει καθοριστικης σημασιας λαθη?? Αν ειχε παραπανω απο μισο (ναι γι αυτο 1,5) πλευ μεικερ ο Παο, θα του εδινε ή οχι περισσοτερες ανασες ο Ομπραντοβιτς, ωστε να τον εχει ξεκουραστο στο τελος (ολοκληρος ΠΑΟ επαιξε 2 λεπτα απο τα 40 με αλλον Pg εκτος του ΔΔ)? 2. Ειδες ή οχι προς το τελος του παιχνιδιου, πως ελειψε η προσωπικη ενεργεια ενος παικτη, ο οποιος θα εδινε μια - δυο ευκολες ασιστς, ωστε να μπουν ακοπα μερικοι ποντοι? Εχεις παρακολουθησει τι γινεται στο τελος των αγωνων στο μπασκετ, οπου μιση πασα μπορει να ειναι ολο το παιχνιδι, και ποσο "βαραινει" στο τελος του παιχνιδιου να εχεις παικτες με τετοια χαρακτηριστικα? 3. Ο Καλαθης επαιξε εκπληκτικη αμυνα πανω στον Ναβαρο. Που αναιρει αυτο, οσα εγραφα για τον Παο του 1,5 pg? Ο Καλαθης θα μπορουσε να ειναι καλλιστα pg, sg, ακομα και τριαρι.. 4. Ο Παο ηλεγξε τον ρυθμο, σωστα?? Δηλαδη, καταφερε να μη φαει αιφνιδιασμους.. Θυμισε μου ομως σε τι σκορ πηγε το ματς......... Και ξαναλεω, ο Παο επαιξε εξαιρετικα. Αυτο δεν αναιρει ομως, οτι η μετρια εως κακη Μπαρτσελονα μπορεσε να κερδισει τον εξαιρετικο Παο. Αν δεν το βλεπεις αυτο, αν νομιζεις οτι ο Παο εχει πλευ μεικερ και πως μπορει να κοντρολαρει το ρυθμο με την αμυνα οπως λεγατε (αμυνα που τρωει 83 ποντους συμπληρωνω), ε τοτε, εντελως φιλικα, σου προτεινω να ψαχτεις γιατι καπου το χεις χασει.. Μεχρι και ο Γκορντον απο μας, θα ειχε τουλαχιστον επι 15' την ευθυνη της οργανωσης της ομαδας σας. Κυριολεκτω.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Πριν σου απαντήσω, τον ρυθμό θα μας πεις πως τον επέβαλε ο παο; Κακή η Μπαρτσελόνα; Στον καναπέ έμεινε μαζί με τη Σιένα. Ειλικρινά, σταμάτα να βλέπεις τον παο με αυτόν τον τρόπο, αδικείς τις γνώσεις σου στο άθλημα.
Erwdios Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Κακή η Μπαρτσελόνα; Στον καναπέ έμεινε μαζί με τη Σιένα. Ειλικρινά, σταμάτα να βλέπεις τον παο με αυτόν τον τρόπο, αδικείς τις γνώσεις σου στο άθλημα. Αν θεωρείς ότι η χθεσινή Μπαρτσελόνα ήταν καλή, μάλλον άλλο αγώνα βλέπαμε.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αυτό που λέω είναι πως σε κάθε αγώνα μπάσκετ παίζουν 2 ομάδες. Το πόσο κακή εμφανίζεται η μία ομάδα, έχει να κάνει με το πόσο καλή είναι η αντίπαλη ομάδα.
Chris_85 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Πριν σου απαντήσω, τον ρυθμό θα μας πεις πως τον επέβαλε ο παο; Κακή η Μπαρτσελόνα; Στον καναπέ έμεινε μαζί με τη Σιένα. Ειλικρινά, σταμάτα να βλέπεις τον παο με αυτόν τον τρόπο, αδικείς τις γνώσεις σου στο άθλημα. Προφανως καταλαβαινουμε διαφορετικα το τι σημαινει "επιβαλλω το ρυθμο μου". Ξαναλεω, ο Παο χτες καταφερε πολυ σημαντικα πραγματα μεσα στο παιχνιδι (οπως τον περιορισμο των αιφνιδιασμων, τον ελεγχο των ριμπαουντς), αλλα δεν επεβαλλε πληρως τον ρυθμο του (ματς που πηγε στους 83π, δεν καταφερε να παγιωσει διαφορα, λαθη σε υπερ-κρισιμα σημεια, αγχωδεις/βιαστικες επιλογες κτλ κτλ). Και θα το δεις αυτο σε καποιον απο τους προσεχεις αγωνες, τα ματς στους 80+ ποντους ειναι πολυ πιο δυσκολο να κριθουν στο ενα σουτ, απ οτι αυτα των 65, ασχετα με το τι συνεβη χτες. btw δεν υπονόησα πουθενα πως η κακη μερα της Μπαρτσα δεν εχει να κανει και με το εξαιρετικο διαβασμα απο τον Ομπραντοβιτς. Το ζητημα ειναι ομως, πως οι Ισπανοι παιζουν απο θεση ισχυος τον Παο, και ο προπονητης σας καλειται να βγαλει (αλλους τοσους) λαγους απο το καπελο του, για να τους (ξανα) δυσκολεψει. Αν η μπαρτσελονα ειχε μια στοιχειωδη αντιδραση στα προβληματα που της βαλατε (που δεν ειχε) θα βλεπαμε αλλο ματς (εκει παει και το σχολιο μου για "κακη Μπαρτσελονα", στον τροπο που αντιμετωπισε και ανταπεξηλθε στις δυσκολιες που της βαλατε). Τωρα, αν καταφερετε να της ξαναδημιουργησετε τοσα προβληματα και αυτοι συνεχισουν να παιζουν μπασκετ αλανας εναντιον σας, ειναι προφανες πως παιζουν με τη φωτια. Περιμενω τα σχολια σου, να δω που εκανα λαθος για τον 1,5 pg.
Anubis13 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μπορειτε να δειτε τα στατιστικα της Μπαρτσελονα για να δουμε αν ηταν καλη. Και δευτερον πειτε μας σε ποιον αγωνα ηταν καλη?
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ο παο εχθές έδειξε ποια ήταν η ιδέα πάνω στην οποια χτίστηκε. Ότι για τον ρυθμό είναι υπεύθυνη όλη η ομάδα, έτσι έπαιξε 25+ λεπτά, στα οποία κι είχε μόνο πόντους μέσα από το ζωγραφιστό και αυτήν την ιδιάζουσα ζώνη . Στη συνέχεια άνοιξε τον ρυθμό και πήρε τη διαφορά των 6 πόντων και μετά ήρθε το μπλακ άουτ του 32'-35', στο οποίο 3λεπτο τα λάθη ήρθαν από τους ψηλούς, τόσο στο ροτέισον στην άμυνα όσο και στα λέι απ κάτω από το καλάθι. Φανερά πια, λοιπόν ο κοουτς ομπράντοβιτς δεν πιστεύει σε αυτό που ευαγγελίζεσαι με τα pg (η δική μου άποψη είναι κοντύτερα στη δική σου, αλλά εμείς βλέπουμε την ομάδα 1-2 φορές την εβδομάδα κι όχι 8 ώρες καθημερινά), όπως πίστευε και τα κατάφερε να τα πάρει όλα χωρίς κλασσικό πεντάρι. Επομένως, για ακόμα μία χρονιά χτίστηκε ένας παο, πάνω στα συστήματα του προπονητικού τιμ και όχι πάνω στη συνταγή 3-6-3 ή κάποια παρόμοια. Ο παο λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενα σου έχει 1.5 pg, θέλω να πιστεύω πως εννοείς ως ολόκληρο (1) τον Διαμαντίδη και από 0.25 τεπιτς και καλάθης. Αν βαζεις 1 στον ΔΔ και 0.25 στον Καλάθη, οι υπόλοιποι pg της euroleague που ακριβώς βρίσκονται και πόσες ομάδες έχουν τουλάχιστον 1ΔΔ; Θέλουμε να δούμε το παιχνίδι από απόσταση για το που υστέρησε ο ΠΑΟ, μα στο 3, όπου ο Σάτο έπιανε μόνο χώρο στην πεντάδα για 20 λεπτά και δεν έκανε τα αυτονόητα και δεν πήρε το κάτι παραπάνω από τους ψηλούς του, κανείς δεν περίμενε τους Φώτση/Τσαρτσαρή να μην σκοράρουν 10-15 πόντους τουλαχιστον κι οι 2 μαζί όταν όλο το επιθετικό παιχνίδι μέσα στο ζωγραφιστό. Αν είχε συμβεί το ένα από τα 2 (σατο ή ψηλοί) ή έστω να μην είχε χάσει τη βολή ο Μαριτς, σήμερα όλοι θα μίλαγαν για το ιδιοφυές παιχνίδι του παο. Καλό είναι να έχουμε τη δική μας προπονητική άποψη, για παράδειγμα εγώ θα είχα αγοράσει τον φτηνό Ζήση (που δεν τον συμπαθώ ως παίκτη και στην κλίμακα του ΔΔ είναι 0.65) ή τον Μακιντάιρ, αλλά δε γίνεται να βγαίνουμε και να κρίνουμε την κάθε θέση όταν η ομάδα τη σωστή περίοδο παίζει το μπάσκετ που είδαμε εχθές. Σημείωση, το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟ θα διδάσκεται σε σεμινάρια προπονητικής και για εμένα εχθές ο πασκουάλ ξεβρακώθηκε (υπήρχαν πλάνα του μετά από φάσεις του παο που κοίταγε σαστισμένος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις