Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή παράλληλα βλέπω και ΕΡΤ όπου ακούστηκε αυτό ότι θα πάει σε 5ο ματς - δεν καταλαβαίωνω την αισιοδοξία,

Οπως κερδισαν δυο φορες οι λαμποριανοι στην εδρα τους, ετσι θα κερδισουν και οι παναθηναικοι δυο φορες στη δικη τους(και πιο ευκολα, λογικα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οσο παιζει ο Μητσαρας μεσα ολα ειναι πιθανα..Πλεον βεβαια παιζουμε με την πλατη στον τοιχο αλλα εγω προσωπικα ελπιζω..Ας κανουμε αρχικα το 2-1 στο ΟΑΚΑ και βλεπουμε..

diamantidis_0.jpg?itok=mA4WwTAF

• Like 1

Με τον δε Καλαθη εχει απο το τοπ16 κι επειτα που γελαω δυνατα με τη λογικη οτι παει για ηγετης. Το παιδακι ειναι μετριος ρολιστας και κατι ξερει η Μπαρτσελονα που δεν ανεβασε την προσφορα της πανω απο 1.5μυριο.

Α γιατί είχα την εντύπωση πως είναι υπερπαιχτης και όχι ένας αξιοπρεπής περιφερειακος με έμφαση στην άμυνα..

Επίσης ποιος θα το λεγε ότι από το '12 ο καλαθης ήταν μισός περιφερειακος σε ότι αφορά την απόδοση του στην επίθεση (κάτι που δε φαίνεται πως έχει βελτιώσει σημαντικά και σε διάρκεια).

Πάντως ο καλός παο μπορεί να πάρει τρία ματς με αυτή την κουτσα. Αρκεί να κόψει τελείως τα αψυχολογητα τρίποντα. Σε ότι αιφνιδιασμο βγάλαν οι Ισπανοί είχε προηγηθεί κακό σουτ του παο και αμυντικό ριμπάουντ που βρήκε την άμυνα σας τελείως αποδιοργανωμενη. Καλύτερα βασικά να μην ξανασουταρετε.

Α γιατί είχα την εντύπωση πως είναι υπερπαιχτης και όχι ένας αξιοπρεπής περιφερειακος με έμφαση στην άμυνα..

Βασικα ποιος να το 'λεγε οτι ο Καλαθης στο peak της μπασκετικης του ηλικιας και μετα απο μια μακρα περιοδο στο ΝΒΑ θα επεστρεφε χειροτερος ως παιχτης σχεδον σε ολους τους τομεις του παιχνιδιου του. Και επιπλεον, πιο αργος. Το 'λεγα εγω βασικα σε ορισμενους εδω μεσα που μου λεγαν χαρακτηριστικα "οταν θα κανει παπαδες στο Νταλας ξαναμιλαμε". Αποτι φαινεται ομως τον σουταραν απο το Νταλλας και προς το παρον παππαδες δεν μπορει να κανει ουτε στον Ανταμς και τον Τζειμς... Απιστευτη πτωση.

Οσον αφορα την εμφαση στην αμυνα, ετσι πιστευα κι εγω, οτι το 'χε αλλα οποιος δει το χθεσινο παιχνιδι καταλαβαινει οτι οι μισοι ποντοι που φαγαμε χθες ειναι απο εναν Καλαθη που τον εχουν κανει γιογιο οι...Ανταμς και Τζειμς. Βασικα ο Καλαθης σε αυτη τη σειρα εξασφαλισε συμβολαιο ανω του 1μυριου για τον καθενα απο αυτους, του χρονου. Επισης καλη η καραμελα περι αμυνας, αλλα πραγματικα, θυμαμαι αρκετα παιχνιδια φετος που εχει εκτεθει αμυντικα.

Η μονη δικαιολογια που εχει ειναι οτι ο κλοουν του παγκου τον εχει διαχειριστει αρκετα ασχημα ολη τη σεζον, με αποτελεσμα να ειναι πιθανον σκασμενος. Αλλα και παλι, οταν βλεπω τον ΔΔ στα 36 του, σε ενα απο τα τελευταια παιχνιδια της καριερας του να παιζει οπως επαιζε χθες (και οχι μονο χθες), εμενα αν με λεγαν Καλαθη θα σταματουσα την καριερα μου πριν τη σταματησει ο Μητσος. Απο τη στιγμη που δεν ειχα το μπασκετικο εγωισμο και το τσαγανο να μπω στο παρκε και να αποδειξω οτι μπορω να βοηθησω εστω τον Μητσο, θα αποσυρομουν για να παραμεινω αξιοπρεπης. Ακου να μου τρωει 1/4 απο το μπατζετ αυτος ο παιχτης.

Δυο λαθη εχει κανει ο ΠΑΟ με αυτον τον παιχτη και φυσικα στοιχησαν χθες και θα συνεχιζουν να στοιχιζουν.

Ενα ειναι το υψος του συμβολαιου που δε χωραει καμια συζητηση οτι ειναι κοροιδια.

Και δευτερον, οτι προοριζουμε για ηγετη ομαδας αυτον. Τον πιο ανευρο και light hearted Ελληνα ( ? ) που θυμαμαι να εχει περασει απο τον ΠΑΟ εδω και χρονια. Ηγετη. rofl.

Και αν υποθεσουμε οτι εχει γινει προταση κοντα στα 2μυρια για τον Ελιοτ συν το 1μυριο στον Ραντουλιτσα, καταλαβαινουμε προς τα που παει το καραβι και για την επομενη σεζον με αυτους τους 3 για μπροσταρηδες (οπως τους ειδαμε χθες και την Τεταρτη) και αλλους 9 επιπεδου Κουζμιτς (χθες παντως ηταν καλυτερος και απο τους 3 προαναφερθεντες), διοτι δε θα μενει μπατζετ για κατι ποιοτικοτερο.

Άρα συμφωνείς με την άποψη μου πως (τοτε) ο καλαθης ήταν μισός παίχτης για τα χαρακτηριστικά που του προσεδιδαν και συμφωνώ με τη δική σου πως από τότε έπρεπε να εξελιχθεί περισσότερο.

Δεν είναι δικαιολογία ωστόσο, είναι πραγματικότητα, πως οποίος ερχόταν από τη δεύτερη γραμμή άμυνας ήταν ακαταλληλος στο να βοηθήσει ουσιαστικά τον καλαθη. Καλώς ή κακώς, σε τέτοιους παίκτες προσαρμοζεται συνολικά η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας.

Και εμείς που έχουμε με διαφορά την καλύτερη αμυντική περιφέρεια στην Ευρώπη, έχουμε κάνει μάγκες πόσους περιφερειακους ελλειψη σοβαρού αμυντικού στα μετοπισθεν.

Τον πιο ανευρο και light hearted Ελληνα ( ? )

...βρε μια εμμονή με την...."ελληνικότητα" του Καλαθάρα...

Το παλληκάρι έχει πατέρα Έλληνο-αμερικανό ΔΕΥΤΕΡΗΣ γενιάς ΚΑΙ μάνα (Ιρλανδο-)Αμερικανίδα.

Έχει γεννηθεί, μεγαλώσει, σπουδάσει, ανδρωθεί μπασκετικά στην Αμερική, με εξαίρεση την παρουσία του από μετεφηβική ηλικία στην Εθνική Ελλάδας για τη γνωστή ολιγόμηνη τριβή με "Ελλάδα/Ευρώπη" κάποια Καλοκαίρια.

Ολράιτ, έχει επίθετο με ελληνική ρίζα.

...αλλά καν δε μιλάει γρυ Ελληνικά...

Για να μην πούμε για την απουσία ελληνικής παιδείας.

Έκανε 3 χρόνια στον (πολυεθνικό) ΠΑΟ της (πολυεθνικής) Α1 και (έτι πολυεθνικότερης) Ευρωλίγκας, συν ένα ακόμη Ευρώπη (Ρωσία), και μετά είπε να δοκιμάσει αυτό που δεν είχε κάνει στα νειάτα του :

ΝΒΑ, να πάει δηλαδή να δοκιμάσει να πιάσει Σ Τ Η Ν   Π Α Τ Ρ Ι Δ Α  Τ Ο Υ  το παλληκάρι...

(Κι όταν δεν έκατσε, είπε να ξαναγυρίσει στα πιο σίγουρα ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ...)

Τώρα πώς όλα τα παραπάνω τον κάνουν Έλληνα κι όχι Αμερικάνο, beats me.

(...Aμερικανέλληνας, να το δεχτώ ρε παιδί μου. Θα ταιριάζει και με το διαβατήριο.

Όχι ότι ΕΙΝΑΙ, αλλά ας πούμε το δέχομαι.)

Οι Αντετοκούμποι, οι μεγάλοι έστω (Θανασογιάννη εννοώ), πιο Έλληνες είναι από αυτόν.

Ελεος πια με την κουραση του Καλαθη επειδη παιζει 35 λεπτα την εβδομαδα κουραζεται; Οι αλλοι που παιζουν και σε σοβαρα πρωταθληματα τι να πουν δηλαδη;

Μη λεμε οτι θελουμε

• Like 1

Άρα συμφωνείς με την άποψη μου πως (τοτε) ο καλαθης ήταν μισός παίχτης για τα χαρακτηριστικά που του προσεδιδαν και συμφωνώ με τη δική σου πως από τότε έπρεπε να εξελιχθεί περισσότερο.

Οχι γιατι τοτε ηταν σαφως καλυτερος απο σημερα και το αποδεικνυει η τοτε σειρα του με την πανισχυρη Μπαρτσελονα σε συγκριση με την τωρα σειρα που εχει κανει παιχταραδες οτι αντιπαλο γκαρντ βρισκει.

Και τωρα καλος ειναι αλλα οχι για το ρολο του ηγετη. Ρολιστας για δημιουργια και κανα μπασιματακι ειναι πια. Κι αυτο οποτε θυμηθει (γιαυτο ειναι και ρολιστας).

...βρε μια εμμονή με την...."ελληνικότητα" του Καλαθάρα...

Το παλληκάρι έχει πατέρα Έλληνο-αμερικανό ΔΕΥΤΕΡΗΣ γενιάς ΚΑΙ μάνα (Ιρλανδο-)Αμερικανίδα.

Έχει γεννηθεί, μεγαλώσει, σπουδάσει, ανδρωθεί μπασκετικά στην Αμερική, με εξαίρεση την παρουσία του από μετεφηβική ηλικία στην Εθνική Ελλάδας για τη γνωστή ολιγόμηνη τριβή με "Ελλάδα/Ευρώπη" κάποια Καλοκαίρια.

Ολράιτ, έχει επίθετο με ελληνική ρίζα.

...αλλά καν δε μιλάει γρυ Ελληνικά...

Για να μην πούμε για την απουσία ελληνικής παιδείας.

Έκανε 3 χρόνια στον (πολυεθνικό) ΠΑΟ της (πολυεθνικής) Α1 και (έτι πολυεθνικότερης) Ευρωλίγκας, συν ένα ακόμη Ευρώπη (Ρωσία), και μετά είπε να δοκιμάσει αυτό που δεν είχε κάνει στα νειάτα του :

ΝΒΑ, να πάει δηλαδή να δοκιμάσει να πιάσει Σ Τ Η Ν   Π Α Τ Ρ Ι Δ Α  Τ Ο Υ  το παλληκάρι...

(Κι όταν δεν έκατσε, είπε να ξαναγυρίσει στα πιο σίγουρα ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ...)

Τώρα πώς όλα τα παραπάνω τον κάνουν Έλληνα κι όχι Αμερικάνο, beats me.

(...Aμερικανέλληνας, να το δεχτώ ρε παιδί μου. Θα ταιριάζει και με το διαβατήριο.

Όχι ότι ΕΙΝΑΙ, αλλά ας πούμε το δέχομαι.)

Οι Αντετοκούμποι, οι μεγάλοι έστω (Θανασογιάννη εννοώ), πιο Έλληνες είναι από αυτόν.

Μα γιαυτο εβαλα το ερωτηματικο διπλα απο το Ελληνας. Διοτι δεν ειναι Ελληνας. Αμερικανακι που κανει την μπαζα του στην Ευρωπη μετα το fail στο ΝΒΑ. Και θελουμε να τον χρησουμε αντιΔΔ.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει κι ας είναι από την Ταζμανία. Μπορεί όμως να μου εξηγήσει κάποιος πως καταφέρνει στο σουτ να είναι χειρότερος από Μπακατσιά και Ρόντο μαζί;

• Like 1

Εμένα δεν με ενδιαφέρει κι ας είναι από την Ταζμανία. Μπορεί όμως να μου εξηγήσει κάποιος πως καταφέρνει στο σουτ να είναι χειρότερος από Μπακατσιά και Ρόντο μαζί;

Eιναι απλο. Δεν δουλευει. Δεν δουλεψε ποτε στην μεταΖοτς εποχη για να βελτιωθει, οπως φαινεται τελικα. Δεν τον ενδιαφερει καν. Εξαλλου στα 23 του οντας στην ελιτ της Ευρωπης, επελεξε τα πετροδολλαρα της Ρωσιας και το eurocup, αυτο νομιζω λεει τα παντα για τον αθλητη Καλαθη. Ρπειτα γυρισε στην πατριδα του και αφου αναμενομενα failaρε ξαναηρθε Ευρωπη χειροτερος αποτι ηταν για να κανει τις επομενες του αρπαχτες ενω η πορεια του συνεχιζει να ειναι καθοδικη. Η Μπαρτσελονα το 'νιωσε το καλοκαιρι και δεν ανεβασε την προσφορα της περισσοτερο απο οσο πραγματικα αξιζει, εμεις το φαγαμε αμασητο παλι και σπρωξαμε πανω του το 1/4 του μπατζετ για να κανει παρτι με τις Τσεντεβιτες και να μας καταστρεφει σε καθε κρισιμο παιχνιδι απο το τοπ16 κι επειτα.

Απο τους πλεον ακριβοπληρωμενους στασιμους παιχτες.

(Το ιδιο συμβαινει και με τον Ραντουλιτσα).

Το προβλημα ειναι οτι η ομαδα ειναι στημενη (βαση μπατζετ) πανω σε αυτους τους 2. Παιχτες που κατ'αρχην δεν διαθετουν αθλητικο εγωισμο και λιποψυχουν στο πρωτο ζορι. Ενω η εντυπωση που μου αφηνει και ο Νικ πλεον ειναι η ιδια με τον Ραντουλιτσα: Δεν τον κοφτει αν αγωνιζεται στον ΠΑΟ ή στον Ηλυσιακο. Δεν δειχνει να αντιλαμβανεται τι σημαινει να αγωνιζεται στον ΠΑΟ, παρα το γεγονος οτι εχει ζησει τεραστιες στιγμες με αυτην την ομαδα. Ανιωθος, αδιαφορος.

ΥΓ. Ειμαι απο αυτους που ελεγαν οτι τα 2μ ειναι πολλα, αλλα παραλληλα οτι προκειται περι χρησιμοτατου παιχτη. Ειναι απο τις ελαχιστες φορες που αναθεωρω, αλλα απο το τοπ16 κι επειτα, συμπεριφερεται ως ρολιστας. Με αποκορυφωμα τις αποκαρδιωτικες εμφανισεις στο τοπ8 που μαλλον ειναι ο χειροτερος παιχτης μας, αναλογικα με αυτα που οφειλε να προσφερει για να εχουμε ελπιδες.

....γενικά νομίζω ότι είναι φάση όπως κάτι Άρλεκιν που παντρεύουν την τσούπρα με το ζόρι με πλούσιο γαμπρό/της κόβουν τις σπουδές και περνάει το υπόλοιπο της ζωής με ψυχολογικά :

Τον "κουβαλήσανε" στην Εθνική (Νέων) κάποτε (κι αυτός δέχτηκε, τί να κάνει, καθώς στης πατρίδας του δεν υπήρχε περίπτωση να έπαιζε), και καπάκι τον χρυσώσανε/απαγάγανε απ' το κολέγιό του για να πάει δίπλα στον Ζοτς να παίρνουνε μαζί ευρωλίγκες κλπ.

Έκανε μετά τον Ζοτς και μια αρπαχτούλα ακόμη στην Ευρώπη και μετά επιστροφή στα πάτρια, διότι προφανώς το παλληκάρι εκεί ήθελε να πιάσει, στην πατρίδα του, στην οικογένειά του, στους δικούς του ανθρώπους, να μιλάνε οι άλλοι και να τους καταλαβαίνει κλπ.

Ε όταν είδε και απόειδε, κι αφού τον ξαναχρυσώσανε, σου λέει ντάξει καλά τα θέλω, αλλά πρέπει να βγάλουμε κι ένα μισθό (της προκοπής). Ε πώς να αποδώσεις όταν παίζει με το ζόρι παντρειά....

....και για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, ήρθε σε έναν ΠΑΟ αχταρμά, με έναν κόουτς που έχει λιγότερες ιδέες/σπιρτάδα μέσα στο κεφάλι απ' ό,τι μαλλιά πάνω σ' αυτό, με αποδεκατισμένο/γηρασμένο ρόστερ και μερικούς πιτσιρικάδες στη γωνία - τσίρκο γενικά με θολούς στόχους. Στραβό κλίμα και γαϊδουροφάγωμα μαζί δηλαδή. Πώς λοιπόν να τα δώσει όλα. Με τί κέφι.

Ελεος πια με την κουραση του Καλαθη επειδη παιζει 35 λεπτα την εβδομαδα κουραζεται; Οι αλλοι που παιζουν και σε σοβαρα πρωταθληματα τι να πουν δηλαδη;

Μη λεμε οτι θελουμε

Ποιοι αλλοι παιζουν 35 λεπτα ?

Μα γιαυτο εβαλα το ερωτηματικο διπλα απο το Ελληνας. Διοτι δεν ειναι Ελληνας. Αμερικανακι που κανει την μπαζα του στην Ευρωπη μετα το fail στο ΝΒΑ. Και θελουμε να τον χρησουμε αντιΔΔ.

Οτι λεει η ταυτοτητα σου εισαι. Αν δεν ηταν ελληνας θα επιανε θεση ξενου.

Οτι λεει η ταυτοτητα σου εισαι. Αν δεν ηταν ελληνας θα επιανε θεση ξενου.

Σαν υπηκοοτητα ναι. Δεν εξεταζουμε το θεμα της υπηκοοτητας εδω, αλλα ολα τα αλλα που δεν ειναι αυτονοητα απο την υπαρξη της υπηκοοτητας και μονο (ενα παραδειγμα ειναι η γλωσσα πχ).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...