Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτο για τον ΟΣΦΠ απο που προκυπτει?

Απο το οτι εδω και χρονια σε τετοιες διοργανωσεις παντα χανει, χωρια οτι ο Γιαννακης εχει χαρακτηρα looser προπονητη που κλαιγεται σαν παιδι, χτυπιεται κλπ, περνωντας την ιδια ψυχολογια και στους παικτες του. Παραδειγματα πολλα αν θες να το ψαξουμε, οπου παιχνιδια χαθηκαν λογω κομπλεξ κατωτεροτητας κι οχι λογω πραγματικης αγωνιστικης κατωτεροτητας.

Η αν θες να στο πω αλλιως με τη δικη σου λογικη. Αφου ο ΟΣΦΠ δεν ειναι ομαδα looser η Μπαρτσελονα για ποιο λογο να ειναι? Θελω να πω, γιατι προσπαθεις να βγαλεις τον ΟΣΦΠ απεξω και οχι και τη Μπαρτσελονα? Τι διαφορα υπαρχει αναμεσα στις 2 ομαδες?

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bασικα looser σαν ομαδα ο ολυμπιακος για μενα ειναι μονο εναντιον του παναθηναικου...

στην ευρωπη δεν εχει δωσει δειγματα looser...

Δημοσ.
Απο το οτι εδω και χρονια σε τετοιες διοργανωσεις παντα χανει, χωρια οτι ο Γιαννακης εχει χαρακτηρα looser προπονητη που κλαιγεται σαν παιδι, χτυπιεται κλπ, περνωντας την ιδια ψυχολογια και στους παικτες του. Παραδειγματα πολλα αν θες να το ψαξουμε, οπου παιχνιδια χαθηκαν λογω κομπλεξ κατωτεροτητας κι οχι λογω πραγματικης αγωνιστικης κατωτεροτητας.

Η αν θες να στο πω αλλιως με τη δικη σου λογικη. Αφου ο ΟΣΦΠ δεν ειναι ομαδα looser η Μπαρτσελονα για ποιο λογο να ειναι? Θελω να πω, γιατι προσπαθεις να βγαλεις τον ΟΣΦΠ απεξω και οχι και τη Μπαρτσελονα? Τι διαφορα υπαρχει αναμεσα στις 2 ομαδες?

Εντάξει, δεν είναι το ίδιο. Ο Ολυμπιακός τις χρονιές που έχανε δεν ήταν καλύτερος από τους αντιπαλους του. Εδω και αρκετά χρόνια έχει μέτρια παρουσία στην Ευρωλιγκα, οπότε δεν ήταν παράξενα τα αποτελέσματα του. Η Μπαρτσελόνα έχει επανειλημένα χάσει ευρωπαϊκά ενώ ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Δημοσ.
Εντάξει, δεν είναι το ίδιο. Ο Ολυμπιακός τις χρονιές που έχανε δεν ήταν καλύτερος από τους αντιπαλους του. Εδω και αρκετά χρόνια έχει μέτρια παρουσία στην Ευρωλιγκα, οπότε δεν ήταν παράξενα τα αποτελέσματα του. Η Μπαρτσελόνα έχει επανειλημένα χάσει ευρωπαϊκά ενώ ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

To xθεσινο ματς που στο τσακ δε το εχασε, απο σαφως κατωτερο αντιπαλο, θα χανοταν ακριβως επειδη διακατεχεται απο τη λογικη του looser στα κρισιμα παιχνιδια και τις κρισιμες στιγμες ενος τετοιου παιχνιδιου. Αρα και στην Ευρωπη δεν τους λες οτι εχουν και winner φιλοσοφια.

Δημοσ.
Μετά τις προβλέψεις σου στο Καφενείο των φιλάθλων και του χθεσινού αγώνα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το σηκώσουμε :Ρ

Οπου οι προβλεψεις μου ηταν

1. Η ΤΣΣΚΑ εχει καλη 6αδα και αν παει τελικο ειναι φαβορι

2. Δεν υπαρχει περιπτωση, μα ευκολα μα δυσκολα να μην κερδισει ο Ολυμπιακος την Παρτιζαν

3. Στο 3ο φαουλ του Κριαπα εγραψα "Τελος, η Μπαρτσελονα τελικο"

για να μην ξεχνιομαστε

Και επιμενω, πως εσεις ειστε το φαβορι

---------- Προσθήκη στις 20:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:49 ----------

H Mπαρτσελονα εναν μη λουζερ εχει στη συνθεση της το Ναβαρο..

Αν καποιος ειναι λουζερ, αυτος ειναι ο Ναβαρο

Κλεινεις Ναβαρο παιρνεις κουπα, ο Ρουμπιο ειναι μικρος,

Για 35' ο Ρουμπιο ηταν ο καλυτερος παικτης της Μπαρτσελονα χτες

Προσοχη θελει κ ο Γκριμαου που τον θεωρω αφανταστα χρησιμο παιχτη (στο στυλ του Χμενεθ) που θα αναλαβει ρολο αμυντικου εξολοθρευτη.

Συμφωνω αλλα δεν ειναι αυτος ο ρολος του, πολυ πιο χρησιμος ειναι με κατι επιθετικα και κατι ξεχασμενα τριποντα.

Δεν νομιζω οτι ο Γκριμαου θα σας πληγωσει μηδενιζοντας τον Τσιλντρες. Μπορει να σας πληγωσει αν ο Γιαννακης τον αγνοησει στα μπλοκ αουτ ή του αφησει σουτ κλεινοντας τους Ναβαρο-Μαικλ-Λακοβιτς

* Ασχετο αλλα ποσο μεγαλος παιχτης θα ηταν ο Ναβαρο αν εκοβε τα καραγκιοζιλίκια και τους θεατρινισμους;

Δεν θα το μαθουμε ποτε.

1. Γιατι δεν θα τα κοψει

2. Ενα μεγαλο μερος της προσφορας του ειναι οι βολες και τα κερδισμενα φαουλ απο τα καραγκιοζιλικια. Πχ στο ΤΟΠ16 στο ΟΑΚΑ αν εβλεπε καποιος την στατιστικη του και το ranking που δινει η Ευρολιγκα θα τον εβγαζε mvp. Οποιος ειδε το ματς ειδε οτι επι 30' ηταν ο χειροτερος παικτης της Μπαρτσελονα, δεν εκανε τιποτα και χαραμιζε επιθεσεις και απλα στο τελος δεν εχασε βολη ο καριολης και πηρε φαουλ σε καθε επαφη

---------- Προσθήκη στις 21:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:54 ----------

δεν αναφερομουν σε εσενα προσωπικα elven.. παρεξηγηση.. απλα ετυχε να απαντησω κατω απο το μηνυμα σου διαβαζοντας και προηγουμενα μηνυματα και αλλα threads.. δε μου αρεσει ομως ολο αυτο που ακουγεται και η προσπαθεια που γινεται να υποβαθμιστει η ολη παρουσια του ΟΣΦΠ στο Φ4 (οχι απο εσενα ξαναλεω)..

Σημειωτεον και εγω θεωρω καλυτερη ομαδα την Μπαρτσα και πως πρεπει να μας παει καλα το ματς για να κερδισουμε..

Ρε φιλαρακι ποιος σου μειωνει την προσπαθεια?

Μαγκια σου που εισαι τελικο.

Αλλα τι θες να σου πουμε, οτι κερδισες τους Καβαλιερς και τους Λεικερς?

Ποια ομαδα κορυφης κερδισες ολη τη χρονια?ή να στο πω πιο απλα ποιο ματς κερδισες χωρις να εισαι φαβορι?

ΕΝΑ ματς κερδισες χωρις να εισαι φαβορι, την Καχα στην Ισπανια που αποτι φανηκε μετα δεν ηταν και τοσο αθλος.

Δεν μου φταιει κανενας Ολυμπιακος που αποκλειστηκα απο την Παρτιζαν και το Μαρουσι. Αλλα οταν στην Α' φαση σου βγαινει "ισχυρος" η Μαλαγα ενω εμεις παιρναμε την Ρεαλ απο το Β γκρουπ, οταν στα πλευοφ παιζεις με την Προκομ, οταν ημιτελικο παιζεις με την Παρτιζαν, δεν εχεις παιξει ολη τη χρονια με Μπαρτσελονα, Σιενα, Παναθηναικο, Ρεαλ Ε ΣΟΥ ΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΛΑ, τι να λεμε?

Εκανες τις νικες που επρεπε για να το εκμεταλλευτεις αυτο και μπραβο σου.

Αλλα οπως εγω δεχομαι οτι στη μπαλα πριν τον Αγιαξ το '96 επαιζα με Ναντ και Λεγκια έτσι και συ μην πας να φουσκωσεις τωρα την μεχρι τωρα πορεια. Εφτασες εκει που εφτασες, kudos, αλλα αν σου στραβωσει ο τελικος τι θα λες "Απεκλεισα την Προκομ και την Παρτιζαν και ειμαι ευχαριστημενος που βγηκα 2ος"?

Δημοσ.

Ποια ομαδα κορυφης κερδισες ολη τη χρονια?ή να στο πω πιο απλα ποιο ματς κερδισες χωρις να εισαι φαβορι?

Εσένα στο κύπελλο.

Η Παρτιζάν, όπως φάνηκε σε πολλά σημεία φέτος, σε διασταύρωση με τη Μπαρτσελόνα χθες, ίσως να ήταν στον τελικό.

Δημοσ.

Η διαφορα που υπαρχει αναμεσα στις 2 ομαδες, ειναι πως ο ΟΣΦΠ ειναι η ομαδα μου, ενω τη Μπαρτσα την εχω χεσμενη για να κατσω ν ασχοληθω με το τι λεει οποιοςδηποτε γ αυτη. Γ αυτο μιλαω μονο για τον Ολυμπιακο

Η ερωτηση μου ηταν ξεκαθαρη. Γιατι ειναι λουζερ ο ΟΣΦΠ? Μην τρελαθουμε τωρα, επιχειρηματα της Πρασινης και του Πρωταθλητη πιστευω πως μπορουμε να αποφευγουμε μεταξυ μας. Θα δεχτω οτι ηταν μια ατυχης εκφραση απο την πλευρα σου, γιατι αλλιως ειλικρινα δεν βασιζεται πουθενα αυτο που λες.

---------- Προσθήκη στις 23:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:39 ----------

Α παιδες.... MVP της Ευρωλιγκας.... Ο ΜΙΛΟΣ!!! Μπραβο ρε αλανι!

Δημοσ.

Και τολμώ να πω ότι αν είμασταν εκεί φέτος θα το είχαμε πάρει δια περιπάτου με τη φόρμα που βρισκόμαστε...

Eγω πιστευω παλι πως οσο καλη περιφερεια και να εχετε, στο 3-4 ειστε ανυπαρκτοι μεχρι στιγμης και θα αντιμετωπιζατε συνεχως μις ματς. Ο Περπερο ειναι ο γνωστος, ο Τεπιτς δεν εχει προσαρμοστει, ο Φωτσης παικταρα αλλα με κακη χρονια, και ο Τσαρτσαρης περιμενει να παιξει στους τελικους, να τρεμοπαιξει η φλογα στο μπασκετικο του καντηλι πριν σβησει εντελως. Στο 5 ο Μπατιστ ειναι κουρασμενος (ισως και λογω τραυματισμου) και ο Πεκο συνεισφερει κυριως επιθετικα. Φανηξε εξαλλου στα ματς με τη Μπαρτσα, οι ψηλοι τις καναν οτι μα οτι θελαν.

Ο περυσινος Παο, θα ειχε τυχη, αν και παλι δεν θα ελεγα πως θα ηταν το φαβορι με αντιπαλο τη Μπαρτσα.

Δημοσ.
Εσένα στο κύπελλο.

Και σενα σε κερδισε ο Πανιωνιος στο πρωταθλημα. Να του δωσουμε την Ευρολιγκα?

Σε ποιο τοπικ γραφεις το εχεις καταλαβει?

Δημοσ.

Δυο-τρία πραγματάκια, μια που έχω αϋπνίες.

1. Περί ηττοπαθών ομάδων, και όχι looser που το γράφουν μερικοί (δες και http://loseloose.com): Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει τέτοια έννοια, παρά μόνο παίκτες με προσωπικότητα -ή χωρίς. Η μπασκετική Μπαρτσελόνα, που αναφέρεται μονίμως ως τέτοια, μόλις πήρε Σάρας και Μποντιρόγκα, κέρδισε την Ευρωλίγκα. Δεν είδα εκεί να επηρεάζονται αυτοί οι παίκτες από την "ηττοπάθεια" της ομάδας. Ή η εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, που μέχρι το 2005 έχανε όλα τα νοκ-άουτ ματς και μετά έκανε τις απίστευτες ανατροπές τη μία μετά την άλλη.

Μεταξύ των 2 ομάδων, δεν είμαι βέβαιος για το ποια έχει τις πιο ισχυρές προσωπικότητες. Ο φετινός Ολυμπιακός πάντως, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, έχει και παίκτες που δεν τα κάνουν πάνω τους στα δύσκολα. Άρα έχει ελπίδες.

2. Κάπου είδα να γράφεται ότι ο Ναβάρρο κάνει κακή χρονιά. Από πού προκύπτει αυτό; Στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας βγήκε και καθάρισε τη Ρεάλ εκτός έδρας μόνος του. Εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά εγώ.

3. Δεν μου αρέσει που άφησαν τόσο πολύ το ξύλο στους ημιτελικούς. Πού να δεις ημιτελικό σαν τον περσινό ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, όταν αφήνεται το σκληρό παιχνίδι; Κρίμα.

4. Δεν κουραστήκατε να μαλώνετε για το αν ο ΟΣΦΠ κέρδισε σοβαρές ομάδες ή όχι; Λες και έχει σημασία. Αν πάρουμε μία μία τις χρονιές στην Ευρωλίγκα, θα μιλάμε 10 ώρες για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα κάθε χρόνο. Εκτός από την ποιότητα της ομάδας, υπάρχουν χίλιοι παράγοντες που καθορίζουν τον πρωταθλητή. Οι κληρώσεις, η στιγμή της φόρμας κάθε ομάδας, οι τραυματισμοί, 1-2 τυχερά καλάθια σε κρίσιμα ματς κτλ. ΓΙ' αυτό και το θέμα είναι να είσαι συνέχεια στο Φ4. Αν πηγαίνεις κάθε χρόνο, κάποια στιγμή θα σου τύχει η καλή μέρα και θα το πάρεις.

5. Η πορεία του Ολυμπιακού θεωρώ ότι είναι πετυχημένη φέτος στην Ευρώπη, ακόμα κι αν χάσει με 20 πόντους. Έχει να πάει σε τελικό 13 χρόνια! Δεν μπορεί κανείς να τον κρίνει λες και έχει κάνει πρόσφατες πορείες σαν της ΤΣΣΚΑ! Και με τον Ηλυσιακό να είχε κληρωθεί, είναι επιτυχία που έφτασε τελικό. Έστω και αν πει κανείς ότι απλώς έκανε το αυτονόητο και κέρδισε ομάδες με μικρότερες δυνατότητες. Αφενός, αυτό σημαίνει ότι για ελάχιστες ομάδες μπορούμε να πούμε ότι έχουν δυνατότητς εφάμιλλες ή μεγαλύτερες από αυτόν και αφετέρου υπάρχουν πολλά παραδείγματα σπουδαίων ομάδων που δεν έκαναν τα αυτονόητα (ΠΑΟ, Ρεάλ).

6. Για τον τελικό, εμένα περισσότερο με φοβίζει η άμυνα της Μπαρτσελόνα, παρά τα τρίποντα ή η επίθεσή της. Συγκριτικά με τον Ολυμπιακό, η άμυνα της μου φαίνεται πολύ πιο συμπαγής και σε τέτοια ματς, πολλές φορές εκεί κρίνεται η νίκη. Επίσης, πολύ κρίσιμη θα είναι η απόδοση του Τεοντοσιτς. Αν είναι όπως χθες, δεν βλέπω φως. Αν κάνει παιχνίδι σαν αυτά που τον έβγαλαν MVP, θα δώσει λύσεις στην επίθεση (με ασσίστ και τρίποντα), ενώ αλλιώς φοβάμαι ότι η Μπάρτσα θα τον κλειδώσει τον Ολυμπιακό.

Δημοσ.
Και σενα σε κερδισε ο Πανιωνιος στο πρωταθλημα. Να του δωσουμε την Ευρολιγκα?

Σε ποιο τοπικ γραφεις το εχεις καταλαβει?

Δεν ρώτησες σε ποιο σημαντικό παιχνίδι που δεν ήμουν φαβορί κέρδισα? Σου απάντησα.

Και ναι και στο topic της Euroleague μπορώ να λέω ότι σε κέρδισα στο κύπελλο, γιατί ρώτησες ποιά ομάδα κορυφής κέρδισα όλη τη χρονιά, σωστά?

Εσύ δεν είσαι κάτοχος του τροπαίου? Επειδή λοιπόν δεν σε πέτυχα στη Euroleague, δεν μπορώ να πω ότι κέρδισα ομάδα κορυφής?

Εύστοχο το παράδειγμα με τον Πανιώνιο, περιμένω κι άλλα τέτοια εύστοχα.

Δημοσ.
Eγω πιστευω παλι πως οσο καλη περιφερεια και να εχετε, στο 3-4 ειστε ανυπαρκτοι μεχρι στιγμης και θα αντιμετωπιζατε συνεχως μις ματς. Ο Περπερο ειναι ο γνωστος, ο Τεπιτς δεν εχει προσαρμοστει, ο Φωτσης παικταρα αλλα με κακη χρονια, και ο Τσαρτσαρης περιμενει να παιξει στους τελικους, να τρεμοπαιξει η φλογα στο μπασκετικο του καντηλι πριν σβησει εντελως. Στο 5 ο Μπατιστ ειναι κουρασμενος (ισως και λογω τραυματισμου) και ο Πεκο συνεισφερει κυριως επιθετικα. Φανηξε εξαλλου στα ματς με τη Μπαρτσα, οι ψηλοι τις καναν οτι μα οτι θελαν.

Ο περυσινος Παο, θα ειχε τυχη, αν και παλι δεν θα ελεγα πως θα ηταν το φαβορι με αντιπαλο τη Μπαρτσα.

Να το ξαναγράψω γιατί είτε δεν το κατάλαβες είτε δεν ήθελες να το καταλάβεις.

Με τη φόρμα που είμαστε ΤΩΡΑ, θα το είχαμε πάρει δια περιπάτου.

Ο ΠΑΟ αυτής της στιγμής θα έριχνε μια 20ρα στον περισυνό ΠΑΟ.

Και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα το δείτε σύντομα. Έχετε μείνει κάπου στον Φλεβάρη...

---------- Προσθήκη στις 11:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:20 ----------

2. Κάπου είδα να γράφεται ότι ο Ναβάρρο κάνει κακή χρονιά. Από πού προκύπτει αυτό; Στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας βγήκε και καθάρισε τη Ρεάλ εκτός έδρας μόνος του. Εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά εγώ.

Τη χειρότερή του χρονιά στην Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια, ειδικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς...

Δε με ενδιαφέρει τι ψηφίστηκε, τον έχεις παρακολουθήσει;

Δημοσ.

Τη χειρότερή του χρονιά στην Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια, ειδικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς...

Δε με ενδιαφέρει τι ψηφίστηκε, τον έχεις παρακολουθήσει;

Η αλήθεια είναι ότι έχω δει μετρημένα ματς Μπαρτσελόνα, δεν μπορώ να κρίνω συνολικά τη χρονιά του. Αλλά και η συνολική χρονιά δεν έχει και τόση σημασία. Μετράει η φόρμα αυτή τη στιγμή και, αν κρίνουμε απ' τα τελευταία ευρωπαϊκά ματς, κάκιστη δεν τη λες την απόδοσή του. Ενδεχομένως να είναι χειρότερος από παλιότερα, αλλά αυτό του αρκεί για να χαρακτηρίζεται πολύ καλός, νομίζω.

Επίσης, ο Ναβάρρο, έχοντας μεγαλώσει κιόλας, νομίζω ότι ανήκει στους παίκτες που περιμένεις να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους στα μεγάλα ματς, όπως ο Σάρας ή ο Παπαλουκάς, ακόμα κι αν είναι μέτριοι όλη τη χρονιά. Οπότε, περιμένουμε να δούμε πώς θα κάτσει η βραδιά του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...