Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάλι ο Σπανούλης φταίει βλέπω... Αν έπαιζε έτσι ο Σπανούλης σε όλα τα ματς του top-16, ο Ολυμπιακός θα είχε 3-4 νίκες παραπάνω. 18 PIR, 9 ασσίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη. Στο +/- είχε -1, νομίζω όσο και ο Πρίντεζης. Σίγουρα δεν έχασε ο Ολυμπιακός εξαιτίας του.

Περα απο τις 9 ασσιστ, τα υπολοιπα που αναφερεις δεν ειναι αξια λογου. Το PIR το εχει χτισει αποκλειστικα απο ασσιστ + ποντους. Οι ποντοι ηρθαν με απειρες επιθεσεις στα σκουπιδια, συνεπως δεν αποτιμωνται θετικα.

Ειναι αντιστοιχη περιπτωση του Ραντουλιτσα που σε καθε παιχνιδι εχει διψηφιο PIR και ειναι ο πιο αρνητικος της ομαδας (αν εξαιρεσουμε 3-4 παιχνιδια). Ο γαυρος θα πει οτι εχω κολλημα με το Σπανουλη, ο Ολυμπιακος που δε φοβαται να δει την πραγματικοτητα ξερει οτι και για δικους μου παιχτες βλεπω ολη τη σεζον την ουσια κι οχι τα PIR κλπ διαφωνοντας με Παναθηναικους που τρωνε αμασητο το hype. Θυματα εδω, θυματα κι εκει. Φατε hype Σπανουλη λοιπον. 18 PIR ουαου.

Παιχτης με 4/12 διποντα και 2/5 τριποντα σημαινει 11 κατοχες πεταμενες στα σκουπιδια + 1 λαθος (το αλλο ηταν στο τελος και δε το μετραω για να μη λετε οτι τον αδικω) = 12. Απο εναν μονο παιχτη, χωρις να υπολογιζω καν τα παιδαριωδη λαθη και τις κολημενες επιθεσεις που προκυπτουν με αυτον μεσα στο παρκε και δεν φαινονται σε στατιστικα. Ουτε την αμυνα με τα ματια. Μονο για κατοχες μιλαω σημερα. Οσοι λοιπον ξερουν τι σημαινει κατοχη (εννοω απο στατιστικης αποψης) καταλαβαινουν οτι οταν ενας παιχτης μονος του πεταει 12 φορες τη μπαλα στον αντιπαλο πρεπει να συλληφθει απο την αστυνομια του μπασκετ. Και σας φταιει ο Μαντζαρης και Ουορικ :) Μαζι σας. Με τετοια μυαλα ευχομαι κι ελπιζω να παει ως τους τελικους ομαδα, κοσμος, προπονητης. Διοτι πιθανοτατα αυτος θα ειναι και ο next στοχος της σεζον πλεον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

....ρε παιδιά (Μάργκι και Φιλιπ), ακούτε τί λέτε; Πού είχε  μεγάλο ροτέισιον σήμερα; Πώς είναι δυνατόν να έχει μεγάλο με ξεχασμένους παγκίτες; Και είναι δυνατόν να μιλάμε για "επανάπαυση".....; Ο Σφαιρό το ξέρει καλά ότι ειδικά μετά τον αποκλεισμό από κύπελο τρίζει η θέση του (κι ας το έσωσε με το ματς στο ΣΕΦ μετά). Το νιώθει καλότατα, μετά από Μπάμπεργκ εντός και κερασάκι την Ζαλ.

Είναι δυνατόν να είναι "επαναπαυμένος"; Εν τω μεταξύ, η καραμέλα "ο Σπανούλης όλα", έχει ψοφήσει εδώ και ΧΡΟΝΙΑ. Από Μπαρτζώ, μην πω από Ίβκοβιτς. Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο ο όποιος προπονητής του ΟΣΦΠ, όταν  Β Λ Ε Π Ε Ι πως συχνόπυκνα αλλού παταει και αλλού βρίσκεται ο Μπίλης; Και να το παθαίνουν αυτό ΟΛΟΙ οι προπονητές (συμπεριλμβανομένης της Εθνικής); Ο Σπανούλης έχει καλώς ή κακώς (κακώς φυσικά) καταφέρει κι έχει περάσει το "μάι γουέι" εκεί που παίζει. Είτε ήταν στου Βασιλακό, είτε είναι στων Αγγελό. Τον Σπανούλη δεν τον ΧΩΝΟΥΝ - ο Σπανούλης έχει σχεδόν συμβόλαιο με όρο "θα την παίρνω ΕΓΩ τη μπουτάνα τη μπάλα". Έχει περάσει εδώ και καιρό το στάτους του μπασκετμπωλίστα, είναι κατηγορία "Βουγιουκλάκη" = σούπερ σταρ.... Αν ήταν να κριθεί με βάση "νούμερα", μαζί με τα λάβαρα θα έπρεπε να τον είχαν κρεμάσει κι αυτόναν στο ΣΕΦ...

Έναν τελικό στο Λονδίνο, έναν ημιτελικό στη Μαδρίτη, κι από εκεί και πέρα ΔΕΝ έχει κάτι ουσιαστικό (ως πρωτοβιολιτζής) να επιδείξει, επί ΟΣΦΠ. Και μην πω για Εθνική (εξαιρώ 2006 που ήταν όλοι σούπερ) που μόνο ένα (10μετρο) τρίποντο με Σλοβενία έχει για να τον θυμόμαστε...

Ε δε μπορουμε και παντα να συμφωνουμε!

(Εν τω μεταξυ λες "εναν τελικο στο λονδινο" λες κι ειναι ενα ματσακι της σειρας ξερω γω αυτο που εδωσε τη πιο τρελη ευρωπουπα...)

Εγω δε θα απαξιωσω την παρουσια του Σπανουλη τα περασμενα χρονια (αν κι εχω 1002 πατηματα να το κανω, ειδικα ως Παναθηναικος που τον εχω 6ο παιχτη απο τοτε που πηγε στον ΟΣΦΠ). Φετος ομως ειναι μοιραιος παιχτης του ΟΣΦΠ αλλα οι γαυροι για καποιο λογο υψωνουν ασπιδα προστασιας.

Την ασπιδα προστασιας εγω προσωπικα την καταλαβαινω γιατι κανω το ιδιο σε κακες εμφανισεις του Διαμαντιδη. Ομως ειναι αλλο πραγμα μια κακη εμφανιση στην οποια δε βοηθας καθολου την ομαδα κι αλλο πραγμα η κακη εμφανιση με την οποια παιρνεις παραμαζωμα ολη την ομαδα σε καθε παιχνιδι, πχ συνεχιζοντας να παιρνεις ολες τις επιθεσεις πανω σου ενω ολη τη σεζον (αλλα και σημερα) εχεις σπασει στεφανια, ταμπλο και μπασκετες ολων των ευρωπαικων γηπεδων. Ο ΟΣΦΠ εκει χωλαινει φετος στο θεμα Σπανουλη. Συνεχιζει να δινει τα κλειδια στον Σπανουλη και συνεχιζει να γινεται θυμα του κακου εαυτου του Σπανουλη. Αυτο στον ΠΑΟ και τον ΔΔ δε το επετρεψε κανενας προπονητης και -κυριως- δε το επετρεψε ο ιδιος ο ΔΔ στον εαυτο του, που οταν δεν του βγουν 2-3 προσπαθειες, το καταλαβαινει και σταματαει και περιοριζεται στην οργανωση του παιχνιδιου.

Οποτε η ασπιδα προστασιας καλη, αλλα να εχει και μια λογικη βαση.

Ευκολη λυση για τον γαυρο να πει οτι ο ταδε εχει κολημα με το Σπανουλη και ο Σπανουλης ηταν γαματος γιατι ειχε 18PIR, απο κει και περα ο μη γαυρος, ο Ολυμπιακος, ξερει τι βλεπει φετος, ξερει τι ειδε και σημερα. Καλη συνεχεια.

ΥΓ. Και μην ανησυχειτε. Οπως και στα καταπληκτικα του τοπ8-φ4, παλι εδω θα ειμαι να πω τα καλυτερα αν παρει τωρα μπρος και κοντρα στα προγωνστικα οδηγησει τον ΟΣΦΠ σε προκριση στο τοπ8. Εγω εχω το θαρρος να το κανω , το εχω κανει και παλαιοτερα. Αλλοι δεν εχουν το θαρρος να δουν την αληθεια, αλλοι θα επιμενουν οτι φταιει ο Μαντζαρης και ο Ουορικ αν τελικως τους πεταξει εξω η... Μπαμπεργκ με τη Ζαλγκιρις.

So οσοι συμφωνουν μαζι σου σε κατι βλεπουν τι γινεται και οσοι διαφωνουν ειναι γαυροι aka θυματα του hype η whatever οπως ειπες πριν 

Και καπως ετσι φτασαμε να συζηταμε για τον Σπανουλη οταν στο σημερινο παιχνιδι εχει 4-5 χειροτερους παιχτες να σχολιασει καποιος μαζι με τον προπονητη . Ποτς γενεν ολα αυτα αν δεν μιλαμε για εμμονες καποιων κανεις δεν θα μαθει

• Like 1

So οσοι συμφωνουν μαζι σου σε κατι βλεπουν τι γινεται και οσοι διαφωνουν ειναι γαυροι aka θυματα του hype η whatever οπως ειπες πριν 

Και καπως ετσι φτασαμε να συζηταμε για τον Σπανουλη οταν στο σημερινο παιχνιδι εχει 4-5 χειροτερους παιχτες να σχολιασει καποιος μαζι με τον προπονητη . Ποτς γενεν ολα αυτα αν δεν μιλαμε για εμμονες καποιων κανεις δεν θα μαθει

Κανε οσα αλματα λογικης θες, οσα εχω γραψει ειναι σαφη και δικαιολογημενα ως εκει που δε θες να παραδεχθεις κι ως εκει που δεν εχεις τροπο να διαφωνησεις.

4-5 χειροτερους παιχτες λες ΕΣΥ οτι ειχε ο ΟΣΦΠ. Εγω οπως αντιλαμβανομαι το μπασκετ, λεω οτι ο Σπανουλης σημερα -παρα τις 9 ασσιστ- ηταν ο χειροτερος και ΚΥΡΙΩΣ ο μοιραιος παιχτης για τον ΟΣΦΠ. Εξηγησα παραπανω γιατι. Συνεχισε να αντιμετωπιζεις την κατρακυλα της ομαδας σου σαν γαυρος. Ο Μαντζαρης φταιει που η Μπαμπεργκ εσπασε 2 φορες πλακα μαζι σου , ο Μαντζαρης φταιει και για τη Ζαλκγιρις.

Δεν με νοιαζει ποιος θα συμφωνησει μαζι μου anyway. Ποσο δε μαλλον οταν τα ιδια ατομα διαφωνουν για τα ιδια πραγματα μαζι μου απο συνηθεια, οτι κι αν γραφω, οπως κι αν το γραφω. Καρφακι σου λεω.

@washcloud

Όταν λέω ότι έχουν επαναπαυθεί, δεν εννοώ ότι δεν νιώθουν πίεση. Αλλά το γεγονός ότι ο Σπανούλης έχει κάνει κατά καιρούς θαύματα σε τελευταία λεπτά και φυσικά του αρέσει να παίρνει την μπάλα, έχει κάνει τους υπόλοιπους στην ομάδα να μην στίβουν το κεφάλι τους για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Όσο για το αν ο Σπανούλης παίρνει την μπάλα με το έτσι θέλω, έχω αμφιβολίες. Ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος τον έχει αφήσει εκτός πεντάδας σε σημαντικά ματς, σε σημαντικά σημεία. Αν όντως συμβαίνει, τι ρόλο έχει ο προπονητής; Να κάνει την τσιρλίντερ του Σπανούλη;

....Μάργκι, όχι δεν εννοώ πως "το Λονδίνο" ήταν κάτι "χαλαρό". Όμως ούτε γι' αστείο να ξεχωρίσεις κάποιον από την ομάδα της περίφημης διετίας, ως "καλύτερο" : ήταν ομαδικότατες οι κούπες του ΟΣΦΠ. Ούτε "Πρίντεζης", ούτε "Χάινς", ούτε "Παπ", ούτε "Λω", ούτε "Μάντζαρης", ούτε "Άντιτς", ούτε "Σλούκας", ούτε "Ντόρσι" - αλλά ούτε και "Σπανούλης", έτσι "σκέτα". Αίμα φτύσανε ΟΛΟΙ για δυο χρόνια. Απλά ο Σπανούλης στο Λονδίνο, ενώ τα σκάτωσε στο 1ο ημί, στο 2ο σκότωσε τους Μαδριλέ χωρίς σάλιο μ' εκείνα τα σεροτρίποντα και μετά πήρε μπρος γενικά η ΟΣΦΠομηχανή. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τότε ο MVP ήταν ο Λω, και δη δικαιωματικά ε, όχι απλώς "κατ' όνομα"...

Κατά τ' άλλα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Σπαν δεν έχει αφήσει στίγμα παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Είναι αυτό που λέω χρόνια τώρα : έχει κάποια καλά, αλλά έχει και ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ταυτόχρονα. Από κάποιο σημείο της καριέρας του και μετά έστω (συγκεκριμένα, πέρα του φάλτσου του ΝΒΑ, η πρώτη σοβαρή ένδειξη ατασθαλιών ήρθε στο Πεκίνο με Εθνική). Και χωρίς να δίνω δυάρα για το αν ο Ζοτς ευθυνόταν για τις καλές του πρότερες μέρες (που είναι πολύ πιθανό), μιας και δεν είμαι οπαδός καμμιάς ομάδας, απλά βλέπω ότι ειδικά από τότε που πήγε ΟΣΦΠ από καλαθομηχανή που όντως ήταν, έχει γίνει λαθομηχανή. Κι ας είχε τις στιγμές του Λονδίνου και της Μαδρίτης που είπαμε.

Φίλιππε, εγώ πάλι έχω δει τον Σφαιρό να τον παρκάρει (παρά το τί πσιτεύαμε ότι θα κάνει) και να αλλα΄ζει το παιχνίδι αυτή η κίνηση. Τώρα γιατί δεν συνεχίστηκε; Δεν είμαι στα εντός του ΟΣΦΠ, αλλά μια χαρά μπορώ να υποθέσω το βέτο του Σπανούλη, εξ' ου και η μη συνέχεια του σκηνικού. Δεν υποστηρίζω ότι τον Σπαν τον τρέμουν όλοι στον ΟΣΦΠ και λύνει/δένει απροβλημάτιστα, αλλά ότι διατηρεί ένα τοτεμικό (με την κακή} στάτους, ε μην το αρνείσαι, κάνει μπαμ. Για να μην πω (παραδειγματικά) για Εθνική (και πχ δηλώσεις Τρινκιέρι προ 2ετίας) και βρεθεί ευκαιρία για φαγωμάρες (που στάνταρ θα ξεκινήσουν).

Κακό δεν είναι να υπάρχει σεβασμός - κακό είναι να μην υπάρχει ΚΑΙ κριτική.

Και ξαναλέω, εγώ δεν θεωρώ πως το αποψινό καζίκι είναι αποκλειστική ευθύνη Σπανούλη. Ούτε καν το μεγαλύτερο μέρος έχει, για 'μένα. Άλλο όμως αυτό, και άλλο πχ το "ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ", ε.

*....τσιρλίντερ ΔΕΝ είναι, αλλά εγώ δεν βλέπω ούτε το ΑΦΕΝΤΙΚΟ να είναι......

Το οτι εγιναν 3 επαναφορες απο το πλαι και οι 3 με τον ιδιο τροπο στο ιδιο προσωπο δειχνει οτι κανεις αλλος δεν παιρνει την μπαλα οταν καιει.....Και ειδικα στην τελευταια εχει 3.2 δευτερα και ειναι σχεδον στο κεντρο του γηπεδου...Τι θα μπορουσε να κανει;

Αστειευομενος θα πω οτι και ολη η Μπαμπεργκ να πηγαινε πανω του και η 5 παιχτες παλι η μπαλα σε αυτον θα πηγαινε

Ισα ισα που οκ καταλαβαινω οτι η μπαλα ''πρεπει'' να παει εκει αλλα απο τη στιγμη που δεν βγαινει το play και δεν παει σε καποιον αλλο η μπαλα(Πριντεζη-Χακετ-Παπ-Οντομ) υπαρχει προβλημα κατ'εμε

....Μάργκι, όχι δεν εννοώ πως "το Λονδίνο" ήταν κάτι "χαλαρό". Όμως ούτε γι' αστείο να ξεχωρίσεις κάποιον από την ομάδα της περίφημης διετίας, ως "καλύτερο" : ήταν ομαδικότατες οι κούπες του ΟΣΦΠ. Ούτε "Πρίντεζης", ούτε "Χάινς", ούτε "Παπ", ούτε "Λω", ούτε "Μάντζαρης", ούτε "Άντιτς", ούτε "Σλούκας", ούτε "Ντόρσι" - αλλά ούτε και "Σπανούλης", έτσι "σκέτα". Αίμα φτύσανε ΟΛΟΙ για δυο χρόνια. Απλά ο Σπανούλης στο Λονδίνο, ενώ τα σκάτωσε στο 1ο ημί, στο 2ο σκότωσε τους Μαδριλέ χωρίς σάλιο μ' εκείνα τα σεροτρίποντα και μετά πήρε μπρος γενικά η ΟΣΦΠομηχανή. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τότε ο MVP ήταν ο Λω, και δη δικαιωματικά ε, όχι απλώς "κατ' όνομα"...

Κατά τ' άλλα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Σπαν δεν έχει αφήσει στίγμα παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Είναι αυτό που λέω χρόνια τώρα : έχει κάποια καλά, αλλά έχει και ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ταυτόχρονα. Από κάποιο σημείο της καριέρας του και μετά έστω (συγκεκριμένα, πέρα του φάλτσου του ΝΒΑ, η πρώτη σοβαρή ένδειξη ατασθαλιών ήρθε στο Πεκίνο με Εθνική). Και χωρίς να δίνω δυάρα για το αν ο Ζοτς ευθυνόταν για τις καλές του πρότερες μέρες (που είναι πολύ πιθανό), μιας και δεν είμαι οπαδός καμμιάς ομάδας, απλά βλέπω ότι ειδικά από τότε που πήγε ΟΣΦΠ από καλαθομηχανή που όντως ήταν, έχει γίνει λαθομηχανή. Κι ας είχε τις στιγμές του Λονδίνου και της Μαδρίτης που είπαμε.

Οσο πιο πολυ βρε συ ενας παιχτης εχει τη μπαλα στα χερια του, τοσο ππιο πιθανο ειναι να αυξηθουν τα λαθη του. Ειδικα οταν ο Σπανουλης αντιμετωπιζεται συνεχεια με διπλα και ισως και τριπλα μαρκαρισματα. Ολοι οι αντιπαλοι τον αναγνωριζουν σαν τον ν1 παιχτη επιθετικη απειλη και τον αντι ετωπιζουν αναλογως. Εκει ειναι και ο προπονητης τι κανει για να προστατευσει τον παιχτη του. Περυσι ο Σπανουλης εκανε την καλυτερη του χρονια στην ευρωλιγκα.

Φετος ναι δεν εινα καλος.

Αλλα ξερεις κατι? ο ολυμπιακος εχει αλλα προβληματα, και οι επιδοσεις του Σπανουλη φετος δεν επηρεαζουν αρνητικα ή θετικα.

Αυτη ειναι η αποψη μου, ας μην κανουμε κι αλλη αναλυση για τον Σπανουλη...αληθεια δε το μπορω, βαρεθηκα να λεω ο Σπανουλης το ενα και το αλλο. Αν ειχε μεινει ο Πετγουει που εβγαζε αμυναρες κ εσινε πολλη ενεργεια κι ο Γιανγκ δεν ειχε τραυματιστει, ισως λεγαμε αλλα τωρα....

• Like 1

Οσο πιο πολυ βρε συ ενας παιχτης εχει τη μπαλα στα χερια του, τοσο ππιο πιθανο ειναι να αυξηθουν τα λαθη του. Ειδικα οταν ο Σπανουλης αντιμετωπιζεται συνεχεια με διπλα και ισως και τριπλα μαρκαρισματα. Ολοι οι αντιπαλοι τον αναγνωριζουν σαν τον ν1 παιχτη επιθετικη απειλη και τον αντι ετωπιζουν αναλογως. Εκει ειναι και ο προπονητης τι κανει για να προστατευσει τον παιχτη του. Περυσι ο Σπανουλης εκανε την καλυτερη του χρονια στην ευρωλιγκα.

Αν θέλεις να χτίσεις ομάδα γύρω από τον Σπανούλη, χρειάζεσαι 3 πράγματα.

1. Ψηλούς που να παίζουν pick'n'roll

2. Σουτέρ για να απειλούν απ'έξω

3. Άμυνα που να καλύπτει την αδυναμία του Σπανούλη

Φέτος ο Ολυμπιακός έχασε τον Γιανγκ και δεν τον αντικατέστησε. Έτσι έμεινε μόνο ο Χάντερ να παίζει pick'n'roll, ο οποίος είναι φανταστικός, αλλά ένας και δεν γίνεται να παίζει συνέχεια καλά. Επίσης, από σουτέρ έχει μόνο τον Λοτζέσκι, ο οποίος έχει λείψει τόσο καιρό. Τρίτον, η άμυνα στηρίζεται σε αλλαγές και τρέξιμο από την μια μεριά στην άλλη, κάτι που προφανώς εκθέτει την αδυναμία του Σπανούλη. Όταν δεν έχεις σουτέρ και όλες οι άμυνες κλείνουν ρισκάροντας το εξωτερικό σουτ, ο Σπανούλης κουτουλάει στο πλήθος των αμυντικών και ή θα κάνει λάθος ή θα φάει τάπα. Από την στιγμή που οι προϋποθέσεις για να τρέξει την επίθεση ο Σπανούλης δεν υπάρχουν, γιατί συνεχίζει η ομάδα να ακολουθεί αυτό το μονότονο πλάνο;

Επαναλαμβάνω, αν είχε 2 ψηλούς και όχι έναν κι αν είχε 1-2 αξιόπιστους σουτέρ να ανοίγουν την άμυνα, η απόδοση όλης της ομάδας θα ήταν πολύ διαφορετική. Και σε αυτή την περίπτωση και ο Σπανούλης και ο Μάντζαρης θα είχαν σταθερά πολύ καλύτερη απόδοση.

Τέλος πάντων, η χρονιά για τον Ολυμπιακό μάλλον τελείωσε σήμερα. Τελικούς πρωταθλήματος πρέπει να έχω δει 1-2 τα τελευταία 3-4 χρόνια και δεν προβλέπω να ξαναβλέπω όσο επικρατεί αυτή η καφροκατάσταση. Οπότε καλό θα ήταν να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη χρονιά. Ας παίζει πολύ ο Παπανικολάου μήπως βρει τον εαυτό του, ας δώσουν επιθετικές αρμοδιότητες στον Μάντζαρη να βελτιωθεί, ας αποφασίσουν σε ποια θέση θα μονιμοποιήσουν τον Παπαπέτρου, ας ανανεώσουν τον Χάντερ, ας αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον Μιλουτίνοφ κτλ.

Φέτος η χρονιά μάλλον είναι του ΠΑΟ. Του έκατσε ο καλός όμιλος, πήρε και τους έξτρα παίκτες που χρειαζόταν και με άλλη μια καλή νίκη μάλλον πάει με πλεονέκτημα έδρας. Μακάρι να πάει στο F4 για να τελειώσει έτσι την καριέρα του ο Διαμαντίδης.

Αλλα ξερεις κατι? ο ολυμπιακος εχει αλλα προβληματα, και οι επιδοσεις του Σπανουλη φετος δεν επηρεαζουν αρνητικα ή θετικα.

Αυτη ειναι η αποψη μου, ας μην κανουμε κι αλλη αναλυση για τον Σπανουλη...αληθεια δε το μπορω, βαρεθηκα να λεω ο Σπανουλης το ενα και το αλλο. Αν ειχε μεινει ο Πετγουει που εβγαζε αμυναρες κ εσινε πολλη ενεργεια κι ο Γιανγκ δεν ειχε τραυματιστει, ισως λεγαμε αλλα τωρα....

...οπότε τί έκανε πέρσι ο προπονητής; Τον προστάτευε; Ενώ φέτος είπε να τον ρίξει στο γυαλό; Ή πέρσι δεν τον "κλείνανε ασφυκτικά"...; Παιδιά, κάποιοι από εσάς νιώθω να επαναλαμβάνουν κλισέ αθλητικοδημοσιογραφικά. Ακούσια.

Η αλήθεια είναι εμπρός σας, δείτε την μόνοι σας - ο Σπανούλης ΔΕΝ είναι "σούπερ". Εδώ και ΧΡΟΝΙΑ. Αντίθετα έχει ΚΑΠΟΙΕΣ καλές στιγμές, ακόμη λιγότερες καταπληκτικές, και περισσότερες ΣΚΑΡΤΕΣ. Και όχι, δεν είναι εξήγηση το ότι "μα παίρνει περισσότερο την μπάλα - συνεπώς....". Το θέμα είναι τα ποσοστά του, και ΚΥΡΙΩΣ η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των επιλογών του, να είναι ανάλογα του χρόνου αυτού. Και ΔΕΝ είναι. Ούτε κα'να παναθηναϊκό ζόρι τραβάω, ούτε σαν άνθρωπος μου τη δίνει (αντιθέτως, και έχω γράψει σχετικά, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι είναι αρκετά αξιόλογος χαρακτήρας και ΟΧΙ κα'νας δηθενάς, παρά τα όσα-κάποια του έχουν χρεώσει με Φερνάντεθ/Ματσιούλις/οπαδούς ΠΑΟ κλπκλπ) και ούτε γι' αστείο τον θεωρώ σκάρτο επαγγελματία ("φραγκοκίλερ" κτλ).

Θα συμφωνήσω ΤΕΡΜΑ με το ότι "ο ΟΣΦΠ έχει άλλα ποβλήματα". Το είπα και πριν, το λέω και από την αρχή της σαιζόν : ο Σπανούλης ΔΕΝ είναι, για 'μένα, το Νο1 πρόβλημά του - αλλά ΚΑΙ αυτός ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ προβλήματα στον ΟΣΦΠ...(και εκεί είναι που διαφωνούμε, προφανώς).

Να το σταματήσω εδώ, δεν λέω.

Δεν είναι σκοπός μου όμως εμένα να βρίσκω "ευκαιρία" να "κράζω τον Σπανούλη". Άλλωστε ως φίλαθλος ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ (κι εκνευρισμένος...) είμαι που τα σκάτωσε απόψε ο ΟΣΦΠ. Η κουβέντα το φέρνει, και γι' αυτό ασχολούμαι και εγώ - αλλά όχι επειδή "δεν έχω κάτι άλλο να κάνω όταν χάνει ο ΟΣΦΠ, από το να αρχίζω τη μίρλα για Σπανούλη".......

...περί "Πετγουέι" που είδα πάντως, όχι, καλώς έφυγε (τον φύγανε), γιατί άσχετα τί μπορούσε στις καλές του, είχε ιατρικά ζητήματα.

Επαναλαμβάνω, αν είχε 2 ψηλούς και όχι έναν κι αν είχε 1-2 αξιόπιστους σουτέρ να ανοίγουν την άμυνα, η απόδοση όλης της ομάδας θα ήταν πολύ διαφορετική. Και σε αυτή την περίπτωση και ο Σπανούλης και ο Μάντζαρης θα είχαν σταθερά πολύ καλύτερη απόδοση.

...αλήθεια είναι αυτό. Άλλη αλήθεια όμως είναι ότι πχ ο Πρίντεζης, παρά τις ελλείψεις (μοναδικό 4άρι.....), κάνει τον κώλο του δεκάρικο (και δεν είναι ΠΑΝΤΑ λίρα εκατό - δεν γίνεται να είναι).. Οι υπόλοιποι όμως; Προσωπικά πιστεύω πως δεν κάνουν ΑΡΚΕΤΑ, ή για να το θέσω κι αλλιώς, όσο πιο γυμνή είναι η ομάδα, τόσο φάινεται ο καθ' ένας τί πραγματικά είναι...

...και κάτι ακόμα. Αυτό 

ΥΓ. Και μην ανησυχειτε. Οπως και στα καταπληκτικα του τοπ8-φ4, παλι εδω θα ειμαι να πω τα καλυτερα αν παρει τωρα μπρος και κοντρα στα προγωνστικα οδηγησει τον ΟΣΦΠ σε προκριση στο τοπ8. Εγω εχω το θαρρος να το κανω , το εχω κανει και παλαιοτερα. Αλλοι δεν εχουν το θαρρος να δουν την αληθεια, αλλοι θα επιμενουν οτι φταιει ο Μαντζαρης και ο Ουορικ αν τελικως τους πεταξει εξω η... Μπαμπεργκ με τη Ζαλγκιρις. 

εκτιμήστε το...

Μπράβο του που επιδεικνύει...."αυτοσυγκράτηση" και δεν ξεκινάει ράμπατζινγκ πινγκ-πονγκ αντεγκλίσεων (για να έχουμε και θρεντ να μιλάμε) και τα λέει και ουσιαστικά, και...ανθρώπινα.

Εκτιμήστε το, ξαναλέω.

2 ηττες σε ομιλο απο ομαδα που λεγεται Μπαμπεργκ ...

Οι αποστάσεις και τα ελεύθερα σουτ, είναι δείγμα δουλεμένης ομάδας. Τους αξίζει σεβασμός και όχι απαξίωση.

Σφαιρόπουλε, όταν ο αντίπαλος σε έχει αλαλιάσει στα τρίποντα μέχρι και με ταμπλό, κάνεις φάουλ στην τελευταία επίθεση, δεν το αφήνεις το παιχνίδι να φτάσει εκεί που έφτασε.

Anyway, η ομάδα δικαιούται μία κακή χρονιά, αλλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ και κάποιοι παίχτες να φύγουν. Είναι και η φετινή χρονιά καταραμένη από τους τραυματισμούς και δείχνει να έχει ξεμείνει από ιδέες ο Σφαιρόπουλος.

• Like 1

Επισης οταν σ εχει ξεκωλιασει στα τειποντα στις τελευταιες επιθέσεις ΑΛΛΑΖΕΙΣ σύνθεση και βαζεις μεσα Χακετ και Παπαπετρου , δεν επιμένεις σε σπανουλη και μαντζαρη που δε τους βγαινει.

Επισης κατι που δε θυμαμαι αν εγραψα χτες... Εναν και μονο αιφνιδιασμό βγαλαμε κι αυτον με τον Παπανικολαου μονο του. Η ομαδα που εβγαζε τη γλωσσα στους αντιπαλους κι ηταν μαστερ στον αιφνιδιασμό, τωρα δε τρεχει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...