Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχει σέντερ από κει ξεκινάνε όλα.

Μονο ο Μπουρουσης επαιζε χθες και γενικα ολη τη χρονια μονος του τη κουβαλαει στους ψηλους

Ασχετα αν τον εκραζε χθες το ΣΕΦ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το χθεσινό, με την Ζαλγκίρις και πιθανότατα με τη ΤΣΣΚΑ στο τέλος θα είναι τα ευκολα για τον Ολυμπιακό. Μαλλον θα χρειαστεί και 2 "δύσκολα" και της επόμενης εβδομάδας είναι θεωρητικά το πιο προσιτό από τα 3. Προσωπικά δεν με έπεισε ότι έχει αλλάξει σελίδα γιατί σερί 16-0 σε 3-4 λεπτά δυσκολα θα ξαναβρεί μπροστά του και χωρίς αυτό μου φαίνονται οι περισσότεροι παίκτες (εξαιρεση ο Πριντεζης) φοβισμένοι και ανασφαλείς.

• Like 1

Επί της ουσίας τώρα, είναι κρίμα που χαλάνε την Ευρωλίγκα πάλι αφήνοντας έξω ομάδες που έδωσαν κάτι διαφορετικό φέτος και αύξησαν τον ανταγωνισμό.

• Like 5

Περα από το ότι γινεται κλειστή λιγκα και αυξάνονται οι αγώνες, περα από τις γνωστές ομάδες θα υπάρξουν και ομάδες που βρισκονται εκει λόγω χορηγου (Ντουρουσαφακα).. Ο Μπερτομεου ξεχασε ενα πραγμα το σπορ παιζεται για τον κοσμο και όχι για τα λεφτά. Καλός ο χορηγος και οι τουρκοι του εσωσαν τη λιγκα αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολυ, αν η φιμπα καταφέρει εστω και στο ελάχιστον να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της η πτωση της Ευρωλιγκα θα ειναι ηχηρη. 

...Χρήστο, δεν σε πιάνω. Η "Ευρωλίγκα" είναι η συμφωνία των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτήν. Δηλαδή είναι επιλογή. Και οι ομάδες, ενώ πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να τον στείλουν τον Τζόρντι, τακιμιαζοντάς τα με την ΦΙΜΠΑ, επέλεξαν την πάρτη του για 10 χρόνια. Και αυτός έδωσε γερό δέλεαρ με αυξημένα έσοδα προς διαμοιρασμό και χοηγό σουπερντουπεράτο. Πώς, λοιπόν, θα "πέσει" η Ευρωλίγκα; Όταν το αντίπαλο πέος (η ΦΙΜΠΑ), τους ζαλίζει και τον έρωτα, θέλοντας να βάλει αγωνιστικές διεθνών πρωταθλημάτων, στο μέσον της κάθε χρονιάς; Εκτός κι αν εννοείς "δεν θα πηγαίνει ο κόσμος να βλέπει". Αλλά, γιατί να μην το κάνει;  Η αφρόκρεμα της αφρόκρεμας θα παίζει (και μάλιστα όλοι με όλους πλέον), οπότε η δυναμικότητα θα είναι μεγαλύτερη. Το αν θα χαθούν "αγορές", ή το αν όλο αυτό θα έχει επίπτωση στις τοπικές παραγωγές μπάσκετ (και κατ' επέκταση στο ίδιο το άθλημα), είναι άλλο καπέλο...

Επίσης, γιατί "αυξάνονται οι αγώνες"; Εγώ νομίζω ότι ίσα-ίσα μειώνονται. Της Ευρωλίγκας λέμε πάντα.

Η δε ΦΙΜΠΑ, νομίζω ότι πολύ αρπακολατζίδικα χώθηκε για να (ξανα)πάρει τα σκήπτρα, γι' αυτό και νομίζω ότι και στο μέγιστο να υλοποιήσει, δεν θα ικανοποιήσει...

...Χρήστο, δεν σε πιάνω. Η "Ευρωλίγκα" είναι η συμφωνία των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτήν. Δηλαδή είναι επιλογή. Και οι ομάδες, ενώ πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να τον στείλουν τον Τζόρντι, τακιμιαζοντάς τα με την ΦΙΜΠΑ, επέλεξαν την πάρτη του για 10 χρόνια. Και αυτός έδωσε γερό δέλεαρ με αυξημένα έσοδα προς διαμοιρασμό και χοηγό σουπερντουπεράτο. Πώς, λοιπόν, θα "πέσει" η Ευρωλίγκα; Όταν το αντίπαλο πέος (η ΦΙΜΠΑ), τους ζαλίζει και τον έρωτα, θέλοντας να βάλει αγωνιστικές διεθνών πρωταθλημάτων, στο μέσον της κάθε χρονιάς; Εκτός κι αν εννοείς "δεν θα πηγαίνει ο κόσμος να βλέπει". Αλλά, γιατί να μην το κάνει;  Η αφρόκρεμα της αφρόκρεμας θα παίζει (και μάλιστα όλοι με όλους πλέον), οπότε η δυναμικότητα θα είναι μεγαλύτερη. Το αν θα χαθούν "αγορές", ή το αν όλο αυτό θα έχει επίπτωση στις τοπικές παραγωγές μπάσκετ (και κατ' επέκταση στο ίδιο το άθλημα), είναι άλλο καπέλο...

Επίσης, γιατί "αυξάνονται οι αγώνες"; Εγώ νομίζω ότι ίσα-ίσα μειώνονται. Της Ευρωλίγκας λέμε πάντα.

Η δε ΦΙΜΠΑ, νομίζω ότι πολύ αρπακολατζίδικα χώθηκε για να (ξανα)πάρει τα σκήπτρα, γι' αυτό και νομίζω ότι και στο μέγιστο να υλοποιήσει, δεν θα ικανοποιήσει...

Αν ηταν μονο συμπραξη ομαδων δεν θα ειχαν αναγκη τον Μπερτομεου.

- Η Ευρωλίγκα αυτη τη στιγμή ειναι η Turkish Airlines, χωρις αυτή θα ειχε διαλυθει προ πολλου. Και θα κρατησει οσο η πολιτικη των Τουρκων και η οικονομια αντέχει, αυτό εχει να κανει και με την πολιτική οπότε το αφήνω εκτός. Τρελά λεφτα ακουγονταν παντα όμως ποτέ δεν δόθηκαν. Τα ποσα που ακουστηκαν στη φιμπα ηταν υπέρογκα, όπως ανακοινωσε όμως ο Λασκαρης ειναι 70.000 και συμμετοχή σε τηλεοπτικα κλπ. Απλώς κατα τον ίδιο είδε καλύτερο προγραμματισμό.

- Η Ευρωλιγκα διακηρύσσει ότι ειναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης όμως αρνείται να δεχτεί ομάδες αξιοκρατικά. Η αήττητη Βαλένθια, μεχρι να παρατησει το Eurocup, σύμφωνα με το σχεδιο της ηταν εκτός λιγκας, η παραπαίουσα Μακαμπι εντός χωρίς να δινει ίχνος ελπίδας στις αλλες ομάδες από το Ισραηλ κλπ

- Η Ευρωλίγκα ανακοινωσε σχέδιο μικρότερου γηπέδου 10.000 θεσεων όμως προτίθεται και κάνει ήδη τα στραβά μάτια όπο θέλει.

- Η Ευρωλίγκα ανακοινωσε ανταγωνιστική λίγκα 20 ομαδών όμως έβαλε στη ζουλα την ομάδα της χορηγου εταιρίας κλπ.  

- Με τη κλειστή λίγκα χανει ο κόσμος το ενδιαφέρον για τα τοπικά πρωταθληματα αφού δεν εχουν ιδιαιτερη σημασία και άρα για το ίδιο το άθλημα, ειναι γεγονός άλλωστε ότι καμια ομάδα δεν βγάζει λεφτά από το όλο εγχείρημα και βασίζονται κάποιες καθαρά στο ξέπλυμα χρήματος άλλες στην τρέλα των προέδρων τους και άλλες στο ότι πρέπει να διατηρήσουν το πρεστίζ τους. Ευλογα λοιπόν διαπιστώνει κανείς ότι εφόσον ο κοσμος που στο κάτω κατω γι αυτόν παίζεται το άθλημα δεν ειναι βασικό συστατικό της διοργάνωσης και του παιχνιδιού, όταν κλείσει η κάνουλα των εκατομμυρίων τότε όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει σε μια νυχτα. 

* Οι αγώνες αυξάνονται γιατι 20 ομαδες θα παιξουν σε εναν όμιλο, όλοι με όλους αρα 38. Εκτός αν άλλαξε κατι και δεν το πήρα χαμπάρι. 

....α, και κάτι @ Χρήστο : ...αδερφέ, λίγα κατάλαβα από την απάντησή σου. Και από αυτά τα λίγα, ακόμη λιγότερο κατάλαβα ΓΙΑΤΙ θα κλείσει η κάνουλα. Θα σταματήσει μήπως ο κόσμος να πηγαίνει γήπεδο; Γιατί; Επειδή δεν θα παίζει ο Ερυθρός Αστέρας Ευρωλίγκα; Δεν νομίζω. Ή θα σταματήσει να βλέπει από την τηλεόραση; Ούτε αυτό το νομίζω. Ίσως μάλιστα το να εκλείψουν τα παιχνίδια όπως "Σάσαρι vs Ζιελόνα Γκόρα", να είναι καλό για το ενδιαφέρον. Για την "εξέλιξη του αθλήματος" και συγκεκριμένες αγορές μπορεί όντως να μην είναι καλό. ΙΣΩΣ, λέω. Αλλά, αφού θα ΕΧΕΙ άλλο πρωτάθλημα για τέτοιες ομάδες, γιατί να χαλιόμαστε τόσο; Ίσα-ίσα, όταν ξέρεις ότι θα βλέπεις όλη τη χρονιά, ΟΝΟΜΑΤΑΡΕΣ (κατά βάση τεσπα), να αλληλοχτυπιούνται μεταξύ τους, δεν θα είναι πιο ενδιαφέρουσα η όλη φάση;

Μπορεί η απόφαση να είναι "κυνική" (= "ξεσκαρτάρισμα"), αλλά νομίζω ότι από άποψη ενδιαφέροντος/θεάματος θα είναι καλύτερη η...φάση. Και ναι, τις βλέπω τις "ανορθογραφίες" (=Νταρουσάφακα, Μακάμπι κτλκτλ). Ε, και; Εκεί θα κολλήσουμε;

Να κάνω μια ερώτηση Ευρωλίγκας να δω αν υπάρχει κανείς που συμφωνεί μαζί μου;

Είμαι ο μόνος που δεν μου αρέσει το γεγονός ότι γίνονται τόσες αλλαγές στα ρόστερ μέσα στη χρονιά; Από τον ένα γύρο στον άλλο βλέπεις ομάδες και δεν τις γνωρίζεις μερικές φορές. Δε λέω να μην επιτρέπονται αλλαγές -υπάρχουν και τραυματισμοί- αλλά δε θα ήταν πιο ωραίο να υπάρχει ένα όριο; Θα ήταν και πιο δίκαιο. Τώρα βγαίνει μια ομάδα 4η στην πρώτη φάση και με δυο καλές μεταγραφές γίνεται φαβορί. Ή σέρνεται στον ένα γύρο στο top-16 και στον δεύτερο τα σαρώνει όλα.

...γιατί, τί είναι δίκαιο, σε έναν κόσμο που τα πάντα τα κινεί το χρήμα; Είναι δίκαιο ας πούμε να έχουν το μπάτζετ που έχουν, οι ρώσικες/τούρκικες/ισπανικές ομάδες;

• Like 1

Καμία ομάδα με χάλια βασικό κορμό δε σώθηκε από τις μεταγραφές του Γενάρη. Εξάλλου αυτή ήταν και η λογική της πρώτης φάσης, να δουν οι ομάδες τις αδυναμίες τους να δεσουν και να διορθώσουν προβλήματα.

Καμία ομάδα με χάλια βασικό κορμό δε σώθηκε από τις μεταγραφές του Γενάρη.

OΣΦΠ 11-12. Μετριομετριος κορμος (Σπανουλης, Χαινς και μετα το χαος), με 2 μεταγραφες Γενναρη σηκωσε Ευρωλιγκα.

Και τώρα θα ακολουθήσουν αναρίθμητα posts για να εξακριβωθεί αν ο κορμός του ΟΣΦΠ εκείνης της χρονιάς μέχρι τις μεταγραφές του Γενάρη ήταν καλός η κακός.

"Και ναι ήταν"

"Και όχι δεν ήταν γιατί έτσι"

Και θα πέσει λουκέτο και εδώ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...