Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑλο θα ειναιπαντως να λεμε εκτος των αλλων κ ποσους ποντους εφαγε ενας παικτης.Στη βιτορια ο Χουερτας του βαλε πολλους του τεοντοσιτς ο οποιος κ στην τουρκια εφαγε ποντους κ ρηγματα ειδικα απο τον τουντσερι...Κ γενικα θελει πολυ δουλεια στην αμυνα.ΠΑντως στη επιθεση κ στην οργανωση ειναι ολα τα λεφτα...

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σιγουρα χρειαζεται βελτιωση στην αμυνα, αλλα σε μια ομαδα και σ αυτο το επιπεδο η αμυντικη λειτουργια, ακομα και η προσωπικη αμυνα, ειναι θεμα ομαδας περισσοτερο, παρα του καθε παικτη ατομικα.

Δημοσ.

Ολες οι ομαδες χτυπανε τον ολυμπιακο η κατευθειαν πανω στον τεοντοσιτς η με πικ εν ρολ τον παικτη που μαρκαρει ο τεοντοσιτς με τον ψηλο που εχει ενας εκ τον μπορουση η βουισιτς η σοφοκλη.Ολα τα ρηγματα εκει βγαινουν.Στα συν του Γιαννακη που πηρε τον πεν για να το περιορισει...

Δημοσ.

Tρυπα δεν αποτελει ο Τεοντοσιτς με την καμια, οπως π.χ. ειναι τρυπες ο Βουισιτς και ο Σαρας.

Σκεψου ομως οτι αναγκαστικα και ο ιδιος δεν φορτσαρει τοσο πολυ στην αμυνα, οταν εχει εναν Παπαλουκα που ειναι κακος τον τελευταιο 1μιση μηνα και οταν εχει κληθει να παιξει πολλα δυσκολα ματς ως ο μοναδικος ασσος υψηλου επιπεδου..

Εννοω δηλαδη πως αναγκαστικα εκανε κατανομη δυναμεων, σε οφελος της επιθεσης και της οργανωσης..

Δημοσ.
Kαλα μη λεμε οτι κ θελουμε η εικονα που εχει ο ΟΣΦΠ φετος απο την περυσινη, απεχει παρα πολυ.

Ναι απεχει το μπασκετ που παιζετε. Περυσι ηταν καστροφη του αθληματος, φετος απλα παιζετε πιο γρηγορα και ενιοτε θεαματικα.

Σαν ουσια ειστε χειροτεροι απο περυσι στις αντιστοιχες περιοδους.

Φετος εχετε ηττες , ενιοτε νροπιαστικες και εχετε φτυσει αιμα να παρετε παιχνιδια που θα επρεπε να ειστε +20.

Αυτο συμβαινει διοτι οσο γρηγορα παιζετε επιθεση τοσο επιπολαιοι ειστε στην αμυνα.

Ενας αλλος λογος ειναι οτι δεν ειστε τοσο πολυ ομαδα, αλλα βασιζεστε σε ατομικες επιδοσεις συγκεκριμενων παιχτων. Αν πχ ο Κλειζα δεν πιασει αποδοση ξερετε οτι η ομαδα δε θα τραβηξει. Αν μαλιστα ο Παπαλουκας και ο Τεοντοσιτς στο ιδιο ματς δεν ειναι καλοι, ξερετε εκ των προτερων οτι το εχετε χαμενο. Δεν υπαρχει αλλος παιχτης να τραβηξει κουπι μεχρι την νικη, ακομη και με Ολυμπια Λαρισας αν παιζετε.

Με βαση τα αποτελεσματα, αλλα και το μπασκετ που παιζει εως τωρα, ο ΟΣΦΠ εχει την καλυτερη πορεια στην Ευρωπη. Αν αυτο ομως συνεχιστει και τωρα που δυσκολευουν τα πραγματα, ειναι κατι που θα πρεπει να αποδειχθει.

Με βαση τα αποτελεσματα μπορεις να μου πεις πως θεωρεις καλυτερη την πορεια μιας ομαδας που εχασε 20 ποντους απο Μαλαγα, εχασε απο Παρτιζαν, και πηρε 1 παιχνιδι στη παραταση, απο αυτην της Μπαρτσελονα που δεν εχασε ουτε 1 ματς, απο αυτην της Ρεαλ και απο αυτην της Σιενα? Με βαση τα αποτελεσματα ειπες...Για δικαιολογησε την γνωμη σου λοιπον.

Δημοσ.
Ναι απεχει το μπασκετ που παιζετε. Περυσι ηταν καστροφη του αθληματος, φετος απλα παιζετε πιο γρηγορα και ενιοτε θεαματικα.

Σαν ουσια ειστε χειροτεροι απο περυσι στις αντιστοιχες περιοδους.

Φετος εχετε ηττες , ενιοτε νροπιαστικες και εχετε φτυσει αιμα να παρετε παιχνιδια που θα επρεπε να ειστε +20.

Αυτο συμβαινει διοτι οσο γρηγορα παιζετε επιθεση τοσο επιπολαιοι ειστε στην αμυνα.

Ενας αλλος λογος ειναι οτι δεν ειστε τοσο πολυ ομαδα, αλλα βασιζεστε σε ατομικες επιδοσεις συγκεκριμενων παιχτων. Αν πχ ο Κλειζα δεν πιασει αποδοση ξερετε οτι η ομαδα δε θα τραβηξει. Αν μαλιστα ο Παπαλουκας και ο Τεοντοσιτς στο ιδιο ματς δεν ειναι καλοι, ξερετε εκ των προτερων οτι το εχετε χαμενο. Δεν υπαρχει αλλος παιχτης να τραβηξει κουπι μεχρι την νικη, ακομη και με Ολυμπια Λαρισας αν παιζετε.

Εχεις χωρεσει πολλα και διαφορετικα ζητηματα σε 2 παραγραφους.

Ποιες ηταν οι ντροπιαστικες ήττες? Αντιθετως αν θελεις να αναφερθω για τον Παο, υπεστη 2 συντριβες απο τη Ρεαλ, μια ευκολη ηττα απο ΟΣΦΠ και 1 σοκ εντος εδρας απο τα ...παιδαρελια (οπως τους χαρακτηριζε η Πρασινη) της Παρτιζαν εντος εδρας? Σου εχουν στοιχισει αυτες οι ήττες ή οχι?

Εγω ποια καταστροφη επαθα απο τις δικες μου ήττες? Απο τις ήττες στην Ευρωπη, καμια, καθως ειμαι 1ος στον ομιλο με πλεονεκτημα πλεον να παραμεινω εκει. Απο τον Αρη η ζημια μηδενικη καθως προκριθηκα και η μονη ήττα που με προβληματιζει ηταν αυτη απ τον Πανιωνιο. Μια ηττα που ηρθε στην παραταση, απο εναν δαιμονισμενο Πανιωνιο. So what?

Λες πως εχω φτυσει αιμα να παρω παιχνιδια. Συμφωνω. Εσυ δεν εχεις κανει το ιδιο? Η Ρεαλ? Ολες οι μεγαλες ομαδες (πλην ισως της Μπαρτσελονα και της Σιενα-οπου το πρωταθλημα ειναι παιδικη χαρα)??

Συγκριτικα με περυσι η ομαδα ειναι αναβαθμισμενη σε ολες τις θεσεις. Ακομα και να μη θυμασαι συγκεκριμενα αποτελεσματα, σκεψου πως πηραμε την πρωτια στον τελευταιο αγωνα του Τοπ16 μεσα στην Ταου, ενω μεχρι τοτε πηγαιναμε τρενο για..δευτερη θεση και το κακο συναπαντημα με την Μπαρτσελονα στο Τοπ8. Ξερεις ποσα χρονια ειχαμε να βγουμε 1οι σε ομιλο Τοπ32? Θυμασαι να παιζαμε περυσι τα συστηματα που παιζουμε φετος? Θυμασαι να εχουμε τετοια αναπτυξη στο επιθετικο παιχνιδι?

Πραγματικα το μοναδικο που νοσταλγω απο περυσι, ειναι ο Γκριρ και η αποδοση των Μπουρουση/Βουισιτς. Σε ολα τα αλλα ειμαστε 1-2 κλικ παραπανω.

Μου αναφερεις καποιους παικτες και λες οτι αν δεν τραβηξουν κουπι, δεν κερδιζουμε ουτε την Ολυμπια Λαρισας. Και πως στηριζομαστε πολυ στο ατομικο ταλεντο του καθε παικτη. Στο δευτερο συμφωνω. ξεχνας βεβαια οτι εκτος απο αυτους που αναφερεις, υπαρχουν και οι Τσιλντρες, Μπουρουσης που ειναι παρα πολυ σημαντικοι για την ομαδα. Επομενως, αν μου λες οτι με -5 πρωτοκλασσατους παικτες μου δεν κερδιζω ουτε την Ολυμπια, ε ας αποδειχθει σε καποιο ματς οτι εσυ με -5 δικους σου την κερδιζεις.

Με βαση τα αποτελεσματα μπορεις να μου πεις πως θεωρεις καλυτερη την πορεια μιας ομαδας που εχασε 20 ποντους απο Μαλαγα, εχασε απο Παρτιζαν, και πηρε 1 παιχνιδι στη παραταση, απο αυτην της Μπαρτσελονα που δεν εχασε ουτε 1 ματς, απο αυτην της Ρεαλ και απο αυτην της Σιενα? Με βαση τα αποτελεσματα ειπες...Για δικαιολογησε την γνωμη σου λοιπον.

Αναφερομουν σε συγκριση Παο-Οσφπ στην Ευρωπη, κακως αν δεν το διευκρίνισα.

Η Μπαρτσα εχει μακραν τα καλυτερα αποτελεσματα, και υποθετω πως η Ρεαλ ειναι αμεσως στο παρακατω σκαλι, μια που κερδισε τον πρωταθλητη Ευρωπης μεσα-εξω, μαζι με τον ΟΣΦΠ που εριχνε 20αρες στο ΣΕΦ, πηρε οτι παιχνιδι του ηταν απαραιτητο και κερδισε την 2η της acb στην εδρα της. Μετα η Σιενα.

Δημοσ.

Chris μια ερώτηση, θεωρείς οτι όταν είναι μέσα Μπουρούσης, Τζός, και Τεοντοσιτς, παίρνουμε αμέσως διαφορά, ενώ όταν μπαίνει Παπαλουκάς και Βούισιτς αμέσως γίνονται λάθη και χάνεται ο ρυθμός?

Δημοσ.

To ματς στην Καχα αυτο εδειξε,..ολο το κλειδι ηταν να κρατησει τον Μπουρουση ξεκουραστο, ενω οταν εμπαινε ο Παπαλουκας (να σου θυμισω για πρωτη φορα στο 1ο δεκαλεπτο μαζι με τον Πενν) και βγηκε ο Τεοντοσιτς η διαφορα εκανε φτερα.

Αλλα ειναι σ ενα βαθμο λογικο, απο τη στιγμη που ο Παπαλουκας ηταν τραυματιας αρκετο καιρο και χρειαζεται να βρει ρυθμο.

Οσο για τον Βουισιτς, εμενα μεχρι στιγμης μ εχει απογοητευσει και δεν εχει καμια σχεση με τον περυσινο παικτη που μας πηγε στο Φαιναλ 4 βαζοντας 20αρες σε καθε ματς απο το Τοπ16 κ περα.

Η τριαδα παντως Τεοντοσιτς-Τσιλι-Κλειζα ειναι αυτη που μας εχει φερει εδω, και λογικα σε ολα τα κρισιμα ματς θα ειναι και αυτη που θα τελειωνει τα παιχνιδια (μαζι με Μπουρουση κ Παπαλουκα ... οταν αποφασισουν να παιξουν συμφωνα με την αξια τους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εχεις χωρεσει πολλα και διαφορετικα ζητηματα σε 2 παραγραφους.

Ποιες ηταν οι ντροπιαστικες ήττες? Αντιθετως αν θελεις να αναφερθω για τον Παο, υπεστη 2 συντριβες απο τη Ρεαλ, μια ευκολη ηττα απο ΟΣΦΠ και 1 σοκ εντος εδρας απο τα ...παιδαρελια (οπως τους χαρακτηριζε η Πρασινη) της Παρτιζαν εντος εδρας? Σου εχουν στοιχισει αυτες οι ήττες ή οχι?

Μαλαγα -20.

Οσο για το αν μου εχουν στοιχισει οι ηττες παμε ενα-ενα.

Α. Ρεαλ μεσα κι εξω. Μου στοιχησαν πρωτια στον ομιλο, no big deal ηδη βρισκομαι στην επομενη φαση και ειμαι και φαβορι για να περασω στους 16. Δεν μου στοιχησαν οι 2 ηττες αυτες.

Β. ΟΣΦΠ. Ηδη εχουμε ανακτησει το πλεονεκτημα εδρας καθως χασατε μονοι σας αλλο ματς. Κανενα κοστος απο αυτη την ηττα. Χωρια οτι και να μη χανατε, το +10 καλυπτεται στο ΟΑΚΑ αν χρειαστει. Αλλα και πλεονεκτημα εδρας να ειχατε, και αυτο μικρη σημασια εχει. Τα παραπανω τα στηριζω στην πιο προσφατη σεζον, την περσυνη. Και με 20+ σας πηραμε στο ΟΑΚΑ, και πλεονεκτημα εδρας ανατρεψαμε.

Γ. Ηττα απο Παρτιζαν. Πολυ νωρις για να σου πω αν κοστισε η οχι. Λογικα δε θα κοστισει, εκτος αν θελουμε να αυτοκτονησουμε.

Εγω ποια καταστροφη επαθα απο τις δικες μου ήττες? Απο τις ήττες στην Ευρωπη, καμια, καθως ειμαι 1ος στον ομιλο με πλεονεκτημα πλεον να παραμεινω εκει. Απο τον Αρη η ζημια μηδενικη καθως προκριθηκα και η μονη ήττα που με προβληματιζει ηταν αυτη απ τον Πανιωνιο. Μια ηττα που ηρθε στην παραταση, απο εναν δαιμονισμενο Πανιωνιο. So what?

Λες πως εχω φτυσει αιμα να παρω παιχνιδια. Συμφωνω. Εσυ δεν εχεις κανει το ιδιο? Η Ρεαλ? Ολες οι μεγαλες ομαδες (πλην ισως της Μπαρτσελονα και της Σιενα-οπου το πρωταθλημα ειναι παιδικη χαρα)??

Εγω δεν ειπα οτι καταστραφηκες απο καποια ηττα. Εσυ ισχυριστηκες οτι βασει αποτελεσματων εχεις της καλυτερη πορεια στην Ευρωπη μεχρι στιγμης και σου λεω πως δεν ισχυει ουτε καν...Αλλα αφου κανεις συγκριση των πορειων ΠΑΟ-ΟΣΦΠ να σου πω οτι στο τελος ξυριζουν το γαμπρο + το οτι εγω ειχα 3 κλασεις δυσκολοτερο ομιλο απο του ΟΣΦΠ, αν αυτο σου αρκει. Και τελικως με 8-2 τελειωσα εγω τη πρωτη φαση, με 8-2 τελειωσες κι εσυ. Απλα οι δικες μου ηττες ηρθαν απο τη Ρεαλ, ενω εσενα απο την ....Μαλαγα και την Παρτιζαν. Δε βλεπω που διακρινεις την τοσο καλυτερη πορεια, εκτος αν το βασιζεις στην προχθεσινη μας ηττα...Εχουμε δηλαδη 1 ηττα παραπανω απο εσας, εχοντας αντιμετωπισει αντικειμενικα πολυ δυσκολοτερες ομαδες. Οκ.

Συγκριτικα με περυσι η ομαδα ειναι αναβαθμισμενη σε ολες τις θεσεις. Ακομα και να μη θυμασαι συγκεκριμενα αποτελεσματα, σκεψου πως πηραμε την πρωτια στον τελευταιο αγωνα του Τοπ16 μεσα στην Ταου, ενω μεχρι τοτε πηγαιναμε τρενο για..δευτερη θεση και το κακο συναπαντημα με την Μπαρτσελονα στο Τοπ8. Ξερεις ποσα χρονια ειχαμε να βγουμε 1οι σε ομιλο Τοπ32? Θυμασαι να παιζαμε περυσι τα συστηματα που παιζουμε φετος? Θυμασαι να εχουμε τετοια αναπτυξη στο επιθετικο παιχνιδι?

Πρωτος στον ομιλο φετος βγηκες οχι επειδη εχεις καλη ομαδα, αλλα επειδη οι υπολοιπες ομαδες ηταν τοσο αδυναμες που καταφεραν να σε βγαλουν πρωτο. Ειχες τον ευκολοτερο ομιλο στο τοπ32 των τελευταιων ετων. Ακομα κι ετσι αυτη η πρωτια για την οποια μιλας με τοση υπερηφανεια, σε μια παραταση κριθηκε, σε ενα πραγματικα ευκολο ομιλο, που αν ησουν ως ομαδα αυτο που παρουσιαζεις επρεπε να ειχες καθαρισει με 10-0, με τετοιους αντιπαλους...

Αν βρισκοσουν στον ομιλο του ΠΑΟ, να εισαι βεβαιος οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα.

Μου αναφερεις καποιους παικτες και λες οτι αν δεν τραβηξουν κουπι, δεν κερδιζουμε ουτε την Ολυμπια Λαρισας. Και πως στηριζομαστε πολυ στο ατομικο ταλεντο του καθε παικτη. Στο δευτερο συμφωνω. ξεχνας βεβαια οτι εκτος απο αυτους που αναφερεις, υπαρχουν και οι Τσιλντρες, Μπουρουσης που ειναι παρα πολυ σημαντικοι για την ομαδα. Επομενως, αν μου λες οτι με -5 πρωτοκλασσατους παικτες μου δεν κερδιζω ουτε την Ολυμπια, ε ας αποδειχθει σε καποιο ματς οτι εσυ με -5 δικους σου την κερδιζεις.

Μπουρουσης Τσιλντρες δεν παιρνουν παιχνιδια μονοι τους αν εχεις χωμα Παπαλουκα/Τεοντοσιτς/Κλειζα. Αυτη η 3αδα κρινει τα παντα φετος στον ΟΣΦΠ, αυτη η 3δα παιρνει τα παιχνιδια και αυτη η 3δα τα χανει, και αυτο ειναι το μεγαλο μειονεκτημα του φετινου Ολυμπιακου. Ο Μπουρουσης και ο Τσιλντρες παιζουν καλα, αλλα μονοι τους ειναι λιγοι οσο καλα και να παιξουν. Η ραχοκοκαλια σας ειναι η 3δα που αναφερω. Κακο μια ομαδα να στηριζεται στην αποδοση 3 παιχτων.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
Δημοσ.

Εγώ πάντως φέτος βλέπω περισσότερη αξιοπιστία στο 3ποντο. Πέρσυ είχαμε μόνο Γκρίρ που έπαιζε μόνο όταν ήταν στη μέρα του, ενω φέτος έχουμε Τεοντοσιτς + Κλείζα + Τσίλι (όταν του πιάνουν).

Γενικά θεωρώ οτι φέτος παίζουμε πολύ πιο θεαματικό μπάσκετ απ' οτι πέρσυ. Βέβαια εγώ τα φωνάζω να φύγουν Παπαλουκάς και Βούισιτς αλλά...

Δημοσ.

Για τον παπαλουκα να σου πω δεν συμφωνω να φυγει.Αμα παιζει ενα τεταρτο ειναι θετικος.Στην βιτορια οταν αναιβηκε στο τεταρτο δεκαλεπτο κ μοιρασε πασες πηρες το ματς.θυμησου κ το ματς με την λιετουβος στην λιθουανια που καροτσακι σε πηγε τεταρτο δεκαλεπτο.Ο Ολυμπιακος ειναι καλυτερως απο περυσι κυριως γιατι καπιοι παικτες που ειχε κ περυσι ειναι εμφανως βελτιωμενοι ενω κ η προσθηκη του κλειζα ειναι πολυ σημαντικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O Παπαλουκας οσο επιπολαιος και αν ειναι, εχει παρει αρκετα ματς πανω του εφετος και τα εχει καθαρισει μονος του, μεταξυ αυτων και το ματς με ΠΑΟ. Παιχτες με χαρακτηρα Παπαλουκα/Σαρας τους κρατας ακομα και οταν ειναι η σκια του εαυτου τους διοτι ξερεις οτι μπορει να παιξουν 5 ματς ολη τη σεζον, αλλα αυτα τα 5 να σε βγαλουνε με τριπλ κραουν.

Παιχτες που πρεπει να παρουν ποδι απτον ΟΣΦΠ ειναι αρκετοι. Για μενα ο Σχορτσιανιτης (ενας παιχτης που εκανε οτι ονομα εκανε χαρη στην επιμονη των δημοσιογραφων, κατα ταλλα η θεση του ειναι σε Ολυμπια Λαρισας και κατω) με τον Βουισιτς ειναι 2 αδυναμοι κρικοι, επισης Μπεβερλυ, Χαλπεριν, Μαυροκεφαλος, Γλυνιαδακης, (ας μη βαλω και το Βασιλοπουλο μεσα και με πειτε υπερβολικο) χωρις συζητηση δεν εχουν θεση σε ομαδα που θελει να διεκδικησει τιτλους απο τον Ομπραντοβιτς. Δεν συνυπολογιζω Σλουκα/Παπανικολαου γιατι δεν τους θεωρω ακομα τελειωμενους οπως τους προηγουμενους. Αν και για τον Σλουκα δεν εχω πολλες ελπιδες, οτι μπορει να εξελιχθει σε κατι καλυτερο για τον ΟΣΦΠ αποτι ειναι τωρα.

Θελω να πω πως αν εμεις εχουμε 1 Περπερογλου για τον οποιο κραζετε κατα καιρους, ο ΟΣΦΠ εχει τουλαχιστον 6 τετοιους.

Οπως ειπα και παραπανω ολος ο ΟΣΦΠ φετος ειναι 3 παιχτες που πλαισιωνονται απο Μπουρουση, Τσιλντρες. Μια 5δα ακριβως, απο κει και περα χαος.

Γιαυτο επιμενω οτι πρεπει να παραμεινετε προσγειωμενοι. Οι 8νικες/2ηττες στη 1η φαση της Ευρωλιγκα σε ενα τοσο ευκολο ομιλο, εκτος οτι δεν ειναι κολακευτικες για εσας, δεν δειχνουν τις πραγματικες αδυναμιες σας. Οι οποιες ειναι: Α. διαρκεια, καθως η 5δα που προανεφερα (πλην Παπαλουκα) βγαζει 30λεπτα, αλλα για ποσο ακομα Β. Οτι δεν υπαρχει βαθος παγκου για τα δυνατα παιχνιδια οπου ο αλλος θα σου βαζει αλλαγη τον Καουκενας και τον Ρεγιες και εσυ θα εχεις 40λεπτα μεσα τον δυσμοιρο τον Κλειζα και τον Τεοντοσιτς.

Αυτες οι αδυναμιες δεν εχουν φανει ακομα , λογω αποτελεσματων που καλλιστα θα μπορουσαν να ειναι ηττες, περαν των 2 με Μαλαγα και Παρτιζαν. Μπορουσατε ευκολα να χασετε και τα 2 ματς με Λιετουβος, μπορουσατε ευκολα να χασετε με την Ορλεανη εκτος. Δεν ειναι ολα τοσο ροδινα...

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
Δημοσ.

Συμφωνώ στο οτι δεν έχουμε βάθος πάγκου. Επίσης συμφωνω οτι πρέπει να φύγει Σοφοκλής και σια όπως ειπώθηκε αποπάνω.

Δημοσ.

Εγω λεω παντως οτι απο τη στιγμη που ο Μπλατ ηταν ελευθερος επρεπε να ειχες κανει κινηση.Μιλαμε για ενα προπονητη που θα σε μεταμορφωνε προς το καλυτερο.Αλλα οταν οι διοικουντες κοιμουνται...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...