Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μωρε κι εγω σπανιολους προτιμω, το ξερω και το c+ deportes, εβλεπα παλιοτερα nba απο δαυτους, απο δορυφορικη,

καλη ποιοτητα + αγγλικα, ισπανικα ακουγες μονο στις διακοπες που σχολιαζαν το ματς ενας ψηλος κι ενας κοντος :P

ευχαριστω για τις πληροφοριες και το links, τα καβατζωσα κι αυτα :D

το πορτογαλικο μου ανοιξε βασικα απο το http://livetv.ruπου συζητουσαμε τις προαλλες με τον nzeppos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η Ευρωλίγκα δημοσίευσε το δεύτερο μέρος της ψηφοφορίας των τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων για τους καλύτερους της διοργάνωσης και εκείνοι εκθείασαν Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Νάντο Ντε Κολό.

Πιο συγκεκριμένα, στη ερώτηση «ποιος είναι ο καλύτερος ηγέτης στη Ευρωλίγκα;» οι τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων επέλεξαν τον Βασίλη Σπανούλη στη πρώτη θέση με ποσοστό 58,33%. Οι Ράις, Διαμαντίδης και Γιουλ που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα συγκέντρωσαν από 8,33% ο καθένας.

Εκτός αυτού ο Σπανούλης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και στην ερώτηση για το «ποιον θα επέλεγες να πάρει το τελευταίο νικητήριο σουτ;» με 50%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μάλκολμ Ντιλέινι με ποσοστό 8,33%.

Πρωτιά έχει και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ της διοργάνωσης σε ποσοστό 45,83%.

Όσον αφορά την κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς, ο Νάντο ΝτεΚολό βρίσκεται στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 58,33%, με δεύτερο τον Γιαν Βέσελι με 12,5%.

Για να δείτε αναλυτικά όλες τις κατηγορίες δείτε το παρακάτω βίντεο που ανέβασε η Ευρωλίγκα στον λογαριασμό της στο Youtube.

κοιτα να δεις κατι πραγματα!!!
  • Like 1

εγω τα μεγαλυτερα ευσημα τα δινω στον πριντεζη.απο ενας μετριος  ρολιστας που πηγε μαλαγα δεν εκανε τιποτα τραυματιστηκε και σοβαρα καταφερε και εγινε το κορυφαιο 4αρι στην ευρωπη.πρεπει να εριξε τρελη δουλεια στον τροπο που εκτελει για να εχει πλεον τετοια ποσοστα επιτυχιας.

Y.Γ. 1,5 εκατομμύρια ευρώ κέρδος ο Παο. Απορώ τι συμβόλαια δηλώνει πως πληρώνει, και τι φόρος προκύπτει αντιστοίχως απο αυτά .. (ρητορικό το ερώτημα βεβαίως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί οι Ισπανοί πόσο εμετός ρε παιδιά, έλεος, αρρωσταίνω που τους βλέπω. Μπροστά στο διαιτητή ίσα που ακουμπάνε το Ναβάρο στη μέση (χωρίς να κάνει καν κίνηση προς τα μέσα) και πετάγεται λες και τον χτύπησε ρεύμα. Αμέσως τεχνική ποινή για φλόπινγκ και πάει και σκούζει στο διαιτητή επί μισό λεπτό ότι ήταν φάουλ. Μέχρι και ο Άγγλος που κάνει τη μετάδοση είπε ότι πάλι καλά που το έδωσαν γιατί το έχει κάνει κάμποσες φορές σήμερα. Αηδία πραγματικά.

Για του λόγου το αληθές (ναι, σιχάθηκα τόσο πολύ που μπήκα στον κόπο να το ανεβάσω):

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ναβάρο αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή. Κατά τ' άλλα μετά το 54-53 και την προσωρινή μείωση του σκορ, έπεσε βαρύς ο πέλεκυς.

edit ...και δικαίως πήγε πολλά με λίγα. Που να έπαιζε και ο Ντε Κολό. Τραγωδία η Μπαρτσελόνα, θετικός γενικά ο Περπέρογλου με 11-1 (τον Βεζένκοφ δεν τον είδα καθόλου). Γελοιότητες στο τέλος με τη διαφορά να πέφτει συνεχώς και την ΤΣΣΚΑ να παίρνει απανωτά timeout στα 55" και στα 13" για να μην νικήσουν με λιγότερους από 10 πόντους. Το ωραίο ήταν πως καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε πλησιάσει καν τα 5 φάουλ οπότε η Μπαρτσελόνα είχε όλη την ευχέρεια να κάνει 3 συνεχόμενα στα τελευταία 10" και να μην αφήσει τους "Ρώσους" να σχεδιάσουν κανονική επίθεση.

Από τη μία λες για να μην βλέπουμε τέτοια καλό θα ήταν να σταματήσει να ισχύει η λογική με τις διαφορές εντός-εκτός. Από την άλλη αν γίνει κάτι τέτοιο θα μετράει η συνολική διαφορά και θα έχουμε φαινόμενα αδιάφορες ομάδες (ειδικά στο τέλος) να επηρεάζουν την πρόκριση αν πχ. κάτσουν και χάσουν με 40 πόντους στο κεφάλι. Επιπλέον με τον ισχύον τρόπο οι αγώνες έχουν κάποιο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει είναι να ισχύσει ο κανονισμός του ΝΒΑ, όπου 2 συνεχόμενα φάουλ στα 2 τελευταία λεπτά συνεπάγονται αυτομάτως και βολές ανεξάρτητα από το αν έχει συμπληρώσει 5 φάουλ η ομάδα ή όχι.

Πάμε να δούμε τον Παναθηναϊκό τώρα (με ολίγη από Ομπράντοβιτς-Μπαρτζώκα).

Επεξ/σία από nzeppos

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι με 3/23 τρίποντα τη σήμερον ημέρα δεν πας πουθενά.

ps: τα σουτ που μπήκαν στα τελευταία 4-5' του Φενέρ-Λοκομοτίβ δεν υπάρχουν, οι τύποι έβαλαν ασύλληπτες προσπάθειες, τι τρίποντο και φάουλ, τι τρίποντο με σπάσιμο στον αέρα, τι απανωτά μπουμπουνίσματα από Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε, φοβερά πράγματα...

edit: ένα μηνιάτικο πρόστιμο ακόμα και στον coach; αν όντως ισχύει λίγο βαρύ μου φαίνεται, αλλά πραγματικά αν δεν ξυπνήσουν τώρα, δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ μέσα στη σεζόν (φαντάζομαι βέβαια ότι ίσως ρεφάρει αργότερα με πριμ σε καμια νίκη μέσα σε ΣΕΦ κλπ, ΑΝ φυσικά καταφέρει να την πάρει)

Ενώ με 65% στις βολές εκτός έδρας ο ερυθρός αστέρας ήταν σε καλύτερη μοίρα?

Δεν είναι θέμα το να ξυπνήσουν οι παίκτες. Είναι οτι έχουν ταβανιάσει.

Και δε βλέπω και τον Ομπραντοβιτς να μπορεί να κρύψει τα ελαττώματά τους. Αν τα καταφέρει στη συνέχεια μαγκιά του.

Υ.Γ. Ο ΟΣΦΠ έχω την εντύπωση πως θα κερδίζει με άνεση τις καλές επιθετικές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά θα χάσει με τα χέρια κάτω αν κάποια στιγμή δε λειτουργήσει η άμυνα και χρειαστεί να πάει σε πιο επιθετικό τέμπο. Στην Ελλάδα, έχουμε με μεγάλη διαφορά ποιοτικότερο ρόστερ και καλύτερη ομάδα, αλλά το κόμπλεξ παραμένει μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Δε γίνεται να βλέπεις φάουλ σ' αυτή τη φάση.

...ε δεν είναι μόνος του όμως. Κι εγώ μπορώ να δω φάουλ (ή μάλλον, μπορώ να περιμένω διαιτητή να το σφυρίξει). Οπότε;

Μια χαρά φάουλ μπορεί να δοθεί, για τσέκινγκ. Απλώς η αντίδρασή του ήταν ΣΧΕΤΙΚΑ "υπερβολική" (και είχε και "προηγούμενα" μαζί του ο διαιτητής). Αλλά ποιός "μεγάλος" δεν το κάνει; Ο ΔΔ ας πούμε.

Προφανώς ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν είχε διάθεση να του χαριστεί, ΕΩΣ τον περίμενε στην γωνία. Μη ξεχνάμε ότι με ΤΣΣΚΑ (...) παίζανε...

Άλλωστε δεν έκανε κάτι "ιδιαίτερο" ο Γιαννοκάρολος - μετά το τσεκάρισμα συνέχισε χωρίς καν να περιμένει/"απαιτεί" σφύριγμα.

ΔΕΝ δίνεις "έτσι εύκολα" σε παίκτη της μούρης του, σφύριγμα για "θέατρο".

Μια χαρά θα μπορούσε ν' αφήσει την φάση να εξελιχθεί χωρίς γκρίνια από κανέναν. Στοχευμένο ήταν.-

Ενώ με 65% στις βολές εκτός έδρας ο ερυθρός αστέρας ήταν σε καλύτερη μοίρα?

Δεν είναι θέμα το να ξυπνήσουν οι παίκτες. Είναι οτι έχουν ταβανιάσει.

Και δε βλέπω και τον Ομπραντοβιτς να μπορεί να κρύψει τα ελαττώματά τους. Αν τα καταφέρει στη συνέχεια μαγκιά του.

Υ.Γ. Ο ΟΣΦΠ έχω την εντύπωση πως θα κερδίζει με άνεση τις καλές επιθετικές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά θα χάσει με τα χέρια κάτω αν κάποια στιγμή δε λειτουργήσει η άμυνα και χρειαστεί να πάει σε πιο επιθετικό τέμπο. Στην Ελλάδα, έχουμε με μεγάλη διαφορά ποιοτικότερο ρόστερ και καλύτερη ομάδα, αλλά το κόμπλεξ παραμένει μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τα δύο ποσοστά. Από τις βολές πόσους πόντους έχασαν οι Σέρβοι; 10; Σαν να λέγαμε ότι για να ρεφάρει ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει 6/23 τρίποντα, που και πάλι είναι τραγικό ποσοστό για εντός έδρας αγώνα. Το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο στο ότι πέραν του Φελντέιν (που είναι μια του ύψους, μια τους βάθους) δεν υπάρχει άλλος κλασικός σουτέρ στην ομάδα και άρα οι αντίπαλες άμυνες ανοίγουν δυσκολότερα. Στο σημερινό μπάσκετ αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Και φυσικά συμφωνώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουν οι παίκτες (δεν το έθεσα καλά στο προηγούμενο post), τουλάχιστον όχι σε ατομικό επίπεδο. Η μόνη ελπίδα είναι να σκεφτεί τίποτα αλχημείες ο coach μπααας και δέσει κάπως καλύτερα το σύνολο και πάρουν κάποια κρίσιμα παιχνίδια με νύχια και με δόντια. Αν απορρίψουμε από τώρα αυτή την περίπτωση, δεν νομίζω πως μένει να συζητάμε κάτι και μιλάμε πρακτικά για απομάκρυνση του Ομπράντοβιτς και επανασχεδιασμό για τη νέα σεζόν (ειδικά αν όντως σταματήσει ο Διαμαντίδης και ανεξάρτητα τι θα γίνει στους τελικούς με τον Ολυμπιακό).

Για τον Ολυμπιακό ισχύει ότι ακόμα δεν έχει δείξει τι μπορεί να κάνει απέναντι σε πραγματικά ισχυρούς αντιπάλους, αλλά στον όμιλό του έχει μπόλικους και γρήγορα θα το μάθουμε. Σε 2 βδομάδες παίζει μέσα στη Μαδρίτη και πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά. Επίσης την άλλη Πέμπτη έχει Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (πάω να παίξω από τώρα 1000 ευρώ διπλό και over).

Για το φαουλ στο Navarro θα παω κοντρα και θα πω οτι μπορει να δοθει ανετα

Και δεν θα σε αδικήσει κανένας, αφού αν παρατηρήσετε μόλις σφυρίζει ο διαιτητής ο Χάινς σηκώνει το χέρι του για να παραδεχτεί την παράβαση (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα). Η τεχνική ποινή δόθηκε γιατί όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο ο Ναβάρο το είχε ξανακάνει λίγα λεπτά πριν και προφανώς είχε δεχθεί παρατήρηση από τον ρέφερι. Ε, τη δεύτερη ήταν δεν ήταν φάουλ, δεν του τη χάρισε. Φυσικά ο Ναβάρο ως κλασικός ισπανοφλοπερογκρίνιας (νέα λέξη) άρχισε το μοιρολόι και δικαίως αποβλήθηκε γιατί το παρατράβηξε.

Επιπλέον οι διαιτητές δεν έχουν έρθει από άλλο πλανήτη (εν αντιθέσει με αυτούς της Σούπερ Λίγδας και των λοιπών ποδοσφαιρικών κατηγοριών) και γνωρίζουν πολύ καλά την προϊστορία του Ναβάρο σε τέτοιες περιπτώσεις. Μου θυμίζει μια περίπτωση του Ντέμη Νικολαΐδη που δεν θυμάμαι εναντίον ποιας ομάδας έπαιζε (νομίζω της Μπαρτσελόνα) και κάποιος είχε σφυρίξει στο διαιτητή ότι ο τούτος ο κοντός βουτάει συνέχεια. Ε, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ντέμης έπεφτε με κάθε δυνατό τρόπο και είτε ήταν φάουλ είτε όχι, ο διαιτητής γελούσε και του έλεγε να σηκωθεί. Είναι να μην σου βγει το όνομα (αν και οι Ισπανοί με κάποιο τρόπο έχουν ταράξει την Ευρώπη στο φλόπινγκ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία).

Στο βίντεο που έβαλες δες πως σπρώχνει αρχικά ο Ναβάρο για να απελευθερωθεί. Δες στο σκριν του Τόμιτς τι ξύλο πέφτει. Κανονικά και με το νόμο, και δε σφυρίζουν τίποτα. Και έτσι πρέπει. Είναι τεράστιο λάθος να θεωρούμε πως κάθε επαφή είναι και φάουλ και είναι μια λογική που καταστρέφει το μπάσκετ κατά την άποψή μου.

Το handchecking είναι αστείο να σφυρίζεται στο μπάσκετ σε τέτοιες φάσεις. Και, προσωπικά, στη φάση που ο Χαινς σηκώνει το χέρι (όσοι τον θυμούνται σαν παίκτη ξέρουν πολύ καλά γιατί το κάνει) θεωρώ πως είναι επιεικώς ηλίθιο να σφυρίξει αμυντικό. Τέτοιες φάσεις γίνονται δεκάδες σε κάθε επίθεση και σε όσες σφυρίζουν το μόνο βέβαιο είναι πως στην επόμενη φάση θα σφυρίξουν αντίστοιχο "πταίσμα" υπέρ της άλλης ομάδας.

Το handchecking κυρίως έχει βάση όταν ποστάρει ο άλλος (η οδηγία είναι να το σφυρίζουν αλλά πολλές φορές είναι στη διάθεση του διαιτητή το τι θα κάνει). Σε περιπτώσεις δε που συμβαίνει πριν πάρει τη μπάλα ο επιτιθέμενος ή όταν κατεβάζει τη μπάλα, οι πιθανότητες να το σφυρίξουν είναι μηδαμινές.

Y.Γ.1 Που να δείτε το handchecking του αντετοκούμπο σε κάθε φάση.

Υ.Γ.2 Για κάποιο λόγο βαφτίσαμε τον Τζόρτζεβιτς..Ομπράντοβιτς!

μιλάμε πρακτικά για απομάκρυνση του Ομπράντοβιτς και επανασχεδιασμό για τη νέα σεζόν (ειδικά αν όντως σταματήσει ο Διαμαντίδης και ανεξάρτητα τι θα γίνει στους τελικούς με τον Ολυμπιακό)..

...ρε α' σταδιάλα κι οι 2 σας........Μου πήρε πόση ώρα για να καταλάβω ότι ο γυαλός (σας :ρ) ήταν στραβός...

Μιλάμε κόλλησα άσχημα χαχαχ

edit :

...ωπ, τώρα το πρόσεξα αυτό :

Υ.Γ.2 Για κάποιο λόγο βαφτίσαμε τον Τζόρτζεβιτς..Ομπράντοβιτς!

...νταξ', καλά που υπήρξε κι επιβεβαίωση δηλαδή, γιατί ακόμη ψιλοψαχνόμουν...:ρ

(...εν τω μεταξύ, είναι από τις περιπτώσεις που ΔΕΝ μπορεί κανείς ακριβώς να πει ότι "βαφτίσατε το ΚΡΕΑΣ,,,,,,ΨΑΡΙ"  :mrgreen:

Πάντως, Χρήστο, ενώ "μια χαρά τα λες για το τί είναι τσεκάρισμα και τί όχι", σα να ξεχνάς ότι ο Ναβαρόνες το κάνει (σχεδόν) όλη του την καριέρα το συγκεκριμένο σκηνικό. Και δεν θυμάμαι να τσιμπάει και τόσο συχνά τεχνικές (...για το ντισκαλιφιέ από τις σερί, ούτε λόγος, ε; ).

Για πε μου, ΔΕΝ σου λέει κάτι όλο αυτό; Εμένα πάντως ναι.

Όσο για το ότι κόλλησες στο αν "είναι" φάουλ και "αν θα ΕΠΡΕΠΕ ή όχι να σφυρίζεται" - και στην τελική στο "αν είναι ΑΜΥΝΤΙΚΟ" : αδερφέ, δεν λέμε σώνει και καλά να σφυρίξει ο άλλος. Στο κάτω-κάτω, δεν έκανε δα και τίποτε τραγικό ο Σπανιόλος : ένα τίναγμα χλιαρό, και ΣΥΝΕΧΙΣΕ. Ούτε τσαμπουκά, ούτε έφυγε καρφί στον διαιτηταρά να κλαφτεί κτλ. Τίποτα. Γενικά δηλαδή, έπρεπε να συνεχιστεί η φάση (αφού καν μπάλα δεν έχασε - ο Κάιλ στην ουσία ΔΕΝ εμπόδισε "αντιαθλητικά" κτλκτλ). Πιο "φυσιολογική" είναι μια ΤΕΤΟΙΑ φάση, με τα ΤΑΔΕ ονόματα να εμπλέκονται, να την δώσει υπέρ του ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥ, ΑΝ είναι να την δώσει. Αυτό λέμε κατά βάση (και εγώ απλά τονίζω ότι παραήταν τραβηγμένο, το όχι να δώσει αμυντικό, ή έστω τίποτα - αλλά να σφυρίξει φλόπινγκ...).

Αλλά όπως είπα : τον είχε (..είχαν...; ) στο μάτι. Και φάνηκε παρακάτω ακόμη ξεκάθαρα, με την αποβολή.

Υπ' όψιν ε, δεν τον χωνεύω ιδιαιτέρως τον Ναβάρο...(αντιθέτως μάλιστα, πετάω σκούφια για Χάινς)

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...