Προς το περιεχόμενο

Euroleague Basketball

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Wash

Οταν μετα απο ενα τετοιο τελικο καθομαστε και μιλαμε γιατι η Ρεαλ εκανε η δεν εκανε επιλογη ειμαστε το λιγοτερο για τα πανηγυρια(θα μου πεις εδω θα γινει ο Μπεος Δημαρχος ειναι δυνατον να μην ειμαστε για τα πανηγυρια?).Δεν θα επρεπε καν να γινεται αυτη η κουβεντα(φυσικα δεν απαγορευεται) και ειδικα σημερα μετα απο την ματσαρα που ειδαμε.

Εννοω οτι αν πεταξω κι εγω τωρα μια μαλακια και πω:ΑΝ κερδιζαμε την ΤΣΣΚΑ στο πρωτο ματς στη Μοσχα θα περνουσαμε στο F4 και θα παιζαμε με την Μακαμπι την οποια ευκολα η δυσκολα θα την περνουσαμε γιατι εχουμε μεγαλυτερα @@ απο αυτους.ΑΝ παιζαμε και τελικο με τους losers θα του κερδιζαμε γιατι γιατι γιατι.......!

Με τα ΑΝ μπορουμε να καθομαστε να μιλαμε για ωρες αλλα πιστευω πως χανουμε την ουσια του θεματος και της ημερας........ΜΑΚΑΜΠΙ.

Μια ομαδα που ηταν η μοναδικη που προκριθηκε στο F4 με μειονεκτημα εδρας στους 8 απεναντι στην ομαδα που πηγαινε βολιδα για την 4αδα οπου θα επαιζε στην εδρα της.Αφου περναει στο F4 ειναι πιστευω η μοναδικη ο ομαδα που δεν πιστεψε ουτε ο Θεος ο ιδιος οτι εχει εστω και μια πιθανοτητα για να το παρει.

Δεν ειναι δυνατον να καθομαστε και μιλαμε για θεωρειες θεωρειες θεωρειες και οπαδιλικια μια ζωη.

Αντε με το να ξεκινησει και το Μουντιαλ και να μαλωνουμε για τον Τζαβελλλλλα τον Χοντρο και το Καραφλο.

ΕΛΕΟΣ!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συγχαρητηρια στην Μακαμπι. Τους έδινα λιγότερες πιθανότητες και απο μας το 2012. Μπράβο τους για το εξαιρετικό Φ4 και τον δίκαιο τίτλο.

Προσωπικά χαίρομαι και για τον Σχορτσιανίτη. Έχει αδικήσει τον εαυτό του τόσα χρόνια, έχει υπάρξει αυτοκαταστροφικός πολλές φορές, αλλά φαίνεται ότι στη Μακάμπι έχει βρει ένα περιβάλλον που του ταιριάζει. Έχει ρόλο στην ομάδα, ο κόσμος τον αγαπάει και κέρδισε και την Ευρωλίγκα. Χάρηκα, σε ανθρώπινο επίπεδο, που τον είδα με τον γιο του αγκαλιά να πανηγυρίζει.

Και βλέπεις τα δικά μου post σαν fail ε; Ή το άλλο οτι μοιάζει το παιχνίδι της Μακάμπι με του οσφπ. Ναι οκ run n gun και οι 2 αλλα πως το παίζει ο ένας και πως το παίζει ο άλλος. Πέος είναι και με 15 και με 35 εκατοστά, αλλά τι ράμματα σκίζει το ένα και τι το άλλο.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού απόψε ήταν 73-73. Πέρσυ 101-88. Ακόμα και μετά απ' την παράταση σήμερα δεν ξεπεράστηκε το περσυνό σκόρ, σε ένα μάτς που μέχρι το ημίχρονο ήταν στην καλύτερη μέτριο. Σταμάτα να εκτίθεσαι, πέρσυ ο Ολυμπιακός απ' την τρίτη περίοδο και μετά τους έκανε πλάκα.

• Like 2

@washcloud Αφού όπως λες το 3-0 δεν ακυρώνει την καλή εμφάνιση (είπα εγώ όχι; άλλο είπα) του γάβρου, ίσως να αποδεικνύει οτι μια ομάδα πρέπει να αποφεύγει τις αδυναμίες της και όχι να της επιζητάει απλά με ένα πλεονέκτημα έδρας που απ ότι φαίνεται δεν λειτουργεί πάντα.

Λογική άνω ποταμών, Η ΡΕΑΛ θα έβρισκε ΑΝ θα έβρισκε τον γάβρο στον τελικό μόνο, και πήγαν και τους διαλέξαν σαν δυνατούς... χα χα

Πάντα οι επιλογές είναι στον αδύνατο, αυτά είναι νέα μόδα (πόσο τους έτσουξε φαίνεται, δεν χωνεύεται)

Και βλέπεις τα δικά μου post σαν fail ε; Ή το άλλο οτι μοιάζει το παιχνίδι της Μακάμπι με του οσφπ. Ναι οκ run n gun και οι 2 αλλα πως το παίζει ο ένας και πως το παίζει ο άλλος. Πέος είναι και με 15 και με 35 εκατοστά, αλλά τι ράμματα σκίζει το ένα και τι το άλλο.

...κάτσε ρε αδερφέ, κι εσύ τσουβάλιασμα...; Πού είπα (ή έδειξα, υπεννόησα κτλκτλ) ότι "τα δικά σου ποστ είναι φέιλ";

Για φέιλ συγκεκριμένου ποστ μίλησα. Χωρίς να είμαι...εμπαθής απέναντί σου (μη μου αρχίσεις κι εσύ να μου χρεώνεις κα΄να τέτοιο...)

Αφού ΗΤΑΝ φέιλ, πώς θα γίνει; Να μην το πω; Για να με καταλάβεις, πες πως βλέπεις κάποιον αν λέει "ποιός ΠΑΟ μωρέ, με τα χοντρά γκαφρά έπαιρνε αστέρια", ή, "ποιός Ζοτς, που ο Γκαστόνε είναι άτυχος μπροστά του".

Σαφώς και ο ΟΣΦΠ πέρσι ήταν ομάδα για λύπηση κατά τη διάρκεια της ΚΠ. Ένας Χάινς ΜΟΝΟ τον ξελάσπωνε, επί ΜΟΝΙΜΟΥ βάσεως (ΟΤΑΝ χρειαζόταν ξεσάσπωμα). Ο Σπάμμερ κλασσικά πιο πολύ λάσπωνε, ο Παπ είχε σκαμπανεβάσματα, ο Πάουελ είχε αποδειχτεί ξαλμυρισμένο φυστίκι, ο Μάντζαρης είχε απλώσει ν' αποθεραπεύσει την τραυματισμένη του αρίδα, ο Λω ήταν ναι μεν ενίοτε ικανοποιητικά καλός, αλλά λίγος για πρωταθητής Ευρώπης, κτλκτλ - να μην τα ξαναλέμε. Κάτι σαν την φετεινή Μακαμπί να πούμε, που όποιος έλεγε για κούπα στο Ισραήλ, θα τον κλείνανε στο Γιαντ Δαφνιάχου.

Στα ΠΟ ψιλοπρόκοψε (περνώντας έτσι την πάντα κατώτερη και λουζεράδικη Εφές), ΑΛΛΑ στο Λόντον πάτησε ξαφνικά το γκάζι και αυτοί που τον αντιμετωπίσανε αναρωτιόντουσαν τί μάρκα ήταν το φορτηγό που τους χτύπησε (και όχι τί ήταν αυτό που τους χτύπησε),

Όχι, δεν βγάλανε κανένα τρελλό σύστημα. Παίξανε φοβερά συγκεντρωμένα όμως (και στα δύο ματς, από κάποιο σημείο τους και μετά), φοβερά ψυχωμένα, φοβερά γαμιάρικα. Σύμφωνοι ότι ο Σπάμμερ ως συνήθως μπουμπούνισε 3 με το καλημέρα του 2ου ημιχρόνου και έκτοτε σχεδόν δεν γύρισε πίσω ο ΟΣΦΠ, 3ποντα που όλος ο νοήμων κοσμάκης ξέρει ότι είτε μπορεί να τα βάλει όταν τα επιχειρεί, είτε να τα χάσει και μετά γάμα τα, και όχι "συνειδητοποιμένες επιλογές". Κατά τ'΄άλλα όμως, και αυτός και οι λοιποί δεν περίμεναν απλώς την ACS φέρει την κούπα. Τρέξανε, πηδήξανε, μπλοκάρανε, κόψανε, ράψανε, σκίσανε, γαμήσανε τον Ρούλη Φερνάντεθ Και Τα Κορίτσια Του για να την πάρουνε (αφού κάνανε μια απ' τα ίδια πριν στον αρκουδιάρη Μεσίνα και στις αρκούδες του). Δεν ξέρω αν λόγω οπαδικής αλλεργίας (έχεις βέβαια δηλώσει ΚΑΙ "αμπάσκετος", οπότε ένα ελαφρυντικό το 'χεις) δεν έχεις ξαναδεί τα 2 ματς, υπάρχουν όμως ονλάιν. Άμα θες, κάτσε δες τα και εκτίμησε. Το όλο "ύφος" του ΟΣΦΠ του Λονδίνου περικλείεται ως περίληψη στη φάση όπου Παπ και (χα) Χάινς κονταίνουν από κοινού τον φουκαρά Μίροτιτς στον αιφνιδιασμό που επιχειρεί (πλάκα θα είχε να ήξερε Ελληνικά και να του έλεγε κάποιος όταν σηκώθηκε "μη ρωτήτσ' τί σε χτύπησε").

Κι εσύ λες "μερικά τρίποντα" ωρέ; Φέιλ λέμε...

Όσο για τη σύγκριση με τα...πέη, εγώ θα έλεγα ότι το άλλο που εννοείς (ούτε που ξέρω το ποστ, αλλά οκ), είναι άποψη ("η σύγκριση"). Και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. 

Άσε δε που το ζήτημα είναι πώς πάνω απ' όλα χρησιμοποιεί κανείς το πέος του για να σκίσει ράματα, ανεξαρτήτως εκατοστών :ρ

Τέλος, καθόλου ανωποταμίτικη λογική δεν είναι η "διαλέγω ΟΣΦΠ για να μην τυχόν τον βρω τελικό". Διότι πρώτον, πόσα ματς νομίζεις ήταν από τα ΠΟ μέχρι τον τελικό; Ένα παραπάνω = ο ΗΜΙτελικός. Οπότε μην το κάνεις να φαίνεται ως τεράστια απόσταση...

Δευτερον, μιλάμε για την φάση όπου ο Τζόρντης σου δίνει την ευκαιρία να διαλέξεις. Και τί επιλογές έχεις; ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ για πρώτο πιάτο και με προοπτική για μετά με "Μπάρτσα ή Αρμάνι (Μακ δεν έπαιζε ούτε γι' αστείο ως σκέψη τότε)" κι επιδόρπιο "ΤΣΣΚΑ ή ΟΣΦΠ". Και δεν είναι το θέμα να δεις κοντόφθαλμα και να πεις "α, ας πάρω αποδυναμωμένο ΠΑΟ", διότι η αρχική επιλογή καθορίζει και το μετά... Τί να διαλέξει λοιπόν; Αυτο που διάλεξε, ή "ΠΑΟ για πιο εύκολα, μετά Αρμάνι (...) ημιτελικό μέσα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, και μετά να βρεθώ είτε με το τρίτο φαβορί = τους Αρκουδιάρηδες, είτε με τον περσινό μου βιαστή, αυτόν που σεληνιάζεται εδώ και 2 χρονιές κι έχει καταπιεί ΤΣΣΚες δις αλλά και Μπάρτσα; Γιατί να μην το πάω στα σίγουρα, όσο ματς κι αν χρειαστεί, σε σειρά πολλών με τον τρελιάρη, και μετά να έχω αποφύγει Αρμάνι αλλά να παίξω πιο χαλαρά έναν ημιτελικό με την αιώνιά μου αντίπαλο, κι αν την νικήσω να έχω μόνο τον Μεσίνα μετά;".

@ HERTHAN : Σάκη (...το πέτυχα...; :-)), κακώς μπερδεύεις τα "αν και αν" με το συγκεκριμένο. Δεν είναι θέμα "τί θα γινότανε" - μια ερμηνεία δίνΩ (δεν ξέρω τί κάνουν άλλοι και δεν μ' ένδιαφέρουν τα οπαδικά ΤΟΥΣ) για την επιλογή που ΠΙΘΑΝΏΣ έκανε η ρεάλ, αναφορικά με το τί ΠΙΘΑΝΩΣ σκέφτηκε, ώστε να καταλήξει σε αυτήν. Δεν το βλέπω "σαν Ολυμπιακός" (που δεν είμαι άλλωστε), για να βρω ευκαιρία να κομπάσω για το "ορίστε ρε, διάλεξαν να με κοντράρουν οι καλύτεροι, επειδή...με φοβήθηκαν". Δεν παώ ταμείο εγώ με αυτό. Το αν στέκει λογικά μια τέτοια εκτίμηση/επιλογή είναι το θέμα, Και ναι, θεωρώ στέκει. Και μοιάζει να ήταν η πιο λογική όταν έγινε και γι' αυτό ακριβώς και έγινε (...αν...έγινε....).

Το σήμερα βέβαια έδειξε ότι ίσως και να ήταν πρωταθλήτρια σήμερα η Ρεάλ, αν είχε διαλέξει ΠΑΟ τελικά. Ίσως προτίμησε να μην φάει την έδρα της Αρμάνι (και την έφαγε από την πουθενατζού Μακαμπί) και τον απρόβλεπτο ΟΣΦΠ. Εκ του αποτελέσματος βεβαίως, ΑΝ σκέφτηκε έτσι, την...τιμώρησε ο θεός του μπάσκετ για την "ύβρι" της Ζαλγκίρις...

Πλέον και από εσάς.

Γιατί έτσι θα σε συμφέρει; Απο 6 έχουμε, και παραμένει ακόμα ο Παναθηναϊκός η πιο επιτυχημένη ομάδα στο μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια.

Τέλος, καθόλου ανωποταμίτικη λογική δεν είναι η "διαλέγω ΟΣΦΠ για να μην τυχόν τον βρω τελικό". Διότι πρώτον, πόσα ματς νομίζεις ήταν από τα ΠΟ μέχρι τον τελικό; Ένα παραπάνω = ο ΗΜΙτελικός. Οπότε μην το κάνεις να φαίνεται ως τεράστια απόσταση...

Δευτερον, μιλάμε για την φάση όπου ο Τζόρντης σου δίνει την ευκαιρία να διαλέξεις. Και τί επιλογές έχεις; ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ για πρώτο πιάτο και με προοπτική για μετά με "Μπάρτσα ή Αρμάνι (Μακ δεν έπαιζε ούτε γι' αστείο ως σκέψη τότε)" κι επιδόρπιο "ΤΣΣΚΑ ή ΟΣΦΠ". Και δεν είναι το θέμα να δεις κοντόφθαλμα και να πεις "α, ας πάρω αποδυναμωμένο ΠΑΟ", διότι η αρχική επιλογή καθορίζει και το μετά... Τί να διαλέξει λοιπόν; Αυτο που διάλεξε, ή "ΠΑΟ για πιο εύκολα, μετά Αρμάνι (...) ημιτελικό μέσα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, και μετά να βρεθώ είτε με το τρίτο φαβορί = τους Αρκουδιάρηδες, είτε με τον περσινό μου βιαστή, αυτόν που σεληνιάζεται εδώ και 2 χρονιές κι έχει καταπιεί ΤΣΣΚες δις αλλά και Μπάρτσα; Γιατί να μην το πάω στα σίγουρα, όσο ματς κι αν χρειαστεί, σε σειρά πολλών με τον τρελιάρη, και μετά να έχω αποφύγει Αρμάνι αλλά να παίξω πιο χαλαρά έναν ημιτελικό με την αιώνιά μου αντίπαλο, κι αν την νικήσω να έχω μόνο τον Μεσίνα μετά;".

Χαλαρά με τον αιώνιο αντίπαλο την Μπάρτσα ε; Μετά χριστόν προφήτες είναι εύκολο να γίνουμε όλοι. Πέρσι ξεσκίστηκαν πάντως, φέτος κάνα περίπατο, κατα τα άλλα ίδια η ΡΕΑΛ πέρσι και φέτος. Το ξυράφι του ΟΚΑΜ, για μερικούς.

Αποδυναμωμένος ΠΑΟ ε; Αποδυναμωμένος γάβρος..; Μπα... Κερδίσανε Μπάρτσες πότε; Φέτος 2 ήτες είχαν. Αλλα η ΡΕΑΛ κάθισε και σκέφτηκε τα παλιά ε;

Και πως ακριβώς βγαίνει το συμπέρασμα ο ΟΣΦΠ δυνατός και ο ΠΑΟ αδύνατος; αυτό είδες στους αγώνες φέτος; Ακριβώς τις ίδιε νίκες δεν κάναν;

Γιατί λοιπόν να μην διαλέξει η ΡΕΑΛ την ομάδα που ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ της, και να πάει σε Bungee Jumping λογική; Δηλαδή θα τα παίξει όλα για όλα στην έδρα της; σε σειρά 5 αγώνων που σπάει;(και πρέπει να κερδίσει 3 φορες για να επιβεβαιώσει την έδρα)

Λες και ποιος θα είναι στον τελικό(Γιατί μόνο στον τελικό θα έβρισκε τον Γάβρο) έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία για την ΡΕΑΛ...

• Like 1

Εγώ μια φορά αδερφέ, την συγκεκριμένη άποψη/εκτίμηση την πρωτόγραψα κα'να μήνα πριν. Με το που έχασε από Ζαλγκίρις η Ρεάλ. Οπότε συνεχίζεις αδίκως να μου χρεώνεις πράγματα - καλή ώρα τα μεταχριστιανικά. Τεσπα.

Και με την καμμία δεν διεκδικώ δάφνες προφητικές. Όπως άλλωστε φάνηκε από το Φ4 όπου αυτά που περίμενα ήρθαν εντελώς ανάποδα. Την γνώμη μου απλά λέω για το πώς ερμηνεύω κάποια πράγματα, αφού αυτά συνέβησαν.

Κατά τ' άλλα, κρίμα, αλλά το συνεχίζεις "οπαδικά", καθώς "πειράζεσαι" από το "αποδυναμωμένος ΠΑΟ" και καπάκι αναρωτιέσαι διακριτικοειρωνικά "για τον γαύρο"...Κι αυτό γιατί έχεις πάντα στο μυαλό σου "την σύγκρισή με τον απέναντι",σε ό,τι κι αν διαβάσεις. Το ότι την έχεις εσύ στο μυαλό σου, δε σημαίνει ότι απασχολεί εμένα όμως. Κι όσον αφορά την πραγματικότητα, ε ναι ρε φίλος, τί είναι δηλαδή ο ΠΑΟ του '14 σε σχέση με τον ΠΑΟ της τελευταίας 5ετίας; Ενδυναμωμένος, επειδή εσένα δεν σου αρέσει να το παραδεχτείς "σε άλλους"; Ο Μήτσος είναι στα όρια του γονατισμένου -και δεν μιλάω για τις προσδοκίες που έχουν "εχθροί τε και φίλοι" από αυτόν, αλλά με βάση τον καλύτερο και νεαρότερο εαυτό του. Φυσιολογικότατη συνθήκη στα 34 του, και δεν τον ψέγω για αυτό. Ο Μπατίστ είναι ήδη "χαζ μπην" από το '11, ο Ούκιτς κουτσός, ο Φώτσης μακρυά από τα νειάτα του κι αυτός, ο Μπράμος συνεχίζει να μην είναι σταθερός, ο Λασμέ επίσης με όχι κορυφαία απόδοση (και για τα λεφτά/ρόλο/θέση του θα χρειαζόταν έναν τέτοιον ο ΠΑΟ, να είναι όντως στην κορυφή), ο Ράιτ λίγος, οι Παπάς-Γιανκ εξαφανισμένοι (χωρίς να φταίνε),,,,,,να συνεχίσω; Μόνο ο Γκιστ είναι όλα τα λεφτά. Κι ο Ματσιούλις που ήτανε κολώνα, κι αυτός έκανε κοιλιές εκεί που δεν έπρεπε με τίποτα. Άντε κι ο Μαυρό που θυμήθηκε να παίξει πάνω που τελείωνε η χρονιά. Τί άλλο "καλό" έχει ο ΠΑΟ δηλαδή; Τα έξι αστέρια; Δεν τρώγονται ρε φίλε. Είναι όμορφα να τα βλέπεις και να τα χαίρεσαι, αλλά στο παρόν δεν εξαργυρώνονται με πολλά-πολλά. Για έχει μήπως την σταθερότητα ως συνολο που είχε επί Ζοτς; Ή μήπως τις επιτυχίες; Τουναντίον την αβεβαιότητα μιας τριανδρίας της τελευταίας στιγμής για να μην πνιγούν έχουν στο τιμόνι, αντί αν έχουν έναν προπονητή που να έχει ψήσει την ομάδα και ψηθεί αμζί τους για 2-3 χρόνια τουλάχιστον.

Οπότε, αν σε πειράζει το "αποδυναμωμένος", σόρι αλλά, δεν είμαι εγώ που το λέω που έχω το πρόβλημα...

(....τί να λέω και για μπάτζετ τώρα..........).

Αλλά για να μη μείνεις στενοχωρημένος, διάβασε χθες προχθές που έγραψα ότι και ο ΟΣΦΠ των τελευταίων δύο χρόνων με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, είναι νεκρός. Αποδομημένος. Όπως κι ο ΠΑΟ του '11 κι εντεύθεν. Μη διαβάζεις μόνο ότι σε "ενοχλεί".

Η δε Ρεάλ, δεν έκατσε να σκεφτεί τίποτε "παλιό", είχε το περσινό καζίκι να της τσούζει τον κώλο, ως άμεσα πρόσφατο. Τί με λες εκεί για "παλιά";

Οι "ακριβώς ίδιες νίκες" λοιπόν, δεν λένε...ακριβώς την κατάσταση. Ο ΟΣΦΠ πήγαινε Φ4, θα ήταν ακόμη πιο ενισχυμένος με Πρινς και Περπέ. Και με ελπίδα για καλύτερο Σλούκα, για καλύτερο Κόλινς, για καλύτερο Σερμαντίνι. Αλλά ας πούμε, για να μην "προκαλείσαι" ΤΟΣΟ, ότι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ήταν 50-50, οκ; Η Ρεάλ λοιπόν δεν είχε να διαλέξει μεταξύ ενός "επικίνδυνου ΟΣΦΠ και ενός σαφέστερα υποδεέστερου ΟΣΦΠ", όπως ΕΣΥ "φοβάσαι" ότι γράφω (και "αντιδράς υπερασπιστικά"). Είχε δυο ίδιες ομάδες, και την διαφορά την έκαναν οι ΜΙΚΡΟλεπτομέρειες. Πχ το ότι δεν είχε ψημένο προπονητικό τημ μαζί με την ομάδα. ΤΩΡΑ, σου ακούγεται πιο καλό; Σου φαίνεται πολέον πιο λογική η λογική του "ε αφού με έναν από τους δυο θα πάω ούτως ή άλλως, ας πάω με αυτόν που έχει δείξει και πέρσι και πρόπερσι ότι αλλάζει πρόσωπο στα Φ4, για να έχω την ευκαιρία να τον καθαρίσω ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, αντί να το ρισκάρω στα Μιλάνα με ΕΝΑ ματς"...;

....συνεχίζεις όμως να μην καταννοείς ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΟΣΦΠ που μπίνει στο πλάνο μιας τέτοιας λογικής/στρατηγικής, ΑΛΛΑ και το τί θα γινόταν ΚΑΙ μετά, με τις λοιπές ανταγωνίστριες, και τα τσουβαλιάζεις σε τσουβάλι που γράφεις απ' έξω "μπάντζι τζάμπινγκ". Έγραψα πράγματα, αλλά προφανώς έμεινες μόνο στο "α δηλαδή θες να πεις φοβόταν τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ όχι".....Ε μα τί να κάνω κι εγώ άλλο;

Όχι δηλαδή, εξήγησέ μου εσύ τη λογική του να θέλει να πάει ΠΟ με ΟΣΦΠ (θεωρώντας ως αξίωμα το ότι μέσα στη Ζαλγκίρις έχασε επί τούτου) (επίσης πέισε με ότι κάποιος που έχει στρωμένο τον καμβά μπροστά του για να επιλέξει τις κινήσεις του μετά, ΔΕΝ το κάνει, αλλά πάει για γκόμενες (δύσκολο το έργο σου, καθώς δεν νομίζω να υπάρχει "λογική" που να με πείσει για κάτι τέτοιο) και μετά καπάκι να πάει με Μπάρτσα ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ. Δηλαδή ή μαλάκες είναι, ή απλά δεν ήταν της λογικής "ας κοιτάξουμε να αναβάλουμε τα χειρότερα για όσο πιο αργά γίνεται". Εγώ αυτό που βλέπω, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη διασταύρωση με Μπάρτσα, είπαν να καθαρίσουν μια ώρα ΑΡΧΥΤΕΡΑ (αφού δε γινόταν να μην αποφύγουν μέσω "τακτικής" κάποιον) = ένας σμπάρος με τρυγόνι, ΚΑΙ να κόψουν τον βήχα του απρόβλεπτου στα Φ4 ΟΣΦΠ ταυτόχρονα = τρυγόνι Νο2.

Και όλο αυτό φίλε μου, είναι απλά μια λογική. Που δεν μπορώ να αποδείξω ότι είχε ακριβώς αυτήν την εφαρμογή, γιατί δεν είχα τον Λάσο από κοντά να τον ρωτήσω "για πε ρε Πάβλε, έτσι όντως έγινε"; Λογική όμως που όχι απλά στέκει, αλλά ταιριάζει και με τη δική μου για το πώς θα το σκεφτόμουν και εγώ, αν είχα στη θέση τους την περίφημη "δυνατότητα να επιλέξω το επόμενό μου βήμα, με στόχο/προοπτική και τα υπόλοιπά μου βήματα".

Η Μακάμπι μεγαλύτερη ομάδα απο εσάς στο μπάσκετ. Ακου λέει δεν κέρδισε την Μακάμπι...Το μπάσκετ που παίξαν σήμερα το βλέπουμε/βλέπετε με κυάλι...

Πλέον και από εσάς.

Το πλεον ειναι λαθος. Να τα διορθωσω λιγο τα πραγματα:

Δεν υπαρχει καμια, μα καμια, μα καμια σχεση του ποια ειναι η καλυτερη ομαδα στην Ευρωπη(δεν μιλαμε για φετος μιλαμε συνολικα συγκρινοντας ιστοριες των ομαδων) μεταξυ Ολυμπιακου και Μακαμπι.

Η Μακαμπι ειναι θρυλος του ευρωπαικου μπασκετ εχοντας τεραστια μπασκετικη παραδοση και φανελα με 6 Ευρωπαικα πρωταθληματα και 15 συμμετοχες σε τελικους(!), ενω ο Ολυμπιακος ειναι μια ομαδα της τελευταιας 20ετιας, απο τις τοπ στην ευρωπη της τελευταιας 10ετιας που πηρε 3 Ευρωπαικα με 6 συμμετοχες σε τελικους.

Επισης η Μακαμπι ειναι επισης καλυτερη ομαδα απο τον Παναθηναικο(επισης δεν μιλαμε για φετος μιλαμε συνολικα συγκρινοντας ιστοριες των ομαδων) ακομα και αν δεν κατακτουσε τον φετινο τιτλο.

Οχι πολυ καλυτερη αλλά με σαφως μεγαλυτερη μπασκετικη ιστορια γεματη με επιτυχιες.

8 τίτλους

Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995) σε 16 τελικους.

6 τίτλους

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρωσία (1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008) σε 12 τελικους.

Παναθηναϊκός, Ελλάδα (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011) σε 7 τελικους.

Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ισραήλ (1977, 1981, 2001*, 2004, 2005, 2014) σε 15 τελικους.

5 τίτλους

Βαρέζε, Ιταλία (1970, 1972, 1973, 1975, 1976) σε 10 τελικους.

3 τίτλους

Ρίγα, Σοβιετική Ένωση (1958, 1959, 1960) σε 4 τελικους.

Μιλάνο, Ιταλία (1966, 1987, 1988) σε 5 τελικους.

Σπλιτ, Γιουγκοσλαβία (1989, 1990,1991) σε 4 τελικους.

Ολυμπιακός, Ελλάδα (1997, 2012,2013) σε 6 τελικους.

2 τίτλους

Μπαρτσελόνα, Ισπανία (2003, 2010) σε 7 τελικους.

Τσιμπόνα, Γιουγκοσλαβία (1985, 1986) σε 2 τελικους.

Βίρτους Μπολόνια, Ιταλία (1998, 2001) σε 5 τελικους.

Καντού, Ιταλία (1982, 1983) σε 2 τελικους.

1 τίτλος

Παρτιζάν, Γιουγκοσλαβία (1992) σε 1 τελικο.

Ζοβεντούτ, Ισπανία (1994) σε 2 τελικους.

Βίρτους Ρόμα, Ιταλία (1984) σε 1 τελικο.

Ζαλγκίρις, Λιθουανία (1999) σε 2 τελικους.

Σαράγεβο, Γιουγκοσλαβία (1979) σε 1 τελικο.

Δυναμό Τιφλίδας, Σοβιετική Ένωση (1962) σε 2 τελικους.

Λιμόζ, Γαλλία (1993) σε 1 τελικο.

Συνολικα εχουμε ομαδες θρυλους στην ιστορια του Ευρωπαικου μπασκετ και ειναι στο πιο πανω σκαλι:

Ρεαλ Μαδριτης, Μακαμπι Τελ Αβιβ, ΤΣΣΚΑ Μοσχας.

Μετα στο 2ο σκαλι ειναι ο Παναθηναικος που αν δεν αρχιζε η Ευρωπαικη μπασκετικη ιστορια του ως πρωταγωνιστης απο το 1995 ή καπου εκει, θα ηταν στο 1ο σκαλι, καθως και η αλλη ομαδα θρυλος του Ευρωπαικου μπασκετ Βαρεζε που μεσουρανησε και κυριαρχησε την δεκαετια του 70 αλλά και αρχες 80 στο Ευρωπαικο μπασκετ αλλά πλεον το αρωμα της εχει σβησει.

Μετα στο 3ο σκαλι ειναι ο Ολυμπιακος, μαζι με άλλες ομαδες θρυλους που ομως και αυτες εχουν σβησει πλεον, οπως η ομαδα θρυλος των 80ς και αρχες 90ς Σπλιτ(γνωστοτερη με το Γιουγκοπλαστικα και ΠΟΠ 84 οπου προκαλουν ριγη συγκρινησης μολις τα ακουω υπενθυμιζοντας μου τις χρυσες τοτε εποχες!! :wub:), ΑΣΚ Ριγα, Ολυμπια Μιλανο(γνωστη στους παλιοτερους ως Τρεισερ(ριγος και παλι :wub: ), Phillips, Στεφανελ), Μπαρτσελονα.

Μετα ειναι διάφορες αλλες....

Γιατί έτσι θα σε συμφέρει; Απο 6 έχουμε, και παραμένει ακόμα ο Παναθηναϊκός η πιο επιτυχημένη ομάδα στο μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα τελευταια 15 χρονια προφανως και ο Παναθηναικος ειναι η πιο επιτυχημενη ομαδα στο Ευρωπαικο στερεωμα του μπασκετ.

Και σαφως ειναι μαζι με ΤΣΣΚΑ και Μακαμπι η μεγαλυτερη φανελα στην Ευρωπη. Τα τελευταια 15 χρονια.... Ομως ο κοσμος δεν αρχισε πριν απο 15 χρονια οποτε αμα το παρουμε συνολικα σαφως και η Μακαμπι ειναι πιο πανω απο τον Παναθηναικο ως φανελα και ως μπασκετικη ιστορια(ως πρωταγωνιστρια) στην Ευρωπη.

• Like 2

δεν θα συμφωνησω μ αυτο, οι τιτλοι μετρανε, οχι οι τελικοι, οπως λενε κ οι αμερικανοι, ο 1ος ειναι ο πρωταθλητης, ο 2ος δεν ειναι τπτ κ κανεις δεν θα τον θυμαται

δεν θα συμφωνησω μ αυτο, οι τιτλοι μετρανε, οχι οι τελικοι, οπως λενε κ οι αμερικανοι, ο 1ος ειναι ο πρωταθλητης, ο 2ος δεν ειναι τπτ κ κανεις δεν θα τον θυμαται

Αρα η Νοτιγχαμ ειναι στα ιδια επιπεδα με Γιουβεντους στα Ευρωπαικα πρωταθληματα?

Yeah, cool story.... :eek:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...