djcat Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Ήρθε η ώρα να δοκιμάσω τον κόσμο της apple και να γραφτώ στο site. Το mac mini προορίζεται για προγραμματισμό σε objective C και καμιά ταινία - αν είναι όντως τόσο αθόρυβο όσο διαβάζω. Θα συνδεθεί σε μια 27αρα οθόνη, που δεν είναι apple, δεν πιστεύω να υπάρχει κανένα πρόβλημα, σωστά; Χρειάζομαι πρόσθετα καλώδια για τις συνδέσεις ή όλα παρέχονται στο κουτί; Keyboard έχω ένα logitech dinovo, mac edition. Για ασύρματο mouse, μπορώ να βάλω και κάποιο που δεν είναι για mac; Ποια η διαφορά της ελληνικής έκδοσης από την αγγλική - την αγγλική σκέφτομαι να πάρω, αν και βρίσκω σε περισσότερα καταστήματα την ελληνική. Να το πάρω από τα γνωστά μαγαζιά πληροφορικής; Εδώ το έχω βρει you.gr αγγλική έκδοση 579 Thanks!
tr3quart1sta Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 δεν θα εχεις προβλημα με οθονες και ποντικια αλλα βασικο ειναι να παρεις οπωσδηποτε αγγλικη εκδοση γιατι η ελληνικη παρουσιαζει καποια προβληματα οσο για το τι περιεχεται ριξε μια ματια στο http://www.apple.com
georgeadams Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Η διαφορές της "αγγλικής" με την "ελληνική" έκδοση είναι: - Το πληκτρολόγιο στην "αγγλική" έκδοση έχει πάνω του τυπωμένους μόνο αγγλικούς χαρακτήρες. - Το πληκτρολόγιο στην "ελληνική" έκδοση έει πάνω του τυπωμένους και αγγλικούς και ελληνικούς χαρακτήρες. - Στο πακέτο της "ελληνικής" έκδοσης περιέχει ένα επιπλέον CD με το πρόγραμμα GRupdate. Αυτό εξελληνίζει κάποια από τα μενού του Mac OS X. Παλιότερα, το πρόγραμμα προκαλούσε διάφορα προβλήματα στο λειτουργικό και γι΄αυτό προτείναμε να μην το χρησιμοποιήσεις. Δεν ξέρω αν στο μεταξύ έχει βελτιωθεί αλλά αν δεν σου είναι απολύτως απαραίτητα τα ελληνικά μενού, μην το βάλεις. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά μεταξύ "αγγλικής" και "ελληνικής" έκδοσης. Έτσι κι αλλιώς μπορείς να διαβάζεις και να γράφεις ελληνικά κανονικότατα.
arxaggelos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Ενσ υντομία, όσον αφορά από αυτά που ξέρω σίγουρα: και καμιά ταινία - αν είναι όντως τόσο αθόρυβο όσο διαβάζω δεν ακούγεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτε όταν δουλεύει. Μόνο αν κολλήσεις το αυτί σου πάνω του, και ακόμη και τότε μόνο σαν ψίθυρος. Ακούγεται κάπως το dvdrw, κυρίως επειδή όλα τα slot-in που ξέρω υποφέρουν από αυτό, αλλά κυρίως στο γράψιμο, και λιγότερο στο playback Θα συνδεθεί σε μια 27αρα οθόνη, που δεν είναι apple, δεν πιστεύω να υπάρχει κανένα πρόβλημα, σωστά; Το συνδέω πολύ συχνά με την FullHD 37" τηλεόρασή μου για ταινίες. Κανένα πρόβλημα. Πήρα και ένα Apple Remote γνήσιο και ολοκαίνουριο από Αμερική με 7 ευρώ και με το Plex εγκατεστημένο είναι κουκλα. Χρειάζομαι πρόσθετα καλώδια για τις συνδέσεις ή όλα παρέχονται στο κουτί; Υπάρχει στο κουτί αντάπτορας για DVI, όχι όμως και το ίδιο το καλώδιο. Για HDMI χρειάζεται να αγοράσεις και τον αντάπτορα, αλλά εγώ πήρα ένα με 4 ευρώ αν θυμάμαι καλά από το ebay Για ασύρματο mouse, μπορώ να βάλω και κάποιο που δεν είναι για mac; Ναι, μπορείς. Σχεδόν ό,τι γουστάρεις, και το σχεδόν το βάζω επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει όλα τα ποντίκια του κόσμου για να ξέρω σίγουρα
S2Katana Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Ενα Μακ Μινι στα 2.26 είναι γρηγορότερο σε δουλειές γραφείου από ένα MBA rev.B, στα 1.6?
haHa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Ενα Μακ Μινι στα 2.26 είναι γρηγορότερο σε δουλειές γραφείου από ένα MBA rev.B, στα 1.6? Αισθητα! Μακραν πιο γρηγορος σκληρος, 50% πιο γρηγορος επεξεργαστης, λιγο πιο γρηγορη καρτα γραφικων και ram επεκτασιμη στα 4gb.
giwrgosd Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Η διαφορές της "αγγλικής" με την "ελληνική" έκδοση είναι: - Το πληκτρολόγιο στην "αγγλική" έκδοση έχει πάνω του τυπωμένους μόνο αγγλικούς χαρακτήρες. - Το πληκτρολόγιο στην "ελληνική" έκδοση έει πάνω του τυπωμένους και αγγλικούς και ελληνικούς χαρακτήρες. - Στο πακέτο της "ελληνικής" έκδοσης περιέχει ένα επιπλέον CD με το πρόγραμμα GRupdate. Αυτό εξελληνίζει κάποια από τα μενού του Mac OS X. Παλιότερα, το πρόγραμμα προκαλούσε διάφορα προβλήματα στο λειτουργικό και γι΄αυτό προτείναμε να μην το χρησιμοποιήσεις. Δεν ξέρω αν στο μεταξύ έχει βελτιωθεί αλλά αν δεν σου είναι απολύτως απαραίτητα τα ελληνικά μενού, μην το βάλεις. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά μεταξύ "αγγλικής" και "ελληνικής" έκδοσης. Έτσι κι αλλιώς μπορείς να διαβάζεις και να γράφεις ελληνικά κανονικότατα. Καλημέρα επειδη ενδιαφέρομαι και γω για αγορά αγγλικου imac ,το cdακι αυτο που αναφέρεις μπορει κάποιος να το αγοράσει extra απο κάπου( ή να το κατεβάσει)?Θεωρέις οτι ειναι απαραίτητο?
tr3quart1sta Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα τόσων ατόμων με τα ελληνικά...!! η αυθεντική γλώσσα στην οποία λειτουργεί ένας υπολογιστής είναι τα αγγλικά...!! και κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχε μόνο αυτή η γλώσσα... το να βαλει κανείς ελληνικά σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή είναι για μένα σαν να βλέπω μεταγλωτισμένη λατινοαμερικάνικη σειρά...!! :eek: απλά δεν παει ... δεν ειναι τοσο ομορφο... δεν ειναι τοσο αρμονικο με το συστημα ... εξάλλου δεν ειπε κανεις οτι χρειαζεται να ξερεις τελεια αγγλικα... λιγες βασικες και λειτουργεις ολο το συστημα... ελεος πια!!!
georgeadams Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέραεπειδη ενδιαφέρομαι και γω για αγορά αγγλικου imac ,το cdακι αυτο που αναφέρεις μπορει κάποιος να το αγοράσει extra απο κάπου( ή να το κατεβάσει)?Θεωρέις οτι ειναι απαραίτητο? Όχι, δεν μπορείς να το κατεβάσεις ή να το αγοράσεις έξτρα. Θεωρώ πως δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Αυτό που κάνει είναι να εξελληνίζει κάποια από τα μενού του λειτουργικού (να λέει πχ "αρχείο" αντί για "file"). Δεν εξελληνίζει όμως ΟΛΕΣ τις εφαρμογές, και ειδικά όσες δεν δίνονται μαζί με το Mac OS X. Επαναλαμβάνω, παλαιότερα προκαλούσε διάφορα προβλήματα (πχ με τα update από την Apple). Δεν γνωρίζω αν τα έχουν λύσει ακόμα, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το προτείνω.
aris1986 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα τόσων ατόμων με τα ελληνικά...!! η αυθεντική γλώσσα στην οποία λειτουργεί ένας υπολογιστής είναι τα αγγλικά...!! και κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχε μόνο αυτή η γλώσσα... το να βαλει κανείς ελληνικά σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή είναι για μένα σαν να βλέπω μεταγλωτισμένη λατινοαμερικάνικη σειρά...!! :eek: απλά δεν παει ... δεν ειναι τοσο ομορφο... δεν ειναι τοσο αρμονικο με το συστημα ... εξάλλου δεν ειπε κανεις οτι χρειαζεται να ξερεις τελεια αγγλικα... λιγες βασικες και λειτουργεις ολο το συστημα... ελεος πια!!! Ολα ωραια και ολα αρμονικα ειναι αρκει να χουν μεταφραστει σωστα!
Labfrog Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα τόσων ατόμων με τα ελληνικά...!! η αυθεντική γλώσσα στην οποία λειτουργεί ένας υπολογιστής είναι τα αγγλικά...!! και κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχε μόνο αυτή η γλώσσα... το να βαλει κανείς ελληνικά σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή είναι για μένα σαν να βλέπω μεταγλωτισμένη λατινοαμερικάνικη σειρά...!! :eek: απλά δεν παει ... δεν ειναι τοσο ομορφο... δεν ειναι τοσο αρμονικο με το συστημα ... εξάλλου δεν ειπε κανεις οτι χρειαζεται να ξερεις τελεια αγγλικα... λιγες βασικες και λειτουργεις ολο το συστημα... ελεος πια!!! Καλά όχι και αυθεντική γλώσσα. Και μένα μ'αρεσει στα ηλεκτρονικά μου να χω αγγλικά αλλά επειδή η κύρια γλώσσα σήμερα είναι τα αγγλικά έχουμε φάει όλοι brainwash(να βλέπεις τι εννοώ?).
arxaggelos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Όχι, δεν μπορείς να το κατεβάσεις ή να το αγοράσεις έξτρα. Θεωρώ πως δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Αυτό που κάνει είναι να εξελληνίζει κάποια από τα μενού του λειτουργικού (να λέει πχ "αρχείο" αντί για "file"). Δεν εξελληνίζει όμως ΟΛΕΣ τις εφαρμογές, και ειδικά όσες δεν δίνονται μαζί με το Mac OS X. Επαναλαμβάνω, παλαιότερα προκαλούσε διάφορα προβλήματα (πχ με τα update από την Apple). Δεν γνωρίζω αν τα έχουν λύσει ακόμα, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το προτείνω. Από εδώ δεν κατεβαίνουν? Νομίζω ότι σταμάτησαν να δίνουν το CD με τον εξελληνισμό του OS X και τώρα πιά σου λένε να το κατεβάσει αν θέλεις. Αλλά στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον gerogeadams, δεν το κατέβασα και δεν σκοπεύω. Και στα Windows δεν με βολεύει η ελληνική γλώσσα. ΟΚ εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά αγγλικά, αλλά να σου πω και μι άλλη χρησιμότητα: αν χρεαιστεί να ωάξεις στο internet για αντιμετώπιση προβλημάτων ή tips & tricks θα είναι σαφώς πιό εύκολο να το κάνεις με την default αγγλική ορολογία του λογισμικού.
djcat Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Πάντα το λειτουργικό μου ( linux καi windows ) με αγγλικά είναι. Δε σκοπεύω να βάλω ελληνικά, απλά το θέμα είναι πως τα περισσότερα καταστήματα δίνουν την ελληνική έκδοση. Αν η διαφορά είναι ένα επιπλέον cd, τότε να επιλέξω κατάστημα, αλλιώς να κοιτάξω να πάρω την αγγλική έκδοση, που από οτι βλέπω το you τα έχει. Το λειτουργικό έρχεται εγκατεστημένο με το μηχάνημα ή το βάζουμε μόνοι μας; Και άλλη μια απορία. Απ'ότι είδα έχει ενσωματωμένο ηχείο, μπορώ να συνδέσω άλλα ηχεία 5.1; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
atheatos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Πάντα το λειτουργικό μου ( linux καi windows ) με αγγλικά είναι.Δε σκοπεύω να βάλω ελληνικά, απλά το θέμα είναι πως τα περισσότερα καταστήματα δίνουν την ελληνική έκδοση. Αν η διαφορά είναι ένα επιπλέον cd, τότε να επιλέξω κατάστημα, αλλιώς να κοιτάξω να πάρω την αγγλική έκδοση, που από οτι βλέπω το you τα έχει. Το λειτουργικό έρχεται εγκατεστημένο με το μηχάνημα ή το βάζουμε μόνοι μας; Και άλλη μια απορία. Απ'ότι είδα έχει ενσωματωμένο ηχείο, μπορώ να συνδέσω άλλα ηχεία 5.1; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εγκαταστημένο το λειτουργικό(εκτος απροοπτου) και έχει οπτική έξοδο ήχου στο καρφί για τα ακουστικα.Βασικά ολοι πουλάνε το μηχανημα που βλέπεις στο http://www.apple.com με το cd της rainbow για τα ελληνικά.Δηλαδή αμα τους πεις αγγλική εκδοση θα γλιτώσεις ένα cd...
darklordvader77 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Έχει δίκιο εν μέρει ο Georgeadams, το κατεβάζεις μεν απ το Site,αλλά σου ζητάει εγγραφή,όπου και δηλώνεις το Serial Number του μηχανήματος. Οπότε εαν είναι απο Αγγλία/Αμερική/οπουδήποτε αλλού δεν στο δέχεται.. βέβαια μικρό το κακό! Τελευταία είχα δοκιμάσει το GRUpdate για OS 10.6, μιας κ το χρειαζόταν ένας φίλος με μαγαζί λόγω γραμματοσειρών που περιέχει. Λιγότερα προβλήματα είχε,αλλά και πάλι.. Όπως και να χει, θα φανεί χρήσιμο μόνο για επαγγελματίες που χρησιμοποιουν Quark/Filemaker,κτλ και χρειάζονται τις γραμματοσειρές. Για τους υπόλοιπους εμάς τους "οικιακούς χρήστες" δεν θα το πρότεινα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.